Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
the_coach

Re: Канадски простотии

Мнение от the_coach »

optics написа:Семейство, морал ценности - да, има голямо значение, но няма никаква гаранция. Понякога се случва и в най-добрите семейства. Лични наблюдения върху две такива.
:y: :y: :y:
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

myhata II написа:
fighter написа:
MrGeek написа:
prace написа:грешка. извинявам се. социалната среда имам предвид.
Така може. Ама тази социална среда не е кой знае колко по-различна в останалите западни и не толкова западни държави, защото проблемът с наркоманиите е навсякъде. В страни като Русия даже проблемът е далеч по-сериозен отколкото в Канада. България също не е никакво изключение, за съжаление.
Обществата са различни и подходът е различен. Тук им се създават всякакви удобства (Павката изброи някои от тях) само и само да не извършват престъпления за да си набавят наркотици.
В България ги отритват и смятат за измет (в Русия не знам как е), или се опитват насила да ги откажат (комуни, санаториуми).
Отново твърдя, че държавите са неефективни в това отношение, и не случайно са.
Лекуват симптомите, а не търсят причината :)
Боец , що се праиш на канадец, и ти ги отритваш и смяташ за измет
я си кажи , би ли въртял геврека със партнер който е заапал марихуанака в джуките ?
В никакъв случай :D
Ама не ги смятам за измет, а за хора направили своя избор. Просто нямат място в обкръжението ми. Затова се възмутих от говърмента как иска не само да бъда толерантен към тях, ами и да съм съпричастен, аз да ги търся и да им подавам ръка за помощ и всякакъв такъв булшит. Ами сори, не мога да нося отговорност за щастието на другите :)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

fighter написа:
optics написа:Семейство, морал ценности - да, има голямо значение, но няма никаква гаранция. Понякога се случва и в най-добрите семейства. Лични наблюдения върху две такива.
:y: :y: :y:
Много често просто е от скука и търсене на нещо ново ... или просто да те забележат другите. Ти що мислиш, че почнах да пия и пуша още в 8-ми клас, от мъка ? :D В момента е по-лесно да си купиш трева или хапчета от дилър, отколкото алкохол или цигари от магазин, където ще ти трябва фалшиво ID, така че е ясно кое ще преобладава.

А и говърнмънта са пълни кретени понякога ... електронните цигари например, които почти не миришат и не отделят нищо вредно за околните (защото няма продукт на горене) ще се третират по подобен начин на марихуаната (която смърди от 200 метра) по отношение на това къде може да ги ползваш. И много хора ще си кажат за какво да ползвам нещо “фейк”, след като не печеля нищо ? Същото и за бирата, не можеш да пиеш в парка или на плажа. Да ви таковам таковката дето се вика, те не те стимулират с нищо да ползваш по-здравословни алтернативи.
tonny

Мнение от tonny »

myhata II написа:продължавай да пиеш, защото инак, ще се превърнеш в джендърче с марихуанака в джуките ;) :lol:

ПП

почна ли да сгряваш колко полезни идиоти има около теб ?
и помниш ли какво ти казвах за биричките с цацки и верни другаре на кея у Варна ? ;)
Късно ми е да променям джендъра, както и да заменя бирите с треволяк. :D
Optics, все едно казваш, че богатите също плачат. Върху колко семейства имаш наблюдения, чиито деца не са станали зависими? :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

tonny написа:
Optics, все едно казваш, че богатите също плачат. Върху колко семейства имаш наблюдения, чиито деца не са станали зависими? :D
Тони, нещо не мога да стопля накъде биеш?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
tonny

Мнение от tonny »

Сори Оптикс, бързах за гости и нямах много време. :drunk: :D

Имах предвид тези 2 семейства какъв % представляват от всичките ти познати, като идеята е че винаги има изключение от правилото.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

tonny написа:Сори Оптикс, бързах за гости и нямах много време. :drunk: :D

Имах предвид тези 2 семейства какъв % представляват от всичките ти познати, като идеята е че винаги има изключение от правилото.
Тези две семейства са нищожен процент от всичките ми познати, разбира се. Но добрите семейства са 99.9% от всичките ми познати. :)
С лоши семейства не държа да се запознавам, вероятно по тази причина познавам нула наркомани от лоши семейства.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Павел написа: след като те закарат в бърза помощ, където за 24 часа струваш поне едно 5 бона ............ Има наркомани, спасявани 3 пъти в едно денонощие. Обаче всеки политик, дръзнал на такива драстични мерки би бил оприличен от либерастите на Хитлер и неговите концентрационни лагери.
В края на февруари сина ми се контузи по време на тренировка в Trillium Fields което си е Даунтаун.
Чакахме линейка повече от половин час. Първо дойдоха поржаникарите и се обаждаха няколко пъти. Оказа се че няма налични линейки и всички екипи на спешна помощ са заети с overdose cases ... in downtown.
Накрая изпратиха линейка чак от Бърнаби..
През тези около 40 минути, бях буквално в Ада да гледам детето ми да лежи неподвижно ама на кой му пука братче... Наркоманите са приоритет..
П.С.
Закараха го в детската болница и там вече професионализмът беше на топ ниво, но ужаса през който преминах не го пожелавам на никой.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
prace

