Още веднъж за всички които си мислят че са патриоти тук!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Сря Фев 25, 2004 8:03 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Re: Още веднъж за всички които си мислят че са патриоти тук!

Мнение от Canuck »

Botzo написа: Друг болезнен пример:По едно време тук работих в една кухня. Дойде и друг българин с висше икономическо образование (т.е. беше учил повече от мен). Та не можеше и 1 дума да каже но с времето и помощта на месните с които работихме, от които 90% бяха без основно той се понаучи да говори. До тук добре ....... ама какъв е резултата. Като почна да ръси панбългаризми за това каква история сме имали и какви сме били и когато имало българия, думите – Испания, Франция, Германия не са съществували ......... тогава най-големият глупак който работеше там просто го попита: Ами тогава какво правиш тук? Защо не се махнеш от тази изостанала бивша испанска колония? – и така му затвори устата за винаги. А на мен ми стана супер гот, че един неграмотник имаше повече акъл от нашия образован патриот.
Brilyanten primer. Klasika v janra :P
No, inache, mes amis, ne mi e yasno shto se karate i se napadate kato za svetovno. Botzo mi napomnya za men predi da doyda tuk i do 5-iya mesec sled pristiganeto mi. V tozi period mrazeh bg mnogo i tova si beshe normalno, predvid vsichko, koeto mi se sluchi tam, no postepenno pridobih neutralno otnoshenie kam bg. Ami i s Botzo shte e taka sgurno, shte doyde tuk, shte pochne da se kefi, che e v Canada i postepenno shte zabravi loshite spomeni i problemi i shte stane neutralen kam bg sigurno.

Za men moyata rodina ne e stranata, v koyato sam se rodil, zashtoto rodina za men ne e "patria" ili "patrie" ili "Vaterland", a za men rodinata e homeland, toest tova e stranata v koyato e moyat dom i se chuvstvam nay-dobre, sledovatelno moyata rodina e CANADA! Tova ne mi prechi da obicham mayka si ili da uvajavam nyakoy, koyto e ot bg. No, ima li smisal da se karame zaradi tova i da razvivame filosofski teorii sega?! :P
Psiholozi sa dokazali, che ako skriyat patkata deto e izlyupila patencata si i ya zamenyat s kotka primerno, patetata trgvat sled neya, shtoto tova e prvoto dvijeshto se sashtestvo, koeto vijdat i to stava 'imprinting object' i posle dori i da vidyat patkata, koyato e istinskata im mayka, ne iskat da ya sledvat. Taka che, may neshtata s maykata i rodinata ne sa tolkova estestveni, kolkoto izglejdat :P Az yavno sam ot tezi, koito vapreki che sa se rodili na kofti myasto ne sa mogli da sviknat s nego i da go zaobichat. :lol:

Az sam reshil da se vazpolzvam ot tova, che Canada e multicultural strana i da priema angliyskiyat kato moy ezik i ezik na badeshteto mi semeystvo i decata mi da nyamat nishto obshto s bg i nay-veche s bg ezik, no uvajavam vsichki, koito iskat da zapazyat bg kulturata si i ezik i da gi predadat na decata si, tova e tyahno pravo i nyama nishto losho v tova, stiga decata da znayat i angliyski ili frenski osven bugarski.
Az se vbesyavam ot dve neshta: 1. kogato nyakoy se opitva da me ubedi, che az sashto tryabva da izpitvam mili chuvstva kam bg, che vsashtnost tova mi bila rodinata i sashto che tryabvalo i decata mi da znayat bugarski i da badat bugari i 2. Kogato nyakoy jivee tuk v Canada i ne e gurbetchiya kato Bateto, (kogoto az uvajavam mnogo, bez maytap), a plyue Canada na poraziya.

