Та след всичко казано от теб, бих искал да знам дали ти самата в ролята и с всичките отговорности на работодател би правила така:
- Никога няма да търсиш сведения за кандидата за работа от други източници и по други начини, освен чрез посочените от самия кандидат.
- Никога няма да обръщаш внимание на каквито и да е устни препоръки от който и да било за когото и да било, а ще разчиташ и ще се основаваш само на писмените такива, представени от кандидата за работа.
- Никога няма да назначиш във фирмата човек, чиято кандидатура не е подадена по "каналния ред".
- Ще следиш най-стриктно между служителите във фирмата да няма никакви родствени, приятелски и какъвто и да е друг тип връзки, възникнали преди постъпването на дадените служители в твоята фирма.
Значи ли според теб, че след като на собственик на дадена фирма не му е фининсово изгодно да плаща половината от дохода като данък, значи може да не го плаща?
Извинявай, но изгодата на работодателя и правата на човека са две различни неща. Всеки има правото да е на еднаква позиция с всички останали кандидати и да се съди за него по неговите качества, а не по това чий познат е.
И за това трябва да има някакви правила, а не правилата да СПОСОБСТВАТ ВСЯЧЕСКИ връзкарството -ако щете даже с посочване на "препоръки" в СВ-то.
А като лъжат Любо, се проверяват официални документи, а не приказки на тоя и оня! Да, ама за твое сведение хора се назначават без дори да им се иска каквато и да било диплома, сертификат и какъвто и да било документ. За сметка на това, думата на филанкишията е всичко.
exactly, никой частник не е заинтересуван да наеме некадърник, за да му плаща, а онзи да си клати краката

Ха-ха...не ме разсмивайте. Първо, собственика като минимум също е некадърник. Второ, това не е фирма на мен и мъжа ми с 5 работника. Частна фирма с хиляди работници си има отдел кадри и собственика /собствениците не ръководят изобщо кадровите процеси, а този който ги ръководи, не е заинтересован да увеличава производителността, а да си има мохабет с колегата си.