За да нямате проблеми с българската митница

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
speedy

Мнение от speedy »

Информацията не е вярна.

КАНАДА

В Канада можете да внесете, без да декларирате:

до 1.5 литра вино
до 1.14 литра ликьор или твърд алкохол
24 кутии по 335 мл /или количество в бутилки, равно на 8.5 литра/ бира. Ако сте чужденец и влизате в страната, трябва да проверите дали количествата алкохол и цигари не са различни за конкретната провинция, в която отивате.
200 къса цигари, 50 пури или 200 грама тютюн
......
Правилното е, че може да се внасят безмитно, но трябва да се декларират. А преводът liquor=ликьор е малък бисер.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
LaRue

Мнение от LaRue »

speedy, в този форум съм давал и друг линк по въпроса за вноса на стоки в Канада
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
speedy

Мнение от speedy »

LaRue написа:speedy, в този форум съм давал и друг линк по въпроса за вноса на стоки в Канада
Да де. Този е истиският. Надявам се, че не си ме заподозрял, че те обвинявам за разпространение на невярна информация. Просто customs.bg изглежда като отдел "Хумор и забава" и вината си е изцяло тяхна. Още повече че най-отдолу те самите имат връзка към правиланата информация.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

А някой знае ли как стои въпроса с вноса на стоки в БГ. Дали няма да ме карат да плащам мито за цифровия фотоапарат, видеокартата за PC-то или пък за обиците които купих на сестра ми?
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

Shtono написа:А някой знае ли как стои въпроса с вноса на стоки в БГ. Дали няма да ме карат да плащам мито за цифровия фотоапарат, видеокартата за PC-то или пък за обиците които купих на сестра ми?
по закона за митниците, лице пребивавало повече от 6 месеца в чужбина има право да внесе всички свои лични вещи, които е закупил по врене на престоя си, като не заплаща мито и ДДС. Ако живо те интересува утре мога да ти кажа и члена че ме мързи сега ровя, а пък закона е в офиса :)
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

flateric написа:
Shtono написа:А някой знае ли как стои въпроса с вноса на стоки в БГ. Дали няма да ме карат да плащам мито за цифровия фотоапарат, видеокартата за PC-то или пък за обиците които купих на сестра ми?
по закона за митниците, лице пребивавало повече от 6 месеца в чужбина има право да внесе всички свои лични вещи, които е закупил по врене на престоя си, като не заплаща мито и ДДС. Ако живо те интересува утре мога да ти кажа и члена че ме мързи сега ровя, а пък закона е в офиса :)
мене ме вълнува. на един познат са му правили проблеми. искали са да плаща за видеокамерата си и за други такива неща мито. И той ми каза че (то е ясно де) като им казал че могат да го врънкат за пари колкото си щат, но има еди каква си точка от закона и те млъкнали. дай я та като се наложи и ние да цитираме и да се правим на умни :idea:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
flateric

Мнение от flateric »

извинявам се срока е 12 месеца:
Чл. 674. (1) Освен при особени обстоятелства безмитният внос се разрешава за лично имущество, декларирано за внос преди изтичането на 12 месеца от датата, на която лицето е установило постоянното си местопребиваване на митническата територия на Република България.
(2) Вносът на лично имущество може да бъде осъществяван чрез няколко отделни пратки в срока по ал. 1, при условие че то е било обявено при първоначалното митническо оформяне на имуществото.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 4 от 2001 г.) В случай че поради непреодолима сила или непредвидими обстоятелства заинтересуваният не може да внесе личното си имущество до 12 месеца след датата, на която е сменил постоянното си местопребиваване, той може, с разрешение на директора на регионалната митническа дирекция, в района на което е постоянното му местопребиваване, да внесе това имущество най-късно до 3 години след преселването.
Чл. 675. (1) В отклонение от разпоредбите на чл. 674 може да се разреши безмитен внос на лично имущество, декларирано за внос, преди лицето да е установило постоянното си местопребиваване на митническата територия на Република България, при условие че то поеме писмено задължението да оформи постоянното си местопребиваване в срок до 6 месеца. В този случай митническите органи изискват обезпечаване на това задължение в определени от тях вид и размер.
(2) При прилагане разпоредбите на ал. 1
6-месечният срок, предвиден за превозните средства по чл. 669, ал. 1, т. 1, се изчислява към датата, на която превозното средство е било въведено на митническата територия на Република България.
Чл. 676. (1) Когато лице поради професионални задължения напусне страната, където е било постоянното му местопребиваване, без едновременно с това да се установи на постоянно местопребиваване на митническата територия на Република България, но с намерение да се установи тук по-късно, митническите органи могат да разрешат безмитен внос на личното имущество, което лицето прехвърля с такава цел на митническата територия на Република България.
(2) Безмитният внос на личното имущество по ал. 1 се разрешава от началника на митницата, в чийто район се намира населеното място, където е временното или продължителното местопребиване на лицето, при условията и в сроковете по чл. 668-674. В този случай сроковете по чл. 671, ал. 1 и чл. 674, ал. 1 започват да текат от датата на въвеждането на личното имущество на митническата територия на Република България.
(3) Безмитният внос се разрешава, при условие че лицето поеме писмено задължението да установи постоянното си местопребиваване на митническата територия на Република България в срок, определен в зависимост от обстоятелствата от митническите органи. Митническите органи изискват обезпечаване на това задължение в определена от тях форма и размер до установяване на постоянното местопребиваване на лицето в Република България.
Чл. 677. (1) Митническите органи могат да не прилагат разпоредбите на чл. 669, 671 и 673, когато поради изключителни политически обстоятелства лицето е принудено да смени постоянното си местопребиваване от друга държава на митническата територия на Република България.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 4 от 2001 г.) При прилагане на ал. 1 безмитният внос се разрешава от Централното митническо управление след представяне на положително становище от компетентния за случая орган.
http://www.paragraf22.com/pravo/praviln ... ет и първа
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

От посоченото по-горе разбирам че ако не си бил непрекъснато повече от 12 месеца извън БГ могат да ти искат мито за стоки и предмети внасяни за лична употреба. А кой как определя стойноста им не е ясно.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Тази тема не е за в Полезни връзки - премествам я във форум Канада.
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Ето линкът от митниците за Информация за пътуващите за КАНАДА (хващайте го с десния бутон на мишката, когато горе стои само главното URL).
Гост

Мнение от Гост »

Alex_dim написа:Ето линкът от митниците за Информация за пътуващите за КАНАДА (хващайте го с десния бутон на мишката, когато горе стои само главното URL).
Как го направи това, Alex_dim, научи и нас невежите, моля :wave:
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

:lol: Кликваш с десния бутон на мишката някъде върху текста. От падащото менюто (за IE 6; при другите браузъри може да има разлика) избираш Properties и излиза точният адрес. :wink:
Гост

Мнение от Гост »

Много благодаря :beer2:
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

:drink: :wink:
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Za tezi,koito shte patuvat nasam-potarsete v mrejata site na Canada Customs (mislia,che beshe Canada Revenue and Customs Agency) i ottam si vijte tochno na kakvo imate i ne pravo da vnesete.Ne se zanimavaite da chetete neshtata na tia kreteni bg mitnichari.
(ликъор-леле tapite parcheta).
Заключено