Standart i sredna klasa dohodi v Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Lub0 написа:Проблемът е че кандидатите лъжат като разпрани на интервютата, затова хората предпочитат да наемът някой с препоръки, защото поне ще знаят какво наистина може човекът.
Вярно е май, мен понеже ме взеха на работа без препоръки (просто вдъхвам доверие, а не че знам кой знае колко :P), след месец-два шефа ми много учудено каза нещо от сорта на "Ама ти как така можеш всичките тия неща?!", все едно не съм ги написал в резюмето си или не съм ги казал на интервютата. Просто хората очевидно лъжат много, съответно другите хора (работодателите) не вярват много...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Stoni написа:Та и преди това лъжат, по границата, та и преди това с дипломите, та и преди това с работата си в Кракозия, та и преди в детската градина, та и техните са полъгвали и баба им и по пра ам как не са ми роднини незнам :nenam:
:)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:
Stoni написа:Ако ми пееш за часни фирми, така си пееш олимпийската :beer: :beer:

Политиката на всяка частана фирма, мойта каруца не е друца :idea:
exactly, никой частник не е заинтересуван да наеме некадърник, за да му плаща, а онзи да си клати краката :roll:
Za malki firmi e viarno, zashtoto sobstvenika na firmata preceniava. Obache za golemite kompanii savsem ne e zadaljitelno.
Tam sobstvenicite sa mnogo (akcionerite) i tehnite inteseresi se predstaviat ot drugi naemnici - na dosta niva. Tova vodi do obezlichavane na sobstvenika. Ili kakto obicham da kazvam : Kolkoto po-goliama e edna kompania, tolkova poveche komunizam rajda "
Joy

Мнение от Joy »

Та след всичко казано от теб, бих искал да знам дали ти самата в ролята и с всичките отговорности на работодател би правила така:

- Никога няма да търсиш сведения за кандидата за работа от други източници и по други начини, освен чрез посочените от самия кандидат.
- Никога няма да обръщаш внимание на каквито и да е устни препоръки от който и да било за когото и да било, а ще разчиташ и ще се основаваш само на писмените такива, представени от кандидата за работа.
- Никога няма да назначиш във фирмата човек, чиято кандидатура не е подадена по "каналния ред".
- Ще следиш най-стриктно между служителите във фирмата да няма никакви родствени, приятелски и какъвто и да е друг тип връзки, възникнали преди постъпването на дадените служители в твоята фирма.
Значи ли според теб, че след като на собственик на дадена фирма не му е фининсово изгодно да плаща половината от дохода като данък, значи може да не го плаща?

Извинявай, но изгодата на работодателя и правата на човека са две различни неща. Всеки има правото да е на еднаква позиция с всички останали кандидати и да се съди за него по неговите качества, а не по това чий познат е.
И за това трябва да има някакви правила, а не правилата да СПОСОБСТВАТ ВСЯЧЕСКИ връзкарството -ако щете даже с посочване на "препоръки" в СВ-то.

А като лъжат Любо, се проверяват официални документи, а не приказки на тоя и оня! Да, ама за твое сведение хора се назначават без дори да им се иска каквато и да било диплома, сертификат и какъвто и да било документ. За сметка на това, думата на филанкишията е всичко. :shock:
exactly, никой частник не е заинтересуван да наеме некадърник, за да му плаща, а онзи да си клати краката
:lol: :lol: Ха-ха...не ме разсмивайте. Първо, собственика като минимум също е некадърник. Второ, това не е фирма на мен и мъжа ми с 5 работника. Частна фирма с хиляди работници си има отдел кадри и собственика /собствениците не ръководят изобщо кадровите процеси, а този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си.
jess

Мнение от jess »

... този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си."
Просто се смея с глас и се чудя как ви идват на ума :D :shock:
Джой-въпрос-ти познаваш ли ЛИЧНО някои такъв мениджър на голяма компания,на който да не му пука каво прави и кого назначава
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

jess написа:... този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си."

Не се чуди, само се смей, сега ти се е паднало. :D
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

jess написа:... този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си."
Джой-въпрос-ти познаваш ли ЛИЧНО някои такъв мениджър на голяма компания,на който да не му пука каво прави и кого назначава
Става въпрос за тези които ръководят кадровите процеси( HR), а не тези които ръководят фирмата.

