Англия или Канада - още по-труден избор
zasto triabva da se hodi do BG?ssttoo написа:Абе аз идея си нямам дали е така, ама все ми се струва, че е по-близо до БГ => по-евтини самолетни билети и по-бързо пътуване. Това ходенето до БГ си е сериозно перо от бюджета, един вид връщаш се 1/2 - 1 година назад в семейния бюджет.sasho71 написа:...добрата стара Англия е по-добрия избор....
Зеленото е, щото съм бил в БГ и в Канада, пък и съм фен на ИвХайду.
Роси, мерси за линка!
- Hemoglobin
- Любим форумец
- Обратна връзка:
Zdravej
По мое мнение в Англия е много по хубаво, много по красиво и по уредено. Имах възможноста да живея там 6 месеца на стипендия от Fulbright. Стандарта на живот е много по-висок от Канада това е верно, затова и цените са доста по-високи. По мои наблюдения Англия е и много по красиво от гледна точка на уреденост и чистота на градовете, исторически места и дори природа (знам че някои ще тръгнат да спорят, но за мен природата в Англия е несравнима с тази в квебек поне). Ако аз можех да избирам щях да си остана там. Уви не се става тъй лесно гражданин. Е ще допълня че живях със стипендията си и не знам какво е да се бориш с живота там, но мисля че по си заслужава.
Аз по този повод ще повдигна една друга тема във форума, но засега това ми е мнението.
Аз по този повод ще повдигна една друга тема във форума, но засега това ми е мнението.
bateto napisa
Tya i sega ne e tova koeto e bila predi 20g.,mnogo vidima i ryazka e granicata m/u bedni i bogati .30% ot naselenieto sa imigranti ,sbirstayn ot cyal svyat i pochti v cyalata si chast popadat v parvata citirana grupa.Takova ryazko razdelenie na klasi ne sam vidyal ni v Garciya,Italiya ,Franciya ili Ispaniya,za po na sever v Evropa da ne govorim.Tova e imigrantskata politika na toya kontinent,da usiguri eftina rabotna raka ,koyato da poddarga visok standart na bogatata kasta i visoki pensii na pensionerite/ne vsichki/.Spored men toya eksperiment nyama da izdargi i ne samo zashtoto stranata sled 20-30g. po etnicheski priznak ste napodobyava afroaziya /znaem ,che golyamata chast ot tova naselenie ne se adaptira i civilizova ,po skoro nalaga sobstvennite si poryadki na givot i gi utvargdava /.Takava ime e politikata ,imat nugda ot hora i lesno ni priemat ,instituciite ni sadeystvat za vsichko i ni pomagat da se adaptirame,vzemat ni na rabota i se dargat s nas korektno ,zashtoto imat nugda ot nas,no skrit rasizam ima ,ne izrazen pod formata na skinarski izpalneniya ,no dostatachno zabelegim ot hilyadite primeri s koito vseki edin ot nas se e zblaskval .Darganeto ni na distanciya,nedoverieto s koeto ni priemat rabotodateli i mestno naselenie,obshtestvoto kato cyalo ni e prielo,t.e prielo e politikata na dargavat,no v individualen plan neshtata sa mnogo po razlichni.
vsichko e tolkova dobre opisano i viarno che niamam nisto da dobavia. evalla na bateto
Tya i sega ne e tova koeto e bila predi 20g.,mnogo vidima i ryazka e granicata m/u bedni i bogati .30% ot naselenieto sa imigranti ,sbirstayn ot cyal svyat i pochti v cyalata si chast popadat v parvata citirana grupa.Takova ryazko razdelenie na klasi ne sam vidyal ni v Garciya,Italiya ,Franciya ili Ispaniya,za po na sever v Evropa da ne govorim.Tova e imigrantskata politika na toya kontinent,da usiguri eftina rabotna raka ,koyato da poddarga visok standart na bogatata kasta i visoki pensii na pensionerite/ne vsichki/.Spored men toya eksperiment nyama da izdargi i ne samo zashtoto stranata sled 20-30g. po etnicheski priznak ste napodobyava afroaziya /znaem ,che golyamata chast ot tova naselenie ne se adaptira i civilizova ,po skoro nalaga sobstvennite si poryadki na givot i gi utvargdava /.Takava ime e politikata ,imat nugda ot hora i lesno ni priemat ,instituciite ni sadeystvat za vsichko i ni pomagat da se adaptirame,vzemat ni na rabota i se dargat s nas korektno ,zashtoto imat nugda ot nas,no skrit rasizam ima ,ne izrazen pod formata na skinarski izpalneniya ,no dostatachno zabelegim ot hilyadite primeri s koito vseki edin ot nas se e zblaskval .Darganeto ni na distanciya,nedoverieto s koeto ni priemat rabotodateli i mestno naselenie,obshtestvoto kato cyalo ni e prielo,t.e prielo e politikata na dargavat,no v individualen plan neshtata sa mnogo po razlichni.
vsichko e tolkova dobre opisano i viarno che niamam nisto da dobavia. evalla na bateto
-
- Администратор
- Обратна връзка:
"Англия или Канада - още по-труден избор"
Уф, направо невъзможен!
Май съм разказвал преди във форума, ама един колега напусна нашата малка, но сплотена фирма миналата година, гушна си гаджето и отидоха да си веят *** по Испания и ПортОКалия с идея след това да обиколят Шотландия (нашия човек има роднини там, иначе е родом от Брит.Колумбия. Гаджето му е квебекарка от тия дето викат "Уе". Квебекарките минават за големи убавици пред заблудените БКолумбийци) и накрая да си седнат на *** в Лондон и да почнат да се оглеждат за бачкане.
Когато заминаваха ме беше поразил факта, че хората си скътали малко кинти, толкова, че да си вземат 1 година ваканция и ще ходят *** път да види, че то пък и в един от най-скъпите градове в света.
Е, човека днес ни беше на гости, малко идват на почивка в красивия Квебек, ще си почиват някъде на север
Значи това, което ми направи впечатление е, че човека иска да се връща в Монреал, т.е. не са сигурни с булката му, мислят си, ама той говореше с шефа евентуално като размислят да се върне в нашия малък, но сплотен колектив от Август. Мисленето им се състои в теглене на везните:
От една страна Лондон (ехеееей , Лондон, града в който винаги си е мечтал да работи и живее), пари и кариера.
От друга - родината и Монреал. Дето Монреал дори не му е и роден град или родна провинция.
В Лондон нашия човек бачка в Майкрософт, а гаджето му нещо по нейната си специалност.
Уф, направо невъзможен!
Май съм разказвал преди във форума, ама един колега напусна нашата малка, но сплотена фирма миналата година, гушна си гаджето и отидоха да си веят *** по Испания и ПортОКалия с идея след това да обиколят Шотландия (нашия човек има роднини там, иначе е родом от Брит.Колумбия. Гаджето му е квебекарка от тия дето викат "Уе". Квебекарките минават за големи убавици пред заблудените БКолумбийци) и накрая да си седнат на *** в Лондон и да почнат да се оглеждат за бачкане.
Когато заминаваха ме беше поразил факта, че хората си скътали малко кинти, толкова, че да си вземат 1 година ваканция и ще ходят *** път да види, че то пък и в един от най-скъпите градове в света.
Е, човека днес ни беше на гости, малко идват на почивка в красивия Квебек, ще си почиват някъде на север

Значи това, което ми направи впечатление е, че човека иска да се връща в Монреал, т.е. не са сигурни с булката му, мислят си, ама той говореше с шефа евентуално като размислят да се върне в нашия малък, но сплотен колектив от Август. Мисленето им се състои в теглене на везните:
От една страна Лондон (ехеееей , Лондон, града в който винаги си е мечтал да работи и живее), пари и кариера.
От друга - родината и Монреал. Дето Монреал дори не му е и роден град или родна провинция.
