Мамят ли ви в магазините????
Абе първите няколко месеца, докато човек не се напати сам и не си научи уроците, колкото и да се опитваме да помагаме на новодошлите, все няма да им се вярва и ще се връзват на тези номера.
Аз им свикнах едва след около 5-6 месеца, щото в началото си мислех все че е случайно и не е масова практика. Сега вече ЗНАМ. Сега съм на принципа - Съмнявай се във всичко.
То по-зле от БГ бе! Поне в това отношение.
Аз им свикнах едва след около 5-6 месеца, щото в началото си мислех все че е случайно и не е масова практика. Сега вече ЗНАМ. Сега съм на принципа - Съмнявай се във всичко.
То по-зле от БГ бе! Поне в това отношение.
Alina
Ми по зле е,аз в Бг. имах бутици за дрехи и такива номера от селски вечеринки като тукашните никога не съм си позволявал по две причини,парвата е че българинът е най взискателният клиент и позволиш ли си да го мамиш го губиш като клиент и втората -здравият контрол от страна на даначните,даже напротив винаги съм правил аз отстъпки даже и да съм бил прав и материалните загуби са били за моя сметка,никога във ущърб на клиента.Тия тук в сферата на обслужването са както в Бг. началото на 90те години,най ме дразни като ги гледам по заведения и ресторанти с какви мръсни и раздърпани униформи обслужват хора,това уверявам ви в България отдавна е история,с няколко нива сме над тях.,а не 100г. назад както написа Номера.
- sara
- Рошава гарга
бате би ли ми казал тук в кое заведение или ресторант са те обслужвали зле и с мръсни "униформи"bateto написа:.Тия тук в сферата на обслужването са както в Бг. началото на 90те години,най ме дразни като ги гледам по заведения и ресторанти с какви мръсни и раздърпани униформи обслужват хора,това уверявам ви в България отдавна е история,с няколко нива сме над тях.,а не 100г. назад както написа Номера.

аз обаче явно изглеждам много страшно, а и така се държа след като не съм забелязала да ме лъжат, а и по-ниски цени ми дават или ако са ми взели повече след това им излиза през носа... мда...
Дааа, големи мошеници са всички и много четене на табелки и етикети се изисква, та да се опазим.
Аз така се подстригах веднъж за $12, но на следващия месец на същото място $35. Като влизах уж прочетох табелката за измиване и подстригване 12, но не съм дочела малките буквички, че е само за мъже.
Лъжат много и при наемите и се правят на невинни като ги разкриеш. Ние като напуснахме първия апартамент, трябваше да ни върнат известна сума. Направиха се на разсеяни и ни удържаха за някакви измислени ремонти, но ние се разправяхме с тях и ни върнаха всички пари с извинително писмо.
Сега пък ни пращат в настоящия апартамент предупреждение за увеличение от Април месец. Да, но на самото писмо си пише, че нямат право да ни вдигат наема преди да е минала една година от нанасянето ни. Та ние се нанесохме Юли и пак ходихме да се разправяме. Тези тук и те се извиняват, че нещо се объркали, аман
Много се дразня като се опитват да ни правят на будали, а те не спират...
Аз така се подстригах веднъж за $12, но на следващия месец на същото място $35. Като влизах уж прочетох табелката за измиване и подстригване 12, но не съм дочела малките буквички, че е само за мъже.
Лъжат много и при наемите и се правят на невинни като ги разкриеш. Ние като напуснахме първия апартамент, трябваше да ни върнат известна сума. Направиха се на разсеяни и ни удържаха за някакви измислени ремонти, но ние се разправяхме с тях и ни върнаха всички пари с извинително писмо.
Сега пък ни пращат в настоящия апартамент предупреждение за увеличение от Април месец. Да, но на самото писмо си пише, че нямат право да ни вдигат наема преди да е минала една година от нанасянето ни. Та ние се нанесохме Юли и пак ходихме да се разправяме. Тези тук и те се извиняват, че нещо се объркали, аман

Много се дразня като се опитват да ни правят на будали, а те не спират...
- bliasaka
- Блясъчко Мечтателник
Tuk e mnogo harakterno kato te izlajat da se napraviat na ludi i kato napravish skandal kazvat "O,I'm sorry" i da ti varnat parite.Kak edin pat tia kopeleta ne napraviat greshka i da mi dadat poveche pari.
