Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от Bistra »

myhata II написа:А ти по това време въртеше либов по габровските рейсове ,кефф :rock:
А бе ние подочухме нещо за БКПто,Мултигруп, комсомолкси секретари и червени куфарчета ;)
Абе, аз съм тарикат нали те светнах. ;)
Мултигруп ни бяха клиент, да, защото работехме в консорциум с арх. Георги Стоилов (предполагам знаеш кой е) хотел "Интернационал" на Златните. Tрябваше да се оцелява, няма как. За другите работи не ти е у ред информейшъна. Нал знаеш приказката: "Уан търти ту, уан търти ту...Донт пуш дъ ред бътън!" (да ме 'звиняват англофоните) :P
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа:А ти по това време въртеше либов по габровските рейсове ,кефф :rock:
А бе ние подочухме нещо за БКПто,Мултигруп, комсомолкси секретари и червени куфарчета ;)
Абе, аз съм тарикат нали те светнах. ;)
Мултигруп ни бяха клиент, да, защото работехме в консорциум с арх. Георги Стоилов (предполагам знаеш кой е) хотел "Интернационал" на Златните. Tрябваше да се оцелява, няма как. За другите работи не ти е у ред информейшъна. Нал знаеш приказката: "Уан търти ту, уан търти ту...Донт пуш дъ ред бътън!" (да ме 'звиняват англофоните) :P
Пошегувах се нарочно за да спреш да обаждаш за твоето семейство,това са лични неща :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:
myhata II написа:Ти наместо да я плюеш,опитай се да и подадеш ръка,което се отнася и за другите ! :y:
Ами дай пример, подай и ръка или го раздаваш сеирджия?
Ръката и беше подадена много отдавна, когато всички и обясняваха, че тая работа с малките градчета е много трудна, ама ябълката си знаеше нейната. Тя всъщност още тогава от България знаеше повече от хора живеещи в Канада от години. Сега когато вече е тука даже има по-големи медицински познания от канадските лекари. Как си представяш някой от нас скромните емигранти да дава информация на нея, всезнаещата?
Подадох и вече !
Казах и каквото трябва !
Не е лесно като нов в чужда държава
Тук си много прав,наложи ми се да ходя за 2 дни в едно малко градче на 700 км на север от Торонто,просто онемях ....
Ужасно е в малките канадски градчета,махни другото а ми и са РАСИСТИ,веднага ме обработиха в местния супер маркет като си отворих устата,мани другото черен не видях и персонала на магазина варираше от 60 до 70 годишни ! :^)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Апълке, това, че Иван е дошъл и останал в Канада когато точкова система не е имало, показва само колко е оправен. Както ти казва човека, с пристигането си се е хванал да бачка и учи език - не е отишъл на уелфер, както много спосорирани или дошли по точковата система. И той, както и аз навремето, е трябвало освен с всичко друго, първо да се преборим на място с имиграционите, за да можем да остенем легално в Канада и САЩ, респективно. И по-рано съм го казвал, на мен преблема не ми беше с намиране на работа, а с намиране на спосор за зелена карта. Ти орева орталъка с готови документи в джоба, предствям си те ако беше дошла с туристическа виза.
Какво си се хванала с тия цени - какво искаш да ти кажа, че преди 4 години всичко е било 3 пъти по евтино и за това дошлите тогава сме се оправили, а на теб ти куцат нещата, не щото си некадърна и болезнео претенциозна, а щото бензина гони 1.40?
За твое сведение, един познат дойде преди 3 седмици от Бг, засели се в Албърта и от понеделник вече работи по специлостта си. Ама вместо да реве по форумите/даже сигурно и не знае за съществуването на БГ Канада/ още на втория ден си рентва кола, намери си жилище, пусна над 40 резюмета и вече бачка. Дано само не му се наложи да ходи на доктор скоро, че като ги види кви са некадърници или трябва да лети до Виктория ти да го лекуваш, или трябва да се връща обратно в БГ.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:До Румбата,
Румба ти като кацна в щатите каква ти беше първата работа и колко време я работи ?
Софтуерен инженер/дивелопър, от първия ден та до днес. Аз наистина съм от по-частните случаи - намерих си работа в САЩ от БГ и дойдох с работна виза. За Канада кандидатствах от САЩ (през Buffalo, NY).

