Как е в Канада с културния живот?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Daisy2

Re: Как е в Канада с културния живот?

Мнение от Daisy2 »

Kan Tangra,

Приемам, че в латино музиката има и не-чалга, и чалга. По същия начин, по който в БГ музиката има и двете. Не разбирам защо ти не го приемаш, обаче. Чалга и не чалга има във всяка национална музика. Защото във всяка нация има хора, които да слушат и да не слушат тази музика. Пропорциите, тоест процентите кое колко е, как си ги оценил, не знам. Знам, че кой каквото си иска, това може да си слуша. Това, заради което спорех с теб, е очевидната ти за мен невъзможност да видиш, че всъщност особена разлика между латно-бачкера на строежа в Монреал и бай Пешо от строежа в София няма, както няма и в чалгата, която те слушат. В България има и чалга, но не всичко е чалга. И е жалко, ако не си в състояние да го разбереш.

И на мен не ми се спори повече. Със здраве!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

leaf написа:Daisy2
Представата ви за чалга е меко казано странна.
Това, което вие сте представили, няма нищо общо с чалгата.
Абе мани, остави се! Тя още малко ще сложи и клип на Хосе Доминго само и само да докаже, че чалгата не е нещо толкова лошо. :x
И ако такива са водещите културтрегери на България.....ясно защо дават на Митко - Пионерчето за развитие на културата. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:Kan Tangra,

Приемам, че в латино музиката има и не-чалга, и чалга. По същия начин, по който в БГ музиката има и двете. Не разбирам защо ти не го приемаш, обаче. Чалга и не чалга има във всяка национална музика. Защото във всяка нация има хора, които да слушат и да не слушат тази музика. Пропорциите, тоест процентите кое колко е, как си ги оценил, не знам. Знам, че кой каквото си иска, това може да си слуша. Това, заради което спорех с теб, е очевидната ти за мен невъзможност да видиш, че всъщност особена разлика между латно-бачкера на строежа в Монреал и бай Пешо от строежа в София няма, както няма и в чалгата, която те слушат. В България има и чалга, но не всичко е чалга. И е жалко, ако не си в състояние да го разбереш.

Латино-бачкер на строежа в Монтреал едва ли ще видиш,латиното строеж не обича,виж ако е нещо танци-манци там са първи.
Строежите в Монтреал са запазена територия на местните ред нек пийпъл
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
leaf написа:Daisy2
Представата ви за чалга е меко казано странна.
Това, което вие сте представили, няма нищо общо с чалгата.
Абе мани, остави се! Тя още малко ще сложи и клип на Хосе Доминго само и само да докаже, че чалгата не е нещо толкова лошо. :x
И ако такива са водещите културтрегери на България.....ясно защо дават на Митко - Пионерчето за развитие на културата. :D
Бистра, ти направо къртиш мивки с твоята логика! Няма начин да не си блондинка :rofl: :rofl: :rofl:

Кой е Хосе Доминго - това ще да е кръстоска между Пласидо и Карерас :lol:
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:

Латино-бачкер на строежа в Монтреал едва ли ще видиш,латиното строеж не обича,виж ако е нещо танци-манци там са първи.
А с какво си вадят хляба латиносите, тогава?
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:Кой е Хосе Доминго - това ще да е кръстоска между Пласидо и Карерас :lol:
Даааа, виж как знаеш. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа:

А с какво си вадят хляба латиносите, тогава?

Кой как може,по необразованите ги търси по фабриките или манифактурите или на някоя по скатана макар и ниско платена работа.На строежа плащат дебело,не е както в България ма си трябва лайсън и юниън,а малко латинос имат акъл в главите си да ги извадят.То си трябва учене докато се качиш на строежа да къртиш големите пари ,а и си е работа,ма както по горе казах южняците и те кат нас-работа ли е не ми я хвали.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не е вярно това, Бате, дето го разправяш! Пълно е с мексиканци по строежите и работят доста качествено.
Има и такива дето пристигат с готов каш разбира се.Знаеш ли ги с какво са го изкарали, пък и смееш ли да питаш?!
Това, обаче в никакъв случай не прави песента изпята на испански чалга, де. :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Как се харчат парите на данъкоплатците.
http://www.blitz.bg/news/article/179374"
А мен някой питал ли ме дали съм съгласен.
До края на 04.2013 година трябва да си платя корпоративния данък от 10% в/у печалбата ми за 2012 г без да имам някакво право да контролирам как се харчат моите ми пари.Ако стачкувам като протест и 2 седмици след изтичането на този срок не си внеса таксите започват да ми досаждат всеки ден от НАП и да ми дават срок до 1 седмица да се издължа в противен случай запор на сметки,имущество и рандеву при съдия изпълнителя.
Аз не желая по този начин да ми се харчат парите,да храня хрантутници и дерибеи които в последствие се оказва ,че имат и по висок стандарт на живот от мен.Живеем в условия на пазарна икономика,да си изкарват парите пазарно и да си ги харчат както намерят за добре ,но да не се докосват до моите.Уви,това е само утопя,поне ми олекна като се изказах.

agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Айде стига! Поради що се срамим от чалгата
Цитат:
Когато Дизи Гилеспи е почнал да свири пред публика, джаз са слушали курвите в публичните домове, гангстерите и хазартаджиите. Плюс обикновените пияници и чернилките, то се знай. По-голяма субкултура от това здраве му кажи.
Цитат от друг материал:
Париж в началото на века се влюбва в тангото от пръв поглед. Възниква и нова дума – тангомания, която включва в себе си танца и всичко свързано с него – вечеринки с танго, танго напитки, цигари, облекло и обувки в стила на тангото (смокинг за мъжете и поли с дълбоки цепки за жените). От Париж тангото тръгва по целия свят, в Лондон, Ню Йорк, Германия и Русия, макар и не безпрепятствено.
По това време Папа Пий X се изказва против новия танц, а австрийският император забранил на войниците да танцуват във военна униформа. Английската кралица отказва да танцува "това нещо".
Да не стане така, че следващите поколения да се присмиват на моралистите-античалгари в днешна България. :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:Как се харчат парите на данъкоплатците.
http://www.blitz.bg/news/article/179374"
А мен някой питал ли ме дали съм съгласен.
До края на 04.2013 година трябва да си платя корпоративния данък от 10% в/у печалбата ми за 2012 г без да имам някакво право да контролирам как се харчат моите ми пари.Ако стачкувам като протест и 2 седмици след изтичането на този срок не си внеса таксите започват да ми досаждат всеки ден от НАП и да ми дават срок до 1 седмица да се издължа в противен случай запор на сметки,имущество и рандеву при съдия изпълнителя.
Аз не желая по този начин да ми се харчат парите,да храня хрантутници и дерибеи които в последствие се оказва ,че имат и по висок стандарт на живот от мен.Живеем в условия на пазарна икономика,да си изкарват парите пазарно и да си ги харчат както намерят за добре ,но да не се докосват до моите.Уви,това е само утопя,поне ми олекна като се изказах.
Благодаря, Бате, че не ми се налага да се правя повече на палячо за да си подкрепя тезата! :)
Иначе собственика на Cirque du Soleil - Guy Laliberté по моя преценка също може да се нарече "чалгаджия", само че надали е молил за субсидия правителството...Чакай да не се изкажа пак неподготвена. :D
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Bistra написа:Чакай да не се изкажа пак неподготвена.
Нито ще ти е за пръв, нито пък за последен път. Споко! :)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Bistra написа:Иначе собственика на Cirque du Soleil - Guy Laliberté по моя преценка също може да се нарече "чалгаджия", само че надали е молил за субсидия правителството...Чакай да не се изкажа пак неподготвена. :D
Не знам дали е молил, но в началото е получил субсидия.
Все пак разликата с нашия случай е че въпросната фирма е вече пробила фирма на пазара, не фирма, която тепърва ще пробива. Те напрактика нямат конкуренти и една субсидия ги прави монополисти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:Не знам дали е молил, но в началото е получил субсидия.
Аха, той и баща ми получи след като оправи покрива на билдинга.
agent Ozo написа:Нито ще ти е за пръв, нито пък за последен път. Споко!
Аз съм спокойна, Агент. Хубаво е да се степенуват важните и второстепенните неща. :)
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ами аз точно това бях казал. Че в латино музиката има чалга и не-чалга.
И бях написал, че не четеш внимателно постингите ми. Не ми се връща да се самоцитирам.
След това го написах още веднъж. Но някой модератор ми изтри мнението.
Ти говореше за латиното като цяло, че било чалга. По същия начин мога да твърдя, че музиката на български език като цяло е чалга.
А кои стилове от латиното харесвам, няма как да знаеш. Слушам почти всички от тях.

Аз много добре виждам латно-бачкера и какво слуша.
Когато съм бил в куба знам шофьорите им на таксита каква музика слушат. Латино-чалга. Изводите съм си ги направил преди едно 5 години. Няма нужда точно ти да ме светваш по въпроса. Но никъде не съм твърдял обратното. Не знам изобщо за какво ги намеси тия латино-бачкатори.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола