ВИЗИ
Krassima написа:Честито Галиция! Надяваме се и ние скоро да получим писмо, тъй като медицинските са ни одобрени на една и съща дата- 21.04.2006.
На тебе - МНОГО КЪСМЕТ И КУРАЖ!
А ако има някой който е резервирал за 26.07 или 27.07. с British - нека се обади! Надявам се да сме с един от тези полети!
Благодаря ви!

Пожелавам и на вас много късмет ,и успехи на Канадска земя!

Днес писахме един e-mail на посолството на Канада в Букурещ и те веднага ни отговориха да плащаме таксата и да си пращаме паспортите. Това писмо трябва ли да го прилагам към паспортите, защото официална покана за визи не съм получавал? Другия ми въпрос е трябва ли на паспортите и документите да лепвам баркодове? И последния е относно куриера - Днес питах DHL ( цената която ми обявиха от 206 лв. просто ме прекърши) и UPS ( при разговора с тях служителката не ми даде ясен отговор как ще ги вземат обратно от посолството, т.к. канадците трябвало да се обадят в UPS-Румъния, но често не го правили и ако не се обадят ние трябвало да се обадим в посолството и ако са готови визите, да им кажем, пък те да предадат на румънското си бюро да ходят да вземат паспортите - дълга и широка, иначе цената е добра около 120 лв.) та въпроса ми е UPS или Спиди?
Инфо:
интервю - 08.12.2005
изпратени документи в Букурещ - 04.01.2006
баркодове - 02.02.2006
активен статус - 03.03.2006
медицински - 23.03.2006
О.К. на медицинските 07.04.2006
Инфо:
интервю - 08.12.2005
изпратени документи в Букурещ - 04.01.2006
баркодове - 02.02.2006
активен статус - 03.03.2006
медицински - 23.03.2006
О.К. на медицинските 07.04.2006
Ne znam dali sa se promenili neshtata ot kraq na minalata godina. Az polzwah UPS i tochno 9 dni sled izprashtaneto na pasportite mi gi wyrnaha s visa. Kato izprashtash dokumentite kazwash che iskash da se wyrnat za twoq smetka, te shte popylnqt towaritelnica za wryshtaneto na pasportite. Pyrwo plashtash taxa za ednata posoka-beshe malko pod 50 lw. Sled kato pulichish visata plashtash i drugata taxa-malko nad 50 lw.
Polzwal sym i DHL, nqma razlika ot kachestwoto na uslugite na dwete companii. Za drugi nqmam wpechatleniq, no wse pak zaloji na neshto sigurno i dokazano, stawa wypros za pasport i visa.
Izboryt e twoj!
Polzwal sym i DHL, nqma razlika ot kachestwoto na uslugite na dwete companii. Za drugi nqmam wpechatleniq, no wse pak zaloji na neshto sigurno i dokazano, stawa wypros za pasport i visa.
Izboryt e twoj!
Sas Спиди ste vi izleze okolo 70 lv. za otivane i vrastane, kato predvaritelno si platite i za vrastaneto.pepino написа: та въпроса ми е UPS или Спиди?
http://www.speedy.bg/calculate/calculator1.php.
UPS това ще да е. Но и след внимателното прочитане на тяхното писмо не мога да разбера следното:
Afin de rembourser les frais sus-mentionnés prière de nous faire parvenir les suivants:
? une demande de remboursement;
? le nom du titulaire du compte bancaire (seulement les comptes en dollars amricaines sont acceptés);
? le numro du compte bancaire;
? le nom de la banque/succursale;
? le code swift ou de transite (seulement pour les comptes bancaires l’extérieur de la Roumanie);
? signature obligatoire.
