Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Ivan1007

Re: Канадски простотии

Мнение от Ivan1007 »

prace написа:
roumensp написа:
BTW аз съм тоя, който преди няколко месеца написа “никога не казвай никога” относно възможно завръщане в България.
За това съм напълно съгласна. Когато се изнасяхме за Канада смятах, че никога няма да се върнем обратно в България, освен на ваканция.....Но истината е, че никога не бяхме стъпвали в Канада и имахме инфо само от интернет и обща култура. Реалността е доста различна.
Кво съвпадение.
И аз само от Интернет и от обща култура имах представа за Калгари, ама реалността явно е по-различна от твоята.
А, щех да забравя имах спомени от предаванията на олимпийските игри 1988ма.
Това изобщо не ми е било ооределящо, но бях си изградил някаква представа за хората тук - за гостоприемство и сърдечност. Оказа се, че съм познал.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:Абе едно е да мигрираш и друго е да емигрираш. При това, второто задължително придружено с плюене по родината и метани пред приелата те държава.
Но това са тънки детайли за един хейтърски мозък, както би казал Жорката. :)
Емиграцията е частен случай на миграцията.
Индивидите от рода Homo Soveticus явно до гроб няма да схванат разликата между Родина и държава.
А е съвсем простичко - Ботев, Левски, Любен Каравелов и много други считат за родина България, не турския султан и Високата Порта или турската администрация.

Петко Каравелов, Захари Стоянов и много други считат за Родина България, но емигрират от Княжество България в Източна Румелия, защото в автономната турска област са по-свободни и по-добре отколкото в управляваната от руски генерали и българските им подлоги България.

Та на руска подлога не би могло да бъде обяснено, че желанието да видиш Родината да мръдне от последното място в ЕС не е плюене. Разбирането, че причината за това е в полусъзнателния избор на половината и кусур от населението да ги управляват бивши и настоящи руски подлоги и мутри не е омраза към Родината.
Щото тогава и Ботев трябва да е мразил България поне 8 години та до последния си час.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Засега съм тук, вероятно ще остана поне още 10-15 години живот и здраве. После ще видим.
Децата ми са в Канада, внуците ми, съпругата ми също.
Ахъм, те и децата и жена ти само са се преместили в Канада. Дошли са заради работата ти, не че нещо не им е харесвало в България или от нещо са бягали.
Просто са били наясно, че е най-добре да се копат дупки за да се търси нефт именно в Калгари и никъде другаде по света. :rofl: :rofl:
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа: Емиграцията е частен случай на миграцията.
.. желанието да видиш Родината да мръдне от последното място в ЕС не е плюене.
Частен случай е естествено. Разликата е само в това, че като са мигрирали дядовците и родителите ти в друг град, не са плюели по родния си град и старите си съграждани. Наричайки ги лузъри и с какви ли не още имена, само защото не са могли да направят града си такъв, какъвто е този, в който са се заселили. Пък ти го правиш. От патриотизъм както разбираме. Щото искаш България да прогресира. :D
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Дупки се копаа в БНА - голямо окопаване беше.
Основната цел беше да дирим къде е заровен акъла на пyтковници и всякави подобни фатмаци с една мозъчна гънка. Така си и остана неоткрит.
Някои от тях дойдоха в Канада и още не са го намерили. :D
Нефт и газ се търси и добива със сондажи.
Определено и на жена ми и на мен доста неща не са ни харесвали в България, но не сме бягали.
Сина ми тъкмо почваше гимназия, дъщерята още беше в детска градина. И двамата учиха тук, завършиха , работят и се грижат за себе си, което ме кара да мисля, че със съпругата сме направили правилен избор.

Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

България за да прогресира трябва да се почне от хората. С такива, които никъде не ги свърта - няма да стане! Факт е, че отделни изключения от завърналите се в Родината остават да се джанкат с нас - "прекараните" в чужбина. Е, що? Намирисва ми на самонадъхване, че са взели правилното решение. А се самонадъхват само такива, които не са сигурни в себе си. Несигурен човек не върви напред за съжаление.
Има и много случаи на лутане. Неустановеността и лашкането напред-назад проваля живота и не помага нито на Родината, нито на приемната държава.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Ivan1007 написа:Определено и на жена ми и на мен доста неща не са ни харесвали в България, но не сме бягали.
Сина ми тъкмо почваше гимназия, дъщерята още беше в детска градина. И двамата учиха тук, завършиха , работят и се грижат за себе си, което ме кара да мисля, че със съпругата сме направили правилен избор.
Ясно бе, Хасан ефенди. Определено не си бягал от каквото и да е като си ходел да копаш дупки из пущинаците в Арктика, в Албания или Канада. Премествал си се за да кяриш повече и да се усъвършенстваш в професията. Като в Канада най-накрая си си паднал на оная работа. Разбираме го това и се радваме за теб.

Само дето си толкова тъп та не можеш да вденеш, че някои са щастливи в Канада и без каквато и да връзка с това какво работят или са работели където и да е и когато и да е. А други пък наобратно - не се чувстват щастливи в Канада, независимо какво работят и колко печелят. И е съвсем нормално, след като не им е добре, последните да се преместят отново някъде другаде, включително и да се върнат в България.
Както и на теб явно не ти е било добре нито в Албания, нито в Сибир, след като не си закарал челядта там и не си се установил за постоянно.
prace

Мнение от prace »