No specialno Superstore sa golemi moshennici.Vnimavaite mnogo s tiah i si gledaite vinagi kasovata belejka.Sashto taka i Sobeys praviat nomerata na Superstore.
No specialno Superstore sa golemi moshennici.Vnimavaite mnogo s tiah i si gledaite vinagi kasovata belejka.Sashto taka i Sobeys praviat nomerata na Superstore.
Сара, блазе ти щом нямаш такива неприятни преживявания.
Пресен пример отпреди 2 седмици. Говорим за Nаtional Bank of Canadа в супер центъра на Отава. Служителката освен че не знаеше какво да ми отговори на елементарен въпрос, който е длъжна да знае, беше облечена в АНЦУНГ. И това е лицето на банката. Къде в БГ работят така облечени, отвратно, по институциите.
Друг пресен пример. Извинявам се, че има хора които може да го приемат лично, щото се отнася за тяхна светиня, но става дума за Отавския университет.
Отивам да се видя с директорката на програмата. Въпросната дама, която си беше жива матрона, ми казва да вляза, докато си е метнала единия крак върху другия, развлачената и черна пола се е вдигнала до коляно и си чеше крака. В същото време едва смогва да ми каже Какво има(никакви обноски, никакво уважение или етикет), мляскайки бадеми, орехи и незнам си що от един найлонов плик.
Същата в едно писмо до мен е написала следното нещо: Hellow Elena. Копи-пейстнала съм го. И това е директор на магистърските и докторските програми.
Нямам думи. Тук немарливостта е навсякъде.
Пресен пример отпреди 2 седмици. Говорим за Nаtional Bank of Canadа в супер центъра на Отава. Служителката освен че не знаеше какво да ми отговори на елементарен въпрос, който е длъжна да знае, беше облечена в АНЦУНГ. И това е лицето на банката. Къде в БГ работят така облечени, отвратно, по институциите.
Друг пресен пример. Извинявам се, че има хора които може да го приемат лично, щото се отнася за тяхна светиня, но става дума за Отавския университет.
Отивам да се видя с директорката на програмата. Въпросната дама, която си беше жива матрона, ми казва да вляза, докато си е метнала единия крак върху другия, развлачената и черна пола се е вдигнала до коляно и си чеше крака. В същото време едва смогва да ми каже Какво има(никакви обноски, никакво уважение или етикет), мляскайки бадеми, орехи и незнам си що от един найлонов плик.
Същата в едно писмо до мен е написала следното нещо: Hellow Elena. Копи-пейстнала съм го. И това е директор на магистърските и докторските програми.
Нямам думи. Тук немарливостта е навсякъде.
Alina
Една година разнасях храни/деливари/ ,работехме с 46 заведения само в центара и около25 в КДН и НДЖ,така че имам много богати впечатления даже и от уж луксозните им заведения.С много малки изключения навсякъде са мундари,за това казвам ,че в България такова нещо няма.Работил съм в Балкантурист-Интерхотели до 1994г. 9год. и много добре знам какво пиша.Това е за преди 10г. ,а да не говорим в съвременна България какво е нивото,тия са на десетки години след нас и проблемът им на този континент е ,че няма от къде да се научат,докато ние в България се учехме от опита на Европа Болшинството от моя бранш са излизали на стария континент,възприеха го и го приложиха в Бг.,а и българина по принцип е естет с развито чувство за красивото,а не кон с капаци като болшинството от тукашните.
Особенно на тия с архаичните и миризливи депанйори и доларами ,ако са в България даже и циганите от Факултета няма да им стапят в дупките,за к'во ниво изобщо да говорим в тая мизерия.
Особенно на тия с архаичните и миризливи депанйори и доларами ,ако са в България даже и циганите от Факултета няма да им стапят в дупките,за к'во ниво изобщо да говорим в тая мизерия.
- bliasaka
- Блясъчко Мечтателник
Za takiva sluchai az si imam edna prikazka-kogato v Evropa e bilo Vazrajdaneto tuk indiancite sa se onojdali s katericite.
Balgaria v mnogo otnoshenia e mnogo po-napred ot tuk.Ne sluchaino kato kajesh,che si ot Europe tuk te gledat taka,kakto kogato kajesh v BG,che jiveesh v Kanada.Na mnogo bokluci tuk pishe "Imported from Europe" za da moje da se prodavat.
No kakvo da se pravi-niama idealno miasto na tozi sviat.
Balgaria v mnogo otnoshenia e mnogo po-napred ot tuk.Ne sluchaino kato kajesh,che si ot Europe tuk te gledat taka,kakto kogato kajesh v BG,che jiveesh v Kanada.Na mnogo bokluci tuk pishe "Imported from Europe" za da moje da se prodavat.
No kakvo da se pravi-niama idealno miasto na tozi sviat.
Да, приятели, но и тук си има за някои неща хубави страни.
Днес се връщам от магазина с 7 торби в ръце и раница натъпкана до дупка на гърба. Нямам кола и всичко това го мъкна в автобуса и на ръце до блока. Та приближавам се до блока, и един човек, който беше излязал отвън, и го подминах, остана зад мен, го видях в един момент да ме изпреварва и да набира скорост. Отиде и ми отвори външната врата, а после и вътрешната, която се отваря с електронен ключ и за която трябваше иначе да пусна чантите на земята за да я отворя. Евала. Човекът не ми е никакъв и поне аз за първи път го виждам. Той се върна поне 100 метра за да направи този жест за мен, при това без дори да съм го молила, или поглеждала за помощ в очите, или квото и да е. Човекът просто го направи, щото явно е ЧОВЕК.
Нямам думи да изразя какво изпитах в този момент. Бях толкова уморена, броях си крачките до края, до входа, и той като направи това, просто ... Канада си е Канада. Има и доста свини, и доста лицемерие, но има и ХОРА понякога. Това в БГ не знам дали би ми се е случило.
А и днес като се чух с мама и и викам - иска ми се да си дойда за малко, тя ми вика - хич не си прави труда да идваш в тая мизерия. Ела си като вземеш паспорта, да не губиш дни и месеци до него.
Гледам, че и Номерчето е нещо разочаровано...
Днес се връщам от магазина с 7 торби в ръце и раница натъпкана до дупка на гърба. Нямам кола и всичко това го мъкна в автобуса и на ръце до блока. Та приближавам се до блока, и един човек, който беше излязал отвън, и го подминах, остана зад мен, го видях в един момент да ме изпреварва и да набира скорост. Отиде и ми отвори външната врата, а после и вътрешната, която се отваря с електронен ключ и за която трябваше иначе да пусна чантите на земята за да я отворя. Евала. Човекът не ми е никакъв и поне аз за първи път го виждам. Той се върна поне 100 метра за да направи този жест за мен, при това без дори да съм го молила, или поглеждала за помощ в очите, или квото и да е. Човекът просто го направи, щото явно е ЧОВЕК.
Нямам думи да изразя какво изпитах в този момент. Бях толкова уморена, броях си крачките до края, до входа, и той като направи това, просто ... Канада си е Канада. Има и доста свини, и доста лицемерие, но има и ХОРА понякога. Това в БГ не знам дали би ми се е случило.
А и днес като се чух с мама и и викам - иска ми се да си дойда за малко, тя ми вика - хич не си прави труда да идваш в тая мизерия. Ела си като вземеш паспорта, да не губиш дни и месеци до него.
Гледам, че и Номерчето е нещо разочаровано...
Alina
- bliasaka
- Блясъчко Мечтателник
Razbira se,che Kanada si e Kanada.Spor niama.Moiata misal beshe,che kogato se govori za BG i Kanada ne triabva da se kazva "Eba ti kolko e skapano vsichko v BG i kolko e hubavo v Kanada".Kakto BG,taka i Kanada si imat svoite plusove i minusi.Na men sashto mi se e sluchvalo dosta chesto da si kazvam "Ako tova beshe v BG niamashe da stane".
Tuk se opitvat da te izlajat/izmamiat s hitrost,dokato v BG spored men sa brutalni i nagli.No pak BG si e moiata BG
Tuk se opitvat da te izlajat/izmamiat s hitrost,dokato v BG spored men sa brutalni i nagli.No pak BG si e moiata BG