Павел написа:За твое сведение, един познат дойде преди 3 седмици от Бг, засели се в Албърта и от понеделник вече работи по специлостта си. Ама вместо да реве по форумите/даже сигурно и не знае за съществуването на БГ Канада/ още на втория ден си рентва кола, намери си жилище, пусна над 40 резюмета и вече бачка.
Жена ми никога не е работила в САЩ, има 6-годишна "дупка" в кариерата си. Първата си работа в Канада, по специалността й (геодезист), почна 2 месеца след преместването ни. В началото не беше много добре платена, 3 години по-късно в данъчната си декларация декларира доходи по-високи от моите (човек, работил само на синиър позиции в последните 10 години). Някой може да каже, че нейното е късмет ... може и да има известна доза късмет, но другото е учене и бачкане. И никога не си е губила времето по форуми. ;) Точно днес се прибира от годишната конференция на ВС-геодезистите във Виктория, ще я питам дали наистина Виктория толкова се е усрала в последните месеци, както я описва епълката. :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ако се върнем пак в началото към филмчетата, ще видим че повечето потърпевши са мрънкащи, нестабилни наглед психически индивиди, които тръгват с една голяма кошница и започват да искат от вратата. Някои са с недобър английски, завършили са световно неизвестни университети, а настояват веднага да бъдат наети на същите позиции :^). Мрънкалниците са подканяни от някакви жирналисти, дето искат да
си направят матрялчето по-сензационничко така. За съжаление Канада не е един човек, не е даже една партия или правителство, няма сила която да съгласува намеренията на правителството с нуждите на бизнеса и с разбиранията на конкретния работодател. Да се говори за някакъв пъклен замисъл е просто наивно. Същото важи за "нежеланието" на правителството, де да можеха да измислят решение на проблема ...
За съжаление дори сред изрядно приравняване и доучване някои хора не могат да се доберат до свястна работа. Тези, които наемат са човешки ресурси или преки мениджъри, които са отговорни за цял колектив. Те искат човек позитивен, уверен, около които е лесно да се живее, плюс да е добър специалист. За съжаление понякога резюмето не е най-важното, напоследък все повече наблюдавам да се наемат хора по симпатии. Въртелите които може да ти създаде един надут търтей с хубаво резюме и опит са много по-големи от тези да наемеш честен, позитивен и интелигентен човек с пропуски в резюмето.
Циганите - на Сатурн !
apple

Мнение от apple »

anxeli написа:Ябълке, кажи още за докторите. Кои лекарства не знаеха?
Не знам аз ли забравих българския или вие, но аз съвсем друго описах бяха смаяни, че обикновен пациент знае генеричните названия и им ги обяснява, тъй като ме питаха какво съм пила в моята държава и какво съм си донесла като медикаменти. А иначе е нормално те да не знаят търговските названия на европейските медикаменти и обратно в БГ да не знаят местните. Идеята беше, че канадеца средно статискическия е тъп и от тези неща не се интересува и сода каустик да му изпише доктора ще си я изпие без да разпознае надписа...щото са много,ученолюбиви и интелигентни от масовката. А докторите да те пращат вкъщи да си пиеш плацебото с успокоението, че ако станеш спешен случай има кой да те поеме - великото имържънси, е това е професионализъм отвсякъде и професионален морал. Намериха се и хора, които ви написаха историите си тук с подобни преживявания. Айде доволна ли си? Да позная - не си! Нищо ново! ;)
Иване, тая легенда със секретното поделение и 5-те години кога се случи? Хубаво си ги намамил /ако въобще това си използвал като мотив/ задето си подписал една кирлива декларация, че няма да разгласяваш държавни/служебни тайни за срок от 5 години. И пропусна да кажеш помощи дадоха ли канадците да ползваш като рефюджи? Улесниха ли ти живота в началото? Или от самолета директно понеже си кадърен ти дадоха офис и тапициран стол и ти им отказа помощите щото си ларж! И ако сега се натресеш тук във Ванкувър при сегашните стартови условия без да си рефюджи какъв щеше да ти е хала? Питам обаче всъщност не искам отговор, защото ми е ясен предварително. И да има само едно единствено нещо, за което ти завиждам и то е, че не си в Канада, а на по-добро място! Признавам, че си по-умен от нас останалите от тази гледна точка и то без ирония този път!

На Бистра да кажа, че от баща ти и една дума не съм чула да се оплаква тук, ама от него да се оплакват чух и то доста крайни мнение :lol: защо ли? :?: И негъра ми е личен познат, а откъде си е моя работа, но това не означава че ще го накарам да седне тука да ти се обяснява точно на тебе! Но се питам нещо проблем с негрите ли имаш или какво?

Знаете ли и на мене също ми омръзнахте, а и доста ми е трудно да отбивам масирани актаки по единично, отнема ми твърде много време! Ще приключа с това, че си общувам и с други българи и други емигранти дошли тук преди години имам предвид Канада щото са се местили насам натам през годините и те са далеч по-искрени и си го казват в прав текст - ако сега пристигахме и трябваше да започваме от 0 никога нямаше да постигнем това, което сега сме постигнали. Живота се промени много, всичко поскъпна и пазара на труда се пренасити от емигранти...и продължава да се пренасища. Ама и те са от моята порода сигурно - лъжци и мрънкалници, нищо, че са постигнали доста прави им кеф да лъжат, че им било трудно, а сега би било невъзможно... Чудни хора! Последно тук във Виктория не мигрират само старци от студените части на страната, а Емигрират много млади, здрави и прави хора откъде ли не...Ако бяха само канадските старци работа щеше да има бол покрай тях, обаче ситуацията е друга пълно е с конкуренция навсякъде. Така както е пълно и в Торонто, Монреал и Калгари - трите най-предпочитани за емиграция мегаполиса. Айде със здраве за пореден път на глутницата! Всеки по пътя си - темата се изчерпа...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Ти след като в Канада не можеш да се оправиш, за къде си тръгнала другаде :rofl:
Manchester United Football Club
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

