bgmontreal написа:майчинските/бащинските в Квебек са мнооооого различни.
ну сом диферант
тук и селф емплои-то взима от меда.
ПП За завистливците - това си е програма на Квебек и затова плащаме данъци - никакви субсидии не идват от пясъчните или индуските провинции
Като стана въпрос за пясъка и прочетох за Quebec и меда и се сетих за търтей.
Нишо лично обаче, както за пясъка!
Някой да загрява че причината за това Алберта да е най-добре от всички провинции не е единственно нефта. Щото този нефт дето го вадят от пясъците на север струва средно около 6 пъти повече от този дето тече сам при шеиховете. ПРичината за това AB да е най-добре, както беше най добре и цена на нефат 4 пъти по-ниска от сегашната е че тук социализма е най-малко. Иначе Rusiia има определено много повече нефт и много, много повече газ ама виж докъде ги докара социализма.
Верно е ,че Алберта е богата щото има нефт и няма социализъм,само не мога да разбера защо тогава людете в Социалистически Кебек са по богати от тукашните и живеят по добре.В Кебек уж няма нефт а пък къщите на хората по големи ,по хубави и по евтини,за автопарка да не говорим,Ауди ,Мерцедес и Волво е колата на средната класа и можеш да ги видиш на всяко кръстовище докато тук са като рядко изкопаемо.
Бе то бива беднотия при социализма, ама чак пък такава.
bateto написа:Верно е ,че Алберта е богата щото има нефт и няма социализъм,само не мога да разбера защо тогава людете в Социалистически Кебек са по богати от тукашните и живеят по добре.В Кебек уж няма нефт а пък къщите на хората по големи ,по хубави и по евтини,за автопарка да не говорим,Ауди ,Мерцедес и Волво е колата на средната класа и можеш да ги видиш на всяко кръстовище докато тук са като рядко изкопаемо.
Бе то бива беднотия при социализма, ама чак пък такава.
ТОва че ти нямаш достъп до лукса и не го виждаш не значи че не съществува. И не го търси лукса нито сред чиновниците нито сред сините якички в Едмонтон.
Семействата на пчелите са съставени от три различни индивида: пчела-майка, пчела-работничка и пчела-търтей.Търтеите са мъжките индивиди в пчелното семейство. Тяхната единствена роля е оплождането на майката.
Има и още,ама не ми се копира. Като цяло без търтеите няма и пчели. :nenam:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Ми нестава дума за лукс ,а за стандарт и качество на живот .Просто сравнявам кварталите в които живее средната класа в Монтр. и Едмонтон и разликата като плюс е в пъти в полза на беден Мтл. .
Само за справка в беден Мтл. всяка втора къща е със собствен басеин ,удоволствие което струва от 10 до 50000 долара ,докато тук обикаляйки всяка точка на града и добре информиран я съм видял 10 ,ч не,да не говорим ,че така наречените къщи са дървени бараки с формата на куб или паралепипед с височината на човешки бой.В новите квартали пък са толкова еднакви и безлични,че ако си на няколко питета и си си забравил номера ще преспиш на улицата докато изтрезнееш и си го спомниш.
bateto написа:Ми нестава дума за лукс ,а за стандарт и качество на живот .Просто сравнявам кварталите в които живее средната класа в Монтр. и Едмонтон и разликата като плюс е в пъти в полза на беден Мтл. .
Само за справка в беден Мтл. всяка втора къща е със собствен басеин ,удоволствие което струва от 10 до 50000 долара ,докато тук обикаляйки всяка точка на града и добре информиран я съм видял 10 ,ч не,да не говорим ,че така наречените къщи са дървени бараки с формата на куб или паралепипед с височината на човешки бой.В новите квартали пък са толкова еднакви и безлични,че ако си на няколко питета и си си забравил номера ще преспиш на улицата докато изтрезнееш и си го спомниш.
Бате, нали ти казах че си ми любимец. Та затова да ти кажа - стига си се напъвал да правиш сравнения. Това всичко си остава твое лично мнение дето никoй не го е грижа за него. Ако си си мислел че парите в АЛберта или в Quebec или където и да е в Canada растат по дърветата или че ако въртиш волана, като таксиджия или като камионджия ще забогатееш няма да стане. Алберта предлага много възможности за специалисти (геолози, инженери, най различни) и съм сигурен че и Quebec предлага такива. И наистина става въпрос за добри пари - за 100 000 , 200 000 долара и нагоре годишни заплати. И естественно тези хора имат развлечения и не живеят като гурбетчии дето се стискат да спестят някои долар с надеаждата за нещо по-добро някъде и някога. В Calgary са офисите на всички нефтени фирми в Canada, като някои от тях са измежду най-големите в света. И още се натискат да идват. Не само заради нефта. Готови са да плащат по-скъпо за офиси отколкото в Торонто и плащат по-скъпо. Защо бе, бате?
Та спри да се напъваш, гледaи да изкараш някои долар като това ти е целта и оди ги харчи където искаш. Смешни са тия дето ги разправяш за всеки който е живял истински тук, а не като тебе на гурбет.
