Защо те учудва това? Аз не съм визираната личност, но бях и все-още съм доста ценена в моите среди в "Скандинавия", а живея в Канада. Ако трябваше да дам предимство на кариерата си пред всичко останало бих се върнала там още утре (и те уверявам, че мога да го направя, защото периодично ми отправят покани). Обаче има много фактори, които определят понятието за щастие на даден човек. Не винаги то се изчерпва със супер успешна кариера или с много пари. Не зная каква ти е ценностната система и какви са ти идеалите, но животът не свършва с постигането на успех в кариерата и с достигането на материално благополучие. Аз го разбрах малко късно, но по-добре късно отколкото никога.... Иначе не се оплаквам от живота. Имам всичко, от което се нуждая и даже в изобилие.....hullboy написа:Zdrasti Krimon
Taka che vizdas kakvi hora pisat tuk. Imase takiva i ot Skandinavia koito sa zeneni tam no piseha tuk i pitaha kak e v Canada.
Hullboy
Standart i sredna klasa dohodi v Canada
-
Re: Canada
Аnxeli, не се крий зад ника си. Давай си бързо координатите, плииз. Обещавам ти да се хванеш за 400 -те кинта. Аз обаче кандидатствам за шеф. Ти какво мислиш- ще ме вземат ли само с твоята препоръка?anxeli написа:Току що проверих, бонуса да наемат някого по твоя препоръка в нашата компания е $400. Тейк ит ор лив ит. Това са нови неща де, защото ни купиха нови собственици миналата година. Но при нас е такъв глад за кадри, че взимат хлапета на пробен период още преди да са им излезли резултатите от тестовете за ордера, топли-топли от колежа
. И малките нахалитети даже сключват договор за поне 6 месеца, ако не издържат теста да са на работа поне до следващото явяване и резултатите
.

Стони също да ми предостави всичките си връзки. Ако обича.

А, filipne, на теб най-отговорно ти заявявам, че въобще не си прав. Кой си тръгнал да убеждаваш, не знам. Хората многократно ти обясниха, че връзкарството се нарича връзкарство само в България, в Канада и другите страни това се нарича стратегия. Важното е да си изградиш правилна "стратегия" във всички точки на света. Ей сега тия сладурчета ги помоли всички да ти изпратят по една "стратегическа позицийка" (по български вариант - "връзчица"), за да не са голословни приказките им и да се види, че имат безкрайно добри намерения към събрата си. Да видим дали ще откликне някой - ама безплатно ей, щото иначе това ще си е живо обирджийство. Айде, че ми се доспа от вас. Отивам да питам шефа дали мога да си полегна на диванчето в кабинета му.

Чаровни усмивки,
Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
- hullboy
- Изгонен от форума
Canada
Zdraveite
Kam beckythomas9
S teb ne se razbirame nesto, kakto ti napisah v drugata teme Quebec zivees v minaloto ili ne chetes vnimatelno za kakvo pisa az.
Otgovarjam na Krimon che ima dosta hora koito se registrirat v BgCanada oste predi da sa stignali v Canada, a ne kakto VorGrigorov koito bil v Canada 3 godini smenil 3 rabotni mesta i togava se registriral i pochnal da pise tuk vav foruma.
Nikade ne sam kazal che horata ot Skandinavja ne gi iskat na rabota tam.
Govorim za registrirane i pisane v BgCanada
Hullboy
Kam beckythomas9
S teb ne se razbirame nesto, kakto ti napisah v drugata teme Quebec zivees v minaloto ili ne chetes vnimatelno za kakvo pisa az.
Otgovarjam na Krimon che ima dosta hora koito se registrirat v BgCanada oste predi da sa stignali v Canada, a ne kakto VorGrigorov koito bil v Canada 3 godini smenil 3 rabotni mesta i togava se registriral i pochnal da pise tuk vav foruma.
Nikade ne sam kazal che horata ot Skandinavja ne gi iskat na rabota tam.
Govorim za registrirane i pisane v BgCanada
Hullboy
-
Re: Canada
Живея в миналото.hullboy написа:Zdraveite
Kam beckythomas9
Hullboy

