интервю Март 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
YUNACOVA

Re: интервю Март 2011

Мнение от YUNACOVA »

Blaster, a тук само отделните видеа ли гледаш или си го пускаш пряко онлайн, че нещо не намерих такава опция.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Понякога спират онлайн излъчването, не знам защо. Пробвай пак по-късно. Сутрешния им блок започва в 4:15 сутринта тяхно време, много яко :D
А вчера тъкмо почна Монк и спряха излъчването. Инъче телевизията е добра. Има много предавания дето се обсъждат най-различни теми от ежедневието и тва е добре за нашия слух.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Joya

Мнение от Joya »

Здравейте, аз съм се оплела в информация и направо не знам как ще я запомня :) То не е география, история, пазар на труда, живот, ужас.....И като връх на всичко и на работа, дават ми задачки аз гледам тъпо и си отварям учебника по френски. Дано да ме уволнят поне след интервюто :)
Искам да попитам нещо, аз си смених работата преди няколко месеца, след като им пратих документи, какво трябва да нося на интервюто, новият трудов договор, длъжностна, служебна бележка, дали е достатъчно, че тука фишове не дават.
И освен това, ако има някой колега, да попитам как смятате да процедирате, аз съм инженер компютърни системи , за приравняване на дипломата четох, че веднъж я приравнявам в Ministère de l'Immigration et des communautés culturelles, и веднъж в ордена на инженерите. Ама кое първо, би трябвало министерството, защото в ордена искат валидна в Квебек диплома. Освен това какво би могло да се каже за пазара на труда в нашата сфера, освен че има много работа и да ги засипя с обяви.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
kaliopeq

Мнение от kaliopeq »

Здравейте на всички,
изчетох всичко писано и искам да попитам ,
аз си взех дипломата за магистър на 06 Декември 2010 , и не съм ги информирала. В поканата за интервю освен всички документи ми пише
- MAster si obtenu + releve
-Carnet d'assurance sociale
т.е. доплома за магистър, ако в получена и второто доколкото разбирам, тъй като работя на безсроен договор е удостоверение от НОИ.
НО въпроса ми е следния : Releves de notes - не е ли това нотариално заверените копия на докумените ?
Sudju4e ти го превеждаш като хорариум ? Но аз имам хорариум в дипломите ?
Може ли някой да даде пълна информация
Предваритено благодаря на всички
23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
Аватар
kaliopeq

Мнение от kaliopeq »

П.С . releves de notes - е препис - не е ли именно нотариално заверените копия ?
:)
23.04.2010 - 17.12.2011
AVB

Мнение от AVB »

releves de notes e академична справка. Техните дипломи не са като българските. При нас има приложение с оценките и хорариума часове, но при техните няма и точно за това искат диплома плюс академична справка.
Аватар
kaliopeq

Мнение от kaliopeq »

да де, но аз хорариума часове и оценки от изпити ги имам в приложението ?
то тогава не би следвало да търся академична справка.
нали така ? или да ходя и за академична справка ????
23.04.2010 - 17.12.2011
Joya

Мнение от Joya »

Иди си вземи, защото в моята диплома също пише абсолютно всичко, но от виена ми поискаха допълнително академична справка. Така че си я извади за да си спокойна, не знам в кой университет си, но някои доста се бавят. Пример ТУ-София - 3 седмици.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

На мен пък не са ми искали. Аз опищях форума за тая прословута справка, но явно може и без нея.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
AVB

Мнение от AVB »

По-добре да носиш някоя друга хартийка, и да не ти я поискат, отколкото да ти я поискат и да я нямаш.
sokolovi

Мнение от sokolovi »

Releves de notes - в почти всички случаи това е приложението към дипломата. Но при по-стари дипломи не са упоменати хорариумите: тогава ти трябва академична справка.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Хванах се в издънка :). Мъжът ми няма хорариум в дипломата за средно образование. Чудя се дали ще искат справка с хорариум, при положение, че дипломата е придобита преди 20 години и няма стаж по специалността. Това, което работи е свързано с друга диплома за професионална квалификация, в която има хорариум. А аз имам и една втора специалност от университета, за която имам удостоверение за професионална квалификация, в което не е нанесен хорариума. Дали да вадя академична справка за нея?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Да взема да си перифразирам въпроса: за средното хората ясно са си написали. Въпросът всъщност е - какво се случва, ако човек не представи справка с хорариума? Иначе за втората специалност въпроса си остава - след като е удостоверение, а не е диплома, трябва ли да се вади справка с хорариум?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

emili_vn написа:Да взема да си перифразирам въпроса: за средното хората ясно са си написали. Въпросът всъщност е - какво се случва, ако човек не представи справка с хорариума? Иначе за втората специалност въпроса си остава - след като е удостоверение, а не е диплома, трябва ли да се вади справка с хорариум?
Обикновено тия неща, в случай че ги считат за пропуснати, ги искат на по-ранен етап. Щом имаш покана за интервю и не са упоменали да носиш нещо свързано с тази втора специалност, значи няма проблем.
Joya

Мнение от Joya »

Емили и аз така мисля, след като не ги пише в списъка ти с документи за интервюто, значи не носиш :)
Последно само оригиналите ли носим, или и заверени копия с преводите, защото аз няколко оригинални заверки с преводи пратих (искаха ми оригиналните заверки на някои документи) и ако трябва да ги нося, пак трябва да ходя по нотариуси. В списъка с документи пише само оригинали май (не е пред мен в момента).
И пак да попитам, при сменена работа, нов трудов договор, поне на него да правя ли нотариална заверка и превод, защото те все пак го нямат.
Публикувай отговор