Не знам в Канада, щото не съм живял в цялата за разлика от теб (или май не си). Но във Ванкувър основните проблеми са недаване на мигач и тейлгейтинг. Което е нищо в сравнение със София: като си бях в 2013 се ужасих като видях как карат - пешеходците ги нямат за нищо, паркират където и както им падне, свирят с клаксоните като простаци ... неам думи.prace написа:Да.. То аз се научих в Канада, че е нормално да не се дава мигач.
Канадски простотии
- roumensp
Re: Канадски простотии
- ablood
- Обратна връзка:
В Монреал повече ми прави впечатление колко шматки карат вечер само с дневни светлини, напълно тъмни от зад.roumensp написа:Но във Ванкувър основните проблеми са недаване на мигач и тейлгейтинг.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Не са само в Монреал. Напоследък километражите и другите джунджурии по таблото се осветяват като запалиш колата. В тъмнното направо заслепяват, ако си шматка и не включиш фаровете, но на шматките не им прави впечатление. В старите автомобили, като почнеш да не виждаш с колко километра караш и се сещаш да включиш късите.
Мен ме спасява това, че фаровете ми се включват автоматично.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Pyrelight
- Напуснал форума
Нищо не се осветява. На мен таблото ми е тъмно като в кучи *** (а е нов модел). Това ме спасява, защото на старата ми кола всичко беше автоматик и нямам изработен рефлекс да пускам светлини.speedy написа:Не са само в Монреал. Напоследък километражите и другите джунджурии по таблото се осветяват като запалиш колата. В тъмнното направо заслепяват, ако си шматка и не включиш фаровете, но на шматките не им прави впечатление. В старите автомобили, като почнеш да не виждаш с колко километра караш и се сещаш да включиш късите.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
- roumensp
Между другото по-голяма част от жителите на Ван-метро са против тия тръби, така че въпросът не е толкова лесен за решаване. И ги разбирам, туризъм и риболов са важни за района и не искат да поемат риска от нещо, което така или иначе не им носи никакви приходи или директна печалба.Kpetrov написа:Казах не можем да обвиним само.roumensp написа:Е кой да обвиним ? Партията която спечели най-много гласове в BC се беше разбрала с Албърта за тръбата ... докато НДП и зелените не узурпираха властта.
В този момент те са виновните, но мисъта ми е че трябваше много отдавна тези въпроси да са решени.
Почва да ми намирисва, че манекена ще го отнесе в крайна сметка и при следващите избори може да не събере и половината от това, което успя да събере в BC при последните. Ще му лъсне задника на фалшив енвиронменталист, който е такъв единствено когато става дума за нови такси и подаръци на разни бимбилистанци да се борели с глобалното затопляне.
Ами като имаш акъл колкото гъза на едно куче, няма как да знаеш, че отдясно на спидометъра (над "компютърчето" показващо температурата, разхода и др.), се намира една малко копче, което се врътка наляво, ако исаш да затъмниш таблото или надясно, ако искаш да излезеш от тъмницата на кучия ***. Друг път питай Шерьо по мъжки въпроси, преди да ръсиш глупости, щото тук някой може да се усъмни, че си БистраPyrelight написа:Нищо не се осветява. На мен таблото ми е тъмно като в кучи *** (а е нов модел). Това ме спасява, защото на старата ми кола всичко беше автоматик и нямам изработен рефлекс да пускам светлини.speedy написа:Не са само в Монреал. Напоследък километражите и другите джунджурии по таблото се осветяват като запалиш колата. В тъмнното направо заслепяват, ако си шматка и не включиш фаровете, но на шматките не им прави впечатление. В старите автомобили, като почнеш да не виждаш с колко километра караш и се сещаш да включиш късите.

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Pyrelight
- Напуснал форума
Голям си дървен философ! Никакво копче няма. Включваш на къси и таблото ти грейва като ден. : 

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
powered by pumpy
Pyrelight написа:Голям си дървен философ! Никакво копче няма. Включваш на къси и таблото ти грейва като ден. :
2 см по-нагоре Щерян написа: "Нищо не се осветява. На мен таблото ми е тъмно като в кучи *** (а е нов модел)"
От което всеки, дори ненадървен филосов, ще си помисли, че или таблото на Мазда CX-9 не се осветява, или Бистра, като повечето жени, разбира от коли колкото аз от плетки

Копче №4 - Dashboard Illumination
http://www.mazda.ca/en/digital-owners-m ... 20500.html"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Pyrelight
- Напуснал форума
Не си редовен, ама както и да е! Може би аз не се изразих добре. Не това табло имам предвид, (То си свети, та се къса. Нали трябва все някъде да видиш, на какви фарове си в момента.
) ами командния панел, който е ниско вдясно под дисплея на радиото.
Само че проблемът е, че габаритите светват автоматично и на таблото са означени като къси. Като завъртиш още веднъж манета за светлините при позиция дълги ти светват действителните къси заедно с командния панел, но символът на таблото остава същия. Айде бегай пак да четеш и да се дообразоваш!

