Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
7George

Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Мнение от 7George »

Californian написа:Искаш да кажеш, че цял живот си си мечтаел да живееш в Калгари?
:clap: :clap: :clap:

(Малко не ми се вярва, ама ти най-добре си знаеш истината)
Цял живот не, ама и не се чувствам като на заточение тука, а като у дома си, и не ми се ходи по-натопло, ако щеш вярвай. Не ми се учи нов град или език примерно, не че съм сигурен къде ще съм след 10 г. обаче.. Ся е лято, тия от Аляска и Северните територии са дошли с караваните на Юг, тъй да се каже, кефят се... 8)
Ти още блуждаеш и не знаеш къде да спреш.
Последно промяна от 7George на Сря Юни 22, 2011 10:49 pm, променено общо 1 път.
Embrace your climate change!
todor73

Мнение от todor73 »

Californian написа:Румене смешно е аз, жена ти, ти, бай пешо или който там - да се хвали, че взима повече от аз, жена ти, ти, бай пешо и който там.......има една готина сценка в Междузвездни войни в нещо като подземен океан - и Оби Уан май беше казва едно умно нещо - Винаги има по-голяма риба. :devil:

А иначе моето мнение - че не винаги - по-голямата заплата е заслужена....Аз лично познавам брилянтни хора и много умни работещи като инженери за по 500-600лв в България а също и сума ти много умни хора - доктори и учители пак за същите пари.... :)

А иначе ей с ръка на сърцето признавам - с вас не мога да се боря - Аз съм сингъл за съжаление(всъщност може и по-зле да е някоя Кака дето да харчи вместо да носи :rofl: ) и съм на 1 доход - въпреки, че ще се опитам след 3-4години живот и здраве като завърша двата ми тукашни университета, стана гражданин, аклиматизирам се по-добре та тогава ще се опитам сам да правя колкото 2 дохода в семейство..... ама дали ще успея един господ знае.....въпреки, че това е малко невъзможно де, защото общо взето макс за експертен персонал при мене е от това което го виждам - много синиър инженер, staff engineer, архитект, проджект мениджър(не човеко управленски позиции като цяло) - 150-160к долара........200тина к са си вече заплата на хм - инженеринг мениджър,директор, VP....
То всеки има глава на раменете си, но такива постове са доста подвеждащи за "новите мераклии", такива като теб са не повече от 5-10 %, става въпрос за цифрите дето споменаваш, средната заплата за тук е 40 000 - 45 000 $ на година. Разбира се тази цифра е занижена от многото "кол руж" по фабрики и магазини. Предполагайки, че ние не трябва да се сравняваме с тях, все пак тук идваме по-образовани за един който си е "направил домашното", за старт средната заплата е добра цел. След 3-5 години 50 000 - 60 000 си е нормален доход на човек.
Пояснявам, че "домашно" е доучване тук, влизане в ордери и т.н., което отнема 2-3 години, много важен момент е да се избере също подходяща тема все пак, за компютърджиите домашно няма, пояснявам, стига да говорят поне единия от езиците. :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Тодоре не мой да обобщаваш така......дори само за една страна или една провинция(мисля си, че това дето ще кажа важи и за Канада)
Не можеш да сравняваш различните места - има места където с 40-50хил долара ще се чувстваш много добре, та дори и къщичка ще можеш да си вземеш някаква и да имаш що годе приличен живот......има места където с 40-50к годишна заплата преди такси - ще се чувстваш като......един истински бедняк човек - та дори и жилище няма да можеш да си вземеш, или ще трябва да го изплащаш до живот най-малкото.
Не е все едно да сравняваш Ванкувър и .....де да знам Едмънтън(незнам дали това е подходящ пример)
И въобще не знам дали е така в Канада - но за тук - няма как просто да сравняваш цените в Ню Йорк примерно - където има наеми по 2-3хил долара за нищо особенно студиа и 1бдр.
и една айова и дес мойнс - където за 500долара ти дават хубавичък 2бдр апартамент.
todor73

