Дали в Канада е действително толкова лошо (#3)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Blue Passion написа:
goliama mechka написа:
Blue Passion написа:
goliama mechka написа:Не приказвай глупости,откога не си си бил в БГ,400 лева нямя да ти стигнат зимата само за парното
Би ли ми показал снимана фактура на тази стойност на която да се вижда и отопляемата кубатура.Просто ми стана любопитно,за какъв апартамент иде реч :shock:?
e,hwanа ме.Нямам фактура :oops: :oops: :oops: исках да кажа,че сметките за отопление пре зимата са ужасни,и ако имаш 2 деца,и живееш в апартамент 3 спални,хол и кухня(както тук е нормално,всеки да сиима спалня),и не е лукс,нали?и не живееш с баба,дядо,мама тате.... и т.н.И като си на ТЕЦ,и плащаш топла вода....а ако си на електрика,не вярвам да е по-тънка лайсна.И при условие,че цяла зима ще ти е топло,и приятно,и вечер няма да заспиваш под бабиния юрган,и да изключваш топлото.

Не мислсля,че при тези условия толкова трудно ще изхарча 400 кинта за отопление.
Живеенето с баба,мама,тате,не увеличава или намалява сметката за парно като сума,при посочените от теб условия,като денонощна работа на радиаторите на максимум,без завиване с бабин юрган и т.н.Сумата си е сума и Топлофикация си я иска,независимо колко човека живеят в апартамента!
За миналата 2004 година родителите ми имаха сметка за парно от 520 лева,за целият отоплителен сезон,при отопляема кубатура равняваща се на малък 2-стаен апартамент(55-60 квадрата),като след приравняването с показанията на топломерите се оказа,че сумата трябва да се намали 100лв. и платиха парно 420 за ок. 4,5 месеца отоплителен период!Съседите ни изпълняваха посочените от теб условия с изключение на това,че имаха 1 спалня по-малко и платиха сума за целият период 720 лв.Очевадно е че при твоите сметки 3-тата спалня,ще трябва да е с отопляема кубатура равняваща се на целият апартамент!За тази година не съм питал как са сметките-увеличени са със сигурност,ама пък чак двойно едва ли!?Говоря за София,а в другите градове на България сигурно някъде ще намериш по-евтино,а другаде пък по-скъпо,но чак такива пари рядко ще дадеш!Вече започва и газификация на някой градове и райони-там сметките пък са далеч,далеч по-ниски :wink:
ок,братчед,отдавна несъм там,може и да греша,плащайте си ниските сметки със здраве.... Това беше мойто мнение и аз го казах,вие,че сте на супер далавера от зимния сезон-далаверата си е ваша/
Aries

Мнение от Aries »

Blue Passion написа:
goliama mechka написа:Не приказвай глупости,откога не си си бил в БГ,400 лева нямя да ти стигнат зимата само за парното
Би ли ми показал снимана фактура на тази стойност на която да се вижда и отопляемата кубатура.Просто ми стана любопитно,за какъв апартамент иде реч :shock:?
Блю Пасион, няма сега да ти пращам фактура, но при положение, че се отопляват две стаи (обща квадратура - 32 кв.м.) и се пуска бойлера вечер на нощна, както и готвене - сметка 180 лева за ток. И това се нарича икономия (бяха казали, че е майка на мизерията, ама чак пък толкова).
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

goliama mechka написа:
Blue Passion написа:
goliama mechka написа:
Blue Passion написа:
e,hwanа ме.Нямам фактура :oops: :oops: :oops: исках да кажа,че сметките за отопление пре зимата са ужасни,и ако имаш 2 деца,и живееш в апартамент 3 спални,хол и кухня(както тук е нормално,всеки да сиима спалня),и не е лукс,нали?и не живееш с баба,дядо,мама тате.... и т.н.И като си на ТЕЦ,и плащаш топла вода....а ако си на електрика,не вярвам да е по-тънка лайсна.И при условие,че цяла зима ще ти е топло,и приятно,и вечер няма да заспиваш под бабиния юрган,и да изключваш топлото.

