Ние гласувахме!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Но дори и да се гласува по интернет, резултата нямаше да е за Костовите съмишленици, немислиш ли, а по скоро за царските поддръжници, защото Костовите ги няма хич по фронта.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Tutankamon написа:Аз лично очаквах същият резултат, в Отава първи да е Царското движение, след това БСП и след това всички останали.
Според изнесените резултати от секцията в Отава, БСП е трета по гласове.
Изображение ... и в темите също!
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Dino написа:ОБЩО – 279 гласа
Interesno ot 10 000 bulgari samo tolkova li sa glasuvali?
Smeshno e izobshto da se analizira. Nesto kato 2,8 % aktivnost
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ами аз мисля, че българите в Монтреал сме много повече от тези в Квебек и тези в Отава, и не всеки има възможност да пътува за Отава, какво ще коментирате по този въпрос, та аз за това говоря.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Толково ли няма информация колко са българите в градовете в Канада и да се прецени къде да се поставят ибирателни секции. Аз мисля, че вече в Монтреал сме прекалено много, за да ни препращат в Отава да гласуваме.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Нямаше, кой да предостави информация, че във френската провинция в Канада има много българи ли.
Сега това, което написах ще прозвучи за някой от форума, като заяждане, но мисля, че не е, а си давам открито мнението.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Tutankamon написа:Но дори и да се гласува по интернет, резултата нямаше да е за Костовите съмишленици, немислиш ли, а по скоро за царските поддръжници, защото Костовите ги няма хич по фронта.
Няколко дни, може би седмица преди гласуването, се проведе електронен изборен ден, и в него Костов и партията му бяха първи с около 34%, НДСВ - втори с около 25%, БСП - трети...
Само че никой няма да пусне електронно гласуване, защото тогава БСП и ДПС щяха да издухат таратора....
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Tutankamon написа:Аз говоря в момента, за факта, че много от българите искахме да гласуваме, но по места. Ето например в Монтреал сме много, ако имаше секция съм сигурен, че почти всички щяха да отидат да гласуват.
Аз наистина съжалявам, че нямах възможност да гласувам
Това, че ти си искал да гласуваш ако имаше секция в Монреал не означава, че и другите българи щеше да го направят. В днешните новини на btv съобщиха, че от 100000 българи в Чикаго са гласували едва 5000.
Аватар
bis
Обратна връзка:

Мнение от bis »

Ami po danni ot predi sedmici po BNT ot kebekarski predstaviteli - bulgarite v Quebec sa 10 000, v nashia grad da sa 200 veche, v Otava neznam ta mogat s dve dumi da se smiatat i 10 000 v Montreal.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Tutankamon написа:Толково ли няма информация колко са българите в градовете в Канада и да се прецени къде да се поставят ибирателни секции. Аз мисля, че вече в Монтреал сме прекалено много, за да ни препращат в Отава да гласуваме.
Ти не разбра ли, че закона в Канада не позволява да има избирателни секции извън консулствата и посолствата.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Toronto i GTA - 30 000, glasuvali - okolo 500, Koko go pisa nqkyde.
A ima li variant sledwastite izbori da sa po internet, towa ima li go w drugi dyrgavi ?
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Ами нали провинция Квебек е друга държава бе хора, нали нас ни учат в Кофи, сме различни от останалите провинции, ние не сме към англофоните, защо не проявим претенции българите във френскоговорящата провинция да имаме консулство или посолство. Защо не! И се чудя, защо досега, това не е предложено.
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Аз предлагам най- официално, да се събере подписка, за и против българско предствавителство във френскоговоряща КАНАДА. Мисля, че това ще е от полза за България, и смятам, че ние също имаме право като жевеещи във френска КАНАДА, да даваме правото си на глас, и да участваме наравно с другите българи във политическият живот на БЪЛГАРИЯ.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Само че закона в Канада не позволява да се гласува извън съответните дипломатически мисии...
Може би е по-добре да настоим да се открие консулство в Монреал...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Знам, че сега ще ме нападнете с какви ли не мнения, но смятам, че това е напълно справедливо, нима ние дето живеем във френско говоряща КАНАДА не се нуждаем от посолство и конслулство. Но зависи какви са споразуменията между КАНАДА и БЪЛГАРИЯ. Но мисля, че на провинциялна основа, така както ние кандидатстваме по френскофонската точкова система, бихме могли да си извоюваме посолство, наше предствавителство тук намясто. Защо не!
Заключено