Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
agent Ozo

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:А бъзикам се в почивките с теб дъртия лъжливив комунист, дето се гънеш като глист на буца, че си бил принуден от обстоятелствата вместо да се разкаеш за греховете си . :D
Комунистите не са сваляни от власт в България - сменят се само различните им отбори.
Номера със съпротивата срещу комунизЪма е отработен в България най-напред с горянското движение, в Унгария 56та, в Чехословакия 68ма. Не позволяват промяна докато не бъдат принудени от глад рушняците.
И пак глад ги чака - този път ще се разпадне Русия, след като предния път се разпадна СССР :D
Рушняцитв дето си им лизал дирника и дето ви сложиха комунистите на власт ви държаха и още ви крепат.
В твоя извратен мозък разбира се, само насилие и тероризъм има, ама не става така. :D
Неадекватни приказки на болен мозък както винаги. Какви глисти те ядат тебе не знам, ама "глист на буца" е оксиморон като "дървено желязо". :D
Никой и никаква власт не ми е давал, с рушняци вземане-даване на съм имал, камо ли да съм им лизал каквото и да е.
Русия можеш да си я разпадаш колкото си искаш и дори да я изтриеш от лицето на Земята. Нищо не ме свързва с нея.

Само дето всичко това се случва и ще се случва единствено в болния ти мозък. Вече ми е пределно ясно колко струват прогнозите ти. :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа:
agent Ozo написа:Обидна е тази твоя зле скалъпена хипотеза с претенции за оригиналност и саркастичност, Оптиксе, която си няма нищо общо с казаното от мен.
Само това ли можа да измислиш като вариант?
Да само това.
Вървиш по стъпките на още няколко човека които не можаха да оценят факта, че се отнасях човешки с тях.
A, нямало ирония и сарказъм, значи. Ти наистина така си представяш нещата и аз съм се докачил без основания. Може и така да е.

Ами тогава ти предлагам да се замислиш кой и как е посочил точно тези 100-на от огромното множество журналисти да правят класацията, кой ги финасира, кой плаща за обработка на данните и тяхното публикуване в определени медии. И би ли го имало всичко това, ако този финансов "кръг" престане да дава пари?
И не става въпрос за това именно България да се изкара на еди-кое си място в опашката на класацията, а за това определена държава или държави да се изкарват, че са на върха. Без начение, при това, дали не заслужават място в дъното на класацията.
А защо го правят ли? Защото без създаване на ореол за сигурност, спокойствие, човешки права и свободи в дадена държава и на определена територия, то нямаше да има и желание от страна на останалите държави по целия свят да си съхраняват златните запаси там, да ползват определена валута при търговските си сделки като най-сигурна и да изкупуват държавния дълг на определена държава като най-сигурен и т.н. и т.н.

Та ти, Оптиксе, никога не може да си един такъв "кръг". В твоята представа ти си един обикновен мафиот. Който, обаче, тези въпроси не го касаят въобще. Те са много над неговот ниво и компетенции. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Ма ти направо пращиш от мозък. Я ми отговори защо Ямайка е на 6-то място, Коста Рика на 10-то и Естония на 12-то и какво точно си съхраняваш там, деменцията ? :D А САЩ са чак на 45-то ‘щото там няма достатъчно “кръгове” и пари ...

https://rsf.org/en/ranking"
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Aми не съм аз нито поръчителят, нито пък авторът на тази класация за да отговарям, Румене, коя страна защо е сложена на съответното място.
И що си въобразяваш, че имаш толкоз мозък, че да преценяваш другите дали имат и до колко. Само щото си назубрил една камара програмни кодове ли? :)

Но тъй само като хвърлиш един бегъл поглед върху картата (Натисни тук), веднага ти става ясно кои са САЩ и "приятели" т.е. васали и кои са другите. За голямо съжаление на българските либерасти и грантоеди, България все още се води в кръга на неприятелите. Нямат ни никакво доверие все още. И има защо. :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

И защо Канада е по-малък приятел от Естония, Исландия и Португалия ?

Ти си тежък случай, не мога повече да се занимавам с това.
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Че кой пък те кара да се занимаваш с каквото и да е. Чети си и се кефи на специално създадените за такива като теб класации. :)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа:
optics написа:
agent Ozo написа:Обидна е тази твоя зле скалъпена хипотеза с претенции за оригиналност и саркастичност, Оптиксе, която си няма нищо общо с казаното от мен.
Само това ли можа да измислиш като вариант?
Да само това.
Вървиш по стъпките на още няколко човека които не можаха да оценят факта, че се отнасях човешки с тях.
A, нямало ирония и сарказъм, значи. Ти наистина така си представяш нещата и аз съм се докачил без основания. Може и така да е.