Само че проблемът е, че габаритите светват автоматично и на таблото са означени като къси. Като завъртиш още веднъж манета за светлините при позиция дълги ти светват действителните къси заедно с командния панел, но символът на таблото остава същия. Айде бегай пак да четеш и да се дообразоваш!

powered by pumpy
powered by pumpy
Поне има някакви светлини. Не е никак приятно в сумрака да те изпреварва някой или пък да ти идва насреща без светлини, или пък с включени дълги. То не е само в Канада това, в цяла Северна Америка ползват светлините както им падне. Най-големите шматки са в Орегон. Най-арогантните и нетолерантни шофьори са в Уошингтън. Калифорнийците/Мексиканците правят всичко толкова бързо че нямат време да дават мигачи.ablood написа:В Монреал повече ми прави впечатление колко шматки карат вечер само с дневни светлини, напълно тъмни от зад.roumensp написа:Но във Ванкувър основните проблеми са недаване на мигач и тейлгейтинг.
Любимите ми ситуации са в дъжд, понеже съм с 18 колелета и яко пръскам вода, да ме изпревари лека кола, да застане отпреде ми и да започне да кара по-бавно, и да не ми дава да го изпреваря. Хич не им идва на ум че аз не съм на състезание, а съм на работа. Ама ако има по-остри завои и ги "лекувам", на завоите ги е страх

- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Трябвало да видиш, на какви фарове си в момента! Нали това каза speedy и всички мъже го разбраха, освен един.Pyrelight написа:Не това табло имам предвид, (То си свети, та се къса. Нали трябва все някъде да видиш, на какви фарове си в момента.) ами командния панел, който е ниско вдясно под дисплея на радиото.
Преди таблото, важното - необходимото, а не това за топлото, беше тъмно когато се движиш без светлини и освтено, когато ги включиш и много добре се разбираше на какви фарове си.
Мазда много добре са направили, че таблото което ти гледаш е затъмнено, поне нещо да подсеща.
Това го бях пропуснал...Pyrelight написа:Като завъртиш още веднъж манета за светлините при позиция дълги ти светват действителните къси заедно с командния панел

Бистра, ти знаеш ли в действителност как се включват дълги?
Като се замисля по-добре да не научаваш.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Тогава политиците да им обяснят, за това са лидери. Ако жителите не вдяват, да им спрат всичко произведено със суровини които не се копат в Ван-метро.roumensp написа:Между другото по-голяма част от жителите на Ван-метро са против тия тръби, така че въпросът не е толкова лесен за решаване. И ги разбирам, туризъм и риболов са важни за района и не искат да поемат риска от нещо, което така или иначе не им носи никакви приходи или директна печалба.Kpetrov написа:Казах не можем да обвиним само.roumensp написа:Е кой да обвиним ? Партията която спечели най-много гласове в BC се беше разбрала с Албърта за тръбата ... докато НДП и зелените не узурпираха властта.
В този момент те са виновните, но мисъта ми е че трябваше много отдавна тези въпроси да са решени.
За начало една седмица без бензин, би трябвало да ги научи.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- roumensp
Ти да не мислиш, че нашия бензин идва от Албърта ? Пълня на Шеврон, Шел и Есо, такива са ни повечето бензиностанции, тук-таме някоя на Петро Канада. Тая тръба е за “bitumen”, който се рафинира в САЩ и после продукта ми се внася на двойна цена, затова и вчера платих 1.44 за литър.
Газта си е наша, както и тока, така че какво точно могат да обяснят политиците ? Че ще умрем без техния бийф, а те без нашето вино ?
Всякакви допълнителни мерки от страна на Албърта биха имали точно обратен ефект - да засилят съпротивата в BC.
Не е ли същото и при вас, вместо от тръби - от танкери ? Или както се казва вода гази жаден ходи.
Аргументът на някои, че за САЩ се изнасял тоя bitumen, а не преработен продукт е, че ако се рафинирал тука щял много да се оскъпи. Това ми звучи доста измислено, да не би труда в САЩ да се заплаща по-евтино ?
Факт е, че ние плащаме поне 30% повече за бензин отколкото плащат в Албърта и ако щат и още 10 тръби за нерафиниран ойл да прокарат, пак ще си е същото.
Предният говърнмънт договори една (малка) част от печалбата да се дава на BC, ама като имаш впредвид, че тия пари не стигат дори за направата на един по-голям мост, не е толкова голяма далавера.
Единственият начин, който аз виждам повечето хора да бъдат убедени е да се подпише някакъв документ, че всички щети и разходи от едно евентуално замърсяване ще бъдат поети от Албърта и Kinder Morgan (която между другото също е американска, а не канадска компания).
Ти май не си разбрал, че тия НДП нещастници изобщо не мислят за Канада, а за предстоящите избори и как да запазят властта (и са били първи дружки доскоро доколкото чувам). Същото важи и за манекена, затова и не смее да се намеси решително.
Газта си е наша, както и тока, така че какво точно могат да обяснят политиците ? Че ще умрем без техния бийф, а те без нашето вино ?

