agent Ozo написа:Ivan1007 написа:Определено и на жена ми и на мен доста неща не са ни харесвали в България, но не сме бягали.
Сина ми тъкмо почваше гимназия, дъщерята още беше в детска градина. И двамата учиха тук, завършиха , работят и се грижат за себе си, което ме кара да мисля, че със съпругата сме направили правилен избор.
Ясно бе, Хасан ефенди. Определено не си бягал от каквото и да е като си ходел да копаш дупки из пущинаците в Арктика, в Албания или Канада. Премествал си се за да кяриш повече и да се усъвършенстваш в професията. Като в Канада най-накрая си си паднал на оная работа. Разбирам
е го това и се радвам
е за теб.
Само дето си толкова тъп та не можеш да вденеш, че някои са щастливи в Канада и без каквато и да връзка с това какво работят или са работели където и да е и когато и да е. А други пък наобратно - не се чувстват щастливи в Канада, независимо какво работят и колко печелят. И е съвсем нормално, след като не им е добре, последните да се преместят отново някъде другаде, включително и да се върнат в България.
Както и на теб явно не ти е било добре нито в Албания, нито в Сибир, след като не си закарал челядта там и не си се установил за постоянно.
Ти пак ме бъркаш с баща си Таваришч Путковник.
Интересно от името на колко упълномощили те пишеш?
Тъп си ти.
Щото дрънкаш по принцип неща, които никога не съм оспорвал. Ама аз пиша за конкретни хора и те не се вместват в нито една от категориите ти, щото не са щастливи.
На мен в Албания ми беше много добре.
Ама ти явно си мноо тъп да вденеш, че съм бил там на работа и никога не съм имал намерение да се местя да живея там.
Доста канадци и дори един норвежец преселил се преди десетина години в Канада взеха семействата си и живееха там с тях и то с години.
Става обаче въпрос не за хора дето работят за 20 на час и не правят алуминиева дограма.
Уверявам те, че ако правиш милион в зелено за 3-4-5 години живота и в Албания и в България е съвсем приличен.

Ако пък на тоя милион платиш 10 % данък в Албания или България вместо половин милион в Канада нещата стават още по-приемливи. Ако не плащаш жилище и транспорт, а дневните ти е трудно да ги изхарчиш в местен ресторант въпросния милион дори и с минус 10 % данък ти идва доста добре. Стигат и остават за малък мотел в Радиум да речем, вместо за мечтания от батката апартамент на Слънчака.
Аз бях само 3 години и данъчните облекчения които имах в Канада ми бяха достатъчни, пък и не всичко е пари, нали?
В Сибир не съм ходил.