anxeli написа:Ябълке, кажи още за докторите. Кои лекарства не знаеха?
Не знам аз ли забравих българския или вие, но аз съвсем друго описах бяха смаяни, че обикновен пациент знае генеричните названия и им ги обяснява, тъй като ме питаха какво съм пила в моята държава и какво съм си донесла като медикаменти. А иначе е нормално те да не знаят търговските названия на европейските медикаменти и обратно в БГ да не знаят местните. Идеята беше, че канадеца средно статискическия е тъп и от тези неща не се интересува и сода каустик да му изпише доктора ще си я изпие без да разпознае надписа...щото са много,ученолюбиви и интелигентни от масовката. А докторите да те пращат вкъщи да си пиеш плацебото с успокоението, че ако станеш спешен случай има кой да те поеме - великото имържънси, е това е професионализъм отвсякъде и професионален морал. Намериха се и хора, които ви написаха историите си тук с подобни преживявания. Айде доволна ли си? Да позная - не си! Нищо ново!
Иване, тая легенда със секретното поделение и 5-те години кога се случи? Хубаво си ги намамил /ако въобще това си използвал като мотив/ задето си подписал една кирлива декларация, че няма да разгласяваш държавни/служебни тайни за срок от 5 години. И пропусна да кажеш помощи дадоха ли канадците да ползваш като рефюджи? Улесниха ли ти живота в началото? Или от самолета директно понеже си кадърен ти дадоха офис и тапициран стол и ти им отказа помощите щото си ларж! И ако сега се натресеш тук във Ванкувър при сегашните стартови условия без да си рефюджи какъв щеше да ти е хала? Питам обаче всъщност не искам отговор, защото ми е ясен предварително. И да има само едно единствено нещо, за което ти завиждам и то е, че не си в Канада, а на по-добро място! Признавам, че си по-умен от нас останалите от тази гледна точка и то без ирония този път!
На Бистра да кажа, че от баща ти и една дума не съм чула да се оплаква тук, ама от него да се оплакват чух и то доста крайни мнение

защо ли?

И негъра ми е личен познат, а откъде си е моя работа, но това не означава че ще го накарам да седне тука да ти се обяснява точно на тебе! Но се питам нещо проблем с негрите ли имаш или какво?
Знаете ли и на мене също ми омръзнахте, а и доста ми е трудно да отбивам масирани актаки по единично, отнема ми твърде много време! Ще приключа с това, че си общувам и с други българи и други емигранти дошли тук преди години имам предвид Канада щото са се местили насам натам през годините и те са далеч по-искрени и си го казват в прав текст - ако сега пристигахме и трябваше да започваме от 0 никога нямаше да постигнем това, което сега сме постигнали. Живота се промени много, всичко поскъпна и пазара на труда се пренасити от емигранти...и продължава да се пренасища. Ама и те са от моята порода сигурно - лъжци и мрънкалници, нищо, че са постигнали доста прави им кеф да лъжат, че им било трудно, а сега би било невъзможно... Чудни хора! Последно тук във Виктория не мигрират само старци от студените части на страната, а Емигрират много млади, здрави и прави хора откъде ли не...Ако бяха само канадските старци работа щеше да има бол покрай тях, обаче ситуацията е друга пълно е с конкуренция навсякъде. Така както е пълно и в Торонто, Монреал и Калгари - трите най-предпочитани за емиграция мегаполиса. Айде със здраве за пореден път на глутницата! Всеки по пътя си - темата се изчерпа...