Не е ли същото и при вас, вместо от тръби - от танкери ? Или както се казва вода гази жаден ходи.
Аргументът на някои, че за САЩ се изнасял тоя bitumen, а не преработен продукт е, че ако се рафинирал тука щял много да се оскъпи. Това ми звучи доста измислено, да не би труда в САЩ да се заплаща по-евтино ?
Факт е, че ние плащаме поне 30% повече за бензин отколкото плащат в Албърта и ако щат и още 10 тръби за нерафиниран ойл да прокарат, пак ще си е същото.
Предният говърнмънт договори една (малка) част от печалбата да се дава на BC, ама като имаш впредвид, че тия пари не стигат дори за направата на един по-голям мост, не е толкова голяма далавера.
Единственият начин, който аз виждам повечето хора да бъдат убедени е да се подпише някакъв документ, че всички щети и разходи от едно евентуално замърсяване ще бъдат поети от Албърта и Kinder Morgan (която между другото също е американска, а не канадска компания).
Ти май не си разбрал, че тия НДП нещастници изобщо не мислят за Канада, а за предстоящите избори и как да запазят властта (и са били първи дружки доскоро доколкото чувам). Същото важи и за манекена, затова и не смее да се намеси решително.
Последно промяна от roumensp на Чет Фев 08, 2018 1:05 pm, променено общо 3 пъти.
- Pyrelight
- Напуснал форума
Разбира се. Оставаш на същата позиция и натискаш лоста напред или назад (за еснафите, не е важна посоката, а че му сменяш нормалното положение на остта). Тогава символът на таблото се сменя разбира се. Както казах разликата между габарити и къси е само в осветеността на командния панел, но не и в символа на таблото.Kpetrov написа:Това го бях пропуснал...Pyrelight написа:Като завъртиш още веднъж манета за светлините при позиция дълги ти светват действителните къси заедно с командния панел![]()
![]()
![]()
Бистра, ти знаеш ли в действителност как се включват дълги?
Като се замисля по-добре да не научаваш.
Т.е. да резюмирам за някой неразбрал. Има 2 позиции на въртене 1 и 2 символ на лоста и таблото като за къси, но разлика в осветеността на командния панел
И позиция 3 символ на лоста за дълги, но на таблото за къси. Символът на таблото се сменя само при промяна в остта на лоста.
Пропуските се попълват като се вслушваш в гледната точка на другите.

Инак си оставаш цял живот шматка.
Не си мисли, че ти всичко най-добре знаеш! Това не е като пикаенето седнал.

П.П. Мен лично това ме дразни и го слагам в графата канадски простотии, защото
За да почна да подгрявам задното стъкло и да включа духалката да духа към предното при подгряване и откопаване, както вчера ни се наложи, имам 2 възможности:
а) да включа на къси без колата да е в движение
б) да си пусна лампата на тавана за да видя къде е бутона, защото командния панел е тъмен като кучи ***, макар че на таблото имаш индикация за включени къси.

Трябва да си наистина абсолютна шматка за да не го забележиш.
Последно промяна от Pyrelight на Чет Фев 08, 2018 1:16 pm, променено общо 1 път.