От подтекста в думите ти в поста, който коментирах разбрах, че за теб е абсурдно човек, живеещ и реализиращ се успешно в Скандинавия да се интересува от потенциално преместване в Канада. Така звучи мисълта ти; може би просто четенето на шльокавица ме кара да си въобразявам неща, които не си искал да вложиш в написаното.
А това, че някой се е регистрирал в този сайт наскоро, а е бил тук отдавана - какво те учудва?
Джоана, не оправдавай цвета на косата си (от предишния аватар). Има огромна разлика и именно поради това аз например не бих препоръчал някой, когото не познавам и не съм сигурен дали ще се справи с дадената позиция.Joana написа:Аnxeli, не се крий зад ника си. Давай си бързо координатите, плииз. Обещавам ти да се хванеш за 400 -те кинта. Аз обаче кандидатствам за шеф. Ти какво мислиш- ще ме вземат ли само с твоята препоръка?anxeli написа:Току що проверих, бонуса да наемат някого по твоя препоръка в нашата компания е $400. Тейк ит ор лив ит. Това са нови неща де, защото ни купиха нови собственици миналата година. Но при нас е такъв глад за кадри, че взимат хлапета на пробен период още преди да са им излезли резултатите от тестовете за ордера, топли-топли от колежа
. И малките нахалитети даже сключват договор за поне 6 месеца, ако не издържат теста да са на работа поне до следващото явяване и резултатите
.
![]()
Стони също да ми предостави всичките си връзки. Ако обича.![]()
![]()
А, filipne, на теб най-отговорно ти заявявам, че въобще не си прав. Кой си тръгнал да убеждаваш, не знам. Хората многократно ти обясниха, че връзкарството се нарича връзкарство само в България, в Канада и другите страни това се нарича стратегия. Важното е да си изградиш правилна "стратегия" във всички точки на света. Ей сега тия сладурчета ги помоли всички да ти изпратят по една "стратегическа позицийка" (по български вариант - "връзчица"), за да не са голословни приказките им и да се види, че имат безкрайно добри намерения към събрата си. Да видим дали ще откликне някой - ама безплатно ей, щото иначе това ще си е живо обирджийство. Айде, че ми се доспа от вас. Отивам да питам шефа дали мога да си полегна на диванчето в кабинета му.![]()
Чаровни усмивки,
Joana
Joana написа:Аnxeli, не се крий зад ника си. Давай си бързо координатите, плииз. Обещавам ти да се хванеш за 400 -те кинта. Аз обаче кандидатствам за шеф. Ти какво мислиш- ще ме вземат ли само с твоята препоръка?anxeli написа:Току що проверих, бонуса да наемат някого по твоя препоръка в нашата компания е $400. Тейк ит ор лив ит. Това са нови неща де, защото ни купиха нови собственици миналата година. Но при нас е такъв глад за кадри, че взимат хлапета на пробен период още преди да са им излезли резултатите от тестовете за ордера, топли-топли от колежа
.
![]()
Стони също да ми предостави всичките си връзки. Ако обича.![]()
![]()
А, filipne, на теб най-отговорно ти заявявам, че въобще не си прав. Кой си тръгнал да убеждаваш, не знам. Хората многократно ти обясниха, че връзкарството се нарича връзкарство само в България, в Канада и другите страни това се нарича стратегия. Важното е да си изградиш правилна "стратегия" във всички точки на света. Ей сега тия сладурчета ги помоли всички да ти изпратят по една "стратегическа позицийка" (по български вариант - "връзчица"), за да не са голословни приказките им и да се види, че имат безкрайно добри намерения към събрата си. Да видим дали ще откликне някой - ама безплатно ей, щото иначе това ще си е живо обирджийство. Айде, че ми се доспа от вас. Отивам да питам шефа дали мога да си полегна на диванчето в кабинета му.![]()
Чаровни усмивки,
Joana
Йо, докосваш се до истината

Разликата е само в това, че в Кракозия нещата са огледални, другото си е еднакво и тук водата си е вода и огъня огън

Ама ти, Aries. Аз изобщо никъде не съм споменала, че точно ти си такъв човек. Както вече посочих чрез един виц (виц, виц, ама голата истина), всичко е контакти и интереси навсякъде. Ама аз в подробности изобщо няма да навлизам. Кой каквото си вижда, да си вижда. А пък, колкото по-малко, толкова по-добре. Така човек може да си бъде винаги щастлив. Сега пак да не се засегнеш. Изобщо не говоря за теб, не те познавам и не знам какво и как виждаш. Аз говоря по принцип. Даже не фиксирам Канада. И не смятам като filipne, че в USA e по-различно, нито някъде другаде. Дори не смятам, че стратегията му е правилна, защото такова място, каквото той търси, ще намери само в приказките от 1001 нощ (filipne, извинявай, просто мечтите са едно, реалността друго, приятел). А относно цвета на косата ми и това, дето се крие под нея, ти давам право да мислиш каквото решиш. Важното е, че засега се котира, а пък кой какво ще мисли не е мой проблем.Aries написа: Джоана, не оправдавай цвета на косата си (от предишния аватар). Има огромна разлика и именно поради това аз например не бих препоръчал някой, когото не познавам и не съм сигурен дали ще се справи с дадената позиция.