Zaradi podobni hora ponyakoga pisha antibg postingi, zashtoto shtom nyakoy obijda moyata strana Canada i az obijdam negovata i ne me interesuva otkade e, ot USA, bg ili Bangladesh! Ey tova e! Inache nyamam nishto protiv bg. Za men tova e prosto edna strana, v koyato ne iskam da jiveya i ne iskam da imam nishto obshto, kakto ne iskam da imam nishto obshto s Moldova, Ukrayna, Albania, Lesoto, Malawi, Nauru and so forth.

Za da ne me smyata vse pak nyakoy v badeshte za bg patriot sam reshil da se distanciram malko poveche ot bg, otkolkoto ot drugite tretoklasni strani v sveta i zatova bg simvlolite sa strongly prhibited v moya dom, no ne zashtoto ya mrazya. Az ne iskam nito da ya mrazya, nito da ya obicham. Za men bg si e prosto edna goegrafska lokaciya na kartata, kam koyato ne izpitvam nishto, osven, kogato ne me predizvikat da mi izpluvat loshite spomeni v glavata ili ne me predrazpolojat da mi izniknat dobrite spomeni. Eto sega naprimer gledam citati ot Paysiy. OK, good for you, koyto iska da gi chete, az nyama da gi cheta, shtoto nito se chuvstvam bulgarin (az sam samo ot bg proizhod, makar che grcka krv sashto ne lipsva u men), nito sam pravoslaven. No, vashe pravo si e da gi puskate, samo che ako mnogo zachestyat i az shte shte pochna da puskam kanadski patriotichni stihcheta za balans. :P

Kogato chovek e reshil da ignorira i da se distancira ot nyakoya strana, toy vinagi moje da nameri za kakvo da ya mrazi ili da mu e bezrazlichna, kogato iska da se gordee s neya, toy sashto vinagi shte nameri s kakvo.
Nyakoi ot nas sa reshili da badat kanadci ot bg proizhod, bez da se interesuvat ot proizhoda si i bez da go iztakvat izlishno i nito da se sramuvat, nito da se gordeyat s nego ( slagam se v tova chislo i moje bi Botzo), drugi sa reshili da badat bulgari dori i tuk i tova e sashto tyahno pravo, koeto az uvajavam. No, ima li smisal da se karame postoyanno, da sporim sa izbora si, da se opitvame da ubedim drugiya da se promeni, to try to convert razlichnite ot nas hora? Neka badem po-tolerantni. Neka priemame horata individualno, bez da ni interesuva otkade idvat i koya strana smyatat za rodina. PEACE, PLEASE! :P

Vchera zavalya snyag v Ottawa i veche vtori den hodya na vazdushni vazglavnici ot kef, dnes posetih katolicheskta liturgiya i nastroenieto mi oshte poveche se podobri, dano da sam uspyal da predam pone malko ot nego i na vas! :wave:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Canuck

Мнение от KolioBalkanski »

ti kvo pravish tuk togava?
aide - hodi si grizi beaver taila ili curito ili kucheshkia stir fry i ni ostavi nas balgarite da si gniem
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Сря Фев 25, 2004 8:03 pm, променено общо 1 път.
Riba

Мнение от Riba »

ei,Kolio,nedei taka,ami taka mislyat momchetata,taga go chuvstvat....neka taka da go priemem.... :)
To e yasno,ne mojem vsichki da mislim ednakvo....ama pone da uvajim chujdoto mnenie,nikoi ne ni go natrapva.... :)
Botzo,tuka e hladnichko za birka.... :) ,da mu capnem po edno vince za zagryavka.... :)
Nazdrave na kompaniyata :) :)
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Боцо, чета аз, чета. Толкова съм прочела, че цял живот на теб няма да ти стигне да ме надчетеш.

Просто не си ми на нивото. Много си извисен, за да общувам с теб. Айде бъди все така целенасочен и като дойдеш в Канада ни обясни отново за нещата от живота. Само престани да правиш оценки на хората, че МНООООООГО дразниш.

