интервю

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
i_iankov

Мнение от i_iankov »

:D :D :D Здравейте на всички преминали успешно, всички очакващи (надявам се положителният отговор на мадам) и всички, които тепърва ще я срещнете.Датата 13.06.08 (за някои фатална),но за нас вече любимо число ни донесе много късмет.Присъединяваме се към всички вас,чули шумът на печатащата машинка.Положихме много усилия (както всички вие разбира се) и всичко това си струваше.
Сега малко за нас. Аз водеща-34г.нива фр.6/7 и анг.3/4 (фр.ез. два курса ИЧС 1и2 ниво и от 01.01.07г. работа с ч.учител) никакви познания по езика до момента. Анг.ез. в у-ще 5-6 кл. след това немски.Съпруга ми -40г. фр.5/6 и анг.3/3 (без курсове само ч. учител).
Няма да описвам мадам, вече ясно е описана, дори ние имахме вече представа за нея.
Въпреки че минахме успешно,не мога да ви кажа че мадам е супер. Държи се нормално, спокойна , по-скоро сериозна, търпелива , слуша внимателно и кима утвърдително.
Започна с уводната си реч от която можах да разбера всичко, а именно това беше решаващо за мен ,защото се успокоих,че ще успея да я разбирам. И до края нямаше проблеми,само помолих да повтори един въпрос,не хванах някаква дума,но мадам изцяло зададе въпроса си по разбираемо.
Започна с документите : Вашите паспорти на децата(те нямаха),личните им карти(и такива нямаха) затова поиска актовете за раждане,акта за брак.Попита омъжвана ли съм повече от един път(съпруга ми също).Какво зная за Квебек и откъде имам тази информашия.Споменах и от приятели-последва къде живеят с какво се занимават какви трудности са срещали при остановяването си.Поиска и от двамата да разкажем с какво е свързана работата ни и да обясним нашите функции.Попита ме говоря ли анг. ез., казах,че съм наблягала основно на фр. Въпросите на анг.ез.: Как се казвам, години, имам ли деца и тел. ми номер.Справих се но тя леко се усмихна защото започнах от номера а не от кода на страната и т.н.
Въпроси към съпругът ми: Къде е завършил инж.обр., какви предмети е изучавал и понеже работим на смени с регламентирана почивка: какво правим през свободното време (на който въпрос се включвахме и двамата) , а също и какво смятам да работя аз в Квебек.
Найстина мадам говори с малко по-различно произношение,но нямах никакъв проблем да я разбера . За финал поиска док. за фин. незав. и ме попита къде съм учила фр. ез.
Обясни ни че въз основа на интервюто е формирала точките за нашата селекция и ни каза че сме приети.Мисля че още когато поиска док. за фин. незав. го осъзнахме и едвам сдържахме сълзите от вълнение. Благодарим на Jeкov 35 за успешната щафета и на семейството след нас които ни пожелаха успех. Късмет на всички останали и най-важно е да не се оставяте на страха и притеснението да ви обсебят. Ще се справите защото „L’homme est si grand que la grandeur de ses rêves „.
mimi-pande

Мнение от mimi-pande »

ЧЕСТИТО,на миналите успешно интервюто :dance:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Честито и успех от Нас :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:
purvolak

Мнение от purvolak »

Извиняваме се за закъснението, но чак сега се добираме до компютър, нашето интервю беше на 10.06. от 15.00ч. и можем да се похвалим че сме вече от групата взела сертификати.Въпросите които ни бяха зададени в общи линии бяха стандартни, и бяхме в общи линии потготвени.На няколко въпроса не можах да отговоря в първия момент, просто защото не и се разбираше нищо, а само откъслечни думи, доста ги сливаше.Въпрек всичко и се разбира на жената.Основно питаха мен, като водещ кандидат с нива френски - 8/8, английски - 7/7.Съпругата ми - с нива 6/6 и английски 4/4 я питаха за доста по-малко работи основно за "лоазир преферпе".Мадам дота се ядоса, че не сме направили превод на промените в трудовата книжка на жена ми, тъй-като беше работила още 3 месеца след подаване на документите до Виена.Един съвет от мен- недейте да се сковавате и да се притеснявате, това може само да ви навреди, нека интервюто да протече кота един обикновен разговар.Интервюто продължи 55 минути, като през цялото време ни задава въпроси, основно по предоставените от нас документи.Искам да благодаря за подкрепата на цялата ни група по френски, който бяха с нас на самото интервю- това много ни помогна....Убебеден съм, че ще сме все така сплотени и за напред.Успех на всички и ако имате въпроси задавайте ги, ще отговаряме!
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Честито, purvolak! :D Тъкмо мислех вече да питам. Успех и занапред!

