това е за шеф и нагоре...както и за злощастните уол-март роби...иначе пък там като работиш яко ти плащат яко и здравия труд води до повишения.IRA написа:В смисъл много е дълга работната седмица. Доста хора работят по 55-60 часа и това им е в договорите т.е не се плаща като извъредни. Не знам как успяват да роботят така с години . Аз в България съм го правила това и съм се зарекла ,че никога повече нама да го правя. То не ти остава време за личен живот.survivor написа: А аз искам да питам - в какъв смисъл работата в Щатите е по-напрегната и динамична? Според мен работата си е работа - докато си на работа, работиш толкова колкото можеш. И други са ми го казвали това, ама не мога да схвана.
ima li niakoi...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
\sasho71 написа:e нешо си се объркал здраво- Бостън е поне 5 пъти по-малък от Монреалpop написа:.
Също трябва да се има предвид че Монреал е значително по-малък от Бостън...
да бе да

сигурно си гледал статистика за city-тата само. Ситито на Монтреал е по-голямо щото в Бостън административните единици са много по-малки. Нещо като Монтреал в който boroughs (като Отремонт, Ласал, Лашин, Платото, Вердун, Анжу, Кот де неж и т.н.) са отделни градове - все едно всичките тези са се отцепили заедно с Уестмаунт при референдума (или ти мислиш че Уестмаунт не е в Монреал щото не го броят в статистиката за ситито?)...
Метро срещу метро : Бостън е ~6 милиона, Монтреал е ~4.
При това по-голямата част от 6-те милиона в Бостън трябва да минат през даунтаун за да идат на летището поради географското му разположение (това го казвам във връзка с дискусията за магистралите в центъра)...
На мен моя близка в Щатите ми беше проглушила ушите още докато бях в България колко много се работи в Щатите. Ами тя е на фиксиран 8-часов работен ден и като сме се засичали по Яху месиинджъра в работното й време си позволява да ме удостои с чатче. Ама в Америка мноооооооого се работело. Просто се чудя дали това не е поредното клише. Иначе за т.нар. working poor на минимални заплати в големите градове е ясно че им се налага да работят на по 2-3 места за да си плащат сметките. Кой както се е уредил.IRA написа:
В смисъл много е дълга работната седмица. Доста хора работят по 55-60 часа и това им е в договорите т.е не се плаща като извъредни. Не знам как успяват да роботят така с години . Аз в България съм го правила това и съм се зарекла ,че никога повече нама да го правя. То не ти остава време за личен живот.
Ne sa samo the working poor people.
Ima hora s hubavi profesii (visoko kvalifizirani) raboteshti na hubavi mesta (prestizhni),
koito rabotiat do kasno ili i sabota i nedelia, bes da sa manageri!
I to govorim za balgari!!!
I as im se chudia, niakoi pat mi se struvat maniazi , no ne e taka.
Tova po-skoro e vapros na lichna udovletvorenost, na “grazhdansko saznanie” (koeto v USA e dosta visoko), na neprekasnat stremezh kam po-visoka kvalifikazia.
Ima hora s hubavi profesii (visoko kvalifizirani) raboteshti na hubavi mesta (prestizhni),
koito rabotiat do kasno ili i sabota i nedelia, bes da sa manageri!
I to govorim za balgari!!!
I as im se chudia, niakoi pat mi se struvat maniazi , no ne e taka.
Tova po-skoro e vapros na lichna udovletvorenost, na “grazhdansko saznanie” (koeto v USA e dosta visoko), na neprekasnat stremezh kam po-visoka kvalifikazia.
Сърви, аз не говорех за бедните, а за хора с добри професии. Вярно е обаче ,че получават двойни заплати.
"grazhdansko saznanie" на работното място според мен тук липсва, особено що се отнася до кебекарите.
"grazhdansko saznanie" на работното място според мен тук липсва, особено що се отнася до кебекарите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Навсякъде има позиции, не само мениджърски, при които още от началото се знае че няма фиксирано работно време, че се работи дълги часове, но съответно и заплащането е по-високо. Въпросът е ако това за дългите часове и нефиксираното работно време не е вписано в длъжностната характеристика, и ако човек отказва да стои по-дълго отколкото пише в трудовия му договор, дали ще си загуби работата заради това.
