Please be advised of a 18% gratuity on parties of 6 and more
Като плаща компанията, аз мога и 5900 сметка да направя
П.С. А, сега видях че е писал 8 човека. Еми вечеря за 90 кинта = Instant baller status achieved
Това не означава че компанията плаща. Правят го да няма ощетени сервитьори понеже някои може да се скатае с бакшиша особенно ако всеки плаща за себе си.
Миналата година на кристмас парти изпих един литър вино, най-скъпото което видях в менюто. Тази година въведоха билетчета. По принцип не пия вино.
simeonovi написа:Това не означава че компанията плаща. Правят го да няма ощетени сервитьори понеже някои може да се скатае с бакшиша особенно ако всеки плаща за себе си.
Миналата година на кристмас парти изпих един литър вино, най-скъпото което видях в менюто. Тази година въведоха билетчета. По принцип не пия вино.
Казах, че ако компанията плаща, аз мога доста да се постарая И аз пробвах на кристмас партито да си взема 18-годишно уиски ама бармана каза, че билетчето не включва такива екстри
simeonovi написа:Това не означава че компанията плаща. Правят го да няма ощетени сервитьори понеже някои може да се скатае с бакшиша особенно ако всеки плаща за себе си.
Казах, че ако компанията плаща, аз мога доста да се постарая И аз пробвах на кристмас партито да си взема 18-годишно уиски ама бармана каза, че билетчето не включва такива екстри
Хехе, всъщност това е от месечната ни associates' dinner. Разделени сме на два лагера - на някои им е съвестно да харчат парите на шефовете (не са голяма безлична корпорация все пак), а други искат да използват да пробват всички префърцунени ресторанти на нечии други десет стинки.
Marto написа:Хехе, всъщност това е от месечната ни associates' dinner. Разделени сме на два лагера - на някои им е съвестно да харчат парите на шефовете (не са голяма безлична корпорация все пак), а други искат да използват да пробват всички префърцунени ресторанти на нечии други десет стинки.
Марто, само не ми казвай че си адвокат И имаш съвест в същото време
Хей нау! Ще взема да си препиша подписа на пумпи. Не помня да съм казал в кой лагер попадам лично аз. Между другото, единствената причина да не си поръчам едно 20-годишно порто за след десерта беше че трябваше да шофирам.
Вчера докато си мислех за това кога почнах да живея по-добре ми светна, че от известно време не се притеснявам да ям в ресторантите по летищата, даже някои в Европа ми се струват евтини. Преди години, особено през 90-те, не можех дори и да си помисля.
Чистосърдечно си признавам обаче, че и до ден днешен не мога да си позволя цените пo кафенетата на българските летища.
Marto написа:Вчера докато си мислех за това кога почнах да живея по-добре ми светна, че от известно време не се притеснявам да ям в ресторантите по летищата, даже някои в Европа ми се струват евтини. Преди години, особено през 90-те, не можех дори и да си помисля.
Чистосърдечно си признавам обаче, че и до ден днешен не мога да си позволя цените пo кафенетата на българските летища.
Къде ги видя тия кафета по българските летища. В Софийското охраната е на вратата, влезеш ли вътре нищо няма. Но до летището има една барака продават бира за едно левче.
На варненското има поне 2-3 бара/кафенета след като минеш проверка, където продават швепс за 7-8 лева, доколкото си спомням.
През софийското избягвам да пътувам, но последния път помня, че търсих да хапнем нещо през 3-часовия ни престой и освен едно подобно кафене на единия край на новия терминал и едно магазинче със сандвичи в целофан на другия край, друго нямаше.
Marto написа:Вчера докато си мислех за това кога почнах да живея по-добре ми светна, че от известно време не се притеснявам да ям в ресторантите по летищата, даже някои в Европа ми се струват евтини. Преди години, особено през 90-те, не можех дори и да си помисля.
Къде ги видя тия кафета по българските летища. В Софийското охраната е на вратата, влезеш ли вътре нищо няма. Но до летището има една барака продават бира за едно левче.
МаЙ отдавна не сте си ходили.Има си кафе със сандвичи за 5 лева , снаксове ,безалкохолно ,кафета и т.н. като една вода от 500 мл е към 3-4 лева Та ,да по-добре да пия кафе в самолета,отколкото там
и в Пловдивското е същото ,само където самото летище има само едно барче и всичко свършва за норматив,въпреки цените )
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Симеонов, бре! Ти трол ли си? Питам щото глей сега какво казва Г-жата от тая тема: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 22&t=45185"
Да не те закачам, де....Ама, май си, щом си снимаш захабените чорапки и аплето не ги слага у списък-о с постиженията
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")