Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Stoni

Мнение от Stoni »

Aries написа:Негативното отношение към връзките в славянската душа произлиза от татовото време, когато за да няма безработица са били разкрити редица "топли" местенца не изискващи особена квалификация, но затова пък подсигуряващи определено положение и престиж.
Цялата презумпция е, че на тези местенца не само не се прави нищо, но освен това ти се дава и власт да правиш разни гадорийки. От тук и негативното отношение към връзките - важното е да си "наш човек" и да не ни разваляш "рахатеца". Както виждам някои хора прелетяха океана, но останаха с това мислене (да не вадя цитати от писанията).
Другата основна разлика с тукашната система на препоръките е, че в БГ веднъж назначен на "отговорен" пост няма значение как ще се справяш с работата - важното е да си послушен. Уволняване не се предвижда. Също така не може да си безработен, защото в БГ нямаше такова понятие - безработица.
Третата съществена разлика е, че тук този, който препоръчва някого, си слага главата в торбата - ако препоръчания се издъни изхвърча, а този, който го е препоръчал в най-добрия случай бива погледнат "на чорчик". И познайте колко ще му тежи мнението след това.
Затова тук хората са внимателни с препоръките и ги дават само тогава, когато са сигурни, че отсрещната страна ги заслужава и ще се справи с работата.
Що се отнася до наемането на по-малко подходящия на дадена позиция. Какво ще рече това? След като човека се справя с работата значи всичко е наред. По високата квалификация изобщо не е + - напротив, след като той с лекота се справя с тази работа, значи ще се стреми нагоре и скоро отново ще освободи мястото. А това са допълнителни средства за наемане и обучаване на нови хора. Защото и най-талантливите минават през някакъв адаптивен период.
Филипе, ще се съгласиш с моята гледна точка, когато преминеш от другата страна на бариерата и от наеман станеш наемащ. Тогава ще проумееш предимството да се наемат хора, които не са "черна кутия".

Филипе Тотев, прочети това пак и пак, някъде тук ти е проблема. 8)
Да не си мислиш, че останалите тук са се родили вчера и са разбрали тез неща днес.Не не са, Цъ, Цъ но има няколко процента КОМУДЕБЕЛОТИКВИОСА които май си пият формалин и тук, спри с формалина и може би ще се оправиш, за Джой знам, че и да го спре е излишно :D
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam filipne

Popadnal si na pravilnoto mjasto za resavane na tvoja problem.

Njama po dobro mjasto ot Canada ako si legalno tuk da si otvoris sobstven biznes.Sled kato znaes, mozes, imas praktika i smjatas che si edin ot nai dobrite v tazi oblast ne vizdam kakvo te spira.
Ima programi koito pomagat finansovo, s ekspertni saveti po reklama, schetovodstvo.
Dostapni sa za vseki i ne struvat nisto. Az sam poluchaval pomost ot takava programa v prodalzenie na edna godina.

Otvarjas biznes ako si dobar ste zaraboti uspesno i nikoga poveche ne se zanimavas s tarsene na rabota i prastane na resumeta.

Togava pochvas ti da diskriminiras vsichki vrazkari, samo da ti se obadi njakoi da go hvali go rezes oste na intervjuto.
Moze i po gadno da go napravis kato se prestruvas che ste go vzemes na rabota. Karai da chaka tozi kandidat, motai go umisleno ei taka da mu e po gadno zastoto e vrazkar.
Prati go i na edin dva dopalnitelni kursa da vzeme zastoto ne e dostatachno negovoto obrazovanie i togava pak da se obadi. :)

Moja savet e da naemes Joy tja sasto ne e vrazkarka i mrazi vrazkite. Dvamata ste dadete primer na vsichki drugi firmi za chestnost i spravedlivost i kak trjbva da se naemat novi kandidati. Ako politikata vi po naemane na novi hora e pravilna po dobra firma ot vasata njama da ima v tsjala Canada. Tam ste saberete nai znaestite i nai mozestite

V nikakav sluchai ne naemaite Joana tja kaza che ot vsichko nai obicha vrazkite i e v tazi kategorja.

