Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от pumpy »

optics написа:Какво е КСЛ и какво е шапчаци?
Cote Saint Luc е квартал/град на острова/Монреал.
Под "шапцици и перуки" се имат предвид "братчедите" както ги наричаме в моето семейството, тоест една ортодокласна религиозна секта, според равина ми в Монреал :)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

optics написа:Какво е КСЛ и какво е шапчаци?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/C%C3%B4te-Saint-Luc"

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ashkenazi_Jews"
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

roumensp написа:
Kpetrov написа:Едно от нещата, които ненавиждам е здрави и прави да чакат касиерката да им слага покупките в торбите, след като може всичко вече да е в чантата още след като го сканират.
Като че ли са сакати или незнам си какво!
Ама ти може да мразиш и когато здрави и прави хора не си паркират сами колата, а ползват валей, но това не значи, че такова животно като валей-паркинг не съществува. :D
Кой какво мрази не променя фактите, това трябва да разбере оня смешник отгоре, вместо да пробутва хейтърската карта на тия дето му казват в очите, че пише тенденциозно и поднася невярна информация.
Не виждам смисъл в обясненията ти, нито връзката между едното и другото!
Когато един мързеливец и снобар не си събира нещата, а чака да се почуства много важен на опашката, то той бави всички след него.
Валей паркинга, от друга страна, прави нещата по-бързи и удобни, като ти паркират колата на непознат, отдалечен паркинг, който не познаваш. Да не говорим, че могат да паркират колите на гъсто, без да се притесняват кой може и кой не да паркира.

Ако искаш да направиш връзка между двата случая, ще трябва да ни обясниш как би било по-удобно валей паркиращия да е едновременно и този който те посреща в ресторанта и те настанява на масата ти.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kpetrov написа:
roumensp написа:
Kpetrov написа:Едно от нещата, които ненавиждам е здрави и прави да чакат касиерката да им слага покупките в торбите, след като може всичко вече да е в чантата още след като го сканират.
Ама ти може да мразиш и когато здрави и прави хора не си паркират сами колата, а ползват валей, но това не значи, че такова животно като валей-паркинг не съществува. :D
Кой какво мрази не променя фактите, това трябва да разбере оня смешник отгоре, вместо да пробутва хейтърската карта на тия дето му казват в очите, че пише тенденциозно и поднася невярна информация.
Когато един мързеливец и снобар не си събира нещата, а чака да се почуства много важен на опашката, то той бави всички след него.
Валей паркинга, от друга страна, прави нещата по-бързи и удобни, като ти паркират колата на непознат, отдалечен паркинг, който не познаваш. Да не говорим, че могат да паркират колите на гъсто, без да се притесняват кой може и кой не да паркира.

Ако искаш да направиш връзка между двата случая, ще трябва да ни обясниш как би било по-удобно валей паркиращия да е едновременно и този който те посреща в ресторанта и те настанява на масата ти.
Връзката е, че някой (не ти) казва "няма такова животно" за нещо, което уж не бил виждал. А глупости не ми се обясняват ... то е много ясно, че и колата ще ти поправят по-бързо, ако помагаш на автомеханика.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Всъщност не касиерките слагат продуктите, а има допълнителен човек които го прави, за да става по бързо. Мен лично ме изнервя когато някой застане и със скоростта на костенурка започне да си подрежда нещата по хиляди торбички задръствайки пътя на останалите хора. Аз пазарувам в обедните почивки и нямам време да ги чакам да се натуткат.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

То тоя човек общо взето е друга касиерка която за разнообразие слага в торби. Но понякога няма и тогава касиерката слага.
Става ми студено понякога като гледам на какво течение са (особено ако касите са ачик срещу вратата - през зимата при всяко отваряне лъхва една студена вълна)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
7George

