Ниво на френски след 3 нива на КОФИ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Joy

Мнение от Joy »

V dvata paragrafa si protivore4i6, no ne mi se spori, iavno ti si naiasno s vsi4ki jestoki konkursi iz Quebec. Interesno kak 3ti kurs bac stavat moniteurs/monitrices
Za razlika ot teb az sam v tozi bran6 ta mi e iasno tva-onva. Gledai si sestrinstvoto i ne se mesi v oblasti, kadeto si laik!
Абе аз може и да съм лаик, но със сигурност съм много по-наясно от теб. Между преподавател в Кофи и монитрис разликата е ОГРОМНА! Втората въобще няма право да преподава. Тя не е на работа към Мин-во на имиграцията, води се на щат към самото учебно заведение и функцията и е развлечение и интеграция.
Когато почнеш работа като преподавател в Кофи (щом като си в този бранш), тогава може и да поспорим какъв и що е конкурса. А за момента повече вярвам на приятелите си, които са го минали.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Часът е 14.30...Тамън се събуждам...Вие ми се свят...Много ме мързи...Обаче само да отбележа, че има случай на човек изкарал КОФИ + серификат в ЮКАМ, след което е станал преподавател в същите тези курсове по францизация...
Аз не искам да оценявам качествата на човека, нито да го подценявам, ама понеже лично сме си говорили, когато пристигнах и си търсех пътя - не ми сподели за никакви страховити изпити, или безобразни изисквания от страна на Министерството...По-скоро е въпрос на късмет, познати или ако щете да и на правилното място, в точното време...
Темата не е точно за това как се става преподавател, а за това какво се научава на интензивните курсове по френски. С две думи - това е двустранен процес и никой не е длъжен да налива с фуния знания на някой друг в главата :wink:
И, предполагам, ще е много по-лесно, ако човек, посещаващ такъв курс, се съсредоточи над това да научи възможно повече, отколкото да търси под вола теле или да рови в речника и да засича преподавателя, щото бил смотан и, видиш ли, не знаел как да ни научи на френски (който, между другото, е един отвратителен език, нали! :evil: )
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Joy

Мнение от Joy »

Обаче само да отбележа, че има случай на човек изкарал КОФИ + серификат в ЮКАМ, след което е станал преподавател в същите тези курсове по францизация...
Не бъркайте монитрисите с преподавателите, бе, хора! :shock: Без необходимото образования няма как да стане преподавател! Няма!
Конкурса се обявява на сайта на трезора и конкурецията е жестока. Точно от теб не съм очаквала да вярваш на човек, който се представя не за това, което е в действителност.
Моя добра приятелка-монитриса напусна защото не и позволяват да преподава. Приятел-преподавател в Кофи е с магистратура като преводач от страната си, оторизиран преводач тук, магистратура като преподавател от UdeM с пълно отличие (портрета му е на почетната дъска), около 10 год. преподаване тук и конкурса го минава от 3-тия път.
Да, едновременно сега преподава и в Университета парт-тайм.
Няма познати-непознати. Бих искала да ги видя тези, които имат познанства в министерствата.
bravo

Мнение от bravo »

Ma razbira se, Joy e vinagi prava, daje i kato sedi. Samo ne razbrah, 6to SAS SIGURNOST znae6 pove4e, ne 4e go priemam li4no, na sestri ne se vrazvam po princip, a i ne iskam da rabotia v KOFI, drugi sa mi stremejite.

Aide, leko liato!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Joy написа:... оторизиран преводач тук, магистратура като преподавател от UdeM с пълно отличие (портрета му е на почетната дъска)
Извинете, че пак отклонявам дискусията :oops: , тъкмо стана интересна, но съм ужасно любопитна къде е тази Почетна дъска за отличниците в UdeM ! Абе с една дума искам да отида да видя дали и моята снимка виси там :lol: :lol:
Заключено