До тук с теб. Бъди все така...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Riba написа:ei,Kolio,nedei taka,ami taka mislyat momchetata,taga go chuvstvat....neka taka da go priemem.... :)
To e yasno,ne mojem vsichki da mislim ednakvo....ama pone da uvajim chujdoto mnenie,nikoi ne ni go natrapva.... :)
Botzo,tuka e hladnichko za birka.... :) ,da mu capnem po edno vince za zagryavka.... :)
Nazdrave na kompaniyata :) :)
az za botzo nishto ne kazvam ama Canuck - po kanadec ot kanadcite kvo pravi tuk?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Сря Фев 25, 2004 8:04 pm, променено общо 1 път.
Riba

Мнение от Riba »

Kolio,ami spodelya si chudesnite vpechatleniya ot Canada....,tova pravi....
az popadnah v tozi forum,zashtoto edni priyateli,koito ochakvam skoro da pristignat mi kazaha,che tuk chetat kakvi li ne loshi neshta za Canada....razlichni ot tezi,koito az naprimer im razkazvam.....ami to vapros na vijdane.... :)
Mai kato gledam,ako ne e Canuck da kaje neshto pozitivno za jivota v tazi strana(taka kakto toi go vijda estestveno)....toi mai 99.99 sa ot drugata strana.....i v Bg se plashat.....seriozno,naistina horata chetat i se plashat....
Moje da e po-trudno,ama ne e strashno.... :)
pozdravi na vsichki.... :) :)
Аватар
Niko

Re: Още веднъж за всички които си мислят че са патриоти тук!

Мнение от Niko »

Canuck написа: Botzo mi napomnya za men predi da doyda tuk i do 5-iya mesec sled pristiganeto mi. V tozi period mrazeh bg mnogo i tova si beshe normalno, predvid vsichko, koeto mi se sluchi tam, no postepenno pridobih neutralno otnoshenie kam bg. Ami i s Botzo shte e taka sgurno, shte doyde tuk, shte pochne da se kefi, che e v Canada i postepenno shte zabravi loshite spomeni i problemi i shte stane neutralen kam bg sigurno.
Tретият етап е да я заобичаш, повярвай ми.
Всички сме минали по този път...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Niko, do obich kam bg nyama da stigna, povyarvay mi, az si sledvam planovete mnogo striktno, kakto i chuvstvata, no pone do omraza ne iskam da stigam pak, shtoto ne e hubavo da se mrazi. No, kato me provokirat razni hora se prinujdavam da puskam verbalni bombi chat-pat. :lol:

Thanks, Riba, napravo mi vze dumite ot ustata. :P :beer:

Tochno zatova poseshtavam toya forum Kolio da davam i malko pozitivna informaciya za Canada, shtoto mnogo gotini hora kandidat-imigranti mi prashtat shashnati lichni saboshteniya dali e vyarno, che e tolkova zle tuk. To, ako chete nyakoi saobshteniya chovek, shte si pomisli, che Canada e po-zle ne ot bg, ami ot Tanzaniya daje! :evil: Osven tova vlizam tuk, shtoto uvajavam mnogo hora ot toya forum, nezavisimo ot tova dali obichat bg ili ne i mi e kef da obshtuvam s tyah. Shtoto kakto kazah, moje da ne mi puka za bg, no uvajavam mnogo bulgari na individualen princip kato lichnosti. Az ne sam rasist i uvajavam sashto hora ot Iran, Maroko, Livan, Kolumbia, Rumaniya, Polsha, Yaponiya i t.n. bez da izpitvam nyakakvi chuvstva kam tehnite strani, OK. Uvajavam sashto i hora ot strani, koito mi sa lichno simaptichni, kato Belgiya, Niderlandiya, Italiya, kakto i ignoriram nyakoi hora ot podobni strani, zshtoto prosto ne mi dopadat i ne me interesuva otkade sa. I treto idvam tuk za da poluchavam i az imigracionna informaciya.
SASHTO, PREDPOCHITAM DA YAM BEAVER TAIL, MAPLE COOKIES ili POUTINE PRED SHKEMBE CHORBA I BOZA :evil:
I da, az se chuvstvam kanadec, you've got a problem with that? :evil: Kakto ti imash pravoto da se chuvstvash kakvto si iskash, taka i az imam sashtoto pravo! Haresva ti ili ne, ne moga s nishto da ti pomogna. S nikoy ne iskam da se zayajdam, no ako prodaljavash da me predivikvash izlishno, moga da ti obijdam lyubimata bg s meseci. Povyarvay mi, uporit sam mnogo, pradyado mi e makedonec. :twisted:
Ima hora, kato Niko, Bateto, Survivor, Ombi i t.n., koito obichat bg, no vapreki tova men mnogo me kefyat i bih izpil s udovolstvie po edna bira s tyah i daje bih vdignal tost za bg ot uvajanie kam tyah samite, ne kam bg.
Ima edna druga kategoriya hora, koito postoyanno se opitvat da me draznyat i pred takiva osven da se izplyuya na bg zname ili da obidya bg po drug nachin, drugo ne moga da napravya :evil:
Ako iskash da si govorim normalno, you got it, ako iskash voyna, YOU CAN ALSO GET IT!!! :twisted:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
survivor

