Kakvo rabotite ?
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
pobeditelkite ot "Miss Lelia Giurga a"?bateto написа:Моят бар ще е без конкуренция,стриптизьорките ще излизат голи на пилона и ще се обличат с/у заплащане от клиента.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
antonypopov написа:Abe vie normalni li ste???? Kak taka iskate ot horata da vi kajat koi kolko pari polu4ava??? Mi estestveno, 4e tova e nai-li4nata informacia za 4ovek. Tova e merilo za li4nite mu ka4estva i ne vseki iska da gi spodelia. Az na nikoi niama da kaja kolko vzimam, osven na nai-blizkita si hora. Tova e neprili4en vapros spored men i koito go zadava ne mi pravi dobro vpe4atlenie. Govori za lo6o vaspitanie.
Изобщо не си разбрал и по точно не си прочел.Мисля, че първо се чете въпроса внимателно и тогава се правят забележки за възпитание.
Пита се: Какво работите?
Ни една думичка няма за заплащане.
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
да се върнем на темата - аз все още съм в България с намерение да имигрирам /на първи етап/. имам 6 години трудов стаж по специалността си - конструиране на мебели. Въпроса ми е имам ли колеги в Квебек и работят ли по специалността си 

Документи до Виена - 22.04.06 г.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
Accusé - 28.04.06 г.
Интервю - 29.11.06 г. 10.00 h ОК
Документи Букурещ - 19.12.06
Баркодове - 29.03.07
Медицински - 10.04.07
Направени-24.04.-OK - 03.05.
Покана за виза - 1.06.- ВИЗИ 23.06.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
v ontario vidiah takava rabota nasneja написа:да се върнем на темата - аз все още съм в България с намерение да имигрирам /на първи етап/. имам 6 години трудов стаж по специалността си - конструиране на мебели. Въпроса ми е имам ли колеги в Квебек и работят ли по специалността си :?:
jobsetc.gov ili com
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
много хубава тема се е заформилаSliven написа:Vuprosut ne beshe kolko pe4elite!!!

Тя иде само да покаже как се променят някои нашенци тука (не съм съвсем сигурен дали се променят или са си били такива).
Та на въпроса - всеки работи каквото успее да намери и/или да се уреди.
Тука съм видял българи с университетско образование от бг, които блъскат от 15 години по фабрики и изплащат безценната си канадска къща.
Машинни инженери, дето работят като оператори на струг с цпу.
Като цяло огроманта маса от имигранти се downgrade-ват т.е.работят работа за която се иска по-ниска квалификация от тяхната (работодателя много се кефи - и-и-и имам цял инженер за работата, за която ми трябва техник и то за същите или по-малко пари) и/или преквалифицират.
Съществува и пътя с ученето тука, който се твърди че ти осигурявал прилична работа, ама и на прилична цена.
Има и успели и доволни хора, но по моя оценка те не са повече от 10-15% от всички (ама те не са като нас да пишуркат по форуми, ами са си много целе-ориентирани- хе-хе как звуци target oriented)- имам превид хора, които работят работа в тяхната си област или са направили успешен собствен бизнес.
Това не бива да звучи обезсърчително, разбира се, тук е по-добре от бг във финансово отношение, но който иска да дойде трябва да е готов за големи промени и да е зареден с голяма доза адаптивност, ако не познава никого тука (както мен) или късметът му не проработи бързо.
Аз съм инженер от бг ама тука в момента съм се и downgradnal, и попреквалифицирал.
Много кураж и смело напред!
- hullboy
- Изгонен от форума
Kakvo rabotite
Zdraveite
Az sasto mislja che informatsiata koi kakvo raboti s nisto ne pomaga na novopristigastite. Ne moze da se planira tova ot BG. Kakto I da go planirate smetkite vi ste izljazat krivi nai verojatno. Vsichko se resava tuk I na mjasto.
Ako mnogo vi interesuva koja profesja kolko pecheli moze da go vidite ot vestnitsite s objavi za rabota ima gi v internet. Tam pise kolko dolara plastat na chas za dadenata profesia v povecheto sluchai.
Tova sasto ne pomaga mnogo I sega ste vi dam primer za da razberete kolko e gavkava sistemata I kak dava razlichni vazmoznosti za edna I sasta rabota kojato njama kak da bade otbeljazana vav vestnitsite zastoto ne se znae skorosta vi na rabota I kachestvoto.
Imam 3 -ma poznati avtomontjori, dali sa bili takiva v BG ne znam . Znam che tuk rabotjat tova ,2- ma ot tjah sa hodili tuk na uchliste za da si izvadjat diplomi, 3-tia ne e hodil, no ima namerenje.
Parvia raboti v serviz na BMW raboti mnogo barzo I kachestveno, plasta se na prache svarsena rabota za kojato ima opredelemo vreme, reseno ot inzinerite na BMW, za koeto vreme klienta e informiran , a klienta plasta na chas. Primer da se smeni remak klienta plasta za 3 chasa, taka se plasta I na mehanika za 3 chasa, no ako toi ja svarsi za 1 chas rabotata mu se plasta za 3 chasa.. S drugi dumi za raboten den ot 8 chasa moze da zaraboti 12 chasa ako raboti barzo.
Vtoria ima sobstven serviz I vzema po 40 $ na chas, koeto e po dobre ot firmenite servizi.
Tretia si nameri rabota za 14 dena v serviz no mu plastat po malko zastoto njama diploma ot Canada, mislja che okolo 12 $ na chas, no moze da si bachka sabota I nedelja chastno. Vizdate kakvi razliki I kak ne moze da se sravnjava edna I sasta profesja.