anxeli написа:Ако се върнем пак в началото към филмчетата, ще видим че повечето потърпевши са мрънкащи, нестабилни наглед психически индивиди, които тръгват с една голяма кошница и започват да искат от вратата. Някои са с недобър английски, завършили са световно неизвестни университети, а настояват веднага да бъдат наети на същите позиции :^). Мрънкалниците са подканяни от някакви жирналисти, дето искат да
си направят матрялчето по-сензационничко така.
Впечатленията ми от филмчетата са абсолютно същите :handshake:
Manchester United Football Club
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

apple написа: Ще приключа с това, че си общувам и с други българи и други емигранти дошли тук преди години имам предвид Канада щото са се местили насам натам през годините и те са далеч по-искрени и си го казват в прав текст - ако сега пристигахме и трябваше да започваме от 0 никога нямаше да постигнем това, което сега сме постигнали. Живота се промени много, всичко поскъпна и пазара на труда се пренасити от емигранти...и продължава да се пренасища. Ама и те са от моята порода сигурно - лъжци и мрънкалници, нищо, че са постигнали доста прави им кеф да лъжат, че им било трудно, а сега би било невъзможно... Чудни хора!
Това са хора, които учтиво са се съгласявали с тебе само и само да не им надуваш главата с негативните ти глупости и от страх, че като съграждани ще им се налага да те виждат от време на време (очаквай честотата на тези срещи да спадне драстично!).

Мисля, че злобата ти към Иван се дължи на това, че и ти самата осъзнаваш това, което вече ти обясни Павел: че той е стартирал от много по-неизгодна позиция от твоята (имиграционен статут, средства, език, образование, семейно и социално положение), но се е преборил и постигнал нещо. Ти само търсиш извинения... под вола ;)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

myhata II написа:Щото Марто си позволява да ме представя без да съм го карал, ето да ви представя Марто
За новите може би не знаят Марто е хамериканско чадо
Но ето как го е описала и то много добре една наша колежка от форума

""
Мухи, тоя дето си го цитирал беше един от най-големите кретени някога стъпили във форума. Жалко, че са го изтрили и него, и темите му.
apple

Мнение от apple »

mufc написа:Ти след като в Канада не можеш да се оправиш, за къде си тръгнала другаде :rofl:
Ти като си бил оправен къв го дървиш в БГ след години в САЩ? Некадърните там по-различни ли са? А ти от, кои си от кадърните дето са ви изгонили щото ги превъзхождате местните ли?
Точно след 11 месеца чакане и моите медицински пристигнаха :party:
Фреш нюз :clap: Честито Мусака! Канада очаква с нетърпение пристигането ти. Ей ся им се разказа играта на канадците ще ги шашнеш с качества и адаптивност. А ти откъде точно раздаваш акълите относно Канада в момента - от панелката в "Люлин" ли примерно или от фоайето на МОМ? :?:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Marto написа:Мисля, че злобата ти към Иван се дължи на това, че и ти самата осъзнаваш това, което вече ти обясни Павел: че той е стартирал от много по-неизгодна позиция от твоята (имиграционен статут, средства, език, образование, семейно и социално положение), но се е преборил и постигнал нещо.
Де да беше само към Иван ... Та чак и до родителите на някои стигна:
apple написа:На Бистра да кажа, че от баща ти и една дума не съм чула да се оплаква тук, ама от него да се оплакват чух и то доста крайни мнение :lol: защо ли?
Кога дойде, кога успя да проучи всички до девето коляно ... За някои сънародници явно има само един филм - тоя за бай ти Ганя у Америката.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:На Бистра да кажа, че от баща ти и една дума не съм чула да се оплаква тук, ама от него да се оплакват чух и то доста крайни мнение :lol: защо ли? :?: И негъра ми е личен познат, а откъде си е моя работа, но това не означава че ще го накарам да седне тука да ти се обяснява точно на тебе! Но се питам нещо проблем с негрите ли имаш или какво?
Ами, аз виновна ли съм, че има луди, бе??? За щастие до момента само една, освен ако не искаш да кандидатствуваш за второ място??? Това не е оправдание от негово име, не, не, просто констатация.
Против черните нямам нищо против, просто аз не познавам такива - на социал, още по-малко черни.Затова ми беше интересно откъде ги познаваш? Послушай хората какво ти казват за средата и не се дърви на всичко живо, много моля! Айде, че закъснявам, имам си по-приятни занимания.Децата са все пак във ваканция, така че извинявай, ама не мога да ти отделя повече време. :hai:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа: Айде със здраве за пореден път на глутницата! Всеки по пътя си - темата се изчерпа...
Ей ся вече работата стана дебела! Госпожа Цъфналата като развърти дървото и ще разпъди всички :D Само за к'во трябваше дотам да се стига, като още от самото си беше ясно, че темата е създадена за сеир и чесане на езици :^) Или за едната куртоазия трябваше друго да ви се приказва, госпожо?
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Заключено