За мен за гражданско съзнание може да се говори само ако става въпрос за доброволен труд. Ако е в работата, всеки си прави сметка че ще има някакви облаги в кариерата и никой не може да ме убеди че го прави само от "гражданско съзнание".
За мен за гражданско съзнание може да се говори само ако става въпрос за доброволен труд. Ако е в работата, всеки си прави сметка че ще има някакви облаги в кариерата и никой не може да ме убеди че го прави само от "гражданско съзнание".
Palni gluposti pishat niakoi hora tuka. Az rabotia v ogromna amerikanska kompania, v edin ot canadskite i ofisi. Do 87 chasa biweekly se plashta standartno, ot tam nagore po 1.5. Ako rabotish na oficialen praznik se plashta dvoino. Mnogo e trudno da se uredish da rabotish izvanredno, zashtoto ne iskat da plashtat po 1.5. Az dosega sum uspial samo 2-3 puti da go napravia, no ima vrazkari, koito se urejdat pochti vsiaka sedmica s OT /over time/. Vsichko e shuro-badjanashtina - OT, povishenia i t.n. Vrazkarstvoto e izdignato v cult i se nasarchava vsiacheski. Ako imash rodnina moje za 4 meseca da te povishat 2 puti, ako niamash - cial jivot shte si visish na edno miasto. V tova otnoshenie e mnogo po-zle ot BG.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ти говориш за американска компания в канада. в щатите средните и малките компании наемат по голямата част от населението и макар че се наемат приятели и роднини се гледа какво можеш а не кой познаваш. аз съм работил в няколко американски компании и сега работя в такава и единственно в канадската комапния в която работих видях да се наема по познанство а не по заслуга.
в заключение ще кажа - внимавайте кой познавате - тези вопли по повод на шуробаджанащината са нелепи защото откакто свят светува винаги е било така. малко хора са наистина мъдри, безпристрастни...в щатите номера е че гледат кой най много ще изкарва и най малко ще краде.
в заключение ще кажа - внимавайте кой познавате - тези вопли по повод на шуробаджанащината са нелепи защото откакто свят светува винаги е било така. малко хора са наистина мъдри, безпристрастни...в щатите номера е че гледат кой най много ще изкарва и най малко ще краде.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Pepone , такъв ти е договорът.
Има договори в които пише работиш 50 часа на седмица ,получаваш 100 000 и толкова, няма искам не искам, приемаш или не. Та в тоя смисъл се печелят повече пари , но се работи и повече. Поне повечето хора имат предвид това като кажат ,че се работи повече, а дали не се седи просто повече време в офисът ,това е друг въпрос.
Аз гледам на час в мойта област заплащането и тук и там е е дно и също, но тия там седят повече време в офисите и съответно като цяло се получава по висока заплата,но пък вършат по малко работа..
С тия 87 си извън закона, по закон е 80 на две седмици (40 на седмица).
А за приятелските връзки не знам, ама с фирмите с които работиме все са еврейски и само евреи работят там.
Има договори в които пише работиш 50 часа на седмица ,получаваш 100 000 и толкова, няма искам не искам, приемаш или не. Та в тоя смисъл се печелят повече пари , но се работи и повече. Поне повечето хора имат предвид това като кажат ,че се работи повече, а дали не се седи просто повече време в офисът ,това е друг въпрос.
Аз гледам на час в мойта област заплащането и тук и там е е дно и също, но тия там седят повече време в офисите и съответно като цяло се получава по висока заплата,но пък вършат по малко работа..

С тия 87 си извън закона, по закон е 80 на две седмици (40 на седмица).
А за приятелските връзки не знам, ама с фирмите с които работиме все са еврейски и само евреи работят там.
Последно промяна от IRA на Пон Окт 02, 2006 12:22 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
тц, бачкам си в ам. компания в канада.canat написа:Kolio, ti sega v amerikanska compania v USA li rabotish?
Kak si napravi viza za rabota za US? PO-li e lesno s canadski pasport, otkolkoto s balgarski?
по лесно е с канадски паспорт за щатска виза - има специална виза т-1 или тн-1 както и няква лн ама мен ми писна да живея на визи...като взема зелена карта тогава ще ходя в щатите...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ето ви информацията за оувъртайм в онтарио:
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/hours/index.html
http://www.labour.gov.on.ca/english/es/hours/index.html