Детски градини

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Survivor,пак не е правилен извода - за нашата градина сме "чакали" 20 - ина дни.А тя е от "евтините" - 7 долара.
survivor

Мнение от survivor »

Предполагам че Киви е имал този проблем преди няколко години, когато имаше криза с най-евтините детски градини. Шаре като дойде на власт отпуснаха субсидии и нещата се "отпушиха". Но си признавам че и преди 4-5 години никой от многото ни приятели не е чакал 6 месеца за градина. Е, наистина някои се навиха да плащат по 11 долара на ден максимум, ама после с данъците им върнаха парите "в повече".
Аватар
didi-did

Мнение от didi-did »

Ние също намерихме детска градина за 7$ на ден веднага, и то за 3 деца! Обадиха ни се и от други детски градини в които бяхме подали документи, в рамките на същия месец. А и познавам поне 5 семейства,които също веднага са си намерили детска градина.Така,че предполагам "кризата" с градините е отминала.
Пожелавам Ви късмет :lol: !
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Bubi написа:
alkaponbg написа: А в тази подготвителна група как минава адаптацията на детето? В предвид че то, милото, знае само български, а в един момент от 1-вия ден ще му защракат на френски, а то каквото ми е бъбриво, ще стане една... как се разбират отначало, много ми е интересно?
Ами в тази подготвителна група не само твоето дете няма да знае френски, всички деца не говорят френски. Аз преди да дойдем бях малко притеснена за сина ни, защото е малко срамежлив, но съм много доволна, много бързо се адаптира, френския му харесва и му е интересно да го учи. Те си имат специални методи и децата започват да разбират учудващо бързо.
Радвам се да го чуя :) Нашата не е от срамежливите и не спира да бърбори, но весе пак ми беше много интересно при положение че нито детето знае малко от езика на учителката, нито тя от неговия, как се разбират от начало :) сигурно яко ръкомахане пада, но така май детето влиза най бързо в час с езика, като попадне в среда където друго не се говори...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
Bubi

Мнение от Bubi »

В момента моите деца си говорят често помежду си на френски в къщи когато играят. Разбира се те съвсем не могат да говорят добре езика все още, но се опитват. Няма страшно, децата се адаптират много по-бързо от нас. Поне от мен със сигурност. :D
survivor

Мнение от survivor »

Като пристигнахме тук, моят син беше на 6 години и от детската градина в България го изстреляхме тук направо на училище. 2-3 дни след като тръгна, се сетих да му казвам как да си казва че иска да отиде в тоалетната. Той обаче като разбра какво искам да му обяснявам, ме изпревари и каза: "Je veux aller à la toilette" :lol: Така че не се притеснявайте, знаят учителите как се работи с такива деца.

А като ги подкарахме детските градини, бихте ли ми казали кои от са най-добри? Някой спомена "едюкатив". Такива ли да търся? "Сантръ де ла петите анфанс" такива ли са? И аз съм чувала че градините в семейна среда не са сигурни, т.е. качеството им не е гарантирано, ама се чудя към кои да се насоча.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Лесно ще ги познаеш - едюкатив са с повече от 6 деца. Например нашата е с 36 деца.
survivor

Мнение от survivor »

Благодаря!
Аватар
galin
Обратна връзка:

Детска градина

Мнение от galin »

Здравей survivor,аз лично мисля ,че на тебе още ти е рано за детската градина, ама..............нали знаеш РАНО ПИЛЕ,РАНО ПЕЕ!!!! Нашия малкия посещава частна детска градина в района около вас,там групата е от 8 деца,изобщо ние сме много доволни,ако след време те интересува ще ти дам телефона............. :D
survivor

Мнение от survivor »

Абе явно ще ти се наложи да ми даваш телефона след време :wink: Благодаря :D
Публикувай отговор