bateto написа:нинке дай да се местим на друго место,че тука много тъпо стана.дето вика захарчето-финансисти-онанисти

когато вземеш заем (не РРСП, а личен) с лихва по-малка от ипотека - става, ама КОГАТО ...heat написа:А дали си струва да вземеш заем за да платиш еднократна погасяваща главницата на ипотека вноска .... дали се пестят лихви така ...bgmontreal написа:...Ако си направи РРСП за 10К (на тази заплата 10К спестявания не би било проблем) би спестил 4570 данък.
Ако няма сумата за внасяне, то ще вземе заем 4.75% (който за целия период от 24 месеца ще му струва ТОТАЛ лихва ~550).
За сигурност (и най-вече да не плачеш) се депозира РРСПто в 2 годишен GIC за 4.25%, който носи ГАРАНТИРАНИ ... ти пресметни сам ... не можеш ли ... ами ... 868
Case closed!!
Ìíîãî å ïðàâà æåíàòà - çà õîðà ñ ãîëåìè äîõîäè å óäà÷íà èíâåñòèöèÿbgmontreal написа:The difference between RRSPs and these new babies is there is no immediate tax refund. For example, it you invest $2,000 in a RRSP by midnight tomorrow and if you're in a 40% tax bracket, you'll get a $800 tax refund when you file your 2007 income taxes.
Аз ти предложих в мойта академияbateto написа:чувал съм за всякакви маняци ,компютърджии маняци,футболни маняци,секс маняци ,ама финансисти -маняци е нещо ново за мен.то не бяха цифри,не беше чудо да ме убедят да си сложа париците в нещо днес де го има утре го нема дето вика хълмена
Как още не разбра че данъка не се пести а се отлага. Ако догодина искаш да си изкараш парите от РРСП данъка си го дължиш.Ако си направи РРСП за 10К (на тази заплата 10К спестявания не би било проблем) би спестил 4570 данък.
БгМонтеал кажи къде са тези заеми за 10 000 $ при лихва от 4.75 % на година при които лихвата за 2 години е само 550 $?Ако няма сумата от 10 000 за внасяне, то ще вземе заем на 4.75% (който за целия период от 24 месеца ще му струва ТОТАЛ лихва ~550).
А после взетите пари на заем на 4.75 % ще ги инвестираме в сигурните 4.25 %.За сигурност (и най-вече да не плачеш) се депозира РРСПто в 2 годишен GIC за 4.25%, който носи ГАРАНТИРАНИ
аз не разбитам много, но със сигурност главницата намалява, поради което и общо платените суми като лихва са по малки от 2*4.75% годишно. Виж ако лихвата се плащаше накуп в началото, то твоето повърхностно разсъждение би било вярно, но все не ми се вярва да се плаща тотал предварително....Hullman написа:БгМонтеал кажи къде са тези заеми за 10 000 $ при лихва от 4.75 % на година при които лихвата за 2 години е само 550 $?
1. kak не разбра, че няма само един път и отлагането е за лаици и неграмотни като твоя милост, а спестяването е за тия дето са си направили труда да разучат преди да плещят поредните глупости.Hullman написа:Как още не разбра че данъка не се пести а се отлага. Ако догодина искаш да си изкараш парите от РРСП данъка си го дължиш.Ако си направи РРСП за 10К (на тази заплата 10К спестявания не би било проблем) би спестил 4570 данък.
БгМонтеал кажи къде са тези заеми за 10 000 $ при лихва от 4.75 % на година при които лихвата за 2 години е само 550 $?Ако няма сумата от 10 000 за внасяне, то ще вземе заем на 4.75% (който за целия период от 24 месеца ще му струва ТОТАЛ лихва ~550).А после взетите пари на заем на 4.75 % ще ги инвестираме в сигурните 4.25 %.За сигурност (и най-вече да не плачеш) се депозира РРСПто в 2 годишен GIC за 4.25%, който носи ГАРАНТИРАНИ
Аз не знам какво ви учат в тези курсове по данъци но то просто звучи смешно.
Ще ти го кажа аз (не мога да се въздържа да не отговоря на поредната ти глупост):Hullman написа:Към Пумпи
- ако си отидеш за БГ след 9 години
- ако не дочакаш държавна пенсия в Канада
- ако теглиш до необлагаемия минимум
Пумпи я кажи колко е тоя необлагаем минимум в долари при който не се плаща данъка, така да чуят хората с колко ще резполгат на година както са си в БГ и разчитат на РРСП. Внимавай каква сума ще кажещ и помисли дали тя стига за живеене.
Тези ако, ако , ако ти ги казаха докато те зарибяваха ли?
Бг Монтреал това са по 10 000 на човек. Ти наистина ли си представяш че след 10 години в БГ може да живееш с 833 КАД на месец при положение че идваш от Канада и имаш определени навици. Да караш кола, да ходиш на зимна и лятна ваканция, да излизаш по заведения или ще я караме скотски за награда за трепането на тръстиката в Канада?Необлагеам минимум за семейство е в района на 20К,
Hullman написа:БгМонтеал кажи къде са тези заеми за 10 000 $ при лихва от 4.75 % на година при които лихвата за 2 години е само 550 $?
Кво няма да те учи, ти се изложи като първолак, даже пумпи дето е зъболекар ти каза колко си елементарен и че смяташ лихвата ... не като първолак ми като... не знам кво е по-неграмотно от първолак - чейнчаджия може биHullman написа:БгМонтреал не ме учи как се изплаща заем при който всеки месец плащаш част от главницата и лихвата. Такива заеми плащам всеки месец, за мортгидж, за лайн оф кредит, за студентски заем.
ами много имаш да учиш!Hullman написа:БгМонтреал не ме учи как се изплаща заем при който всеки месец плащаш част от главницата и лихвата. Такива заеми плащам всеки месец, за мортгидж, за лайн оф кредит, за студентски заем.
БгМнтреал само това си написал в подфорум Малко обяви.RRSP/REER заеми за 4.75%