Канадски простотии

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
Marto

Re: Канадски простотии

Мнение от Marto »

prace написа:
roumensp написа:
Друг е въпроса дали 500 години робство и впоследствие редовен избор на губещата страна във войни и в участието в геополитическо блокове наистина е за хвалене, ама лаф да става, както казваш.
Имало едно време един Йеромонах, който се казвал Паисий. През 1762 година той написал една книга за българите, които се срамували от историята си..Хубаво е да я прочетеш, Руменчо. Ако не ти се отдава четенето, не се притеснявай - тази книга не е написана за Кириак Стефчовци....
Ти пък си една Бойка Огнянова.... Божеее.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

prace написа:
roumensp написа:
Друг е въпроса дали 500 години робство и впоследствие редовен избор на губещата страна във войни и в участието в геополитическо блокове наистина е за хвалене, ама лаф да става, както казваш.
Имало едно време един Йеромонах, който се казвал Паисий. През 1762 година той написал една книга за българите, които се срамували от историята си..Хубаво е да я прочетеш, Руменчо. Ако не ти се отдава четенето, не се притеснявай - тази книга не е написана за Кириак Стефчовци....
За теб ми е ясно, че няма с какво да се гордееш в личен план и затова ти остава единствено историята, за която нямаш и грам заслуга. Enjoy !

ПП
Същото впрочем важи и за едно 90% от патрЕотите в БГ.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

prace написа: Хм....Майка ми и баща ми са родени в София. Не живеем в Люлин.
Ходил съм съвсем на скоро и в Чилуак и в Люлин. Ако трябва да съм откровен, в Люлин е за предпочитане въпреки че се води един от най-задръстените квартали в София.
Вярно че сравнявам Ябълки и Портокали, но поне от Люлин за 20 минути с метрото стигаш до цивилизацията, докато от Чилуак за 20 минути (с пикапа защото метро няма) на изток ситгаш до "Хоуп" и 20 минути на запад до Абодсфърд. От трън та на глог..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:
prace написа: Хм....Майка ми и баща ми са родени в София. Не живеем в Люлин.
Ходил съм съвсем на скоро и в Чилуак и в Люлин. Ако трябва да съм откровен, в Люлин е за предпочитане въпреки че се води един от най-задръстените квартали в София.
Вярно че сравнявам Ябълки и Портокали, но поне от Люлин за 20 минути с метрото стигаш до цивилизацията, докато от Чилуак за 20 минути (с пикапа защото метро няма) на изток ситгаш до "Хоуп" и 20 минути на запад до Абодсфърд. От трън та на глог..
Люлин е само на 7 км от центъра и има десетки пъти повече магазини и заведения, а градския транспорт нама база за сравнение с тоя в Чилиуак. Обаче това е Канадата на прасето и сега раздава акъл от позицията на (бивш) горд жител на Чилиуак. :D
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

The point is. Prace-to за себе си и семейството е направила правилният избор.

Има и друг "Поинт" от предишният ми пост, че реалноста от която тя си е тръгнала не е само "нейна" а на много други хора които живеят в Канада, но нямат лукса да избират между две-три гражданства и около 30 държави.

И ти този поинт дискретно го игнорираш и вместо да дискутираш "The Big Picture" предпочиташ да иронизираш отделни личности.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Аз съм емигрирал, за да си изградя нова реалност почвайки от нула и тия дето нямат куража да го направят или са се провалили опитвайки се не са мой проблем, защото не съм Майка Тереза.

The Big Picture всеки сам я прави за себе си и животът в Чилиуак ме интересува толкова, колкото тоя в някое родопско село. И не понасям оправдания за “кривия космос”. Българският “космос” също не ми беше крив и не се оплаквах навремето, а емигрирах, защото жена ми (тогава приятелка) ме накара ... но след години разбрах, че трябва да съм й много благодарен за това.

Нямам нищо против избора на прасето, но имам против злобата й към държава, която й е дала шанс, но тя се е окакала и сега вини държавата.
Последно промяна от roumensp на Нед Окт 29, 2017 2:30 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

roumensp написа:Аз съм емигрирал, за да си изградя нова реалност почвайки от нула и тия дето нямат куража да го направят или са се провалили опитвайки се не са мой проблем, защото не съм Майка Тереза. The Big Picture всеки сам я прави за себе си. И не понасям оправдания за “кривия космос”. Българският “космос” също не ми беше крив и не се оплаквах навремето, а емигрирах, защото жена ми (тогава приятелка) ме накара ... и след години разбрах, че трябва да съм й много благодарен за това.