Здравей Адаш,аз изобщо не се напъвам да давам сравнения къде са по вече офисите на световните компании и къде те си влагат парите.Като контра на тезата ;Беден Кебек; си дадох само мнението какво виждам в Алберта и какво виждам в Кебек от камбанарията на обикновенния човек ,а не на голямата корпорация,като направих едно сравнение къде живее той ,като сравних само два показателя ,качеството на недвижимите и движимите имоти в двете провинции и от там кой ги ползва.Обясни ми ти ,ако можеш как в една богата провинция хората са по бедни като масово присъствие от хората в една бедна позиция или казано на прост български кой ви вкара мухата на вас живеещите по каубойските ;богати; провинции ,че Кебек е беден.От там ми дойде недоумението,как някой може да твърди тази теза като не е ходил по далеч от Форт Мак.
И точно тези хора прокарват мнението си ,че Кебек и кебекарите и живещи там са едва ли не изпаднали,което напълно не е вярно и който го твърди нека си вземе едно самолетно билетче и да пообиколи тамошните краища,само ,че от сега предупреждавам да се имунизира от комплекса за малоценност при зблъсъка с реалната цивилизацията,който е нормално да се появи при хора живели на село попаднали в големият град .
bateto написа:...
Само за справка в беден Мтл. всяка втора къща е със собствен басеин ,удоволствие което струва от 10 до 50000 долара ...
Батка, тук вече остави и въпросните къщи с дупки в покривите... ако се сещаш за приказката, в която задните части политат към тавана...
Това може би трябва да отиди във форумни бисери. За разлика от Гейтс, аз живея в Монреал от доста години! Чак всяка втора............да има басейн...... Иначе къщята отдавна не са по 150 000, като те чета в една друга тема......гонят и 200...в някои квартали 250. За бунгало иде реч А Монреал си е гот...ама това пак са лични усещания. Един мой приятел от Отава казва за Монреал, че е като Инстанбул
Ми чети по внимателно и не ми интерпретирай думите,щото никъде не съм казвал ,че всички къщи/бунгала/ в Мтл. струват 150К.Това което написах бе :цената на една сходна къща в Едм. и Мтл. не е еднаква ,аков Мтл. една къща струваща 150К аналогът и в Едм.-250К.Ако не ми приемаш примера като използвана цена вземи друг-550К-850К.
И изобщо не ви пиша тук разни глупости за да се правя на интересен,а да имате малко информация и да не е чуждата кокошка патка в очитеви,но ийгле май и ти трябва да си вземеш един билет,но в обратна посока ,а след това като видял човек да се изказваш компетентно.
bateto написа:Ми чети по внимателно и не ми интерпретирай думите,щото никъде не съм казвал ,че всички къщи/бунгала/ в Мтл. струват 150К.Това което написах бе :цената на една сходна къща в Едм. и Мтл. не е еднаква ,аков Мтл. една къща струваща 150К аналогът и в Едм.-250К.Ако не ми приемаш примера като използвана цена вземи друг-550К-850К.
И изобщо не ви пиша тук разни глупости за да се правя на интересен,а да имате малко информация и да не е чуждата кокошка патка в очитеви,но ийгле май и ти трябва да си вземеш един билет,но в обратна посока ,а след това като видял човек да се изказваш компетентно.
Ми тва искам да ти кажа, че няма 150........ха кажи сега кой не чете? И как твоите очи са най-отворени все? .....Нищо не каза за басейните...и затова ли ни отваряш очите. Точно с басейните ставаш " най-интересен"! ....апропо посочи някой по- знаещ от теб в тоя форум и с повече" експирианс"
Абе от тея цифри ми се зави свят. За 100-150к в наше село се купува "разкошна дървена барака" (къща според канадските стандарти).
Всъщност няма смисъл да сравняваме ябълки с портокали. От скоро имам колега французин, който твърди, че тук печели по-малко, но си позволява повече. Разходите са относителни (Н-ти път го казвам). 10$/час тук = 15$/час в Монреал = 20$/час в Калгари = 25$час в Торонто (нещо такова, ако съпоставиш цената на живота и имотите). Само че разликите в заплатите за една и съща работа далеч не са толкова големи(с малки изключения). Колкото до "кутурата" - това ми е последния проблем, а предполагам и на повечето имигранти. Мога да си зяпам фестивалите, мога и да не ги зяпам. Ама сметките идват всеки месец. В общия случай в Канада богат няма да станеш (евала на тези, които все пак успяват) и кой знае какво "културно" няма да видиш.
Ай стига съм дрънкал, че "закъснение на доставката" няма превод на японски и утре пак съм на тръстиката, че ми се губяат 12dB.
Cheers
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
bateto написа:Ми нестава дума за лукс ,а за стандарт и качество на живот .Просто сравнявам кварталите в които живее средната класа в Монтр. и Едмонтон и разликата като плюс е в пъти в полза на беден Мтл. .
Ами иди на север Батка, и Едмонтон ще ти се види Монтреал я се върни назад,какви глупости си писал за Монтреал,за мизерния живот там,а сега-всяка втора къща с басейн
Мечката се мие, чисти
в потоците сребристи.
Има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка.