Aз също се присъединявам, към тази група. Надявам се тук във форума да се уточним кога и къде да се срещнем.
Само да вмъкна, че на миналата сесия ходих говорих с Мосюто в момента не се сещам името му , льо Блан или нещо такова. Той беше изключително мил и любезен, каза че не знае, за нашите досиета, не може да ни съдейства, просто трябва да чакаме.
Благодаря Ви за отговорите За сега така остават нещата, ако остане време ще взема още 9 фиша. В служ. ми бележка единственото, което не е описано са доходите, иначе има всичко останало- дати, работни часове, отпуски, майчинство. Но все пак в бележката от НАП ще има и доходи( между др. днес в НАП ме сюрпризираха, че ще им отнеме 7 календарни дни, но да сме ходили да проверяваме по-рано да не би да е готово !!...здраве да е ).
Виена : 25.10.2011
Интервю : 04.11.2013 - CSQ
Нова Скотия: 04.12.2013
Баркодове : 30.01.2014
Покана за медицински : 24.04.2014/28.04.2014 Втора покана за медицински : 13.03.2015/17.03.2015 Покана за визи: 25.05.2015
Какво трябва да представляват разпечатките на обявите за работа?
Извадките трябва ли да съдържат описание на търсената длъжността и изисквания за заемането й?
Обявите трябва ли да отговарят на нашата квалификация и трудов опит или на това какво можем да работим в началото, преди да си преравним дипломите?
Колко на брой обяви, ориентировъчно е хубаво до подготвим и как да ги представим?
Моля, споделете вашия опит!
Teozara написа:Какво трябва да представляват разпечатките на обявите за работа?
Извадките трябва ли да съдържат описание на търсената длъжността и изисквания за заемането й?
Обявите трябва ли да отговарят на нашата квалификация и трудов опит или на това какво можем да работим в началото, преди да си преравним дипломите?
Колко на брой обяви, ориентировъчно е хубаво до подготвим и как да ги представим?
Моля, споделете вашия опит!
Това е един от популярните канадски уебсайтове за търсене на работа, с помощта на търсачката му в него можеш да намериш обяви които да ти свършат работа за интервюто, като трябва да търсиш по ключова дума за твоята професия с която кандидатстваш за да имигрираш. Както ще видиш, самите обяви включват описание на длъжността и изискванията за заемането й, като на интервюто трябва да убедиш интервюиращия че си наясно с това какви са изискванията за да работиш точно такава работа в Канада, и избягваш въобще да споменаваш за това че в началото може да се наложи да работите нещо с по-ниска или никаква квалификация. Според мене 5-6 разпечатани обяви за работа трябва да са достатъчни.
на този въпрос какъв отговор се очаква : Avez-vous l’intention de vous reformer? / Would you like to take any training courses in Canada / Quebec? Do you have any intentions to change your qualification / engage in training courses or any other education in Canada / Quebec?това question piège ли е
друг любим въпрос ми е: Какво представлява Canada / Quebec за вас? / Qu'est-ce que le Canada / Quebec repesente pour vous? / What does Canada / Quebec represent for you? ъъъъ? в смисъл?
моля, помагайте
Последно промяна от milly на Чет Окт 24, 2013 6:16 am, променено общо 1 път.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Да не забравите да напишете в писмто колко е проста, невежа и некомпетентна интервюиращата ви. А и да не забравите да поискате да ви прекрати процедурата и да ви върне документите
Ако ви е трудно на френски, аз съм готов да ви го преведа безплатно и ще помоля мама(даскал по френски) да го редактира и доокраси...
аз съм пейстнала следващия въпрос за този иде реч, извинявам се:
Avez-vous l’intention de vous reformer? / Would you like to take any training courses in Canada / Quebec? Do you have any intentions to change your qualification / engage in training courses or any other education in Canada / Quebec?
Мисълта ми е че програмата е за квалифицирани работници, а не за студенти и да не си вкарам някой автогол с прекалена искреност
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Здравейте,
аз бих отговорила първо ще работя, после ще уча. Ако има нужда и се наложи.
Нали Кебек има нужда от свежи и млади квалифицирани работници, които да си плащат чинно данъците и вливат пари в бюджета им? Затова ни селектират.
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Е това вече е въпрос за 1 млн. долара.. Какво трябва да представляват разпечатките на обявите за работа? -Трябва да са без съмнение разпечатки на обяви за работа ! Извадките трябва ли да съдържат описание на търсената длъжността и изисквания за заемането й? - А какво друго биха могли да съдържат? Може би дрескод? Обявите трябва ли да отговарят на нашата квалификация и трудов опит или на това какво можем да работим в началото, преди да си преравним дипломите? - Затова правим план А,В,С и разпечатваме съответните обяви по плановете. Колко на брой обяви, ориентировъчно е хубаво до подготвим и как да ги представим? - 2-3 за всеки план мисля ,че са достатъчни. Как да ги представим...когато ни попитат дали сме търсили работа!
milly написа:на този въпрос какъв отговор се очаква : Avez-vous considere la possibilite de changer votre occupation au Canada / Quebec? / Are you planning any changes in your profession in Canada / Quebec? Have you considered the possibility to change your occupation in Canada / Quebec? (If you don’t find an Economist / Engineer position, are you ready to go on and change your profession?)
това question piège ли е
Отговора на този въпрос поне според мене зависи до голяма степен от това с каква конкретна професия е кандидата и до колко наистина е потърсил истинският отговора на тези въпроси. За различните професии ситуацията е различна – някои са регулирани, други не толкова, съответно може да се изисква членството в някоя професионална асоциация. От тази гледна точка, колко по-добре се е подготвил човек с информация за изискванията в неговата конкретна област, толкова по-ясен отговор би трябвал да има, както за себе си, така и за интервюиращия, в смисъл – дали ще трябва да доучва, колко време и какво, за да може да работи съответната професия.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Ето,заради като тези коментари последните,аз лично винаги ще бягам мнноооооооооооооооого надалеч от българите в чужбина.Няма такива хора,като българите в чужда държава.Уникални.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.