Здравейте !!!
Интервю на 15 юни 2009 от 14,30 ч. УСПЕШНО !!!
Продължителност - около 50-60 минути !
Мосю Шарл е супер,много възпитан,ерудиран и мнооого предразполага!
Аз първоначално много се бях притеснил,но мосюто е толкова благоразположен и абсолютно всичко му разбирах,че бързо се окопитих
Първо се запознахме с него и с преводачката,след това ни разясни как протича интервюто,каза ни за етапите..........и започнахме !!!
Първо ми поиска паспортите и попита за адреса ни,за да го свери дали е точен.
Попита за договора за финасовата независимост,дадох му го,разгледа го и ме накара да го подпиша пред него !!!
След това поиска дипломата ми за магистър ,разгледа я и започна да ме разпитва за специалноста ми,изучаваните предмети,любим предмет и защо ми харесва икономиката и счетоводството!!!Попита знам ли,че това е една от най-актуалните професии в Квебек(счетоводен мениджмънт),знам ли какви са заплатите,знам ли за ордера и дали ще уча,за да работя като счетоводен мениджър в Квебек!
Поиска и допломата ми за Бакалавър и за нея два-три въпроса!
След това дипломите на съпругата и въпросчета по нея ,оказа се,че са колеги с жената и се залафиха за социологията,за България,за български социолози и учени и т.н.
След това ми поиска трудовата книжка и въпросчета по нея.Стана му интересно за работата ми в Министерството на финансите и разпитва доста за нея !!!
После попита търсили ли сме работа в Квебек,разгледа ги и ги изкоментирахме,попита ме за фирмите в Квебек и малко за икономиката на Квебек !!!
След това ме пита как със с англето и каква е мотивацията ми и защо точно Квебек и защо Монреал (на англииски отговорих),същото попита и жена ми и още я пита ще ни липсва ли България,приятелите и роднините !!!
Пита ни и за ценностите на квебекското общество и за приятелите ни в Монреал !
Какви трудности ще имаме според нас,разбира се ?!?
Това беше последният въпрос...........изчакахме 5-6 минути и "ПОЗДРАВЛЕНИЯ"............ееее голям кеф,голямо подскачане,мерси,мерси боку,а мосюто само се хили !
Разясни ни процедурата нататък,даде ни сертификатите,сверихме имената,пожела ни успех и........това е всичко!
Нивата ни на френски:аз - 7/6 , придружаващ - 5/5...............англето:аз -5/5 , придружаващ - 10/10 !!!Не знам как ни е оценил,но гледам на сертификата,че и двамата смe F !!!
Иска ни и сертификат за език,но му казахме,че нямаме и сме учили с частен учител,защото в нашият града няма алианси и други такива центрове !!!
Иначе ни призна и стажа и езиците и всичко............абе повтарям се ,но "ГОЛЯМ ПИЧ Е МОСЮТО"
Ние отговаряхме кратко и лаконично и много се усмихвахме,помагахме си,подавахме си реплики със съпругата и се допълвахме,мосюто нямаше против!
УСПЕХ ПОЖЕЛАВАМЕ НА ВСИЧКИ,НЕ СЕ ШАШКАЙТЕ И СЕ УСМИХВАЙТЕ ПОВЕЧКО...........И СИ ПОВТАРЯЙТЕ,ЧЕ СТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ !!!
УСПЕХ !!!