Нямам нищо против избора на прасето, но имам против злобата й.
Ах ОК.. Ясно.

Когато нямаме валидни аргументи започваме да изтъкваме личните си постижения и по този начин да си дадем повече тежест в дискусията. :y:
ОК. Не е лоша стратегия по-принцип, но когато се използва срещу хора с малко повече житейски опит е доста прозрачна и напълно неефективна.

БТВ аз виждам доста повече злоба в постовете на някои тук които само чакат да стане някоя катастрофа в БГ за да почват да изливат пумия как там било деветият кръг на ада, и въобще не ставало за живот докато дискретно игнорират, ежедневните престрелки, (Turf Wars между сомалийски, индийски и други банди) и брутални убийства в задният им двор.

Ако съм научил нещо от живота това е че: "The tables can turn very quickly" И никога не е мъдра стратегията да се плюе и напълно отрича нещо от което един ден може да имаш нужда.
Много хора тук които плюят по БГ ще са първите които тихомълком ще се изнесат за там ако нещо непредвидено се случи там където живеят. Виждал съм ги такива доста. Все перушани които си мислят че са по-велики от останалите.
prace

Мнение от prace »

roumensp написа:Аз съм емигрирал, за да си изградя нова реалност почвайки от нула и тия дето нямат куража да го направят или са се провалили опитвайки се не са мой проблем, защото не съм Майка Тереза. The Big Picture всеки сам я прави за себе си. И не понасям оправдания за “кривия космос”. Българският “космос” също не ми беше крив и не се оплаквах навремето, а емигрирах, защото жена ми (тогава приятелка) ме накара ... но след години разбрах, че трябва да съм й много благодарен за това.

Нямам нищо против избора на прасето, но имам против злобата й към държава, която й е дала шанс, но тя се е окакала и сега вини държавата.
Канада ми даде шанса да се изуча с кредит и да си купя кола, къща с,много голям кредит. Щях да го изплащам докато ме закопаят в гроба. Грабнах шанса веднага.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Когато нямаме валидни аргументи започваме да изтъкваме личните си постижения и по този начин да си дадем повече тежест в дискусията. :y:

..............

Ако съм научил нещо от живота това е че: "The tables can turn very quickly" И никога не е мъдра стратегията да се плюе и напълно отрича нещо от което един ден може да имаш нужда.
За някои хора валидните аргументи са какво самите те са направили, а за други “славното минало” и история ... всеки с разбиранията си.

BTW аз съм тоя, който преди няколко месеца написа “никога не казвай никога” относно възможно завръщане в България.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivandaman написа:Много хора тук които плюят по БГ ще са първите които тихомълком ще се изнесат за там ако нещо непредвидено се случи там където живеят.
Кои са тия много плюещи по България (мисля, че така трябва да се изписва името на родината)? Освен Стрина, за друг не се сещам. Или просто имаме различни критерии за това, какво точно е плюене. Като например Йоро, за когото всичко по-различно от възхваляване партийната линия на ГЕРБ е хейтърство.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

roumensp написа: BTW аз съм тоя, който преди няколко месеца написа “никога не казвай никога” относно възможно завръщане в България.
Да спомням си го много добре. :y: .. Говорих по принцип нямах в впредвид никой коннкретно.

MrGeek написа: Кои са тия много плюещи по България (мисля, че така трябва да се изписва името на родината)? .
Защо България не е добро място за живеене
prace

Мнение от prace »

roumensp написа:
BTW аз съм тоя, който преди няколко месеца написа “никога не казвай никога” относно възможно завръщане в България.
За това съм напълно съгласна. Когато се изнасяхме за Канада смятах, че никога няма да се върнем обратно в България, освен на ваканция.....Но истината е, че никога не бяхме стъпвали в Канада и имахме инфо само от интернет и обща култура. Реалността е доста различна.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Ами и аз не бях стъпвал, ама ми харесва. Реалността е такава, каквато сам си я направиш и видиш. :)
prace написа:Но истината е, че никога не бяхме стъпвали в Канада и имахме инфо само от интернет и обща култура. Реалността е доста различна.
За общата култура - ясно. :D
Ама това с Интернета силно ме озадачи. Едно време нямаше наркомани, транссексуални и Чилиуак или...Канада се оказа твърде голям залък за лакомата ни уста ? :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''