:wink:
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Joy написа:
exactly, никой частник не е заинтересуван да наеме некадърник, за да му плаща, а онзи да си клати краката
:lol: :lol: Ха-ха...не ме разсмивайте. Първо, собственика като минимум също е некадърник. Второ, това не е фирма на мен и мъжа ми с 5 работника. Частна фирма с хиляди работници си има отдел кадри и собственика /собствениците не ръководят изобщо кадровите процеси, а този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си.
мога най-отговорно или безотговорно да заявя, че това е пълна простотия

Например, както е всеобщоизвестно, в Квебек провинция частния бизнес 95 % са малки и средни предприятия. Второ, за големия бизнес съществуват специални наемнически хюман ресюрс фирми, които нямат нищо общо с мохабета и балканския манталитет. Трето, ако се намери некой мухльо хюмън ресюрс във фирма средна хубост, той ще бъде първи увисен на закачалката ако този, който е наел не си върши работата ... а това става точно по системата 3 месечно - 6 месечно - 1 годишно оценяване на работата ти и писмен рапорт. Този, който не може да си върши работата изхвръква, а ако има некой глупак хюмън ресюрс да го е назначил - заедно.

По-горното не означава, че не смятам че връзкарството процъфтява и тук, нито че се съмнявам и най-малко в развитие на нетуъркинга за търсене на работа.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
jess

Мнение от jess »

Да,БББ,точно за мениджър човешки ресурси питам Джой.Гледам,че Кримон,обаче,правилно й /му/обясни за какво става въпрос.
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

jess написа:Да,БББ,точно за мениджър човешки ресурси питам Джой.Гледам,че Кримон,обаче,правилно й /му/обясни за какво става въпрос.
Само уточнявам, защото тя каза че:
Joy написа: а този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността.
А не че:
jess написа:....някои такъв мениджър на голяма компания,на който да не му пука каво прави и кого назначава
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
survivor

Мнение от survivor »

Joy написа: Първо, собственика като минимум също е некадърник.
Става забавно :D А като максимум? 8)
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

survivor написа: Става забавно :D А като максимум? 8)
Като максимум, кака Джой е нещо като комбинация от Бил Гейтс и Уорън Бъфет, но произлязла от средите на медицинските сестри. :lol: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

изобщо няма какво да се учудваме колко е зле здравеопазването в Канада - Джой подробно ни разясни как ги наемат на работа :wink:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

krimon написа: мога най-отговорно или безотговорно да заявя, че това е пълна простотия
Абсолютна дивотия, веднъж вече се извинявах на Joy, че се беше обидила на "дивотия" (не че не бях прав де), ама тоя път мога само да бия барабана.
Като рече някой да се изпусне във форума, няма нищо лошо, но да се върши систематично и тъй плодовито като Старшата е ммм.... обезкуражаващо за мръсните имигранти дето са си приготвили по 10 хилки и драпат за Канадата.
Тя, Канадата не е за вас, пък и Шато-да-Ге не е за всеки,аааа :)
Отивам в ъгъла, с лице към стената да пиша за Гърнето...

П.С. И да не си помисли някой, че трябва да си ходил по интервюта за работа, за да бистриш хуманните ресурси?
То и на самолет не трябва да си летял за да разследваш инциденти при кацане, само тъй, дистанционно по телевизията стига да участваш.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Joy

Мнение от Joy »

survivor написа:
Joy написа: Първо, собственика като минимум също е некадърник.
Става забавно :D А като максимум? 8)
Забавно? Какво забавно...Да пояснявам? Явно всички работят във фирмички от типа "Мама, татко и аз" та са толкова недосетливи. Ако съм собственик на фабрика за производство на уиски примерно, сигурно имам химици, лаборанти, хранителни технолози, технически инженери, компютърни специалисти, икономисти и т.н...списъкт е дълъг. Не съм задължен да разбирам от всичко това за да си управлявам добре бизнеса.
След като аз не разбирам от химия, как бих бил в състояние да определям кадърността на специалистите?
Например, както е всеобщоизвестно, в Квебек провинция частния бизнес 95 % са малки и средни предприятия. Второ, за големия бизнес съществуват специални наемнически хюман ресюрс фирми, които нямат нищо общо с мохабета и балканския манталитет. Трето, ако се намери некой мухльо хюмън ресюрс във фирма средна хубост, той ще бъде първи увисен на закачалката ако този, който е наел не си върши работата ... а това става точно по системата 3 месечно - 6 месечно - 1 годишно оценяване на работата ти и писмен рапорт. Този, който не може да си върши работата изхвръква, а ако има некой глупак хюмън ресюрс да го е назначил - заедно.
Още един наивник.
Квебек се слави с "балкански манталитет" не само при наемането. Да ти каже Любо, който в работно време си замеря патиците в реката. Ама защо да ходим далеч, факта, че си пишеш "простотиите" из форума в работно време е достатъчен показател за това, което имаш впредвид под "балкански манталитет". И вярвам, че никого не са уволнили и няма да уволнят поради този факт.

Да, аз тук съм единствената може би, когото подобен начин на наемане не заплашва изобщо, така че сравненията ти са меко казано самоиронични и завистливо-злобарски. Мисли по-добре за собствената си кожа ако един ден се окажеш вън от тази работа и се запасявай отсега с достатъчно протекция!
Заключено