Не мислсля,че при тези условия толкова трудно ще изхарча 400 кинта за отопление.
Живеенето с баба,мама,тате,не увеличава или намалява сметката за парно като сума,при посочените от теб условия,като денонощна работа на радиаторите на максимум,без завиване с бабин юрган и т.н.Сумата си е сума и Топлофикация си я иска,независимо колко човека живеят в апартамента!
За миналата 2004 година родителите ми имаха сметка за парно от 520 лева,за целият отоплителен сезон,при отопляема кубатура равняваща се на малък 2-стаен апартамент(55-60 квадрата),като след приравняването с показанията на топломерите се оказа,че сумата трябва да се намали 100лв. и платиха парно 420 за ок. 4,5 месеца отоплителен период!Съседите ни изпълняваха посочените от теб условия с изключение на това,че имаха 1 спалня по-малко и платиха сума за целият период 720 лв.Очевадно е че при твоите сметки 3-тата спалня,ще трябва да е с отопляема кубатура равняваща се на целият апартамент!За тази година не съм питал как са сметките-увеличени са със сигурност,ама пък чак двойно едва ли!?Говоря за София,а в другите градове на България сигурно някъде ще намериш по-евтино,а другаде пък по-скъпо,но чак такива пари рядко ще дадеш!Вече започва и газификация на някой градове и райони-там сметките пък са далеч,далеч по-ниски :wink:
ок,братчед,отдавна несъм там,може и да греша,плащайте си ниските сметки със здраве.... Това беше мойто мнение и аз го казах,вие,че сте на супер далавера от зимния сезон-далаверата си е ваша/
Пич,мисълта ми беше да не се говорят врели-некипели :wink: За никого не е тайна,че икономическата ситуация в България е ок. 10 пъти по-зле,отколкото в Канада,ама като започнете едни такива вицове да разправяте,как храната в Канада била по-евтина и как парното в България едва ли не скоро ще стане 1000 на месец,малко ставате смешни :lol: Същата работа е и като започнете да слагате разход за наем в България за всяко домакинство,при положение,че една много голяма част от българските домакинства имат собствени жилища!Ами какво да кажат,тези които имат по 2-3 апартамента и за тях получават наем?Имам един роднина,който държи сгради из центъра на София и честно да ти кажа не съм го видял да работи от 15-на години!Живее само от наем!Ами реститутките дето на стари години не се прибират от екскурзии в чужбина?Може да има хора които да плащат сметки за отопление от порядъка на 1000-2000 лева,но колко % са те?Какво да кажем пък за ромите,които си живеят на абсолютна евтиния и не плащат нищо?-Нема работа бате и затова краднеме ток,вода,жици и к'во друго намериме!
Всеки път получавам този отговор,когато попитам някой техен представител защо не се хванат да работят!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Blue Passion написа:Пич,мисълта ми беше да не се говорят врели-некипели :wink: За никого не е тайна,че икономическата ситуация в България е ок. 10 пъти по-зле,отколкото в Канада,ама като започнете едни такива вицове да разправяте,как храната в Канада била по-евтина
Ами храната в Канада наистина е по-евтина ако гледаме съотношението цени/минимална заплата или цени/средна заплата ако щеш. Щото ако сравняваме цените на храната по абсолютни стойности, най-вероятно в Сомалия храната е стотици пъти по-евтина отколкото в България, ама никой не ще да ходи там, нали ? Айде разбирам да сравняваше автомобилните застраховки в английските провинции с тези в БГ, ама точно пък храната :shock:
И освен това напълно покрепям Ира за парното, като гледам моите сметки колко бяха, не е невъзможно например семейство с две малки деца което иска през зимата да държи малко по-висока постоянна темепература, сметката да излезе към 300-350 лева.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Хайде сега Мите...
Като 4ета постовете - вси4ките в Костко сте се юрнали, само и само да спестите 40цента ;)
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
todor73

Мнение от todor73 »

pri polojenie, che tove e poveche ot srednata zaplata za stranata :D

e to kakto vika dudu vinagi imalo babi, diadovci, cicovci, leli ot tiah mojelo da poiskash :D da svqrjesh dvata kraia :D ... abe vuichooy mi chi te pqk ot tehnite chichovci li da iskat be ... mnogo si elementaren, no si zabaven, ne umstveno razbira se, fun pravish :D
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

A?
Koe е пове4е от средната работна заплата?
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
todor73

Мнение от todor73 »

toka, toka na mesec dudu
miteto написа:И освен това напълно покрепям Ира за парното, като гледам моите сметки колко бяха, не е невъзможно например семейство с две малки деца което иска през зимата да държи малко по-висока постоянна темепература, сметката да излезе към 300-350 лева.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