Мнение от prace »

ivandaman написа:
Павел написа: след като те закарат в бърза помощ, където за 24 часа струваш поне едно 5 бона ............ Има наркомани, спасявани 3 пъти в едно денонощие. Обаче всеки политик, дръзнал на такива драстични мерки би бил оприличен от либерастите на Хитлер и неговите концентрационни лагери.
В края на февруари сина ми се контузи по време на тренировка в Trillium Fields което си е Даунтаун.
Чакахме линейка повече от половин час. Първо дойдоха поржаникарите и се обаждаха няколко пъти. Оказа се че няма налични линейки и всички екипи на спешна помощ са заети с overdose cases ... in downtown.
Накрая изпратиха линейка чак от Бърнаби..
През тези около 40 минути, бях буквално в Ада да гледам детето ми да лежи неподвижно ама на кой му пука братче... Наркоманите са приоритет..
П.С.
Закараха го в детската болница и там вече професионализмът беше на топ ниво, но ужаса през който преминах не го пожелавам на никой.
професионализмът в болницата е бил на топ ниво, защото не е трябвало да събуждат наркомани
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

prace написа:професионализмът в болницата е бил на топ ниво, защото не е трябвало да събуждат наркомани
Става въпрос за специализирна детска болница, ама то и прасетата е хубаво да четат понякога.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

MrGeek написа:
prace написа:професионализмът в болницата е бил на топ ниво, защото не е трябвало да събуждат наркомани
Става въпрос за специализирна детска болница, ама то и прасетата е хубаво да четат понякога.
Според мен тя разбра и точно заради това спомена факта за "Наркоманите" .. но както и да е ..

The New Children's Hospital Е наистина impressive.
Стаите са чисти с телевизор, с всички удобства..
Разбира се най-добре е на човек да не му се налага да я посещава, но е факт че условията са възможно най-добрите.
Което си е истина е истина и не може да се отрече
prace

Мнение от prace »

ivandaman написа:
MrGeek написа:
Според мен тя разбра и точно заради това спомена факта за "Наркоманите" .. но както и да е ..

Разбира се най-добре е на човек да не му се налага да я посещава, но е факт че условията са възможно най-добрите.
ако имате нова болница за деца това е чудесно. Аз навремето чаках година и половина да оперират сина ми от херния в BC children and women hospital.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

prace написа:
ivandaman написа:
MrGeek написа:

ако имате нова болница за деца това е чудесно. Аз навремето чаках година и половина да оперират сина ми от херния в BC children and women hospital.
Точно тази болница е.. Не е цялата нова но има ново крило за децата.. За него става въпрос
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

prace написа:
ivandaman написа:
MrGeek написа:

Същата операция имаше и нашия в същата болница ... чакането беше около 6-8 месеца. Това беше 2007 или 2008, може по-късно да е станало по-бавно. Хернията беше най-леката форма, така че не е било по-спешно от други.

Преди няколко години мислех че имам херния и се бях приготвил да си платя за операция в частна клиника, не мога да чакам година като нещо ме боли ... но се размина. Трябва да сменят закона и да увеличат броя на частните клиники, това ще е добре и за тия, които не могат или не искат да ги ползват, защото ще намали навалицата в държавните. Обаче има канадци със соц-манталитет дето не искат да го приемат и предпочитат всички да страдат по един и същ начин, дори и да е за тяхна сметка ... Държавното здравеопазване в БГ може и да е гола вода, но поне има частни клиники в изобилие и човек има опции ... баща ми си оперира простата в такава, безкръвно с лазер и резултата беше много добър (за разлика от цената, но човек сам си решава).
Аз съм виждал двете крайности в САЩ и в Канада и мисля, че именно смесените системи биха удовлетворили максимален брой хора.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Аз съм виждал двете крайности в САЩ и в Канада и мисля, че именно смесените системи биха удовлетворили максимален брой хора.
И аз така мисля, но някои хора много ги е страх от частното здравеопазване, а то си е логично и практично. Все едно не са свикнали, че всички зъболекарски клиники са частни – направо парадокс.
Embrace your climate change!
Заключено