Ами тогава ти предлагам да се замислиш кой и как е посочил точно тези 100-на от огромното множество журналисти да правят класацията, кой ги финасира, кой плаща за обработка на данните и тяхното публикуване в определени медии. И би ли го имало всичко това, ако този финансов "кръг" престане да дава пари?
И не става въпрос за това именно България да се изкара на еди-кое си място в опашката на класацията, а за това определена държава или държави да се изкарват, че са на върха. Без начение, при това, дали не заслужават място в дъното на класацията.
А защо го правят ли? Защото без създаване на ореол за сигурност, спокойствие, човешки права и свободи в дадена държава и на определена територия, то нямаше да има и желание от страна на останалите държави по целия свят да си съхраняват златните запаси там, да ползват определена валута при търговските си сделки като най-сигурна и да изкупуват държавния дълг на определена държава като най-сигурен и т.н. и т.н.
Та ти, Оптиксе, никога не може да си един такъв "кръг". В твоята представа ти си един обикновен мафиот. Който, обаче, тези въпроси не го касаят въобще. Те са много над неговот ниво и компетенции. :)
Сарказъм имаше, но предизвикан. Ако се върнеш назад ще видиш че не съм почнал аз да ти обяснявам какъв си, а ти почна - с това че нямало да разбера. Интересно ми е какво е това тълкуване дето не е обидно, щото наистина не се сещам за такова, да кажеш на възрастен човек че тъй като имал детски представи, нямало смисъл да обясняваш щото нямало да разбере?

По същество - значи по твоята логика - едни кръгове създават илюзии в тоя свят а всички други кръгове попиват (наивни като наивните форумци), четейки журналистически проучвания. Амх, ще се въздържа от коментар.

Отделно че Румен вече ти е посочил че някак си много странно първите места не са там дето са най-многото пари и най-многото военна сила.

Подчертавам, следващото НЕ Е сарказъм, нито ирония, нито нещо в този дух. Наблюдавам го редовно и не само с тебе, но също и с Бистра и много други. Доста хора нямат усет да работят с упростени модели. Или ако имат, използват случая да се заядат, че другия не вниква в сложността на нещата когато вади упростен модел. Второто е лошотия на характера и според мен, по-редкия случай. За българи - по-често, тъй като от соц време българинът е придобил маниера да се подиграва и надсмива.
В примера които дадох, съществената част е "какъв е интереса" а не "аз" и не "вдигам телефона". Това вече е неспособността да се отделя съществената информация в един модел от несъществената. Което води до парадоксални отговори от типа "ти оптиксе никога не може да си такъв кръг". Ми не мога, е и? Кой му пука??? Какво от това???

Все едно в задача за 7-ми клас - Янко пуска ябълка от 3тия етаж от 10 метра височина ... вместо да изчислиш времето за падане което се пита, да негодуваш - кой идиот ще пуска ябълка вместо да пусне камък примерно. Ами никой ама какво от това??? Това не е съществено за задачата. Или друг "смарт" отговор - задачата е неопределена защото Янко очевидно не е на Луната, очевидно има въздух наоколо, ябълката не е нито идеална сфера, нито идеално гладка, и коефициентът на триене не е даден.

В интерес на истината ти си отговорил какво (мислиш) че е интереса на "поръчителите", освен другата плява (за мафиота). Само дето конкретната класация хич не се вързва с коментара ти, но това вече го писах.

Друг аспект е - "кой и как е посочил на точно тия журналисти". А защо трябва непременно някой (един и същ кръг, не един и същ мафиот ;-)) да ги избрал, и да ги е финансирал? Щото нищо на тоя свят не става без да е поръчано ли ;-)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

optics написа:Подтискащо, таваришчи!

http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BE%D1%82 ... a-43518606"

:rofl: :rofl: :rofl:

Като прочетох заглавието, първоначално се захилих с глас, а след като загрях, че ДВ не означава Динко от Волуяк а Дойче Веле, започнах да се смея неистиво, като се сетих, че същият парцал помести статия със заглавие, Американските евреи масово напускат САЩ след победата на Тръмп, на която на времето направих синтактичен и морфологичен разбор :rofl:

В България има кампании за оклеветяване, в САЩ има масови кампании от "независимите" медии за оценяване, поощряване и подпомагане работата на президента! :rofl:

"ДВ: Точно преди една година с Вас отново говорихме за медийната свобода в България. Тогава Вие посочихте най-вече три отрицателни фактора: високата концентрация на медии в едни и същи ръце, непрозрачната собственост в медийния бранш и използването на рекламите като лост за прокарване на политически и икономически интереси. Има ли някаква промяна тази година?" За БГ или за САЩ се отнася въпроса :rofl:

" В резултат от това едновременно въздействие доверието на българите в медиите е спаднало драматично. А след като недоверието е толкова масивно, медиите вече не могат да изпълняват изконната си функция." В същото това време доверието на американците и канадците към масовите медии направо излетя в космоса :rofl: :rofl: :rofl:

Да си дойдем на думата:

"ДВ: В България все по-често се разпространяват фалшиви новини и се водят клеветнически кампании в медиите. Такова поне е моето впечатление. Какво показват в това отношение експертните оценки на „Репортери без граници"?
Мир: Трябва да уточня, че аз имам проблем с понятието „фалшиви новини". Башар Асад нарече „фалшиви новини" информациите за изтезания в Сирия, а това компрометира самото понятие, което, впрочем, още преди това беше дискредитирано от Доналд Тръмп в неговото настъпление срещу медиите. Затова и ние не използваме това понятие в нашия доклад." :rofl: :rofl: :rofl:

Заключение: Българите могат само да си мечтаят за обективни медии като ДВ, CNN, MSNBC, WP... :rofl:

Няколко пресни примера само от изминалата седмица за конституционно гарантираната свобода на словото, приветствано и гарантирано от обективните медии, училища и големи фирми на запад:

След като канадската звезда Шаная Туейн имА неблагоразумието да каже пред Гардиан, че ако беше американка би гласувала за Тръмп, либерастките медии щяха да я схрускат на закуска - как така една индианка може да е фен на Злодея! и и се наложи да се извинява?!?!
Канйе Уест се изказа ласкаво за Тръмп - и него го разкъсаха - как така една черна звезда би била фен на Злодея?!

Един тинейджър отишъл до стрелбището да постреля с баща си и после имал "глупостта" да постне туит със снимка - извикали го на разпит при директора в присъствието на местния шериф!?

Гугъл, Фацата и Тубата ежедневно цензурират "лошите" потребители, а пък една учителка задала на осмокласниците си домашно да клепят Злодея

Father says 8th-grade teacher assigned anti-Trump homework, 'bullied' son over Fox News

https://ca.style.yahoo.com/8th-grade-te ... 47447.html"

И още десетки подобни примери, само в последните две издания на Такър

https://www.youtube.com/watch?v=oqulY9b2ev8"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

roumensp написа:
agent Ozo написа:Никой вече не вярва на подобни измислени класации, това е истината.
Отдавна е ясно, че се правят по поръчка и в интерес на определени сили и кръгове.
Точно така, журналисти от над 100 държави специално са се наговорили да очернят България. И хората вярват на фатмашкия тефтер на Озо, не на измислени класации.
Не един път е казвано, че простотията ходи по хората, не по животните.
И тия журналисти като ония, Емилчовите, съставили класацията за най-добри китаристи в света, в която Джо Сатриани и Стийв Вай дори не фигурираха :rofl:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
joro

Мнение от joro »

Павел написа:
roumensp написа:
agent Ozo написа:Никой вече не вярва на подобни измислени класации, това е истината.
Отдавна е ясно, че се правят по поръчка и в интерес на определени сили и кръгове.
Точно така, журналисти от над 100 държави специално са се наговорили да очернят България. И хората вярват на фатмашкия тефтер на Озо, не на измислени класации.
Не един път е казвано, че простотията ходи по хората, не по животните.
И тия журналисти като ония, Емилчовите, съставили класацията за най-добри китаристи в света, в която Джо Сатриани и Стийв Вай дори не фигурираха :rofl:
От проведените анкети сред българските журналисти всъщност се оказва, че свободата им е ограничена от техните работодатели, т.е агенциите, за които работели ги карали да пишат каквото те им наредят и ги цензурирали. Това обаче си е вътрешен проблем на съответните медии, не на държавата.
Като гледам как оплюват в медиите Боко Тиквата и останалите управляващи- в Русия сигурно щеше да има хиляди разстреляни журналисти.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Продължаваме напред.
Положението по селата. В тракийската низина. Най-богатите села.
Само мога да гадая как е в северозапада където са най-бедните.