miteto написа:
Blue Passion написа:Пич,мисълта ми беше да не се говорят врели-некипели :wink: За никого не е тайна,че икономическата ситуация в България е ок. 10 пъти по-зле,отколкото в Канада,ама като започнете едни такива вицове да разправяте,как храната в Канада била по-евтина
Ами храната в Канада наистина е по-евтина ако гледаме съотношението цени/минимална заплата или цени/средна заплата ако щеш. Щото ако сравняваме цените на храната по абсолютни стойности, най-вероятно в Сомалия храната е стотици пъти по-евтина отколкото в България, ама никой не ще да ходи там, нали ? Айде разбирам да сравняваше автомобилните застраховки в английските провинции с тези в БГ, ама точно пък храната :shock:
И освен това напълно покрепям Ира за парното, като гледам моите сметки колко бяха, не е невъзможно например семейство с две малки деца което иска през зимата да държи малко по-висока постоянна темепература, сметката да излезе към 300-350 лева.
Аз не го гледам това съотношение,а пък и никога не съм казвал,че храната е най-евтина в България :wink: Много може да се играе с цените в различните страни!Вчера ходих да пазарувам и видях месо за 19$/кг.,домати за 3,69$ либрата,ябълки за 2,69$ либрата,хляб има за по 3$ и нагоре,сирене15-16$/кг.,мляко,вино,бира и сметката на месец ти отива към 800-1000 само за храна!За съжаление,все още не мога да си позволя да отделям такива суми!Ситуацията в двете страни е коренно различна в много области и не смятам,че трябва да се прави сравнение на цените със заплатите :wink: А за сметките и аз го казах-възможно е и до 2000 да го докараш на месец-само желание трябва :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

BG-Dude написа:Хайде сега Мите...
Като 4ета постовете - вси4ките в Костко сте се юрнали, само и само да спестите 40цента ;)
Dude, te ne pazariat v Costco zashtoto niamat pari, a zashtoto sa s evreisko mislene. Vinagi sum se izumiaval kakto vidia pred Costco spreni luksozni SUV za po 90-100k CAD i nagore da tovariat bagajnicite kato za posledno.
Mestnite moje da imat v bankovite smetki milioni, no kato mentality sa mnogo cheap. Tam, spored men, e obiasnenieto na iavlenieto Costco.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ами Дюдю, като нямаш какво да кажеш и почваш Костко-Мостко, знам ви аз кви сте лузъри и т.н. С цифри можеш ли да докажеш че не съм прав или само си чешеш клавиатурата ? Щот аз мога -
кг свинско без кости:
- 5.50 лв в БГ
- 8.50 КАД в Канада
минимална заплата:
~ 130 лв в БГ
~ 1300 КАД, след данъци да речем 1100 КАД
средна заплата:
~ 400 лв в БГ (не смятам ако се осигурява на пълната заплата колко ще останат след данъци че ми става мъка)
~ 3000 КАД, след данъци да речем 2400

Оставам ти за домашно да изчислиш какво е съотношението цена/заплата :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Е айаде сега, коско ви било виновно и евреите. Аз като голям любител на Коско ще ви кажа, че там изобщо не е евтино, пазарувам там защото е качествено и защото на едно място човек може да си напазарува всичко и после уикенда да се отдаде на яде и пиене с приятели вместо да се щурка от магазин на магазин.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Blue Passion написа: Аз не го гледам това съотношение,а пък и никога не съм казвал,че храната е най-евтина в България
.....
Ситуацията в двете страни е коренно различна в много области и не смятам,че трябва да се прави сравнение на цените със заплатите :wink:
И как според тебе тогава трябва да се направи сравнението ? Ти каза че е виц че храната в Канада е по-евтина от БГ, аз ти казвам че не е виц. Погледни съвсем реалните цени които съм дал по-горе за пример, няма какво да ми цитираш домати за $3.69 либрата, щото през зимата доматите в БГ са 4-5лв/килограм !!!
Pepon

Мнение от Pepon »

miteto написа: ~ 1300 КАД, след данъци да речем 1100 КАД
средна заплата
Tova ne e viarno - minimalnata zaplata e 6.85/chas pri 37.5 chasa rabotnma sedmica. Na mesec e okolo 1030 CAD. Sled udrajkite chisto ostavat okolo 900CAD. Plati s tiah 600CAD naem, 35CAD telefon i 100CAD karta za gradskia transport, puk posle iaj i pii na korem parjoli po 8.50CAD/kiloto, no bez hliab, che hliaba shte ti doide skapichak.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Pepon

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:Е айаде сега, коско ви било виновно и евреите. Аз като голям любител на Коско ще ви кажа, че там изобщо не е евтино, пазарувам там защото е качествено и защото на едно място човек може да си напазарува всичко и после уикенда да се отдаде на яде и пиене с приятели вместо да се щурка от магазин на магазин.
Az znam magazini s mnogo po-visoko kachestvo na hranite ot tova v Costco. No i cenite tam sa drugi.

Winston Churchill
Заключено