Интервюта?!!?!?!?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

За нивото на езика, аз бях попълнила за разбираемо - 6, за говоримо - 5. За съпруга ми за разбираемо 5, за говоримо - 4. Учили сме малко повече от 1 година и двамата на частни уроци, а аз ходех и два пъти седмично във Френския център и бях взела сертификат от там за завършено ниво-3-4, но във сертификата от Френския център пише ниво А.2...т.е. ниво е отбелязано с инициали и тя ми поиска сертификата и ме попита кое ниво е там, на което аз казах- пише, Госпожо, на сертификата е написана, с две думи преценете Вие и го казах много уверено, без да давам повече обяснения. Учудих се, че ми поиска сертификат от там, бях го взела в последния момент.Но бързам да уточня, че тя не се съобразява с това, което сте попълнили като ниво на език, нито ще ви говори по-бавно нито по-разбираемо. Най-важното е да ОТГОВАРЯТЕ, МОЖЕ с две думи, ако можете с цели изречения, без да е толкова важно граматически. Е, разбира се тя се впечатлява, когато използвате минало свършено и несвършено време, когато говорите за професионалния си опит, а за това почти задължително ще Ви пита. Ако започне да се възмущава нещо относно нивото Ви на език, просто и отчетливо на френски й кажете, че вие сте решили, че нивото, което сте посочили в документите е разумно, че продължавате да учите езика, подчертайте го, че един език се учи цял живот и няма изискване да говорите френски 'comme vous madam". Повтаряйте: Jе vous ai compris bien - разбрах ви добре или Jе vous ai dit еxactement ca! - казах ви точно това, ако усетите, че продължава да дълбае върху темата, кимайте одобрително или пък учтиво и настойчиво й казвайте да повтори по-бавно още веднъж. Аз не разбрах точно за какво не беше доволна, когато стана въпрос за нивото ни на език, но точно по този начин реагирах и тя прехвърли на друга тема. Относно трудовите книжки- НЯМА ИЗИСКВАНЕ ДА ИМА ПРЕВОД НА ТРУДОВАТА КНИЖКА, В СЛУЧАЙ, ЧЕ СТЕ ПРЕДСТАВИЛИ ДОКУМЕНТ ОТ НОИ И ТОВА Е СИГУРНО, ЗАЩОТО КОГАТО й казах, точно това: Госпожо за стажа сме изпратили документ от НОИ, ето оригинала, за трудовия стаж след датата на документа от НОИ имаме превод и двата документа правят общия стаж до сега! Подчертах - няма изискване да сме превели трудовите книжки, след като има документ от НОИ тя направи някакво коментарче, но по-скоро се обърна към преводачката, разбрах, че казва добре, добре, и започнаха двете да сверяват трудовата книжка с документа от НОИ, - pas de problème! А и аз на два пъти попитах съвсем убедително: Ou est la problème?- за мен няма! Това е !
Дано съм ви помогнала!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

А за облеклото - аз бях с костюм, по скоро сепъл, сако и панталон, мъжът ми също беше с костюм-панталон, риза, без вратовръзка, но също не натрапчив. Исках хем да се чувствам добре, удобно, хем да има визия. Какво пък, тя като е решила да си ходи с оранжевата жилетка, няма проблем. Тя има вид на човек, че много не се интересува кой стои срещу нея, просто си върши работата, бърза да си я свърши, има вид на един истински бюрократ! Вие, както и ние показахме - пък не бързате, нямате какво да губите, освен да спечелите, така ни посъветва нашата учителка и това поведение е печелившо. Останах с впечатление, че мадам е обучена за тази си работа и целта е да ви намери слабото място и там да се забоде като така също си изясни някои подробности, но само по документите. А и обича да "дава акъл", да де ама всички ние сме си платили една добра сума за това "рандеву" и акъла е хубаво нещо, ама сертификатите- още по-хубаво! Като са такива перфекционисти, защо им свършиха бланките за сертификати, ами че нали това им е работата или има някакъв трик?! Не знам, но явно те също си имат проблеми, не само ние с тях :roll: :lol: :lol: !!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Сигурна съм, че интервюиращата е много добре знае какво прави и е абсолютен професионалист. Противно на някои мнения, моето е, че тя има желание да даде сертификатите, просто трябва да попълни формалностите покрай тях. Всяка точка е важна и не бива да се сърдим, ако завада някой въпрос по няколко пъти.
Мерси за информацията, скоро и ние ще сме на интервю и ни бяхте полезни. :redghost:
бъди красив труп!
Аватар
Krassima

