абе смешко ти винаги ли ще си на гърнето похлупак?Botzo написа:Priema sebgmontreal написа:извинявам се, че ви загубих времето - нещо съм се объркал.
не вярвах, че не от всяко дърво, става чеп за зеле, но човек се учи докато е жив :idea:
абе смешко ти винаги ли ще си на гърнето похлупак?Botzo написа:Priema sebgmontreal написа:извинявам се, че ви загубих времето - нещо съм се объркал.
Така де, гледам и не вярвам... speedy, не знам какво точно работиш, но нека да ти кажа, че при доставчика на VoIP услуги (най-често и доставчик на интернет услуги) най-голям приоритет има точно VoIP трафика, и освен това за него се отделя специално bandwidth. Така че вероятността да се влоши качеството на телефонната връзка е точно такава, каквато е и вероятността да ти спре интернета (която пък, ако става въпрос за кабелен интернет, никак не е голяма). Поне в България нещата стоят така, не вярвам тук да са различни... Просто доставчиците са напълно наясно кое е с по-голям приоритет за клиентите им, и разбира се им осигуряват първо това, а после останалите услуги... И предполагам, че капацитета, отделен от доставчика за интернет (музика, филми, P2P) както в БГ, така и тук, няма нищо общо с капацитета, отделен за VoIP услуги...speedy написа: Зле:
Качеството не е гарантирано. За кабелния ти модем и за Интернета зад него твоят телефонен разговор е толкова важен, колкото и музиката, която детето ти източва от P2P мрежи.
Това е така, ако наистина доставчика на VoIP услуги ISP-то са една и съща фирма. Например в БГ го правят Орбител. В Канада кабелните компании почват да предлагат свои телефонни услуги - Shaw на запад, Videotron в QC, EastLink около Халифакс, Cogeco в някои части на Онтарио. Rogers в момента си подменят модемите, за да могат и те да се включат. Това би трябвало да подобри надеждността, но някои от хубавините, като номер от друг град, обикновено не са достъпни.PoLuX написа:Така де, гледам и не вярвам... speedy, не знам какво точно работиш, но нека да ти кажа, че при доставчика на VoIP услуги (най-често и доставчик на интернет услуги) най-голям приоритет има точно VoIP трафика, и освен това за него се отделя специално bandwidth.
ако ти е интересно можеш да погледнешbgmontreal написа:Досега не съм могъл да пратя поне в 50% от случаите повече от 10 страници факс, но с Праймъс съм на 100% с над 20 (в бизнеса с ипотеки това е ЖИЗНЕНО важно).
1. Primus DSL High Speed Internet Service is here. It's a whole new way to experience the Internet.speedy написа:Това е така, ако наистина доставчика на VoIP услуги ISP-то са една и съща фирма. Например в БГ го правят Орбител. В Канада кабелните компании почват да предлагат свои телефонни услуги - Shaw на запад, Videotron в QC, EastLink около Халифакс, Cogeco в някои части на Онтарио. Rogers в момента си подменят модемите, за да могат и те да се включат. Това би трябвало да подобри надеждността, но някои от хубавините, като номер от друг град, обикновено не са достъпни.PoLuX написа:Така де, гледам и не вярвам... speedy, не знам какво точно работиш, но нека да ти кажа, че при доставчика на VoIP услуги (най-често и доставчик на интернет услуги) най-голям приоритет има точно VoIP трафика, и освен това за него се отделя специално bandwidth.
Услугите на Primus и Vonage, които са най-големите IP телефонджии за домашни условия, работят независимо от ISP-то, та затова за тях приоритет няма никакъв. Даже Vonage се съдиха с някаква US кабелна компания, която им блокирала трафика, с цел да продава своята собствена услуга.