Poznavam hora v biznesa s granit pravjat edno I sasto nesto no pak e razlichno v zaplastaneto
Edinjia hvasta parche granit pili go polira go I go montira, da kazem barplot za kuhnia,
Vtoria vzima samo mjarka I go porachva v zavod da go narezat polirat, I samo go montira
Tretia se razhozda s kostjum I papka mnogo e sladkodumen I dobre ubezdava klientite che negovata produktsia e nai dobrata, I kato podpise dogovor I vzeme deposit ja dava na druga firma moze I da e na njakoi ot parvite dvama ( podizpalnitel na BG ezik ) razplasta s tjah kakvoto sa se razbrali I razlikata ostava za nego.
Inache vsichki sa v granitenja biznes, taka che vizdate kolko razlichno moze da bade zaplastaneto za edna I sasta rabota.
Moja savet e, resete kakvo vi haresva da rabotite i si tarsete takava rabota Za men tova e vazno da mi haresva tova koeto pravja.
Ako pak vi interesuva visoko zaplastane bez znachenie kakva e rabotata moze da pitate tezi koito za v Canada za kratko s tazi tsel, ili pak otvorete tema “ Koi professi sa visoko zaplateni.”
Mislja che e naivno da ochakvate horata da vi kazat kolko pecheljat, I kak tochno sa stignali do tazi pozitsja.
Az lichno sam zavarsil finansi, vinagi v tazi sfera sam rabotil I sam stastliv che sega tuk v Canada s finansovi uslugi si vadja hljaba.
Okaza se che sam dobar v tova keoto pravja no tova njamase kak da go znam ot BG. Trjbvase da doida tuk za da vidja konkurentsjata I da pretsenja che moga da bada raven ili dori po dobar ot tjah.
S pozdravi
Hullboy
Az sasto mislja che informatsiata koi kakvo raboti s nisto ne pomaga na novopristigastite. Ne moze da se planira tova ot BG. Kakto I da go planirate smetkite vi ste izljazat krivi nai verojatno. Vsichko se resava tuk I na mjasto.
Ako mnogo vi interesuva koja profesja kolko pecheli moze da go vidite ot vestnitsite s objavi za rabota ima gi v internet. Tam pise kolko dolara plastat na chas za dadenata profesia v povecheto sluchai.
Tova sasto ne pomaga mnogo I sega ste vi dam primer za da razberete kolko e gavkava sistemata I kak dava razlichni vazmoznosti za edna I sasta rabota kojato njama kak da bade otbeljazana vav vestnitsite zastoto ne se znae skorosta vi na rabota I kachestvoto.
Imam 3 -ma poznati avtomontjori, dali sa bili takiva v BG ne znam . Znam che tuk rabotjat tova ,2- ma ot tjah sa hodili tuk na uchliste za da si izvadjat diplomi, 3-tia ne e hodil, no ima namerenje.
Parvia raboti v serviz na BMW raboti mnogo barzo I kachestveno, plasta se na prache svarsena rabota za kojato ima opredelemo vreme, reseno ot inzinerite na BMW, za koeto vreme klienta e informiran , a klienta plasta na chas. Primer da se smeni remak klienta plasta za 3 chasa, taka se plasta I na mehanika za 3 chasa, no ako toi ja svarsi za 1 chas rabotata mu se plasta za 3 chasa.. S drugi dumi za raboten den ot 8 chasa moze da zaraboti 12 chasa ako raboti barzo.
Vtoria ima sobstven serviz I vzema po 40 $ na chas, koeto e po dobre ot firmenite servizi.
Tretia si nameri rabota za 14 dena v serviz no mu plastat po malko zastoto njama diploma ot Canada, mislja che okolo 12 $ na chas, no moze da si bachka sabota I nedelja chastno. Vizdate kakvi razliki I kak ne moze da se sravnjava edna I sasta profesja.
Poznavam hora v biznesa s granit pravjat edno I sasto nesto no pak e razlichno v zaplastaneto
Edinjia hvasta parche granit pili go polira go I go montira, da kazem barplot za kuhnia,
Vtoria vzima samo mjarka I go porachva v zavod da go narezat polirat, I samo go montira
Tretia se razhozda s kostjum I papka mnogo e sladkodumen I dobre ubezdava klientite che negovata produktsia e nai dobrata, I kato podpise dogovor I vzeme deposit ja dava na druga firma moze I da e na njakoi ot parvite dvama ( podizpalnitel na BG ezik ) razplasta s tjah kakvoto sa se razbrali I razlikata ostava za nego.
Inache vsichki sa v granitenja biznes, taka che vizdate kolko razlichno moze da bade zaplastaneto za edna I sasta rabota.
Moja savet e, resete kakvo vi haresva da rabotite i si tarsete takava rabota Za men tova e vazno da mi haresva tova koeto pravja.
Ako pak vi interesuva visoko zaplastane bez znachenie kakva e rabotata moze da pitate tezi koito za v Canada za kratko s tazi tsel, ili pak otvorete tema “ Koi professi sa visoko zaplateni.”
Mislja che e naivno da ochakvate horata da vi kazat kolko pecheljat, I kak tochno sa stignali do tazi pozitsja.
Az lichno sam zavarsil finansi, vinagi v tazi sfera sam rabotil I sam stastliv che sega tuk v Canada s finansovi uslugi si vadja hljaba.
Okaza se che sam dobar v tova keoto pravja no tova njamase kak da go znam ot BG. Trjbvase da doida tuk za da vidja konkurentsjata I da pretsenja che moga da bada raven ili dori po dobar ot tjah.
S pozdravi
Hullboy