Мнение от survivor »

Iskam samo da vi napomnya, che saedinenieto praveshe silata i v Canada. Kakvo tolkova ima da delim? Ne mozhete li prosto da priemete che drugiyat e razlichen i che i toy ima pravo na mnenie? I kakva spored vas e fundamentalnata razlika v tezi dve tolkova protivopolozhni pozicii? Vsichko e samo dumi, dumi ot koito nishto nyama da se promeni. Kakvo znachenie ima koy e patriot i koy ne e, sled kato faktat e edin - vsichki v tozi forum sme balgari, stignali ili zapatili se kam Canada. I vmesto da si skubem kosite virtualno mozhem prosto da si pomagame kato si razmenyame informacia.

À propos, ne vi li e po-interesna temata za plashtaneto na smetki s kreditna karta? Spored men shte vi bade po-polezna ot tazi. :wink:
Riba

Мнение от Riba »

Survivir...ami tochno na myasto...mislya,che ako se vidim "na jivo".shte bade mnogo po-spokoino i dori shte se poveselim.... :) ,vapreki razlichiyata v misleneto po raznite mu tam vaprosi... :) :)
pozdravi za vsichki :)
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Сря Фев 25, 2004 8:04 pm, променено общо 1 път.
laura

za Canuck

Мнение от laura »

Canuck,

Не желая да правя обобщения или да съдя за някого само по ограничения брой съобщения, прочетени във Интернет форум, но ми се струва, че си много млад и с недостатъчно жизнен опит. Освен това имаш излишък от самочувствие (повярвай ми, има и други добре образовани и успели българи). От една страна това е много добре, защото на много българи в чужбина точно това им липсва - самочувствие. Обаче искам да те посъветвам да бъдеш малко по-скромен в изказванията си, защото (ако правилно съм запомнила) си от скоро в Канада и вече си спрял да мразиш България. Откъде си сигурен, че след още 1 година няма да си промениш възгледите и няма да започнеш да я обичаш?! Ами ако се случи така, че се ожениш за българка (боже опази), защото за теб няма значение какви са хората по националност а по характеер, и тя реши, че желае да учи децата ви на български език и сметне, че трябва да въведете и българска символика в дома си, тогава какво? Та дори и да не е българка, може бъдещата ти съпруга и бъдещите ти деца да проявят интерес към България; не можеш да отречеш правото им да познават произхода си. Освен това, не ти ли се струва, че основната причина да пишеш в този форум е желанието ти да общуваш на български език? Ако искаш да срещнеш интересни хора можеш да пишеш в стотици форуми на английски език/френски език, т.е. езиците, които уважаваш. Та от позицията на човек с малко повече жизнен опит и малко по-продължително пребиваващ в чужбина искам да те посъветвам да се въздържаш от екстремиски изказвания. Живота крие изненади и неочаквани ситуации. Всичко най-добро и успех в учението!

Лаура
Заключено