от 5 години ползвам Инет факс и е супер за получаване,но за пращане може да е надеждно, но е неудобно (първо скан на 20тина страници, после пращанеflateric написа:ако ти е интересно можеш да погледнешbgmontreal написа:Досега не съм могъл да пратя поне в 50% от случаите повече от 10 страници факс, но с Праймъс съм на 100% с над 20 (в бизнеса с ипотеки това е ЖИЗНЕНО важно).
http://www.j2.com/
това е един от лидерите на факс услугите през интернет (можеш да си направиш факс с 1-800 или какъвто си там искаш)
работил съм едно време дори от БГ с него, но в последствие прекатиха достъпа заради credit card fraud, което няма да ти се отрази на теб
Не използва собствена инфраструктура и разчита на DSL телефонна линия от Bell. Същата тази, от която искаш да се отървеш.1. Primus DSL High Speed Internet Service is here. It's a whole new way to experience the Internet.
Мамата плаче и се оплаква на FCC2. Kaк ли "някаквата US кабелна компания" е разпознала трафика на Vonage и е блокирала точно този телефонен трафик (защото ако е блокирала целия трафик ... плаче мамата)?.
В Канада не дават. Освен кабелните, за собствените си услуги, но не и за конкурентите. В US Vonage понякога има договорености с някое ISP.3. Сериозните ISPта отдавна дават преоритет на пакетите с трафик от VoiP.
Не ги забравям. Написал съм го точно в това, което цитираш.4. Забравяш кабелния Инет - Видеотрон и техните телефони.
не си ме разбрал:flateric написа:джей факса позволява да пращаш уърд формат до сървъра и той сам си го конвертира без да ти се налага да сканираш - ще погледна дали все още е така, но преди време беше...
а колкото до карането - то е най-лесната работа, но ползата накрая.....
използва то кой ли има собствена тел линия, но ги няма идиотите от Белл да ми говорят глупости, а и има преоритет за Voip paketitespeedy написа:Не използва собствена инфраструктура и разчита на DSL телефонна линия от Bell. Същата тази, от която искаш да се отървеш.1. Primus DSL High Speed Internet Service is here. It's a whole new way to experience the Internet.
мисълта ми беше, че никой няма да си позволи да спре ЦЕЛИЯ трафик, а щом е спрян трафика САМО на VoiP, значи си има начин да се разпознае (нещо което знам, че знаеш, но се опитах да говоря на "човешки" за останалите четящи)Мамата плаче и се оплаква на FCC2. Kaк ли "някаквата US кабелна компания" е разпознала трафика на Vonage и е блокирала точно този телефонен трафик (защото ако е блокирала целия трафик ... плаче мамата)?.
http://advancedippipeline.com/60400413
точно праймъс и останалите реселъри, като Г3Телеком го имат, то кои ли ще прави инфраструктура за VoiP без да включи ДСЛ-а където са парите?В Канада не дават. Освен кабелните, за собствените си услуги, но не и за конкурентите. В US Vonage понякога има договорености с някое ISP.3. Сериозните ISPта отдавна дават преоритет на пакетите с трафик от VoiP.
4. Забравяш кабелния Инет - Видеотрон и техните телефони.
въпрос на възгледи. днес говорих със съфоромник/чка (не казвам кой/яНе ги забравям. Написал съм го точно в това, което цитираш.
В крайна сметка не казвам да не си взимат хората IP телефони, просто трябва да знаят за какво точно става дума.
bgmontreal написа:не си ме разбрал:flateric написа:джей факса позволява да пращаш уърд формат до сървъра и той сам си го конвертира без да ти се налага да сканираш - ще погледна дали все още е така, но преди време беше...
а колкото до карането - то е най-лесната работа, но ползата накрая.....
1во изпращат се документи, а не нещо написано от мен (аз не съм написал и 100 страници през живота си), т.е. трябва ми факс машина, но дори и да съм готов да загубя някоя ценна минута в сканиране, то идва 2рото
2ро jfax и останалите по-сигурни компании те чарджат за изпратена страница, при мен това ще е около $60-$70 на месец
jfax и останалите са СУУУУПЕР за получаване на факс, но за изпращане на голямо количество документи не са изгодни
Благодаря ти за word format-а не съм се сещал. винаги си ПДФ-вам