А какво стана с интервюто на nataika77 и elidiste ?
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Моля следните съфорумци да си напишат датата на изпратените документи до Виена и датата на полученот акюзе:

sabina
Snejka
annie77
zarko
DimitrinaSG
Li
suaon
thehellgirl
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
raykageorg

Мнение от raykageorg »

Да пожелаем успех на всички идната седмица .
Бъдете спокойни и уверени в себе си , ние останалите ви стискаме палци и сме сигурни във вас!
Докс Виена - 26.02.2008
Интервю успешно - 24.06.2008
Докс Букурещ - 18.07.2008
Получени баркодове - 02.09.2008
Получени медицински - 08.09.2008
OK на медицинските - 03.10.2008
Покана за визи-12.11.2008
ВИЗИ - 15.12.2008
Аватар
NetiK

Мнение от NetiK »

И от нас:
ЧЕСТИТО на всички получили така желаните сертификати! :partysmiley: :rotate:
ЩАСТЛИВ край на тези, които тръпнат в очакване на отговор! :aeh: :partytime: :arrow:
Стискаме всички палци, с които разполагаме за УСПЕХ на тези, които им предстои интервю! :thumbsup: :tuut:
КЪСМЕТ ПРИЯТЕЛИ ние сме с Вас, Канада има нужда от Нас и Ние от Канада! :D :D :D
Последно промяна от NetiK на Пон Юни 16, 2008 12:01 am, променено общо 1 път.
08.07.08 - Док. Б-щ
06.08.08 - Баркодове
20.08.08 - МФ
02.09.08 - Направени
15.10.08 - Покана за визи
06.11.08 - Визи
Общо процедура: 10 м. и 10 дни

Повярвай и ще стане!
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Успех на всички :krila:
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

Ето че дойде и новата седмица
Изображение УСПЕХИ НА ВСИЧКИ ИНТЕРВЮТА, КОЛЕГИ! НИЕ СМЕ С ВАС! Изображение
Попътен вятър - Изображение
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Snejka

Мнение от Snejka »

Мила, ето и нашите данни: изпратени док. Виена - 18.10.2007г. и получено акюзе 01.11.2007г. Допълнителни документи не са ни изисквани. Използвам случая да честитя успешните интервюта и да пожелая още много такива до края на сесията! УСПЕХ НА ВСИЧКИ! Стискаме ви палци! :thumbsup:
18.10.2007 - Док. Виена
06.06.2008 - Интервю - 15.00 h. -УСПЕШНО!
08.09.2008 - Получени баркодове
15.09.2008 - 18.09.2008 Пол./напр.медицински
29.09.2008 - ОК на медицинските
10.11.2008 - Получена покана за визи
25.11.2008 - Получени визи
annie77

Мнение от annie77 »

Мила, аз изпратих документите във Виена 07.2007, получих accuse 08.2007, не са ми искани допълнителни документи.
nataika77

Мнение от nataika77 »

Здравейте на Всички, искам първо да се извиня за късното включване, но от грамотевичните бури имаше голяма авария при интернет доставчика.
И така по същество, не можем да се похвалим със сертификат, в момента чакаме отговор от Мадам, беше много мила и приветлива. Преводачката се държа също добре с нас, на два въпроса които бяха зададени с предисловие и не ги разбрах, тя ми ги зададе по опростени. Аз съм водещия кандидат с нива фр. 4/3 англ.1/1, съпругът ми фр.1/1 англ. 0/0. Относно въпросите, бяха основно по документите които носехме и смятам да не ги изреждам, тъй като са известни на всички във форума, нямаше въпроси от рода на инистър-председател, столица и т. н. На английски ми зададе два въпроса как се казвам и на колко съм години, а на съпругът ми въпросите бяха само на френски къде работи и на каква длъжност. Мадам ми поиска актуални оферти за работа и след като и ги представих ме попита какво означават съкращенията под тях на което и казах, че незнам. Не е лошо на предстоящите интервю да обърнат внимание на своите оферти и да огледат съкращенията. Интервюто продължи около 50 мин. Мадам се аргументира за липсата на сертификат, понеже нито един от двама ни не знае перфектно френски и и трябва време да помисли за своето решение.
Мога само да пожелая успех на всички останали, а ние ще чакаме решението на Мадам.
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

Здравейте,
Днес мина и нашето интервю. Бяхме от 10:00 часа, но ни поканиха със закъснение в 10:15 като самото интервю протече много спокойно, до11:20ч.
Аз и мъжа ми сме под 26 годишна възраст, без деца, със заявени нива по френски 7/7 и за двамата. Мъжа ми, като водещ кандидат събираше повече точки поради търсена професия (завършил е Технкум по транспорт и енергетика “Хенри Форд” и специалността му попада в “Б” категория на търсените професии) + стаж по специалността. Аз все още не съм завършила СУ, съответно нямам диплома за висше.

