Здравей,
Първо, успокой се и не се притеснявай, а си почини малко и започвай веднага с френския език.
И ние като тебе бяхме върнати за още 3 модула френски език от Одет Беноа през април 2005г. А както виждам на тебе ти искат само 1 модул. Когато искараш часовете изпращаш документа за тях във Виена и чакаш да ти се обадят или по телефона или по пощата с нова дата. По принцип трябва да ти мине второто интервю по телефона. След като им изпратихме документите за исканите часове, след 2 месеца ми се обадиха по телефона с цел интервю, но бях на работа и госпожата разбра, че не можем да говорим като ме уведоми, че ще бъдем включени до края на годината. И след около 1 месец получих покана за интервю на 8. 12. 2005г. Интервюта мина при г-жа Хорнер, за която мога да кажа само хубави неща- много ни предразположи и както тя самата каза- ние сме там да провери само нашите познания по езика, и ще си говорим. Така и стана говорихме си общи приказки - от къде сме , далече ли се намира нашият град, колко сме пътували, къде сме приспали и т.н. Един лек разговор, но наистина, трябва да се подготовиш много добре.
так , че се успокой започвай с езика. Съгласна съм с това, че е желателно да изкараш, ако има в твоя град , курсът във Френки кулутурен център - това също ни го провери, и прави добро впечатление, въпреки че и ние бяхме карали в езикова школа по чужди езици и тя ни го призна.
Ако има още нещо питай, но не се притеснявай, това не е отказ, а просто те връщат да си подобриш езика и както разбирам за около 100 часа.
ОТЛОЖЕН поради ниско ниво на френски (не Отказ :) )
Oshte po temata
Blagodarim na Ivche za poleznata informacia!Nie ti pisahme mail po vaprosa s vaprosi!Samo nie i *nt*li sme s otkaz ot tazi sesia?I tova s telefonnoto obajdane malko ni ozadachi!Vaobshte ima li miasto,site otkadeto moje da se naychi poveche ili samo ot mneniata i napisanoto vav foruma?
Щура математика????
bravo рагледах Панорама 1 и 2, но там не видях тия четири модула?!?bravo написа:1 naistina Intermediaire otgovaria na Panorama 2, v neia , kakto i dr. Panorama / 1 i 3/ , ima po 4 modula, t.e. intermediaire module 1 =na 5to nivo.
Там са на юнити -
Panorama 1 - 6 unit x 3 lessons = 18 lessons на учебник. Нещо ми се обърка сметката кое е модул в случая и как станаха 4...
Искам от сега да си изчисля до къде ще уча. Целта ми не е да се размотавам цяла година с разни курсове, а да си науча каквото искат хората и да им пускам документите, пък те и без това се моткат докато ми отговорят, така че помагайте в сметките

- От сайта на Алианс - Варна:
- nieveau 1 debutant - Panorama 1 - 130 heures
- nieveau 2 intermediaire - Panorama 2 - 130 heures
- nieveau 3 et 4 avances -Panorama 3 et Panorama 4 ... тук не ми е интересно
DCS-15.5.2005
Ин-ю-8.12.2005 върнат за фр.(B1-1) до 1г
24.11.2006 атестация за Виена
19.12.06 тел. ин-ю OK
13.01.07 получ.серт за Кв-к
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
amigo
AMIGO вие какво ще правите и как решихте да си продължите обучението по френски?
DCS-15.5.2005
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
"Който търси - намира. Който хлопа ще му се отвори!..."
Открих това мнение и то напълно отговаря на въпроса ми за нивата на френския за Кебекарите!
Мерси Линко! Ако има начин след малка редакцийка да го добавят като статия на сайта, ще спести много време в търсене и на други които има тепърва да се лутат като мен
Нива:
Открих това мнение и то напълно отговаря на въпроса ми за нивата на френския за Кебекарите!
Мерси Линко! Ако има начин след малка редакцийка да го добавят като статия на сайта, ще спести много време в търсене и на други които има тепърва да се лутат като мен

Нива:
Linko написа:Наистина ме впечатлиха някои от свободните разсъждения по темата, които предизвикаха моето искрено уважение към интелекта на техните автори.
Аз съм много малък за да налагам каквито и да е свои виждания и разсъждения, затова просто ще покажа кое, къде и как е регламентирано, пък нека всеки сам си прави изводите и решава на кое да вярва.
Та какво намерих и прочетох аз. В един официален (но не нормативен) документ с абревиатура GPI-5-11 на Министерството по имиграцията на Квебек, което ще рече Guide des Procédures d'Immigration - Composante 5 - Chapitre 11 е записано следното:Това ми подсказа, че има нормативно определени изисквания за оценка на езиковите познания на възрастните емигранти (над 18 годишни)заложени в някакъв източник eвентуално озаглавен: "Niveaux de compétence en français langue seconde pour les immigrants adultes". Защото същото заглавие намираме записано и под таблицата за самооценка на езиковите познания, линк към която е дал нашият колега ЛаРю."Pour l’appréciation des compétences linguistiques en français, il faut se référer au document du ministère qui porte sur l’évaluation
des niveaux de compétence en français langue seconde pour les immigrants adultes pour évaluer le niveau de compétence du requérant principal, de son époux ou conjoint de fait et des enfants âgés de 18 ans et plus."
Е, не ми трябваше много време за да открия ето ТОВА. По този начин се убедих, че въпросната Таблица за самооценка на уменията за говорене по френски и английски (мой превод) е наистина адаптиран вариант на регламентиращите изисквания за оценка нивото на разбиране и говорене на френски и английски за възрастните емигранти.
Какво следва от всичко това? Най-важното е, че няма и не бива да се правят никакви опити за изграждане на какъвто и да е паралел между нивата за оценка познанията по разбиране и говорене по двата езика на възрастните емигранти и всевъзможните нива, модули, етапи, стъпки и каквото там се сетите още, от програмите за изучаване на френски език. Модулите и нивата на програми като "Панорама", "Еспас", "Кампус" и т.н. са отражение на следваната методика за изучаване на езика и дават информация какво и в каква степен е преминато, а предполага се и овладяно, по тази методика.
Та на интервюто човек просто показва какво може от тия неща, записани като изисквания за отделните нива в таблицата и на основата на показаното му се поставя съответната оценка за "разбиране" и "говорене" на езика. След това на базата на поставената оценка се присъждат и съотвеният брой точки.
А това - кой, колко и какви нива и модули е преминал и по каква програма не интересува никого. Исканите в отделни случаи доказателства за преминати "еди-колко си" часа по френски или преминато "еди-кое си" ниво са просто един вид като гаранция за имиграционните служби, че след тяхното преминаване кандидат-емигранта евентуално би показал на интервюто изискващите се умения по говорене и разбиране. И тъй като целта е да се селектират кандидати, които владеят езика (само за разбиране и говорене) на ниво поне 7-8 т. от 12-степенната скала, над които се дава и квалификацията "франкофон", то и затова винаги се посочва този 4-ти модул като задължителен за преминаване. Това всъщност е модула: "Niveau fin intermédiaire" от таблицата. Е, естесвено елементарната логика говори, че колкото повече нива или модули по дадена програма като напр. "Панорама" премине човек, то повече и изисквания от таблицата ще покрие т.е. ще защити по-високо ниво и ще получи по-голям брой точки. Но високо ниво на владеене може да покаже и човек, който не е карал никакви модули и нива по никаква програми, а е бил да речем на бригада няколко месеца във Франция. Или пък такъв, който е изкарал само 100-на часа курс, но е работил денонощно сам или е назубрил типовите въпроси и отговори.
Не знам доколко съм бил ясен и дали ще бъда разбран, но едно е сигурно - в излишна полемика и спорове с мислители и анализатори няма да влизам. Аз искам не да ми се казва, а да ми се показва. Както го правя аз.
А обърквацията и сложността на подготовката на кандидат-емигрантите за интервюто идва от там, че нито един преподавател няма да започне да води курс по нива и модули от някаква си таблица или сайт, а по утвърдена програма и методика. И знанията и уменията, които се овладяват по време на курса, както и времето за тяхното изучаване, са съобразно програмата, а не съобразно оставащото до интервюто време.И точно поради това, неясноти, недоразумения, спорове и дори конфликти по тези въпроси ще си има винаги...или поне докато не се промени сегашната процедура.
DCS-15.5.2005
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
Здравейте хора,
и ние с мъжът ми, когато минахме интервюто на 24.11., бяхме от чакащите отговор с писмо до една седмица. Е получихме писмото и отговорът не се различаваше много от отговорът, който е получил nt.
Само че при нас изискването е да покрием le niveau AVANCE- module 1.
Ние сме минали първият учебник на Panorama, което значи че сега трябва да минем и втория учебник, че и част от третия.
Поне така си мисля.
От таблицата, която Linko е изпратил неможах съвсем да разбера това ниво авансе на какво точно отговаря по Панорама.
Дайте някакви предположения.
Това което ме притеснява е защо толкова високо ниво. Та ние не се гласим да ставаме преподаватели по френски в Квебек
и ние с мъжът ми, когато минахме интервюто на 24.11., бяхме от чакащите отговор с писмо до една седмица. Е получихме писмото и отговорът не се различаваше много от отговорът, който е получил nt.
Само че при нас изискването е да покрием le niveau AVANCE- module 1.

Ние сме минали първият учебник на Panorama, което значи че сега трябва да минем и втория учебник, че и част от третия.
Поне така си мисля.
От таблицата, която Linko е изпратил неможах съвсем да разбера това ниво авансе на какво точно отговаря по Панорама.
Дайте някакви предположения.
Това което ме притеснява е защо толкова високо ниво. Та ние не се гласим да ставаме преподаватели по френски в Квебек

Съжалявам много viv! 
Естествено, че знанията по френски ще ви са от полза и на вас, но кофти че това забавя сертификата, да не говорим и за допълнителните разходи ..
Ами моето мнение след купищата ровене по тая тема е че Panorama 1 i 2 ще покрият съвсем спокойно изискванията за intermidiaire.А за AVANCE- module 1 най-вероятно (Ако се гледа на програмата на Алианс Франсез Варна) ще ви трябва и поне част от Панорама 3. Но това е само преположение. Най-добре е да постигнете това което се иска в файла на Кебекарите т.е. 9 ниво (и описанието за него което аз не чаткам много
) и ако покажете на преподавателя/ката си по френски за какво става дума най-добре ще ви помогне.
Успех!

Естествено, че знанията по френски ще ви са от полза и на вас, но кофти че това забавя сертификата, да не говорим и за допълнителните разходи ..

Ами моето мнение след купищата ровене по тая тема е че Panorama 1 i 2 ще покрият съвсем спокойно изискванията за intermidiaire.А за AVANCE- module 1 най-вероятно (Ако се гледа на програмата на Алианс Франсез Варна) ще ви трябва и поне част от Панорама 3. Но това е само преположение. Най-добре е да постигнете това което се иска в файла на Кебекарите т.е. 9 ниво (и описанието за него което аз не чаткам много

Успех!
DCS-15.5.2005
19.12.06 тел. ин-ю OK
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА