Първи впечатления от Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Натали написа:Като гледам една и съща публика пише по сайта,вече знам кой е за Канада и кой е против,ама всички тук стоят в Канада,че къде да ходят та тук е по доброто място за живеене от 95% от страните по света.Е,верно е,като новодошъл емигрант няма как да живееш по Канадски,но затова децата ни ще се оправят по нататък,нали заради тях сме тук,другото за мен е авантюра или търсене на бързи много пари.Така,че не оплювайте нито БГ особено пък Канада,която ни дава в повече от нашата България.Не забравяйте,че сте емигранти,но не в нациолистическа Европа,а в най либералната страна в света.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wave2: :wave2: Живей си в заблудите :wave2: :wave2:
пък Канада,която ни дава
Да живее канадския комунизъм и вечна слава на партията кърмилница :smokin: :smokin: :smokin:
Аватар
Guinness

Re: Guinness

Мнение от Guinness »

Dparo u TaHq написа:Съжалявам искренно Guinness ,но не мога да чета нищо друго освен детски книжки и да гледам анимационни филми :haplio: :beer2:
Е тогава Канада е правилния избор за вас.
anju

Re: Guinness

Мнение от anju »

Guinness написа:
Dparo u TaHq написа:Съжалявам искренно Guinness ,но не мога да чета нищо друго освен детски книжки и да гледам анимационни филми :haplio: :beer2:
Е тогава Канада е правилния избор за вас.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Dparo u TaHq

Guinness

Мнение от Dparo u TaHq »

Guinness Guinness Guinness Guinness Guinness Guinness Guinness :) ;)
:redghost:
Аватар
optics
Модератор

Re: :)

Мнение от optics »

Guinness написа: Що не вземеш да направиш една разходка до близката книжарница и да си купиш един глобус ,за да видиш ,че освен България и Канада има и други страни по света.
Бе то има, ама по мое наблюдение (аз съм живял 30 месеца в други страни) колкото е по-хубаво, толкова по трудно е направено да останеш там
:)
bateto

Мнение от bateto »

Ми в Испания живеят над 50000 българи.Може би не е чак толкова трудно. :wink:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

bateto :redghost:
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

bateto написа:Ми в Испания живеят над 50000 българи.Може би не е чак толкова трудно. :wink:
Ми явно не е.

Между другото, Драго и Таня, аз споделям вашите разсъждения.

Ако някой ви охлажда ентусиазма, имайте предвид, че не винаги е защото е Канадомразец а в някои случай за да ви предпази от пре-навиване и да не забравяте че навсякъде по света изникват трудности които може и да не зависят от уменията и усилията ти.
От друга страна, има и хора, които където и да отидат си плюят все по същия начин.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

optics ,прав си :wave:
Важното е да няма време за песимизъм,защото дори минутка такъв може да коства няколко крачки назад.
Само времето ще си покаже :)
Сега набираме стимул за кандидатстването,което трябва да стане идващата седмица.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aма , още не сте подали документи ли? :o
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

още не ...досега чакахме да мине 1 година за да можем да сме на общ адрес.Сгеа се опитваме да минем онлайн теста ,но нещо явно не можем да оправим някой неща.Сигурно ще се обърнем към фирма
Странджата

Мнение от Странджата »

Aбе има една печена госпожа във Варна дето е на ти с процедурата , ама ще ви пообръсне :(
anju

Мнение от anju »

Ей хора що не казахте по-рано че още не сте кандидатствали нямаше да се палим толкова :wink:
:beer:
pipon

Re: Първи впечатления от Торонто

Мнение от pipon »

becks написа:Щото отдавна ме мъчи въпроса защо всички заминаващи спират да пишат, реших да ви запозная с първите ми впечатления от Торонто. Първо да уточня, че мнението ми е оптимистично и впечатленията от Канада и по-точно Торонто са повече положителни, отколкото отрицателни.

Пристигнах преди 20-тина дни и все още съм турист, но има неща, които правят впечатление от пръв поглед. Предполагам, че има и ще има много хора разочаровани от действителността. Ако търсите в Канада ъпгрейдната версия на България, ами няма да я намерите. Просто тук е един друг свят, различен, с неговите плюсове и минуси и колкото и да гледате снимки и четете, просто няма как да го разберете ако не дойдете.

Аз пристигнах сам с 2 куфара по 23 килограма, но тези които тръгват с деца и без език и без някой който да ги упътва, просто не искам да ги мисля първите дни. Девителността е жестока. Парите определено не ги берат по дърветата. Повечето неща стават по-лесно от България - поне дотук за мен - административни неща, квартири и други такива. Който е търсил и живял на квартира в България ще разбере. Работа за жълти стотинки, колкото едва да плащаш сметките се намира по-лесно отколкото в България. За по-нагоре не знам.
Културен шок има в началото, колкото и да си мислите че сте подготвени, като мен. Първо впечатление правят хората по улиците - бедни, мръсни, окъсани, направо дрипави. Абе имах чувстото първите 2-3 дни, че съм попаднал в страната на мизерниците, честно. Ама тва трае няколко дни, след това свикваш. Ама сега не ми казвайте, че заможните хора не ходели по улиците. Щото аз целенасочено обикалях из даунтауна. Ми кво да ви кажа за работещите там - повечето с костюмчета модел 97-ма, масово с измачкани и неизгладени дрехи. Модата в дрехите и обувките наистина е десетина години назад, нещо което не ми се вярваше. Ама тва са бели кахъри, но неща, които на мен ми направиха впечатление. Иначе с обикновените канадци (не тези по улиците) аз поне нямам културни различия.

Къщите верно са дървени, но на мен ми харесват. Просто им трябва поддръжка, иначе стават просто купчина дъски, което не е рядко срещано явление. Торонто за мен е хубав град - транспорт и всичко друго което касае един милионен град е уредено. Центъра е лъскав, но на 2 крачки от небостъргача на някоя корпорация попадаш в невиждана мизерия. Не казвам, че е нещо чак толкова лошо, и че го няма другаде, но прави впечатление. Просто дребния и среден бизнес едва крета. Ако при нас си направиш фризъорски салон или малък магазин, то той ще е лъскав и подреден. Тук е цяло щастие ако изобщо измиеш през годината стъклата на малкия си магазин. Въобще разликата от американската идилия - спретнати къщурки с ливада отпред до дървените бараки е само няколко пресечки. Контрастите са много. Има много голямо класово разделение, нещо с което аз досега не съм се сблъсквал - бедните са бедни, богатите богати и то не от вчера. Малко е кофти в началото да се окажеш част от работническата класа и да гледаш Маркс и екплоатацията на пролетариата на живо ;) Но ако в България може да беден заради стечение на обстоятелствата, то тук ако си беден и си местен, почти задължително си тъпо копеле ;)

Та за всички които се чудят хубаво ли е или лошо - отговорът е зависи от вас и от настройката ви. За мен нещата са така, както си ги представях. Да кажем - на 90% . Oставете големите надежди за бърз качествен живот, щото до къщата с ливадата не знам колко време има. Иначе пържолите са евтини.

Засега толкова от мен за плюсовете и минусите. Не казвам нищо ново, което не е обсъждано преди, просто мои впечатления. Ще поживеем, ще видим. Дано всичко се развива добре.

a dobre doshal v 19 vek.

povecheto nashentzi tuka sa boiqdjii i delivery kvoto i da ti razpravqt ne im vervqi mnogo sam shte se obedish v tova.
kolko bil hubav jivota v canadata,a pitai gi kade hodqt da razpuskat,ili kakvo pravqt vecher sled rabota :) sedat i broiqt stotinkite v kashti ili nai mnogo da idat da se napiqt vednaj-dvaj v mehanata. kanada e mojedi nai polotzeiskata i komunisticheska darjava v sveta.
kakvoto ti kajvam stoq na 100% za dumite si.
usrename : pipon
pass 123456
enjoy!
Странджата

Мнение от Странджата »

И кво като е полицейска , бг е мафиотска и кво като е комунистическа , бг се води за такава , ама е доганическа :(
Заключено