За посрещането на летището ....?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

а ей туй можеш да видиш от Белведерето на Монт Роял, ако си направиш труда да отидеш вечер ... още по-красиво е ... Бях там преди 3 седмици посреднощите и показвах Мтл на приятелка, която живее в Сиатъл ... очите й останаха в града - всичко блести, истри, присветва.

Изображение

Да не си мислиш, че не съм гледала София от Витоша - най-малко 1000 пъти. Хубава е, но е различно. И други градове съм гледала отвисоко, ама сега не му е тук мястото да обсъждаме.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Та това е то кич, ако са ви привлекли вниманието снимките, разгледайте си ги сами - Калинката е пуснала линка по-горе. :beer: :beer:
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

krimon написа: горните фонтани са на скуеър Виктория ...
Винаги със се чудел ... що му викат "скуеър", след като е правоъгълен :roll:?

:D :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:filipne, ти си ми слабост напоследък ... та да се "позаяждам" с теб - за снимките на франсето от 2005.

Ето туй тук е ораторията Сент Жозеф - ти ходил ли си там, в парка наоколо ? В действителност е много по-хубаво, отколкото на снимката.
Mi kak da sam hodil , ne sam :lol: , nali sam ot selo :lol:

ami e taz kartinka naprimer e dosta po-dobra ot realnostta

Sega , mnogo mesta izglejdat super na kartichki , i ne tolkova na jivo , tova vseki go znae ..

Krimon , ti me ambicira i shte napravia niakolko anti propagandni snimchici ot Montreal , vkl i ot kicha ..

Изображение
Аватар
bbb

Мнение от bbb »

Joana написа:Много се извинявам, че развалям добрите ви впечатления, но да не би само аз да виждам в този град тържеството на кича?! :roll:

Чаровни усмивки,
Joana

Tържество на кича и безвкусицата.
Стойте далече от прожекторите.После ще е късно. :) :) :)
Аватар
Coccinelle

Мнение от Coccinelle »

Само да добавя, понеже се заформя спор около снимките. Опитах се да кажа че начина, по които виждаме заобикалящата ни среда е пряко свързан с нашето настроение и чувството ни за красиво, което не е придобито , а се възпитава, както фотографа учи как да бъде господар на апарата и прави снимка резултат от техническо владеене и това чувство за красиво. А и c Lumix е много лесно да нащракаш грозотии и на най-красивото място на света, ако първото ти куца... Или ако ти е цел да покажеш грозното... А всеки град има красиви места и други, на които по-добре да не стъпваш... Но не детайлите правят един град красив или не... Духът на града е сърцето на града, а Моntréal има дух. Бях там като турист... Битовите ми впечатления не са богати като на местен жител, но нямам търпение пак да отида и ще се върна в град , към които изпитвам даже лека носталгия... А иначе, нямам снимки на Моntréal правени от мен, правих снимки само \"на село\". Мисля като цяло че ако прекарваме повече време близо до природата и по далеч от шумните улици, ако намираме време да поприказваме с хората , които срещаме сред природата, онези същите,безличните от улицата, но на друго място... Тогава мисля и местните няма да ни изглеждат толкова чужди, и ще приемем по спокойно факта че сме и ние и те просто être humain и че градския пейзаж е само подробност от нашето суетно човешко битие.
Повече любов и красота за всички вас !!!
:krila:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

filipne написа:Sega , mnogo mesta izglejdat super na kartichki , i ne tolkova na jivo, tova vseki go znae ...
Нали това ти обяснявам, на живо са си още по-хубави.
filipne написа:Krimon , ti me ambicira i shte napravia niakolko anti propagandni snimchici ot Montreal , vkl i ot kicha ..
то си има сайтове по въпроса, няма какво да се стараеш ... само пусни една търсачка във форума и ще изникнат като гъби след дъжд .... Ами то човек като се старае да вижда само лошите, или само хубавите работи така става. За всичко му виновен града - ту грозен, ту красив. А то просто град като град, кво толкова. Аз лично го намирам доста по-приветлив, с много повече зелени пространства и чистичък, в сравнение с наш'та столица. Мтл е истинска благодат за бг майките, които излизайки в градинките около блоковете попадат на изпоср**** неозеленени пространства, изпочупени пейки, под които е пълно с фасове и т.н.