Мнение от 7George »

optics написа:То тоя човек общо взето е друга касиерка която за разнообразие слага в торби. Но понякога няма и тогава касиерката слага.
Става ми студено понякога като гледам на какво течение са (особено ако касите са ачик срещу вратата - през зимата при всяко отваряне лъхва една студена вълна)
В Уолмарта са самички, но са бързи - вместо на плота ги поставят директно в торба, но положението се затяга, и торбичките и количките вече са с монети. Хубавото е, че колкото и да ги бавиш, хората ти се усмихват в Канада, а не ти викат като в БГ.
Оптикс - студ, това 16 градуса ли е, нещо си се изнежил... ;)
Embrace your climate change!
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Прегледах темата набързо и заключението е че България е не е добро място за живеене защото канадските касиерки слагат продуктите в торбичките много бавно
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Не съм сакат и не чакам.
Аз слагам на лентата, cashier сканира и въвежда кодове, front end clerk слага в чантите,
Докато аз изпразня количката да са останали 2-3 неща за сканиране. Докато платя, всичко е по чантите, наредени в количката и съм готов да напусна магазина.
Това е най-бързото обслужване.
Нема начин да ги биеш на самообслужване - двама професионалисти в повече работят.
Дефакто става по-бързо отколкото, ако тези двамата работят на отделни каси дори и с две изходящи ленти, всяка.
Последно промяна от Ivan1007 на Сря Май 11, 2016 2:52 am, променено общо 2 пъти.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kpetrov написа:
roumensp написа:

Виж връзката в горния постинг.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ivan1007 написа:
Не съм сакат и не чакам.
Аз слагам на лентата, cashier сканира и въвежда кодове, front end clerk слага в чантите,
Докато аз изпразня количката да са останали 2-3 неща за сканиране. Докато платя, всичко е по чантите, наредени в количката и съм готов да напусна магазина.
Това е най-бързото обслужване.
Нема начин да ги биеш на самообслужване - двама професионалисти в повече работят.
Дефакто става по-бързо отколкото, ако тези двамата работят на отделни каси дори и с две изходящи ленти, всяка.
Професионалиста, разбирам, че трябва да се изкажеш след всяко мое мнение, дори два пъти, но нещо не си дочел!
Ставаше въпрос за ситуацията в която няма front end clerk да ти слага в чантите, а клиента чака докато касиерката сканира без да си мърда пръста и после чака да му подреди и покупките.
Дрме ми дали ситуацията се случва в Бг. или Канада, навсякъде такива индивиди са ми смешни.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Не се карайте...няма смисъл.

Сега се сетих...наистина ли в Канада paid vacation-a е 14 дни? Все пак това е нещо, за разлика от USA, където няма такова нещо.

И още нещо...трябва ли да имаш канадско гражданство, за да имаш право на отпуска?
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тази ситуация не може да бъде наблюдавана в Уолмарт, Сейфуей, Собис,Калггари Кооп в Калгари, защото там ти слагат покупките в чанти и нямаш достъп до тях преди това.
Единствено би могла да се случи в Суперстор, където има две изходящи ленти и ако ги слага на отдалечената от теб нямаш също достъп. И там колкото и да чакаш, касиера няма да ти сложи нищо в чанта.
Така че такива индивиди няма как да са ти смешни в Калгари, а ставаше въпрос за магазини като Била в България, където продавачките са на една изходяща лента и чакат купувачите да си наредят нещата за да обслужат следващия.

speedy

Мнение от speedy »

Ttorontoo написа:Не се карайте...няма смисъл.

Сега се сетих...наистина ли в Канада paid vacation-a е 14 дни? Все пак това е нещо, за разлика от USA, където няма такова нещо.

И още нещо...трябва ли да имаш канадско гражданство, за да имаш право на отпуска?
Донякъде вярно. Граждансвото няма значение.

Ето тук има написано с прости думи. И става въпрос ако си employee на пълен работен ден.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

speedy написа:Ето тук има написано с прости думи. И става въпрос ако си employee на пълен работен ден.
... И по повод дето мухата преди се чудеше как може да си 1 месец в отпуска:
thestar.com написа:Vacation increases with service: Ontario employers can offer two weeks of vacation indefinitely, unlike most other provinces, where minimums increase from two to three weeks or more after several years of service.
Което разбира се не значи, че в Онарио не можеш да имаш 3 или 4 седмици платена отпуска, но зависи от добрата воля на конкретния работодател.
За БК не съм 100% сигурен, но мисля че са длъжни да ти дават поне 3 седмици след 5 години на същото място.
Публикувай отговор