В Лондон нашия човек бачка в Майкрософт, а гаджето му нещо по нейната си специалност.
stiga ste sporili za gluposti.
estestveno che v Anglia jivota e po-dobar i duma ne moje da stava za sravnenie mejdu dvete strani. canada si e canada, GB si e GB. drug e vaprosa che ako tarsish SVOBODATA opredeleno canada pecheli. no vav vsiako drugo otnoshenie GB e za predpochitane. ne moje voobshte da sravniavash standarta na jivot v dvete strani. GB e na svetlinni godini napred.
estestveno che v Anglia jivota e po-dobar i duma ne moje da stava za sravnenie mejdu dvete strani. canada si e canada, GB si e GB. drug e vaprosa che ako tarsish SVOBODATA opredeleno canada pecheli. no vav vsiako drugo otnoshenie GB e za predpochitane. ne moje voobshte da sravniavash standarta na jivot v dvete strani. GB e na svetlinni godini napred.
laura ti ne si li zabeliazala razlikata. ochebiina e. ne zabraviai che canada e multinacionalna darjava, dokato GB si e za anglichanite. pomisli malko, koi sa predimstvata na dvete darjavi i shte si otgovorish na vaprosa. ne kazvam che v canada e losh jivota,noGB e po-dobar izbor. badi realistka.
to ako beshe obratnoto canada shteshe da se napalni s anglichani. nali. a tia se palni sas sviakakva paplach, neshto ima razlika v mantaliteta na novodoshlite, a i na starite immigranti i na koreniacite anglichani.
to ako beshe obratnoto canada shteshe da se napalni s anglichani. nali. a tia se palni sas sviakakva paplach, neshto ima razlika v mantaliteta na novodoshlite, a i na starite immigranti i na koreniacite anglichani.
kakvo ste se vkopchili v taya Angliya,po uredena,po moderna s po visok standart na givot ot Canada ,no life style sashtiya kakto v Canada ,rabotish za da giveesh,giveesh za da rabotish.Ya kakvi hubavi dargavi priyatni za giveene ima ,kato Garciya ,Italiya,Ispaniya-rabotish za da giveesh,giveesh za da se zabavlyavash.Tiya zombita tuka nemogat da se oprat na malkiya prast na kachestvoto na givota na edin ispanec sredna raka ,makar i preslavena Canada da se vodi nay,nay i po... .Pitayte za Ispaniya ,da vi razkaga ,byah i vidyah ,chovek ot taka narechenata sredna klasa ,t.e. s vishe obrazovanie i profesiya bez rabota ne e osytanal i dohodite mu pozvolyavat da vodi edin mnogo prilichen i nay vagnoto priyaten givot ,bez da e podlogen na toya stres tuk ,da ne govorim ,che Ispaniya kam svoite podanici e mnogo po socialna ,ne se zablugdavayte s mnenieto ,che tuk e socialna dargavata ,kato dava socialni pomoshti,sravnenie s USA moge bi da ,no inache si e diviya kapitalizam. A ya pitayte tiya deto sa leteli s Olimpik prez Garciya ,vsichki sa vazhiteni ot luksa ,koyto sa videli v Atina ,stolicata na bedna Garciya ,ya ako moge da napravyat edno sravnenie s mizeriyata na bogata Canada ,ste mi e mnogo interesno.
Rosi много си готина на снимката
, какво ти беше севейното положение
кой пак измъкна тази тема
мнения много според личния опит и впечатления от каквото чул
ще приведа отново само фактите от две изследвания
според едното канада вече е на 8 а не на първо място по стандард на живот след много европейски страни
според второто в Европа най висок стандард на живот има ареала около Лондон
изводът е всеки да се оправя според собствените си предпочитания
аз мисля първо да попрескоча до Лондон и после може и в Канада
тогава ще пиша с червено

кой пак измъкна тази тема
мнения много според личния опит и впечатления от каквото чул
ще приведа отново само фактите от две изследвания
според едното канада вече е на 8 а не на първо място по стандард на живот след много европейски страни
според второто в Европа най висок стандард на живот има ареала около Лондон
изводът е всеки да се оправя според собствените си предпочитания
аз мисля първо да попрескоча до Лондон и после може и в Канада
тогава ще пиша с червено