Kan_Tangra написа:Може да е всякак.
До колкото помня авторът на темата се беше запътил за Алберта.
Факт е, че повечето от форумците запътили се за Алберта някак си спират да пишат в последствие. Интернет ли няма там за новодошли, какво става, не знам.
Та много хубаво, че имаме конкретен форумец, който се е запътил занатам. Надявам се, след като се премести, да си спомни за тази тема, и да опише как е живота там.
Аз лично никога не съм ходил натам. Друго си е да получим инфо от първа ръка. Което в доста случаи ... липсва.
Чудя се къде се покрива народа после. Срам ли го е да пише, какво става ...
Правим пари, приятелю и нямаме време да киснем по форумите.
Аз живях 6 години в Монреал и не ми беше зле, но сега ми е много по-добре. Ако си бяхме останали с мъжа ми в Монреал, със семейния си доход щяхме да си купим имот в далечните предградия извън острова на Монреал. (Чувам, че и те доста са поскъпнали). Сега се кефя на сладката си къща със страхотен двор на пъпа на Калгари. Трамвайната спирка, магазини и кафета са ми на пешеходна дистанция. 10 мин шофиране до downtown.
В Монреал има богат културен живот, но приходите ми там не ми позволяваха да му се наслаждавам. Разбира се, ходех повече по безплатните фестивали и пак се забавлявах. Тук не изпускам спектакъл или изложба, без значение цената на билета.
Сравнени чисто като архитектура двата града са много различни. Калгари е млад и лъскав. Монреал е с богата история и страхотна архитектура, която ми допада повече. Липсва ми ораторията Сен Жозеф, която съм посещавала безброй пъти. Няма такива катедрали тук...
Това са мои ЛИЧНИ впечатления. Надявам се никой да не се почувства нападнат! Само споделям. Предполагам, че хората, които живеят в Монреал са доволни от живота си и толкова по-добре за тях.

Поздрави от Калгари!!!

Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.