И черните ъгълчета на Мтл съм виждала, не че не си спомням изгнилите греди по сградите на стъргалото Сент Катрин, както и порутените постройки с подходящи драсканици по тях. Ако ги нямаше щях да се учудя. Моята 'мериканска приятелка като ги видя, каза че е същото по Ню Орлиънс, ЛА и Сиатъл, само дето на такива места е доста по-мръсно, смръдливо, наркоманите и престъпниците са ги окупирали и даже през деня е опасно да се мине покрай тях. Задължително някой спи и е заформил катун - тук няма таквиз, освен едни младежи дето просят около Бери-Юкам, но на горките не им се разрешава да спят там, ходят да бродят под мостовете. Пък и спомените ми от София са горе-долу пресни, циганийката е пълна. Ама не затова ми е думата. Ако трябва да ми е мъчно за нещо тук, това е за дивотийката в България. Няма я и това си е :( За дивите и непосредствени неща ... ама сега, то не може всичката хубост на едно място да се събере. Със сигурност обаче Мтл не е грозен, не е кичозен, даже е любвеобилен, многообразен - от хълмчето Монт Роял, до реката с островите, има интересен стар град, красиви паркове, сгушени кафенета, атрактивен с летните си фестивали и ЛаРонд. Кажете кое е кич (а.к.а. халтура), аз просто не виждам, или пак понятията ни се разминават. Доколкото си спомням, кичът е свързан с псевдоизкуството, с наблягането на външният ефект, без съдържание, с безвкусната масова продукция, т.е. една празна екстравагантност, помпозност, повърхностни стереотипи. Това отлично пасва за определение на чалгата !
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:...Кажете кое е кич (а.к.а. халтура), аз просто не виждам, или пак понятията ни се разминават. Доколкото си спомням, кичът е свързан с псевдоизкуството, с наблягането на външният ефект, без съдържание, с безвкусната масова продукция, т.е. една празна екстравагантност, помпозност, повърхностни стереотипи. Това отлично пасва за определение на чалгата !
Кримон, някои хора си мислят сигурно, че кич е това, което не им харесва. Нема лошо принципно. ;) :lol: :beer:
muggle

Мнение от muggle »

Joana написа:Ясно, само аз виждам това, което виждам...
filipne написа:Ami triabva da se pravime che ne gi vijdame tezi neshta , taka li ?
в чужбина, а и не само там, всеки е склонен да вижда само това, което иска...

моля да ме извинят тези, които са цитирани, а също и тези, които не са
survivor

Мнение от survivor »

filipne написа:
survivor написа:
В кой град живее сестра ти и колко жители има? .
Tucson , AZ - 400 000 dushi

Sashtoto vaji za Houston TX, 5,5 mln dushi

Ta kak tochno razmera na grada viael ne razbrah ?
За градчето с 400 000 души, не ме разсмивай. Знам че има чисти и спретнати реднекски градчета без дупки, ама на мен това не ми го хвали! То и в Канада който му е кеф това еснафско спокойствие, си ги има колкото искаш.
А за Хюстън, мда, университетски град, добре си го избрал - да си им посещавал случайно гетата, защото и от липса на мексиканци не могат да се оплачат ? Сигурно и те са без нито една дупка :lol:
Аз пък днес се разходих из Платото, до Старото пристанище, тази уникална бохемска артистична атмосфера на Монреал... Ако нямаш сетива за това няма как да го разбереш. Монреал е град от типа на Ню Йорк, само мащабът е различен, ама и двата града имат уникална атмосфера и ги обичам въпреки мръсотията на някои места и въпреки порутените сгради на някои места.
Аватар
shark6286

Мнение от shark6286 »

Angie написа:... След 4 години е вече е по-мъдър и е разбрал, че животът бързо изтича между пръстите и че най-ценните мигове са тези на споделена обич и взаимопомощ до любими хора. Дали си струва да остави това заради един може би по-богат, но със сигурност много по-самотен и тъжен живот? Всеки преценява за себе си ...
Много точно казано! Всеки преценява за себе си и за различните хора отговора може да е различен. Според мен е добре да дойдеш в Канада, за да можеш да добиеш собствена представа за живота тук и да направиш сравнение с този в България. Дори тогава може да ти е трудно да си отговориш дали си струва, но поне няма да разчиташ на писанията на другите, а ще можеш да съдиш на база на личния си опит.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

...
Последно промяна от Joana на Вто Юни 13, 2006 6:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Относно застрелването имам идея - ела в Торонто, вземи си квартира около Jane/Finch или някъде в Източно Скарбъро, и шансовете ти ще се увеличат значително :-) пък може и да ти хареса тук кой знае :D.

Какви са тия настроения, бе Джо :-) тъкмо се поразведри тук малко покрай Центи, лещата и боба, и ти се опитваш да помрачиш пролетното настроение из форума (то не си само ти де). Дай по-сериозно, ще се намери едно гърне с боб и за теб, просто търпение трябва :-) боба иска време да уври, няма как :lol:
haimana

Мнение от haimana »

Joana написа:Сюрреалистичният вятър на промяната, Geek - реклами, обещания, подвеждаща информация, писания на хора като теб. И не на последно място - безпрепятствено събиране на точки и минаване на интервю. Нито една спирачка, която да спаси живота ми. Моля, някой да дойде да ме застреля, защото сама не мога да го направя. (И това е сериозно, Geek.)

Чаровни усмивки,
Joana
Ти за това ли ме караш да мъкна разни автомати и картечници :shock:
Само да те спася от мъките да се мъча и аз :evil: Няма пък-ще си се мъчиш :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Сюрреалистичният вятър на промяната, Geek - реклами, обещания, подвеждаща информация, писания на хора като теб. И не на последно място - безпрепятствено събиране на точки и минаване на интервю. Нито една спирачка, която да спаси живота ми. Моля, някой да дойде да ме застреля, защото сама не мога да го направя. (И това е сериозно, Geek.)

Чаровни усмивки,
Joana
Джоана, това ако наистина е сериозно, просто искрено те съжалявам, скъпа. ;)
Заключено