Kakvo rabotite ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

bate
"отваряне на стрийптиз бар в Канада "
ne ti go preporuchvam - dosta nerentabilna istoria naposledak
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Моят бар ще е без конкуренция,стриптизьорките ще излизат голи на пилона и ще се обличат с/у заплащане от клиента.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

bateto написа:Моят бар ще е без конкуренция,стриптизьорките ще излизат голи на пилона и ще се обличат с/у заплащане от клиента.
pobeditelkite ot "Miss Lelia Giurga a"?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

antonypopov написа:Abe vie normalni li ste???? Kak taka iskate ot horata da vi kajat koi kolko pari polu4ava??? Mi estestveno, 4e tova e nai-li4nata informacia za 4ovek. Tova e merilo za li4nite mu ka4estva i ne vseki iska da gi spodelia. Az na nikoi niama da kaja kolko vzimam, osven na nai-blizkita si hora. Tova e neprili4en vapros spored men i koito go zadava ne mi pravi dobro vpe4atlenie. Govori za lo6o vaspitanie.

Изобщо не си разбрал и по точно не си прочел.Мисля, че първо се чете въпроса внимателно и тогава се правят забележки за възпитание.

Пита се: Какво работите?

Ни една думичка няма за заплащане.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
bateto

Мнение от bateto »

Кольо ядрото ще са проверени другарки от октомврийската революция,но ударната група ще бъдат млади функционерки калили се в бригадирското движение ,ще има и няколко вип-ударнички работещи на няколко стана едновременно.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:...ще има и няколко вип-ударнички работещи на няколко стана едновременно.
Уау :shock: ! Ей това много искам да го видя - как една стриптизьорка се съблича или облича едновременно на няколко кола :wink: :D !
Obey gravity ... It's the law!
bateto

Мнение от bateto »

Тия ще са за ВИПа ,няколко стана разбирай за по специални поръчки.
Pincher

Мнение от Pincher »

za tri godini sam smenil 4 raboti. parvata mi stavka be 5$/h, sega sam na 11. srednosrochna cel 14-15 na chas. ne e mnogo, no e dostatachno. vse pak e vajno ne samo kolko vzemash, no i kolko harchish i kolko ostavat chisto. tova e po-vajno za mene (dobavenata stoinost). :D
monny

Мнение от monny »

bateto написа:Моят бар ще е без конкуренция,стриптизьорките ще излизат голи на пилона и ще се обличат с/у заплащане от клиента.
при този студ какво друго им остава :D
Аватар
sneja

Мнение от sneja »

да се върнем на темата - аз все още съм в България с намерение да имигрирам /на първи етап/. имам 6 години трудов стаж по специалността си - конструиране на мебели. Въпроса ми е имам ли колеги в Квебек и работят ли по специалността си :?:
Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Sliven

Мнение от Sliven »

Vuprosut ne beshe kolko pe4elite!!!
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

sneja написа:да се върнем на темата - аз все още съм в България с намерение да имигрирам /на първи етап/. имам 6 години трудов стаж по специалността си - конструиране на мебели. Въпроса ми е имам ли колеги в Квебек и работят ли по специалността си :?:
v ontario vidiah takava rabota na
jobsetc.gov ili com
Gesh

Мнение от Gesh »

Sliven написа:Vuprosut ne beshe kolko pe4elite!!!
много хубава тема се е заформила :) .
Тя иде само да покаже как се променят някои нашенци тука (не съм съвсем сигурен дали се променят или са си били такива).
Та на въпроса - всеки работи каквото успее да намери и/или да се уреди.
Тука съм видял българи с университетско образование от бг, които блъскат от 15 години по фабрики и изплащат безценната си канадска къща.
Машинни инженери, дето работят като оператори на струг с цпу.
Като цяло огроманта маса от имигранти се downgrade-ват т.е.работят работа за която се иска по-ниска квалификация от тяхната (работодателя много се кефи - и-и-и имам цял инженер за работата, за която ми трябва техник и то за същите или по-малко пари) и/или преквалифицират.
Съществува и пътя с ученето тука, който се твърди че ти осигурявал прилична работа, ама и на прилична цена.
Има и успели и доволни хора, но по моя оценка те не са повече от 10-15% от всички (ама те не са като нас да пишуркат по форуми, ами са си много целе-ориентирани- хе-хе как звуци target oriented)- имам превид хора, които работят работа в тяхната си област или са направили успешен собствен бизнес.
Това не бива да звучи обезсърчително, разбира се, тук е по-добре от бг във финансово отношение, но който иска да дойде трябва да е готов за големи промени и да е зареден с голяма доза адаптивност, ако не познава никого тука (както мен) или късметът му не проработи бързо.
Аз съм инженер от бг ама тука в момента съм се и downgradnal, и попреквалифицирал.
Много кураж и смело напред!
bateto

Мнение от bateto »

Геш ,това което го написа според мен е за началната страница на форума,толкова реалистична позиция като твоята отдавна не бях чел тук.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Kakvo rabotite

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Az sasto mislja che informatsiata koi kakvo raboti s nisto ne pomaga na novopristigastite. Ne moze da se planira tova ot BG. Kakto I da go planirate smetkite vi ste izljazat krivi nai verojatno. Vsichko se resava tuk I na mjasto.

Ako mnogo vi interesuva koja profesja kolko pecheli moze da go vidite ot vestnitsite s objavi za rabota ima gi v internet. Tam pise kolko dolara plastat na chas za dadenata profesia v povecheto sluchai.
Tova sasto ne pomaga mnogo I sega ste vi dam primer za da razberete kolko e gavkava sistemata I kak dava razlichni vazmoznosti za edna I sasta rabota kojato njama kak da bade otbeljazana vav vestnitsite zastoto ne se znae skorosta vi na rabota I kachestvoto.

Imam 3 -ma poznati avtomontjori, dali sa bili takiva v BG ne znam . Znam che tuk rabotjat tova ,2- ma ot tjah sa hodili tuk na uchliste za da si izvadjat diplomi, 3-tia ne e hodil, no ima namerenje.

Parvia raboti v serviz na BMW raboti mnogo barzo I kachestveno, plasta se na prache svarsena rabota za kojato ima opredelemo vreme, reseno ot inzinerite na BMW, za koeto vreme klienta e informiran , a klienta plasta na chas. Primer da se smeni remak klienta plasta za 3 chasa, taka se plasta I na mehanika za 3 chasa, no ako toi ja svarsi za 1 chas rabotata mu se plasta za 3 chasa.. S drugi dumi za raboten den ot 8 chasa moze da zaraboti 12 chasa ako raboti barzo.

Vtoria ima sobstven serviz I vzema po 40 $ na chas, koeto e po dobre ot firmenite servizi.

Tretia si nameri rabota za 14 dena v serviz no mu plastat po malko zastoto njama diploma ot Canada, mislja che okolo 12 $ na chas, no moze da si bachka sabota I nedelja chastno. Vizdate kakvi razliki I kak ne moze da se sravnjava edna I sasta profesja.

Poznavam hora v biznesa s granit pravjat edno I sasto nesto no pak e razlichno v zaplastaneto

Edinjia hvasta parche granit pili go polira go I go montira, da kazem barplot za kuhnia,

Vtoria vzima samo mjarka I go porachva v zavod da go narezat polirat, I samo go montira

Tretia se razhozda s kostjum I papka mnogo e sladkodumen I dobre ubezdava klientite che negovata produktsia e nai dobrata, I kato podpise dogovor I vzeme deposit ja dava na druga firma moze I da e na njakoi ot parvite dvama ( podizpalnitel na BG ezik ) razplasta s tjah kakvoto sa se razbrali I razlikata ostava za nego.
Inache vsichki sa v granitenja biznes, taka che vizdate kolko razlichno moze da bade zaplastaneto za edna I sasta rabota.

Moja savet e, resete kakvo vi haresva da rabotite i si tarsete takava rabota Za men tova e vazno da mi haresva tova koeto pravja.

Ako pak vi interesuva visoko zaplastane bez znachenie kakva e rabotata moze da pitate tezi koito za v Canada za kratko s tazi tsel, ili pak otvorete tema “ Koi professi sa visoko zaplateni.”

Mislja che e naivno da ochakvate horata da vi kazat kolko pecheljat, I kak tochno sa stignali do tazi pozitsja.

Az lichno sam zavarsil finansi, vinagi v tazi sfera sam rabotil I sam stastliv che sega tuk v Canada s finansovi uslugi si vadja hljaba.
Okaza se che sam dobar v tova keoto pravja no tova njamase kak da go znam ot BG. Trjbvase da doida tuk za da vidja konkurentsjata I da pretsenja che moga da bada raven ili dori po dobar ot tjah.

S pozdravi
Hullboy
Заключено