Naistina sam seriozen

Hullboy :)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

Интересно ми е какво мислят спецовете в този форум:

Първата ми работа в Канада намерих след като шефа ми българин ме представи на (бъдещия ми) Канадски шеф. Втората си работа намерих по обява в интернет. За третата работа ми се обади в къщи сестрата на пряката ми шефка от първата работа и ми предложи по-висока заплата, ако отида да работя в нейната група, въпреки че знаеше много добре, че ще ми трябват поне 3 месеца специфично обучение. Уточнение: винаги съм работил в областта за която съм учил.

Въпросът ми е: аз връзкар ли съм?
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
survivor

Мнение от survivor »

VorGrigorov написа: Въпросът ми е: аз връзкар ли съм?
Добре дошъл и ти в отбора на връзкарите :twisted: Връзкар си до доказване на противното 8)
Stoni

Мнение от Stoni »

Не не си.
Щом ставаш за работата, сега други гонят ти избираш 8)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Stoni написа:Не не си.
Щом ставаш за работата, сега други гонят ти избираш 8)
Ей сега спирам да те изчакам,защото иначе няма да имаме равен старт.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Stoni

Мнение от Stoni »

Не спирай а продължавай да се доказваш и показваш :D
Има кой да те види но само в движение инак си само силует на пътя 8)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

OK ! Razbrah che nikoj ot vas ne e vrazkar i che az pia formalin :lol:

Moje veche da se uspokoite !
Stoni

Мнение от Stoni »

Ааа Филипе, аз съм връзкар и първата ми връзка тук караше такси от летището, което срещу 20 СА ме закара в един хотел и ме предаде на следваща връзка за по 110 СА....... и никога не си загубих връзките, даже и компаса си пазя 8)
Пич :lol: :beer: :beer:
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam VorGrigorov
Общо мнения: 34
Vaprosa mi koga uspja da gi smenis tezi 3 rabotni mesta ?
Ili si v Canada ot 5 godini no si se registriral tuk July 2006.

Ako si tuk ot July 2006 i si smenil 3 rabotni mesta si vrazkar. :)

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Чет Авг 10, 2006 11:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

е, хъли, че той да не е длъжен още преди да кацне в Канада да се регистрира в бгканада :wink:

сигурно е някое старо куче, което наскоро е попаднало на форума :dogrun: или наскоро е почнало да пише под този ник :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
VorGrigorov

Мнение от VorGrigorov »

За интересуващите се: в Канада сме от 3 години и малко. :beer:
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdrasti Krimon

Praktikata pokazva obratnoto.
Oste ne sa v Canada a primerno v BG ili Greece no veche sa registrirani i po 100 mnenja imat. Nikovete sasto smenjat poradi njakakvi saobrazenja. Mr Shock bese "jakata" ili nesto na japonksi ezik prilichasse.
Daze saveti davat kak stavat rabotite v Canada.
Kato tozi "da si smenis adresa i Canadskoto posolstvo pochva da ti dava kakvoto iskas".
Mr. Shock bese oste v Greece no pitase za biznes v Canada zastoto bil tsarja na dunerite, kaza che njama koi da mu se opre na na maistorlaka, a pak tsena ot 5 CAD za duner napravo bilo patja kam milionite. Malko bese zavisim ot priatelkata si kojato znaela ezik i imala vishe no tova njamalo goljamo znachenie. Taka che vizdas kakvi hora pisat tuk. Imase takiva i ot Skandinavia koito sa zeneni tam no piseha tuk i pitaha kak e v Canada.

Hullboy
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Току що проверих, бонуса да наемат някого по твоя препоръка в нашата компания е $400 :D. Тейк ит ор лив ит. Това са нови неща де, защото ни купиха нови собственици миналата година. Но при нас е такъв глад за кадри, че взимат хлапета на пробен период още преди да са им излезли резултатите от тестовете за ордера, топли-топли от колежа :lol:. И малките нахалитети даже сключват договор за поне 6 месеца, ако не издържат теста да са на работа поне до следващото явяване и резултатите :twisted:.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ама тогава как ще наемат Джой без препоръка и без връзки
анхели, как можеш да говориш такива лоши работи :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Заключено