Kpetrov написа: ... Вие наистина ли вярвате, че живеете по добре в западното общество за разлика от социалистическото такова само заради това, че плащате лихви и то не само директно по вашите заеми, а и коствено тези които са калколирани в ценатана всяка стока.
VAT бе въведен в България през последните години на управлението на Т.Живков. И преди въвеждането му и след него богатите са били богати, а бедните бедни (и в Канада и в НРБ).
Добре е че казваш "западното общество", а не капитализма, защото няма друг начин на производство в момента освен капиталистическият. Дори това, което наричахме социализъм в НРБ, може да се опише по-добре с термина държавен капитализъм. Където държавата се явява единствен собственик, експлоататор и работодател. Комунистическата идеология е само прикритие за тази несправедливост. И в тази връзка на мисли ми харесва краят на "Животинската ферма" на Оруел. Когато и прасета и хора танцуват заедно. Добре го е видял човекът, ей. Хубавото е, че тук го учат в училищата. Нека знаят поне на теория, аз съм го преживял.
Личното ми мнение за Канада е, че тя е една социалистическа държава, много повече отколкото НРБългария е била някога такава. (Това се затвърди, когато видях по телевизията излъчено предизборното послание на секретаря на Комунистическата партия на Канада, което изказване завърши с: "Гласувайте за представителите на NDP"). Тогава усетих силата на "Либералната демокрация".
За това, сега си правя кефа са пиша по цял ден по форумите, въпреки че ме чакат 5 книги за четене и попълването на Tax Return формата.