Стони, вериги значи - още по-добре. Аз нямам нищо против тях, стига да ми спестят някое и друго безсмислено усилие, и удрянето в невидими стени.Stoni написа:Аз вече съм модерен и преминах на ципове

Anxeli, единственото, което може да ти се случи след твоето лобиране, е да те повишат.anxeli написа:Джо,
ти какво?!
Аз шеф си имам, да не искаш да ме изритат заради теб и да взема да получавам $0?!
Тогава няма да се мяркам из форума да ти засенчвам аватара, хубав план, няма що! Но пасаран, милейди !

Чаровни усмивки,
Jo
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Щом е шефка, дръж си я.anxeli написа:Нищо не разбираш, шефка е :uhoh2:, и то доста бичи!
Дай да не предизвикваме съдбата :noz: !

Не се плаши, оставям ти късмета. Успех!
Чаровни усмивки,
Jo
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Може би си права, че навсякъде има връзки. Но някъде те са повече ( или почти всичко) другаде по-малко и са по-скоро изключения отколкото правило.Joana написа:
И не смятам като filipne, че в USA e по-различно, нито някъде другаде. Дори не смятам, че стратегията му е правилна, защото такова място, каквото той търси, ще намери само в приказките от 1001 нощ (filipne, извинявай, просто мечтите са едно, реалността друго, приятел).
По-интересното е, че огромното мнозинство тук смята връзкарството за нещо нормално и дори полезно. Всеки сам може да си направи извода кой може да бъде доволен от "втория начин" .....
filipne написа:Може би си права, че навсякъде има връзки. Но някъде те са повече ( или почти всичко) другаде по-малко и са по-скоро изключения отколкото правило.Joana написа:
И не смятам като filipne, че в USA e по-различно, нито някъде другаде. Дори не смятам, че стратегията му е правилна, защото такова място, каквото той търси, ще намери само в приказките от 1001 нощ (filipne, извинявай, просто мечтите са едно, реалността друго, приятел).
По-интересното е, че огромното мнозинство тук смята връзкарството за нещо нормално и дори полезно. Всеки сам може да си направи извода кой може да бъде доволен от "втория начин" .....
Tova sa hora koito chakat neshto da se slychi i niakoi da im pomogne,taka sa bili i v Balgaria ,moje i v Canada da ima vrazki no ne i za emigrantite

A ako si mislish che imash golemi vrazki za 10 dolara otgore.....

Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Във фирмата, за която работя, дават 1000$ за препоръка на кадърен човек.
Погледни го от другата страна. Ти си работодател. На бюрото ти лежат 2 резюмета. И двете са пълни с хвалби - кандидатите всичко знаят и могат, всичко са правили и са много печени. И двамата са се държали добре на интервюто. Някой твой служител ти е препоръчал единия и ти е казал, че е работил с него и гарантира, че ще се справи с работата.
Ти кого ще предпочетеш?
Освен това темата (ако някой си спомня) беше за стандарта на средната класа в Канада, а не за това как се наемат хора на работа.
Погледни го от другата страна. Ти си работодател. На бюрото ти лежат 2 резюмета. И двете са пълни с хвалби - кандидатите всичко знаят и могат, всичко са правили и са много печени. И двамата са се държали добре на интервюто. Някой твой служител ти е препоръчал единия и ти е казал, че е работил с него и гарантира, че ще се справи с работата.
Ти кого ще предпочетеш?
Освен това темата (ако някой си спомня) беше за стандарта на средната класа в Канада, а не за това как се наемат хора на работа.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Извинявай Kirilius, но подобен сценарий бе обсъждан по-горе. Само ще повторя, че не сам против професионалните прпоръки, а против непрофесионалните такива. Пример - познаваме се от някъде - не от работата , и аз съм ти првил някакви услуги. Ти си нямаш и бегла представа що за специалист съм аз. Дори и като човек не ме познаваш добре. Но казваш две думи на твой познат и, хоп !, моето CV е сред подбраните. За такива неща говоря.Kirilius написа:Във фирмата, за която работя, дават 1000$ за препоръка на кадърен човек.
Ти кого ще предпочетеш?