Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Никой? Сериозно?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Търговците винаги ще искат да продават колкото се може по-скъпо. А купувачите пък искат да купуват по-евтино. Накрая се получава една равновесна цена, при която и купувача, и продавача са съгласни да направят сделката.ablood написа:Никой? Сериозно?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Независимо дали продаваш/купуваш хляб, електричество, или работна ръка в сделката винаги има 2 страни.
Румънците казват, че ние сме по-добре, ние казваме, че те са по-добре. И навсякъде хората казват, че едно време е било по-добре. Явно е въпрос на манталитет.IRA написа:Един бивш колега Румънец ,който си се прибра, ми каза ,че според него в България било по добре от Румъния, по евтино било, затова ходи там на почивка. Когато отида на почивка в България също виждам ,че приятелите ми там не живеят зле, но са хора над средната заплата.
Аз не бих се върнала, тук се чувствам по добре, ама това не значи ,че в България всички мизерстват. В Канада от познатите ми също никой не мизерства, но стандарта на живот спада, поне сравнено с това което беше преди 14-15 години.
Това е така, но мен ме интересува предимно стандарта на собственото ми семейство, а той се покачи значително в сравнение с преди 14-15 години. Ако беше обратното едва ли щяхме още да сме тук. В България едва ли ще бъдем по-зле, но парите не са всичко и има десетки други причини, заради които предпочитаме Канада.IRA написа:В Канада от познатите ми също никой не мизерства, но стандарта на живот спада, поне сравнено с това което беше преди 14-15 години.
Благодарим за лекцията, но това не помага да се измести фокуса от тази ти глупост:joro написа:[
Търговците винаги ще искат да продават колкото се може по-скъпо. А купувачите пък искат да купуват по-евтино. Накрая се получава една равновесна цена, при която и купувача, и продавача са съгласни да направят сделката.
В различните държави цените се различават заради......
За теб всеки, който произвежда, или продава нещо е "никой"?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
При свободното договаряне и свободната пазарна икономика между купувача и продавача се постига равновесна цена, при която и двамата са доволни. Повтарям ти това, понеже от първия път не си успял да го запомниш. Нищо де, повторението е майка на знанието. Защо някои стоки в Бългаия са по-евтини съм обяснил по-горе. Ако искаш специално за теб ще го повторя, да го запомниш по-добреablood написа:За теб всеки, който произвежда, или продава нещо е "никой"?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Йорко,joro написа:Вие хейтърите сте голяма работа- всичко виждате в черно. Значи ако в България хлябът е по-евтин отколкото в Румъния това е лошо за България![]()
![]()
Ако беше по-скъп пак щеше да е лошо. Важното е да си търсите мотивация затова, че сте се заврели в канадските преспи и мизерстваме, щото ви се струва, че в България всичко е по-лошо. И всякаква информация, противоречаща на вашите хейтърски представи ви кара да виете като кучета и да публикувате глупости, от които да си вадите глупави изводи.
Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Йорко,joro написа: В България наемите на жилищата са много по-ниски, отколкото в повечето страни в Европа. Това е заради културните особености на българина да има свое жилище, а не да живее под наем. Затова и няма голямо търсене на жилища под наем, особено в провинцията. Алкохолът и цигарите също са по-евтини заради по-ниските акцизи. По-евтини са и хлябът и олиото заради климатичните особености- България има по-добри условия за добив на пшеница и слънчоглед. Другите цени на месо, дрехи, автомобили, електроника, повечето вносни стоки са почти същите, както в другите страни.
Бившият посланик на България в САЩ е била задържана на летището във Варшава
Полското радио RMF 24 съобщи, че бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова е била задържана на летището във Варшава заради кражба на козметика на стойност 1600 злоти (около 725 лева) от безмитен магазин. Инцидентът е станал вчера следобед.
Според оскъдната информация в сайта на радиото, Поптодорова е имала дипломатически паспорт и не е поискала контакт с българското посолство във Варшава. От Министерството на външните работи потвърдиха пред БНР, че тя е била задържана на летището във Варшава в понеделник в 16,00 ч. за кражба на козметика от магазин на стойност близо 400 евро. Поптодорова не е пожелала за случая да бъде уведомено посолството на България в Полша.
Пред БТА Елена Поптодорова обяснява, че става въпрос за недоразумение. Тя обяснява, че докато разглеждала козметиката, по телефона и звъннала болната и майка. Поптодорова излязла извън магазина да говори на спокойствие и това било изтълкувано като кражба.
Може и наистина да е недоразумение. Ако в магазина има камери няма да е трудно да се изясни дали това, което твърди е истина.MrGeek написа:Пред БТА Елена Поптодорова обяснява, че става въпрос за недоразумение. Тя обяснява, че докато разглеждала козметиката, по телефона и звъннала болната и майка. Поптодорова излязла извън магазина да говори на спокойствие и това било изтълкувано като кражба.
Това не е лишено от логика, но тя е абсолютно милиционерска.joro написа:При свободното договаряне и свободната пазарна икономика между купувача и продавача се постига равновесна цена, при която и двамата са доволни. Повтарям ти това, понеже от първия път не си успял да го запомниш. Нищо де, повторението е майка на знанието. Защо някои стоки в Бългаия са по-евтини съм обяснил по-горе. Ако искаш специално за теб ще го повторя, да го запомниш по-добреablood написа:За теб всеки, който произвежда, или продава нещо е "никой"?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
И пенсионерите в България биха искали пенсии като в Канада.ablood написа:Това не е лишено от логика, но тя е абсолютно милиционерска.joro написа:При свободното договаряне и свободната пазарна икономика между купувача и продавача се постига равновесна цена, при която и двамата са доволни. Повтарям ти това, понеже от първия път не си успял да го запомниш. Нищо де, повторението е майка на знанието. Защо някои стоки в Бългаия са по-евтини съм обяснил по-горе. Ако искаш специално за теб ще го повторя, да го запомниш по-добреablood написа:За теб всеки, който произвежда, или продава нещо е "никой"?joro написа: Аз нямам нищо против цените в България да са 3 пъти по-ниски от тези в Канада. И никой в България не би имал нищо против.
Тоест, АКО по стечение на обстоятелствата станеш таксиметров шофьор ти "няма да имаш нищо против", че возиш на 1/3 от цената на западен бакшиш, въпреки, че стойността на колата и бензина са същите? Не би ти си искало да изкарваш тройно?