Vous pouvez nous faire parvenir les documentes sus-mentionnes par tlécopieur: 021 3075014 ou 021 3075023 ou par la poste a l’ambassade (36 rue Nicolae Iorga, Sector 1, Bucarest, 010436)
Това да не е бележката която ще ми я дадат от банката? А също така адреса на който трябва да пратим паспортите дали е този:
Canadian Embassy/Ambassade du Canada
36 Nicolae Iorga, sector 1
010436 Bucharest, Romania
Afin de rembourser les frais sus-mentionnés prière de nous faire parvenir les suivants:
? une demande de remboursement;
? le nom du titulaire du compte bancaire (seulement les comptes en dollars amricaines sont acceptés);
? le numro du compte bancaire;
? le nom de la banque/succursale;
? le code swift ou de transite (seulement pour les comptes bancaires l’extérieur de la Roumanie);
? signature obligatoire.
Vous pouvez nous faire parvenir les documentes sus-mentionnes par tlécopieur: 021 3075014 ou 021 3075023 ou par la poste a l’ambassade (36 rue Nicolae Iorga, Sector 1, Bucarest, 010436)
Това да не е бележката която ще ми я дадат от банката? А също така адреса на който трябва да пратим паспортите дали е този:
Canadian Embassy/Ambassade du Canada
36 Nicolae Iorga, sector 1
010436 Bucharest, Romania
Pepino, прав си, че не става съвсем ясно за какво иде реч. "Remboursement" = "acquittement" = изплащане, плащане. Според мен искат документа, който ще попълниш в банката, защото така, както са написали, става въпрос за :
- МОЛБА ЗА ПЛАЩАНЕ
- ИМЕ НА ТИТУЛЯРА НА БАНКОВАТА СМЕТКА /само с-ки в щ.д. са приети/, а защо?
- номера на банковата сметка
- името на банковия клон
SWIFT код или транзитния /само за банкови с-ки външни за Румъния
- задължителен подпис.
Всичко това го има в този формуляр. Аз бих им го изпратила по факса, още преди да го получат с писмото. Може би трябва да кажат тези, които са получавали писмо с подобен текст. Безсмислено е да им се праща тази информация отделно, след като я има в тази молба.
- МОЛБА ЗА ПЛАЩАНЕ
- ИМЕ НА ТИТУЛЯРА НА БАНКОВАТА СМЕТКА /само с-ки в щ.д. са приети/, а защо?
- номера на банковата сметка
- името на банковия клон
SWIFT код или транзитния /само за банкови с-ки външни за Румъния
- задължителен подпис.
Всичко това го има в този формуляр. Аз бих им го изпратила по факса, още преди да го получат с писмото. Може би трябва да кажат тези, които са получавали писмо с подобен текст. Безсмислено е да им се праща тази информация отделно, след като я има в тази молба.
QUI VIVRA, VERRA
Днес се обадиха от МОМ (IOM), че от Виена искат нови снимки- предполагам на белия дроб. Това във връзка с медицинските, които бяха одобрени още на 21.04. Така ставало по някога - вече всички в този форум, предполагам знаят за такива случаи. Днес ще разберем окончателно за какво става въпрос. Искам да попитам две неща:
- има ли друг, на когото са се обадили по този повод, говорим за хора, които са минали медицинските и чакат покани
- това с колко време ще забави процедурата
И въобще, как стоят нещата в този случай?
- има ли друг, на когото са се обадили по този повод, говорим за хора, които са минали медицинските и чакат покани
- това с колко време ще забави процедурата
И въобще, как стоят нещата в този случай?
QUI VIVRA, VERRA
Днес имах големи проблеми с Юнион Банк ( Клон Централен). Казвам им че са вдигнали таксата за визи на 445$(т.е. канадския долар малко е заякнал), а те ми отговарят че имали нареждане да се превеждат 410 $ на човек, абе абдали ли сме ние че да искаме да плащаме повече...както и да е след 20-25 мин съвещания по телефона ме накараxa да напиша една декларация, че аз съм искал да преведа 445$ и те не носят отговорност. Друг да е имал подобни проблеми?