bis написа:Живота в Квебек за мен е тъп, скучен, скъп и всичко най-лошо което се сетите.
ох, всеки има право на лично мнение, но клишето за живота е повече от известно - той е такъв какъвто човек си ти и каквото можеш да направиш от него ... "нямам смелост да си променя живота", "принуждават ме" - говори много ...
bis написа: Важното е че си принуден да се съобразяваш с начина на живот на местните простаци.
Какво те принуждават да правиш

Какво ти промениха в начина на живот "местните простаци" ? Защото аз съм тук от 4 години и не казвам, че не ми се е променил, но поне никой не ме е принуждавал да спазвам неговия начин на живот, пък и не съм срещала местни простаци, само такива с български произход, но те са по подразбиране, не са правило. Сигурно вечеряш в 17 часа и си лягаш в 21, за да станеш като "местните простаци" към 5 и да се упътиш към завода .... или ...

сещам се за нарязаните зеленчуци и плодове наслагани по всевъзможни кутийки и изяждани заедно с полуготовата храна на обяд точно между 12 и 12,30 .... или пък обичаят да подхапват пуканки и пият кола в кината .... или ......... да бъдат ужасно стриктни с всякакви бумажки и хартийки, часове за среща или изисквания към някакъв вид дейност - до такава степен, че педантичността им е досадна. Да пътуват вместо до Европа в Щатите, Мексико, Доминиканската република или Куба. Да участват в благотворителна дейност или въпреки че са на социална помощ да са доброволци при всякакви прояви и събития. Да организират деня си, седмицата, месеца и годината до най-малка подробност и невероятно точно, както и да го изпълнят. Резервациите за Нова година направени през пролетта, както и гостите, които ще присъстват също поканени тогава. Или пък обичаят да педофилстват в семействата си, гъърррррррр ... (надявам се, че си далеч от този обичай) и да не познават и най-близките си роднини поради семейни неуредици. Да сменят професиите си на няколко години защото изпадат в депресии и вече не им е интересно това, което правят. Следва най-разнообразно обучение по СЕЖЕП-и и университети - от икономика - през медицина - до философия.

Натрупването им на огромни дългове за сметка на кредитните карти и блестящите магазини (уф, надявам се, че това също си го избягнала). Желанието им за пътешествия, основно към Австралия и Нова Зенландия и задължителното изпращане на порасналите и завършили средно училище тинейджъри на дългосрочни ваканции - около 3 месеца минимум - до Европа или другаде - да видят и те "за последно" живота какво е, че после работа и няма отърване ............ Консумирането на всеизвестни кулинарни специалитети в заведения за бързо хранене - "Путин" например.
С една дума, изобщо не знам за какъв вид съобразяване говориш .... ако можеш да се доизясниш, че да ми просветне :thinkerg: