Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: Канадски простотии

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:Аз не толерирам вноса нито съм против износа, цитирай ме да съм го казал. Говорим за един специфичен проект и защо някои не го харесват и са против.

Щом и мен смяташ за еко-талибан явно наистина си безнадежден случай (или кон с капаци за по-кратко). :D
Ти толерираш вноса, щото не си си купил магаре, както подобава на истински талибан и в не си си изхвърлил компа през прозореца.
За този специфичен проект имаш компетентно мнение колкото афганистанец в Кандахар има за него
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Теб неслучайно никой на тоя форум не може да те понася, ehh ? :lol:
Аз на твое място щях да се скрия някъде ...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:В момента има танкери, е и ? Новата тръба ще ги утрои. Казвате че поемате всички разходи за почистване при разлив и компенсирате засегнатите и няма проблем.

Или просто се намира един човек с мозък, който да предложи ново място за терминал, малко по-далече от града.
Кои сме тия дето да го кажем ве? :D
Ти ако имаше мозък щеше да ми посочиш кой ще поеме евентуални разходи за почистване сега при разлив и компенсира засегнатите, но определено не очаквам да ми отговориш 8)
Последно промяна от Ivan1007 на Пет Ное 23, 2018 11:26 pm, променено общо 1 път.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:Теб неслучайно никой на тоя форум не може да те понася, ehh ? :lol:
Аз на твое място щях да се скрия някъде ...
Това е вярно - глупаците трудно ме понасят, когато трябва да си признаят, че са такива 8)

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Значи излиза, че ти си единствения мозък на тоя форум, схванах. :D
Оставям те сам да си радваш на мъдростта, че е петък вечер ...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:
Ivan1007 написа:
roumensp написа:В момента има танкери, е и ? Новата тръба ще ги утрои. Казвате че поемате всички разходи за почистване при разлив и компенсирате засегнатите и няма проблем.

Или просто се намира един човек с мозък, който да предложи ново място за терминал, малко по-далече от града.
Що?
При такива условия ли внасяте сега?
Или викаш щом увеличението е за сметка на нефтопродукти от внос е безопасно, щом е нефт от Канада трябва да е при по-тежки условия?

A bump in petroleum imports helps fuel Port of Vancouver cargo record

Смешник, кой според теб поема разходите за чистене при замърсяване?
А. Замърсителя
Б. Детска градина “Слънце”
В. Извънземните
Правителството и местните, където се е случило замърсяването.
Кой покри щетите тук: https://en.wikipedia.org/wiki/Lac-M%C3% ... l_disaster - превозвачът обяви фалит, след като разбраха, че нямат застрахователно покритие за щетите. И наистина какъв е проблемът да се отвори нов терминал извън града?
Това е много добър пример за това, какво може да се случи, ако не се построи нефтопровод и се продължи с транспортиране на нефт по железниците, против което екоталибаните не протестирате.
Това е съвсем естествено - екологията, живота и здравето на хората са им последна грижа.

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Иване, смекчи малко тона, че нещо нефтените котировки не ти се отразяват много добре на комуникацията, if you know what I mean!
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа:Типичен пример как един елементарен проблем се затлачва с години, защото всеки дърпа чергата към себе си.
До голяма степен са си виновни Албертанците - доколкото разбирам има няколко големи компании, които могат да понесат ниските цени, резервирали са капацитет за тяхните мощности и се надяват да изкупят по-малките производители на безценица. А това, че няма да влизат пари в бюджета от данъци - дреме им на шапката. В края на краищата тези ресурси не са техни, а са дадени на концесия и принадлежат на всички Канадци, правителството разчита на тези пари.
Ако ги национализират - проблем няма да има от това естество, ама и никой няма да има стимул да работи, така че се получава затворен кръг...
Това е типичен пример как се манипулира общественото мнение - не става въпрос за твоето. Ти си с промит от ранно детство мозък и прокиснато се не разваля.

Та най сигурноя начин да манипулираш хората е да ги уплашиш.
Тала е и в случая - плащиш ги с възможна екологична катастрофа. Вероятността тя да се случи е без значение и в случая тя е много по-малка от това метеорит да удари екоталибан директно и да го утепе.
Във Ванкувър всяка година няколко стотин човека загиват и биват ранени при ПТП, но никой не му и минава през акъл да забрани автомобилите.
Същевременно, ако попиташ екоталибаните като наш Румен и теб колко катастрофи с танкери има в Канада и по света изобщо миналата година, те ще мигат на парцали и мълчат като пукал 8)
Това е твоят отговор към предходното ми мнение, не към това, което си цитирал.
В цитираното мнение аз просто се опитах да обясня 90% от същността на проблема...

А в предходното ми мнение, на което си отговорил не се опитвам да плаша хората, а да обясня, че за подобни събития се сключва застраховка с определена застрахователна стойност и определени параметри - ако щетите от застрахователното събитие надхвърлят тази сума или събитието не отговаря на договорените параметри - няма кой да плати тази разлика, защото операторът ще обяви фалит и ще продължи да работи по същият начин. Дори съм убеден, че петролните компании рядко харчат пари, за да почистят след тях - бизнес логиката диктува лошите асети (на които им предстои да излязат от експлоатация и съответно да се почистят) да се прехвърлят в друга дъщерна компания, която обявява фалит и неслучайно се събират средства в публични фондове, които реално почистват (ако им останат пари, разбира се - докато икономиката расте парите в тези фондове нарастват, когато се свива е друг въпрос).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

MrGeek написа:Иване, смекчи малко тона, че нещо нефтените котировки не ти се отразяват много добре на комуникацията, if you know what I mean!
Определено си прав за тона, но причината не е в цените на нефта :D
Аз не играя на борсите. :D
Просто имам ниско ниво на толерантност спрямо публичните прояви на глупостта :$

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:Абе ти ходи гони китайци, индонезийци или от сорта да ти плащат ...

Аз имам конкретен въпрос, китайците не могат ли да внасят от Русия, как ще ги поощрим да купуват от нас ? Ако продаваме по-евтино няма ли цялата работа да е на загуба ? Нали продукта има някаква себестойност, а точно настоящия момент не е особено розов за тая индустрия, освен ако не свалиш себестойността до минимум.
Първо да отговоря на коментара ти от предишната страница: аз агитирам за патриотизъм и тук в Квебек, като гласувах против либералите. Не се смятам за отделна нация за да ме упрекваш в личен квебекски анти-патриотизъм докато прокламирам за такъв в ВС.
Ако има референдум за energy east гласувам ЗА дори и да минава през квартала. Така или иначе железницата вече минава.

Питаш как ще поущтрим китайците да купуват от нас и как това да ни е изгодно.
Ще ти дам 2 цени, надявам се няма да е нужно да обяснявам как това е изгодно за нас.
Canadian Crude Index 20$ Western Canadian Select 17$ - в момента
Urals 57$ Sokol 67$ - в момента.

Как ли вярно ще е изгодно да имаме повече от един клиент!?

А къде точно да се товари и разтоварва се решава от специалисти и има много фактори. Как ги мислиш, едната тръба еди къде си, другата на 100 километра северно?
Защо не си изхвърляте фекалиите на 100 километеа северно?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Либералите приеха такива закони за тръбите, че всеки нов проет става много бавен до невъзмоен. Цените и търсенето могат да паднат, а загубите вече са понесени от всички. Купуването на тръбата от даржавата пък е още една голяма глупост. Вярвам нарочно, за да се закопае проекта, както и другите конспирации ми се виждат напълно вероятни. Либералите имаха само 1 депутат от Албърта, скоро няма да имат и един. Явно всеки сам да се оправя ще се окаже най-разумното решение, засега друго не става.
Embrace your climate change!
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:А къде точно да се товари и разтоварва се решава от специалисти и има много фактори. Как ги мислиш, едната тръба еди къде си, другата на 100 километра северно?
Защо не си изхвърляте фекалиите на 100 километеа северно?
Петров, фекалиите биодеградират за доста кратък период, за разлика от маслата, особено тежките като битумен. Все нещо помня от предмети като “Пречистване на отпадъчни води” изучавани в хидро факултета на ВИАС. :)

Мисля го, че няма да стане в тоя си вид и краварчето с безплатния пикап и ти трябва да го разберете най-после. Съпротива винаги ще има, това е положението. На мен ми е почти безразлично, защото разбирам че винаги има някакви рискове и също поемам такива, просто излагам аргументите на другата страна, които неизвестно защо карат краварчето to go nuts и да си го изкарва на мен. :lol:

Джорджа е прав, всеки трябва да се научи сам да се оправя, вие като прибирате equalization payments мислите ли за нас ? Само че аз не изпадам в истерия от тоя факт като краварчето, а го приемам такъв какъвто е.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Хахаха!
Нито съм кравар , нито съм сондьор, нито си го изкарвам на когото и да било.
Другата страна няма аргументи и дрънка врели некипели за неща от които не отбира като всички екоталибани и ти не правиш изключение.

Другата тръба е в експлоатация десетина и кусур години преди аз да се родя, оттогава досега много неща са се променили в посока повишаване сигурността на танкерите за които дрънкаш.
Та 65 години нищо не се е случило с танкери товарещи и разтоварващи нефт и нефтопродукти. Битум няма начин да бъде транспортиран с танкери, щото той просто не може да тече по тръбопроводи. Това което и сега се транспортира с вагони (като по-безопасно :D )’е разтворен битум, който не се различава по физически своята от тежкия нефт, който и сега си тече и транспортира
Не е необходимо да знаеш всичко това има си специалисти, които разбират и знаят какво трябва.
На екоталибаните обаче специалисти не им трябват - те са против всичко :puke:

jovani

Мнение от jovani »

Аз пък не мога да разбера какво се пените по форумите, все едно от нас зависи нещо:
- Румене, подпиши за тая тръба, преди съвсем да се е оцъклил човеко...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
jovani

Мнение от jovani »

Между другото тези от ойл индустрията са много нагли - не стига, че се усраха сами - инвестираха смело в нови обекти, докато не запълниха всички възможни пробойни и изведнъж: "кво стана, либералите и ндп са ни виновни". Сега не само че няма да платят данъци и акцизи, ами искат правителството да им купи влакови композиции да извозват петрола (ако сте наясно СР колко са пренатоварени в момента, дизастър уейтинг ту хепън). Нали не искахте правителството да ви се меси в бизнеса? Защо не го плануваха това по-рано, защо не инвестираха сами ами чакат някой да дойде да им обърше нааканите задници? Никой ли не разбра, че това ще се случи?

Това беше една хищническа и недалновидна експанзия, а после както винаги "комунистите" ще са им виновни.
Заключено