Мнение от Krassima »

Прави сте! Желая Ви успех! По-малкото емоция и притеснение ще ви бъдат от полза! Аз почти бях блокирала два дни преди интервюто, а и две минути преди това си бях притеснена и бих казала, че имах късмет, защото когато влязохме усетих, че мъжът ми е супер спокоен, той си е такъв по принцип, но въобще не трепна, когато тя го заля с френска реч и това ужасно ми помогна, точно тогава ми се изпари притеснението и се появи усещането, че искам да говоря, да обяснявам и че трябва да се усмихна, точно сега- Е, това го направих и от там нататък ми беше по-лесно!
QUI VIVRA, VERRA
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Ами, горе-долу съм спокойна, защото съм на мнение, че 90% от това дали ще получиш сертификат или не, е решено преди самото интервю и на място с нищо не би могъл да промениш фактите. Просто за нас, както и за всички, поели този път, залогът е голям.
Мерси за подкрепата.
бъди красив труп!
chili

Мнение от chili »

Vijadm, che Madam prodxljava da vilnee:). Ne moga da razbera zashto ne ia haresvate:)Na men mi se stori mnogo simpatichna:).Naistina govori strashno bxrzo, no pxk niama pochti nikakxv akcent. Pxk i vse si mislia, che e goliama maitapchiika pone pri nas taka se dxrja. Cheshit si e i t'va e. Aide, sega i vie. Vse edno ne ste hodili po izpiti v universiteta. Tam gi ima takiva ekzempliari, che Madam pasti da iade.
Otnosno kandidatstvaneto za rabota. Izobshto sxm niamala namerenie da kandidatstvam. Nai-malkoto nikoga ne mojesh da predvidish dali i koga shte doidat vizite. Ribata e oshte v moreto, taka che... Moje bi na po-kxsen etap, da. Zasega se boria sxs sledvashtiiat etap i vsxshtnost tolkova neshta ne sa mi iasni, che....
Ako ima niakoi , koito oshte ne se e iavil - uspeh. Ne se iadosvaite na Madam. Sigurno i na neia i doskuchava:). Zatova spokoistvie, usmivki i bez arogantno povedenie.Насилието ражда насилие, по аналогия:усмихвайте се, зарадвайте се, че я виждате и тя ще ви се зарадва.Човек е в крайна сметка:).
Их, ама как лесно се дават съвети като минеш интервюто :D
haimana

Мнение от haimana »

Пожелавам успех на всички на които предстои интервю.Аз съм супер спокойният от поста на Krassima.Мисля че убих Мадам с незнание на френски, но наистина бях много спокоен и УВЕРЕН-дали на български или френски ти си това което си и никой не може да ти го отнеме.
:wink: може да съм бил спокоен защото не разбрех че ми се карат за френския ?!
chili

Мнение от chili »

Bravo, Haimana. :D
I az t'va kazvam. Kucheto si lae, a kervanxt si vxrvi. Da dava sertfikatite, ta ako shte i polovin chas da se kara:).
kanka

Мнение от kanka »

absolutno sam saglasen s vas, nas ni machi ot 10.10h do 12h ama ni pusna, no prevodachkata mnogo pomogna.....Thanks!! :thumbsup: :wave2: taka che uspehi na vsichki tragnali po tranlivia pat :dance:
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Може ли по-подробно да опишеш интервюто си?
бъди красив труп!
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

Дали не може да се "закачи" тази тема най-отгоре, за да се събира повече информация за интервютата на едно място. Сега я извадих чак от пета страница :| След някой месец се надявам да мина интервюто, пък и други сигурно с интерес следят тази тема или пък искат да пишат :) 10Х
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Заключено