Ivan1007 написа:
prace написа:
Ivan1007 написа:Тцъ.
Преместих се заради работата. Също като майка ми и баща ми преди 50 и кусур години. Твойте родители също са се преместили от село в 9-ти картофен пояс ... пардон Люлин
Хм....Майка ми и баща ми са родени в София. Не живеем в Люлин.
Сериозно?
Що съ завре в Чилаук тогава? :D
Ако не майка ти и баща ти, баба ти и дядо ти са от село. :D
Номера на картофения пояс е без значение. :tmi:
Аз също съм роден в София, че даже съм и живял 5 години като студент.
Това е без значение де. Ставаше въпрос, че съм дошъл заради работата си и не съм "бягал", не съм се писал " бежанец", не съм се чеплезил да уча френски, само и само да съм в Канада.
Засега съм тук, вероятно ще остана поне още 10-15 години живот и здраве. После ще видим.
Децата ми са в Канада, внуците ми, съпругата ми също.
В Чилиуак се завряхме заради работата на съпруга ми. После и аз започнах работа в Аботсфорд и т.н...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

През Чилаук съм минавал само няколко пъти. Всъщност покрай него щото пътя за Ванкувър минава май покрай него. Веднъж май само влезнах не помня по какъв повод. Не ми се стори зле.100 км от Ванкувър са тъкмо според мен - Калгари е 60 и кусур километра в диаметър. Населението също е с размерите на голям окръжен български град, климата също е хубав, природата също. Това обаче според моите вкусове, които явно са различни от твоите. Аз в София трудно бих живял сега - на времето бях в един от крайните блокове на Студентски град, около него пасяха крави, разхождахме се из ливадите на Симеоново от двете страни на околовръстното. Това вече го няма и всичко наоколо е презастроено.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

agent Ozo написа:
Ivan1007 написа:Определено и на жена ми и на мен доста неща не са ни харесвали в България, но не сме бягали.
Ясно бе, Хасан ефенди. Определено не си бягал от каквото и да е като си ходел да копаш дупки из пущинаците в Арктика, в Албания или Канада. Премествал си се за да кяриш повече и да се усъвършенстваш в професията. Като в Канада най-накрая си си паднал на оная работа. Разбираме го това и се радваме за теб.

Само дето си толкова тъп та не можеш да вденеш, че някои са щастливи в Канада и без каквато и да връзка с това какво работят или са работели където и да е и когато и да е. А други пък наобратно - не се чувстват щастливи в Канада, независимо какво работят и колко печелят. И е съвсем нормално, след като не им е добре, последните да се преместят отново някъде другаде, включително и да се върнат в България.
Както и на теб явно не ти е било добре нито в Албания, нито в Сибир, след като не си закарал челядта там и не си се установил за постоянно.
Ти пак ме бъркаш с баща си Таваришч Путковник. :D
Интересно от името на колко упълномощили те пишеш? :D
Тъп си ти. 8)
Щото дрънкаш по принцип неща, които никога не съм оспорвал. Ама аз пиша за конкретни хора и те не се вместват в нито една от категориите ти, щото не са щастливи. :tmi:

На мен в Албания ми беше много добре. :D
Ама ти явно си мноо тъп да вденеш, че съм бил там на работа и никога не съм имал намерение да се местя да живея там.
Доста канадци и дори един норвежец преселил се преди десетина години в Канада взеха семействата си и живееха там с тях и то с години.
Става обаче въпрос не за хора дето работят за 20 на час и не правят алуминиева дограма. :D
Уверявам те, че ако правиш милион в зелено за 3-4-5 години живота и в Албания и в България е съвсем приличен. 8) Ако пък на тоя милион платиш 10 % данък в Албания или България вместо половин милион в Канада нещата стават още по-приемливи. Ако не плащаш жилище и транспорт, а дневните ти е трудно да ги изхарчиш в местен ресторант въпросния милион дори и с минус 10 % данък ти идва доста добре. Стигат и остават за малък мотел в Радиум да речем, вместо за мечтания от батката апартамент на Слънчака. :D
Аз бях само 3 години и данъчните облекчения които имах в Канада ми бяха достатъчни, пък и не всичко е пари, нали? :D
В Сибир не съм ходил.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Проблемът е, че тъпунгери като теб не могат да вдянат, че и хора с по-ниски заплати от техните, които работят някаква непрестижна според кривите ви разбирания работа, може да са щастливи в Канада. Както и такива, които не се чувстват добре, макар и да имат високи доходи и престижна, според парвенюшките ти разбирания, работа.
Ама той си е ваш проблем, де. :)
prace

Мнение от prace »

Ivan1007 написа:През Чилаук съм минавал само няколко пъти. Всъщност покрай него щото пътя за Ванкувър минава май покрай него. Веднъж май само влезнах не помня по какъв повод. Не ми се стори зле.100 км от Ванкувър са тъкмо според мен - Калгари е 60 и кусур километра в диаметър. Населението също е с размерите на голям окръжен български град, климата също е хубав, природата също. Това обаче според моите вкусове, които явно са различни от твоите. Аз в София трудно бих живял сега - на времето бях в един от крайните блокове на Студентски град, около него пасяха крави, разхождахме се из ливадите на Симеоново от двете страни на околовръстното. Това вече го няма и всичко наоколо е презастроено.
Точно това ни обърка и нас. Решихме, че град с около 100хил жители не може да бъде такава човешка клоака...На външен вид и природа е добре, даже много добре. Като включим и Култус лейк съвсем добре. А и цените на реал естейта бяха най-поносими в района.....
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Проблемът е, че тъпунгери като теб не могат да вдянат, че и хора с по-ниски заплати от техните, които работят някаква непрестижна според кривите ви разбирания работа, може да са щастливи в Канада. Както и такива, които не се чувстват добре, макар и да имат високи доходи и престижна, според парвенюшките ти разбирания, работа.
Ама той си е ваш проблем, де. :)
Oбиждаш опонента си. Я, какво поведение на щастлив човек! Добре, че го уточни, защото аз-нещастния реших, че те яде нещо здраво отвътре. :rofl:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''