Лесли Стоянов е определено много проницателен човек с голяма ерудиция и вещина в професията. Според мен е много естествена и обича, когато хората общуват с нея без те самите да се притесняват или сами да се поставят на по-ниско равнище от нейното. Освен това веднага забелязва, когато не се разбира някой въпрос и веднага сама перефразира или повтаря въпроса. Имайте предвид, че комуникацията между хората не се състои само в размяната на думи. Бъдете естествени, общувайте открито и с разбиране към себе си и към събеседника. Не се оставяйте напрежението и вълнението да ви завладеят :)

Интервюто протече така:
Поиска ни паспортите, после видя, че имаме печати от Турция в тях и попита мъжа ми:
  • Били ли сте в чужбина?
    Какво правихте в Турция, разкажете ми за там.
    Това първи брак ли ви е?
    Имате ли деца?
    Дайте ми брачното си свидетелство.
    Посещавали ли сте Квебек? Имате ли роднини там?
    Това първият път ли ви е, когато кандидатствате по тази програма?
    Какво работите? В какво се състои работата ви?
    Защо сте работили в толкова различни една от друга области?
    Какво мислите да работите в Квебек?
    Какви начини за търсене на работа познавате?
    Какво сте учили за да практикувате сегашната си професия? Какви предмети по специалността?
    Къде сте учили английски език?
    Какво знаете за обществото на Квебек? Как ще обясните, какво е société dynamic? (Понеже мъжа ми каза, че това е едно динамично общество и т.н.)
    на английски: Какви трудности ще срещнете в Квебек?
Към мен, вторият кандидат, въпросите бяха:
  • Какво работите?
    Какви бяха изискванията за да ви наемат на вашата длъжност?
    на английски: Какви предмети изучавахте в училище?
Попринцип е необичайно да се задават въпроси на английски на втори кандидат, тъй като това не участва в събирането на точки, но може пък да играе роля за оценяването на адаптивността. Аз бях с нива на английски 10/12.

Накрая ни поиска договорите за финансова независимост, каза ни че сме приети, че процедурата от тук нататък се движи от Федерална Канада. Сверихме си имената в сертификатите и видяхме, че сме оценени и двамата като Франкофони (за кураж) :)
Забавихме се с около 10 минути, защото принтера не отпечата всички документи и се наложи смяна на тонера. Аз и казах, че съм имала същото предчувствие преди интервюто, че точно така ще се случи с тонера. Тя се засмя и и ме попита защо :)
Беше усмихната и естествена. Накрая я попитах защо имаме еднакви фамилни имена (Стоянов) и тя се засмя и каза ‘Je suis d’origine bulgare’.
Моето мнение е, че Мадам говори разбираемо, не влага лични чувства и че наистина няма намерение да къса някой по субективни причини.

Що се отнася до френския, започнахме да го изучаваме за първи път през Май 2007. Първоначално се записахме в Institut Français, в първо ниво на изучаване, но към края на нивото преценихме, че изучаването в група е много бавно и неефективно за нас. Затова потърсихме частен учител. В продължение на изминалата една година изучихме първия учебник по системата “Панорама”, като най-активно учехме в последния един месец преди интервюто. Имахме едно голямо прекъсване в продължение на 2-3-4 месеца миналото лято покрай сватбата и празниците.
По мое мнение, много ни помогна в изучаването на френски, фактът, че сме изучавали английски език в училище и също Човекът – Ани Грозева, която ни подготви така безпогрешно и индивидуално за това интервю.

Благодарим на всички, които участват в този форум и са част от реализирането на пътя на много хора.
Благодарим и на Ани, без теб нямаше да успеем.. :partysmiley: :D :beer2:

На следващите пожелаваме успех, кураж и вяра в пътя, който изниква винаги изпод краката ни макар да не виждаме крайната дестинация!
Последно промяна от Amental на Пон Юни 16, 2008 12:48 pm, променено общо 3 пъти.
DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!Изображение
efirna

...

Мнение от efirna »