Изображение
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

optics написа:Продължаваме напред.
Положението по селата. В тракийската низина. Най-богатите села.
Само мога да гадая как е в северозапада където са най-бедните..]
Много хляб има още да ядете, докато стигнете вашите братушки-хейтъри
https://m.youtube.com/watch?v=A-Ro0qbbAPU"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа: Сарказъм имаше, но предизвикан. Ако се върнеш назад ще видиш че не съм почнал аз да ти обяснявам какъв си, а ти почна - с това че нямало да разбера. Интересно ми е какво е това тълкуване дето не е обидно, щото наистина не се сещам за такова, да кажеш на възрастен човек че тъй като имал детски представи, нямало смисъл да обясняваш щото нямало да разбере?
Всяка една представа, основана на липса на достатъчно инфо или повърхностни разсъждения може да бъде наречена "детска", защото на децата всички представи са такива, по обективни причини. Ако ти си толкова самоуверен, че смяташ, че знаеш всичко и за всички, поради което не можеш да имаш такива представи, то това си е твой проблем.
По същество - значи по твоята логика - едни кръгове създават илюзии в тоя свят а всички други кръгове попиват (наивни като наивните форумци), четейки журналистически проучвания. Амх, ще се въздържа от коментар.
Не точно. Определените кръгове, които създават илюзиите са финансово-властови и те не ги създават тези илюзии за други такива кръгове, а за масовата публика. Сред която наистина има наистина много наивници, доверчиви хора или патриоти, искрено убедени, че трябва да вярват на своето правителство, президент или крал. Приемайки безусловно, че конкретната класация е изцяло обективна, безпристрастна и прецизна, само на основание на нечий имидж, то и ти се причисляваш мигом към наивниците. Защото този имидж също някой ти го е наложил целево. Ти не можеш да познаваш лично всички тези журналисти и да си следил работата им по време на събирането на информацията или нейната обработка.
А да кажеш, че не си виждал журналист да лъже или изкривява информация шпото така му е наредено или изгодно, значи да излъжеш.
Подчертавам, следващото НЕ Е сарказъм, нито ирония, нито нещо в този дух. Наблюдавам го редовно и не само с тебе, но също и с Бистра и много други. Доста хора нямат усет да работят с упростени модели. Или ако имат, използват случая да се заядат, че другия не вниква в сложността на нещата когато вади упростен модел. Второто е лошотия на характера и според мен, по-редкия случай. За българи - по-често, тъй като от соц време българинът е придобил маниера да се подиграва и надсмива.
В примера които дадох, съществената част е "какъв е интереса" а не "аз" и не "вдигам телефона". Това вече е неспособността да се отделя съществената информация в един модел от несъществената. Което води до парадоксални отговори от типа "ти оптиксе никога не може да си такъв кръг". Ми не мога, е и? Кой му пука??? Какво от това???
На мен ли го разправяш? На когото опонентите в този форум вместо доводи му дават определения като "шапкар", "старшинка", "фатмак", "комуне", "задунаец" и т.н. и т.н. И аз не виждам в работата ти като модератор да си така непримирим с подобно поведение. Или не го приемаш само по отношение на себе си, към другите може?
В интерес на истината ти си отговорил какво (мислиш) че е интереса на "поръчителите", освен другата плява (за мафиота). Само дето конкретната класация хич не се вързва с коментара ти, но това вече го писах.

Друг аспект е - "кой и как е посочил на точно тия журналисти". А защо трябва непременно някой (един и същ кръг, не един и същ мафиот ;-)) да ги избрал, и да ги е финансирал? Щото нищо на тоя свят не става без да е поръчано ли ;-)
Не трябва и не всички неща са поръчани, но подобни класации са. Със сигурност. Ама за да разсееш подобни съмнения у хора като мен, то тогава обясни ти как стават нещата. Как сами се откриват един-друг тези журналисти, как решават да направят еди-каква си класация, как събират информацията, как я обработват и как успяват да публикуват резултатите.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Изображение

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Статистиките, че в България карат най-старите коли в Европа, че е с най-висока корупция и най-ниски доходи в ЕС и с най-нисък естествен прираст в света също са съзнателно оклеветяване, платено от “определени кръгове”. Защото е изключително важна на световната сцена и на всички много им дреме да я очернят ... :D Като почнете да ги пишете тия глупости, поне малко не се ли усещате, има сума ти хора по света дето дори не знаят къде се намира.
Публикувай отговор