Наистина порядъка за интервюта е странен, аз съм с документи от 05.2000(първото ми писмо за формуляри до Виена беше есента на 1999

) и интервюто ми мина горе долу "навреме" - имам в предвид след забавянията заради новия закон, които мен лично почти ме бяха отказали, имайки в предвид и доста по-високите изисквания в началото. Т.е. около 3-4 месеца след решението на министерството за сегашните правила (последните минали по стария закон знам, че са от 02/03 2000). Освен това това което видях в Букурещ и двата пъти които ходих до посолството, бяха пълна стая с чакащи за интервюта за всички видове визи и списък от 7-8 човека за PR интервюта. Само един служител обработва тези случаи по мои наблюдения. Защото за тези интервюта ви канят вътре в сградата а не в кабинките (това са наблюдения от моите ходения и на един приятел, който също мина успешно скоро, той беше с документи от 08.2000).
Та според мен това е основната причина за ниската скорост на обработка. Смятайте сами при следните начални условия:
Един служител; 7-8 интервюта дневно; 4 дни в седмица за обработка; 3 държави за обработка

. Май че преди Букурещ идваха в БГ и то по няколко човека от Виена за 1 или две седмици и доколкото си спомням от един познат който 1999 мина са обработвали по няколко стотин човека.
Така че ако изобщо нещо може да се направи е или да увеличат хората в Букурещ или да упълномощят човек в София (по-добрия вариант според мен). Сами се сещате колко лесно е това да се случи и че се изискват междудържавни спогодби и т.н., така че поне мен ако ме питате или почвайте процедурата в Квебек или просто си използвайте времето полезно и не се ядосвайте излишно - това просто няма да промени нищо нито ще накриви нечия административна шапка

.
Освен ако не сте мераклии и не въздействате на българската държава за такива споразумения.
За току що влезлите българи в Канада е много по-трудно да въздействат на канадската държава, изобщо не се заблуждавайте по въпроса - бъдете реалисти (все едно вие в момента да чуете какво ви казва някой емигрант от Афганистан в България примерно - вероятно просто ще го наречете "талибан"

).