интервю Март 2011
Re: интервю Март 2011
Blaster, a тук само отделните видеа ли гледаш или си го пускаш пряко онлайн, че нещо не намерих такава опция.
-
- Напуснал форума
Понякога спират онлайн излъчването, не знам защо. Пробвай пак по-късно. Сутрешния им блок започва в 4:15 сутринта тяхно време, много яко
А вчера тъкмо почна Монк и спряха излъчването. Инъче телевизията е добра. Има много предавания дето се обсъждат най-различни теми от ежедневието и тва е добре за нашия слух.

А вчера тъкмо почна Монк и спряха излъчването. Инъче телевизията е добра. Има много предавания дето се обсъждат най-различни теми от ежедневието и тва е добре за нашия слух.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Здравейте, аз съм се оплела в информация и направо не знам как ще я запомня
То не е география, история, пазар на труда, живот, ужас.....И като връх на всичко и на работа, дават ми задачки аз гледам тъпо и си отварям учебника по френски. Дано да ме уволнят поне след интервюто 
Искам да попитам нещо, аз си смених работата преди няколко месеца, след като им пратих документи, какво трябва да нося на интервюто, новият трудов договор, длъжностна, служебна бележка, дали е достатъчно, че тука фишове не дават.
И освен това, ако има някой колега, да попитам как смятате да процедирате, аз съм инженер компютърни системи , за приравняване на дипломата четох, че веднъж я приравнявам в Ministère de l'Immigration et des communautés culturelles, и веднъж в ордена на инженерите. Ама кое първо, би трябвало министерството, защото в ордена искат валидна в Квебек диплома. Освен това какво би могло да се каже за пазара на труда в нашата сфера, освен че има много работа и да ги засипя с обяви.

Искам да попитам нещо, аз си смених работата преди няколко месеца, след като им пратих документи, какво трябва да нося на интервюто, новият трудов договор, длъжностна, служебна бележка, дали е достатъчно, че тука фишове не дават.
И освен това, ако има някой колега, да попитам как смятате да процедирате, аз съм инженер компютърни системи , за приравняване на дипломата четох, че веднъж я приравнявам в Ministère de l'Immigration et des communautés culturelles, и веднъж в ордена на инженерите. Ама кое първо, би трябвало министерството, защото в ордена искат валидна в Квебек диплома. Освен това какво би могло да се каже за пазара на труда в нашата сфера, освен че има много работа и да ги засипя с обяви.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Здравейте на всички,
изчетох всичко писано и искам да попитам ,
аз си взех дипломата за магистър на 06 Декември 2010 , и не съм ги информирала. В поканата за интервю освен всички документи ми пише
- MAster si obtenu + releve
-Carnet d'assurance sociale
т.е. доплома за магистър, ако в получена и второто доколкото разбирам, тъй като работя на безсроен договор е удостоверение от НОИ.
НО въпроса ми е следния : Releves de notes - не е ли това нотариално заверените копия на докумените ?
Sudju4e ти го превеждаш като хорариум ? Но аз имам хорариум в дипломите ?
Може ли някой да даде пълна информация
Предваритено благодаря на всички
изчетох всичко писано и искам да попитам ,
аз си взех дипломата за магистър на 06 Декември 2010 , и не съм ги информирала. В поканата за интервю освен всички документи ми пише
- MAster si obtenu + releve
-Carnet d'assurance sociale
т.е. доплома за магистър, ако в получена и второто доколкото разбирам, тъй като работя на безсроен договор е удостоверение от НОИ.
НО въпроса ми е следния : Releves de notes - не е ли това нотариално заверените копия на докумените ?
Sudju4e ти го превеждаш като хорариум ? Но аз имам хорариум в дипломите ?
Може ли някой да даде пълна информация
Предваритено благодаря на всички
23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
П.С . releves de notes - е препис - не е ли именно нотариално заверените копия ?

23.04.2010 - 17.12.2011
releves de notes e академична справка. Техните дипломи не са като българските. При нас има приложение с оценките и хорариума часове, но при техните няма и точно за това искат диплома плюс академична справка.
да де, но аз хорариума часове и оценки от изпити ги имам в приложението ?
то тогава не би следвало да търся академична справка.
нали така ? или да ходя и за академична справка ????
то тогава не би следвало да търся академична справка.
нали така ? или да ходя и за академична справка ????
23.04.2010 - 17.12.2011
Иди си вземи, защото в моята диплома също пише абсолютно всичко, но от виена ми поискаха допълнително академична справка. Така че си я извади за да си спокойна, не знам в кой университет си, но някои доста се бавят. Пример ТУ-София - 3 седмици.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
На мен пък не са ми искали. Аз опищях форума за тая прословута справка, но явно може и без нея.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
По-добре да носиш някоя друга хартийка, и да не ти я поискат, отколкото да ти я поискат и да я нямаш.
Releves de notes - в почти всички случаи това е приложението към дипломата. Но при по-стари дипломи не са упоменати хорариумите: тогава ти трябва академична справка.
Хванах се в издънка
. Мъжът ми няма хорариум в дипломата за средно образование. Чудя се дали ще искат справка с хорариум, при положение, че дипломата е придобита преди 20 години и няма стаж по специалността. Това, което работи е свързано с друга диплома за професионална квалификация, в която има хорариум. А аз имам и една втора специалност от университета, за която имам удостоверение за професионална квалификация, в което не е нанесен хорариума. Дали да вадя академична справка за нея?

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Да взема да си перифразирам въпроса: за средното хората ясно са си написали. Въпросът всъщност е - какво се случва, ако човек не представи справка с хорариума? Иначе за втората специалност въпроса си остава - след като е удостоверение, а не е диплома, трябва ли да се вади справка с хорариум?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Обикновено тия неща, в случай че ги считат за пропуснати, ги искат на по-ранен етап. Щом имаш покана за интервю и не са упоменали да носиш нещо свързано с тази втора специалност, значи няма проблем.emili_vn написа:Да взема да си перифразирам въпроса: за средното хората ясно са си написали. Въпросът всъщност е - какво се случва, ако човек не представи справка с хорариума? Иначе за втората специалност въпроса си остава - след като е удостоверение, а не е диплома, трябва ли да се вади справка с хорариум?
Емили и аз така мисля, след като не ги пише в списъка ти с документи за интервюто, значи не носиш 
Последно само оригиналите ли носим, или и заверени копия с преводите, защото аз няколко оригинални заверки с преводи пратих (искаха ми оригиналните заверки на някои документи) и ако трябва да ги нося, пак трябва да ходя по нотариуси. В списъка с документи пише само оригинали май (не е пред мен в момента).
И пак да попитам, при сменена работа, нов трудов договор, поне на него да правя ли нотариална заверка и превод, защото те все пак го нямат.

Последно само оригиналите ли носим, или и заверени копия с преводите, защото аз няколко оригинални заверки с преводи пратих (искаха ми оригиналните заверки на някои документи) и ако трябва да ги нося, пак трябва да ходя по нотариуси. В списъка с документи пише само оригинали май (не е пред мен в момента).
И пак да попитам, при сменена работа, нов трудов договор, поне на него да правя ли нотариална заверка и превод, защото те все пак го нямат.