Реднеци (селяндури) ли са местните?
-
- Напуснал форума
Re: Реднеци (селяндури) ли са местните?
Като стана въпрос за сравнение на провинции се сетих за някои преживявания в Алберта.
Сменям маслото на пикапа в сервиза и плащам-$140,а в Кебек плащам-$80.(той боса плаща,ама как да е)
Купуваме си каса бира-стана ми кофти като ми казаха-$35,срещу-22-23 в Кебек.
Отиваме да обядваме в работническия стой,плащам за един клуб сандвич-$15,а в Кебек-$7-9 според екстрите в него.
Пием по една бира след работа,аз подавам банкнота от $10,барманката казва Thank's и толкова,може да е струвала толкова,или да си е помислила че съм много щедър и оставям 30% бакшиш.
Цените на къщите,апартаментите,половинка типов хляб,както и на бялото саламурено сирене,не ги знам,защото не съм си купувал,а и нямам база за сравнение.
Сменям маслото на пикапа в сервиза и плащам-$140,а в Кебек плащам-$80.(той боса плаща,ама как да е)
Отиваме да обядваме в работническия стой,плащам за един клуб сандвич-$15,а в Кебек-$7-9 според екстрите в него.
Пием по една бира след работа,аз подавам банкнота от $10,барманката казва Thank's и толкова,може да е струвала толкова,или да си е помислила че съм много щедър и оставям 30% бакшиш.
Цените на къщите,апартаментите,половинка типов хляб,както и на бялото саламурено сирене,не ги знам,защото не съм си купувал,а и нямам база за сравнение.
- optics
- Модератор
Има и трета хипотеза. Да е била над 10, ама барманката да го е преглътнала заради черните ти очиpetar krastev написа: Пием по една бира след работа,аз подавам банкнота от $10,барманката казва Thank's и толкова,може да е струвала толкова,или да си е помислила че съм много щедър и оставям 30% бакшиш.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Ох той горкия, несправедливо набеден. Направи справка какво е първенюшко поведение, и какво е аристократично поведение. После прецени ти от кои си! Друг е въпроса дали един администратор има право да дава такива определения, ама ние си го знаем вече.Uspial написа:Каква първенющина какви лъжи бе Линко?
Нали? Ама Хълман е способен да вдигне нервите всекиму (когато е буден само).petar krastev написа:Ееее,бахти,ти какво го изкара Кебек.Не е чак толкова страшно.Ако не дразниш никой,и никой не те дразни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
Абе едно време му се връзвах като обиждаше социаладжиите без причина,някакси ги мразеше.Аз се чудя как можеш да мразиш или обичаш някой без да го познаваш.
После му свикнах,то все едно и също-министри,дипломати,кондота на ряката,приеми,девици.Взе да ми става много безинтересен.Виж ако се отвори на някоя тема в неговата област е интересен,ама все го обръща накрая на приеми с дипломати т.е. пак тъпня.
После му свикнах,то все едно и също-министри,дипломати,кондота на ряката,приеми,девици.Взе да ми става много безинтересен.Виж ако се отвори на някоя тема в неговата област е интересен,ама все го обръща накрая на приеми с дипломати т.е. пак тъпня.
С две думи: Колкото повече изкарваме местните реднеци, толкова по-високо се издигаме в собствените си очи... Ама пак излиза, че не сме знаели къде отиваме. Или това е начина да изпъкнем и прогресираме...
Embrace your climate change!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами добре, че има и реднеци на този свят, които са си подредили държавата така, че да е притегателен център на "умници" от България и много други страни. Които страни са в плачевно състояние може би именно защото са пълни с "умници". 

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Много добре казано, горното. Българксите висшисти, дето ги бълват безбройните университети, не могат да се реализират както им се ще, клатейки краката, не само у дома, но и по целия свят. Твърде много умници, всичките искат да са вождове. Ама "реднека" май му става ясно що за стока са, още щом ги види.
Embrace your climate change!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Абе то на тея "умниците", дето са тръгнали да завладяват Америката с насочени напред копия и набучени дипломи на тях (кат същински един цар Иван Асен II) много бързо им виждат сметката реднеците.
А тези, които разбират, че не в тапията е ключа от бараката, а в това дето ти е останало от първите 7 г. от живота и това, което имаш в главата си и можеш да правиш с мозъка и ръцете си, тях реднеците приемат много радушно.
А тези, които разбират, че не в тапията е ключа от бараката, а в това дето ти е останало от първите 7 г. от живота и това, което имаш в главата си и можеш да правиш с мозъка и ръцете си, тях реднеците приемат много радушно.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Простотията винаги е била по-силна. Най-вече тук.Linko написа:Абе то на тея "умниците", дето са тръгнали да завладяват Америката с насочени напред копия и набучени дипломи на тях (кат същински един цар Иван Асен II) много бързо им виждат сметката реднеците.
Може да имаш много в главата си и да можеш да правиш много с мозъка и ръцете си ама накрая ако нямаш тапията ще си останеш прост бачкатор, когото реднеците приемат радушно като равен по акъл и не представляващ конкуренция.Linko написа: А тези, които разбират, че не в тапията е ключа от бараката, а в това дето ти е останало от първите 7 г. от живота и това, което имаш в главата си и можеш да правиш с мозъка и ръцете си, тях реднеците приемат много радушно.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Ами нали точно това говорим де, filipne. Простите реднеци, с простият си акъл, са си подредили просто и за себе си една проста държава, която привлича "умниците" за да ги дискриминира а "простите бачкатори" за да ги интегрира. Простотията цари навсякъде и е просто чудесно за простите, да му мислят "умниците". 

- OILERS
Тоя никога не е бил в Албърта.В сервиз по-вече от 60 $ смяна на масло няма.35$ за 36 бири ДА!ЗА 12 инчов сандвич 5.99 $.За саламуреното сирене (органик) 14.99$.Като стана въпрос за сравнение на провинции се сетих за някои преживявания в Алберта.
Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Нито знаеш каква му е колата на човека, нито какво масло и слага, нито каква бира пие.VIVARO написа: Тоя никога не е бил в Албърта.В сервиз по-вече от 60 $ смяна на масло няма.35$ за 36 бири ДА!ЗА 12 инчов сандвич 5.99 $.За саламуреното сирене (органик) 14.99$.
- OILERS
Да ,прав си,ама много ми е интересно какъв е пикапа и какво масло му слагат.А и също каква е бирата?За останалото моите извинения ама ...... !!!Голям залък лапни, голяма дума не казвай. Нито знаеш каква му е колата на човека, нито какво масло и слага, нито каква бира пие.