За нас бъдещите майка ще е от голяма полза!

paraglider, недей да се обиждаш толкова лесно. Явно не ти харесва това, че сравнявам впечатления за бременност и раждане тук и там. Ами няма как, раждала съм и на двете места, не мога да не сравнявам. И както и ти, така и аз изказвам само едно лично мнение, но на базата на опита който имам и от двете места. Ще се радвам да коментираш. За това сме форум - всеки има право на мнение, пък макар и да е различно от това на другите.paraglider написа:Sneji, nikade pone do tozi moment ne sam kazala v temata, 4e sam imala problemi v Balgaria! Izkazah samo edno li4no mnenie!Ne sam si i pomislila, 4e tzelta ti s tazi tema e da pravi6 drugite 6tastlivi!Prosto iskah da kaja, 4e kakto 4esto se slu4va tuk vav foruma, temite zavar6vat s pluene i sravnyavane ked e po-dobre tuk ili v Bg! E, naistina sajalyavam, 4e stava taka!Kakto kazah po-gore infoto, koeto dava6 e mnogo tzenno i zanapred 6te se pridarjam da 4eta samo nego!Komentariite 6te gi propuskam!
Blagodarya
survivor, когато раждах първата си дъщеря в България все още нямаше здравна каса. Всичките ми консултации се водеха в 3-та градска болница - по местоживеене. Правиха ми 5 видеозона и всякакви други изследвания без да са ми искали или да съм платила и една стотинка. Сега не знам как е, но тогава всяка бременна можеше да си избере болницата, в която да ражда, независимо от местоживеенето. Аз избрах Шейново. По настояване на свекърва ми се свързахме с една от лекарките в Шейново с идеята тя да ме изражда, пък аз да си платя за удоволствието. С нея се видяхме само веднъж (бях в 8-ми месец) - поговорихме и ми даде телефона си, за да и позвъня като тръгна да раждам. Така и стана - не беше на смяна, но дойде и остана с мен 6 часа. Екипът който си беше на смяна, беше постоянно около мен - на тях не съм плащала нищо. Лекарката, която бяхме ангажирали, идваше да ме вижда по 2 пъти на ден. Тя ми сложи и инжекцията, когато се разбра, че дъщеря ми е с положително RH.survivor написа:Снежи, поздравления за хубавото начинание!
Бих искала само да уточним - опитът ти с бременността и раждането в България се основава само на това, която всяка осигуряваща се българка ли има право да получи, или си плащала допълнително?
foxxbatter, още не съм свършила с писането. Когато съм готова, ще прегледам за грешки и ще бъде качено на сайта.foxxbatter написа:Снежи бих ти предложил да "компилираш" всичко което си написала и да го сложиш в един файл и да го дадеш на стоян да го сложи на сайта. Фор фючър реферънс така да се каже...
иначе уфффф добре, че няма да ставам родилка...не че и гледам и програмата за татковци не е уплътнена
Запазване на стволови клеткиMark написа:Kakwa e tazi procedura ?Sneji написа:... Тук е мястото да вметна, че с мъжът ми решихме да запазим стволови клетки и с нас в болницата носехме комплекта за съхранение на кръвта от пъпната връв – подробности ще дам по-долу....