Мнение от todor73 »

Развий още малко по въпроса де, че то написаното от теб малко висящо във въздуха остана, изобщо с какво се променя средната заплата за страната, вседствие че някъде било скъпо, а другаде евтино.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Californian написа:Тодоре не мой да обобщаваш така......дори само за една страна или една провинция(мисля си, че това дето ще кажа важи и за Канада)
Не можеш да сравняваш различните места - има места където с 40-50хил долара ще се чувстваш много добре, та дори и къщичка ще можеш да си вземеш някаква и да имаш що годе приличен живот......има места където с 40-50к годишна заплата преди такси - ще се чувстваш като......един истински бедняк човек - та дори и жилище няма да можеш да си вземеш, или ще трябва да го изплащаш до живот най-малкото.
Не е все едно да сравняваш Ванкувър и .....де да знам Едмънтън(незнам дали това е подходящ пример)
И въобще не знам дали е така в Канада - но за тук - няма как просто да сравняваш цените в Ню Йорк примерно - където има наеми по 2-3хил долара за нищо особенно студиа и 1бдр.
и една айова и дес мойнс - където за 500долара ти дават хубавичък 2бдр апартамент.
"дес мойнс"??? |(

Също, погледни първото мнение в темата. Там пише колко зле са заплатите в Едмънтън :D
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Kan_Tangra написа:Може да е всякак.

До колкото помня авторът на темата се беше запътил за Алберта.

Факт е, че повечето от форумците запътили се за Алберта някак си спират да пишат в последствие. Интернет ли няма там за новодошли, какво става, не знам.

Та много хубаво, че имаме конкретен форумец, който се е запътил занатам. Надявам се, след като се премести, да си спомни за тази тема, и да опише как е живота там.
Аз лично никога не съм ходил натам. Друго си е да получим инфо от първа ръка. Което в доста случаи ... липсва.
Чудя се къде се покрива народа после. Срам ли го е да пише, какво става ...
Правим пари, приятелю и нямаме време да киснем по форумите. ;)

Аз живях 6 години в Монреал и не ми беше зле, но сега ми е много по-добре. Ако си бяхме останали с мъжа ми в Монреал, със семейния си доход щяхме да си купим имот в далечните предградия извън острова на Монреал. (Чувам, че и те доста са поскъпнали). Сега се кефя на сладката си къща със страхотен двор на пъпа на Калгари. Трамвайната спирка, магазини и кафета са ми на пешеходна дистанция. 10 мин шофиране до downtown.
В Монреал има богат културен живот, но приходите ми там не ми позволяваха да му се наслаждавам. Разбира се, ходех повече по безплатните фестивали и пак се забавлявах. Тук не изпускам спектакъл или изложба, без значение цената на билета.
Сравнени чисто като архитектура двата града са много различни. Калгари е млад и лъскав. Монреал е с богата история и страхотна архитектура, която ми допада повече. Липсва ми ораторията Сен Жозеф, която съм посещавала безброй пъти. Няма такива катедрали тук...
Това са мои ЛИЧНИ впечатления. Надявам се никой да не се почувства нападнат! Само споделям. Предполагам, че хората, които живеят в Монреал са доволни от живота си и толкова по-добре за тях. :) Поздрави от Калгари!!! :hai:
Последно промяна от Roza на Съб Юли 02, 2011 11:17 pm, променено общо 1 път.
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Странджата

Мнение от Странджата »

Taka e, животът не е само рози!Хора всякакви.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Roza написа:
Правим пари, приятелю и нямаме време да киснем по форумите. ;)
Тръгнеш ли подир парите за нищо не остава време, не само за форуми :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Заплати, цени и статистики? Някой хора живеят страхотно и в София. Ако някой от тия Канадски градове е много зле всеки щеше да избяга от там.
Публикувай отговор