printiraite si tova v bg

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
dodo

Мнение от dodo »

kolko si tapa, Boje, plasha se
prekrasno e tshe obiasni na, tesi ot BG, na koito detsata im platshat ot glad, kak tvoite ne iadat parjoli ot 1 lev i kak nimam losho thse si doshla s torba kradeni pari

ti da ne si na hranilka pri klerkovete, a ? tam li mislish tshe si se uredila da rabotish ? Ili mai drantshite pari s tozi forum za da pishete gazomiini laji i da lajete horata ?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Social + rabota na cherno (ne po specialnostta ) e po izgodno ot rabota (ne po specialnostta) za $10 na chas. Prosto wzemete edin kalkulator i si smetnete... Estestweno ne mozhesh da wzemash zaemi, no i s rabota za $10 nadali shte ti dadat goljam zaem ot bankata...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
joro

Мнение от joro »

Lub0 написа:Social + rabota na cherno (ne po specialnostta ) e po izgodno ot rabota (ne po specialnostta) za $10 na chas. Prosto wzemete edin kalkulator i si smetnete... Estestweno ne mozhesh da wzemash zaemi, no i s rabota za $10 nadali shte ti dadat goljam zaem ot bankata...
Ейййй, с такива като вас Канада много ще прокопса, направо ще стане втора България :D :D :D
Аз се чудя защо в България безработицата намалява, а в Канада се увеличава, май причината е в емиграцията :D :D :D
Чудя се при следващият доклад на ООН за индекса на човешкото развитие дали Канада ще е в първата, или втората десетка :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ti mene ne me misli... Pomisli si po dobre kak ti shte prokopsash... Inache w Canada pari ima za wsichki, nema strashno!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Az puk kazwam, 4e e dobre, 4e go ima sociala, za6toto ima6 sigurnost, 4e niama da ostane6 gladen (saotweno i decata ti), ako ne move6 da si nameri6 barzo rabota. Za6toto sas social e wazmovno da se viwee! Oswen towa dopuskat i da raboti6 oficialno, kato suma do 300$ ne ti ia udarvat.
Da dopalnia (biah go pisala i predi), 4e tuk w la ville de Quebec 4erna rabota po4ti niama. Samo wednag popadnah na rabotodatel, kojto mi predlovi da rabotia na 4erno, i toj be6e kitaec ot Montreal s prohogda6t biznes tuk. Taka 4e niamam predwid social+rabota na 4erno. Iawno w Montreal towa e na4in na viwot na mnogo hora, no ne i tuk.

Na Ombi: za men socialat niama predimstwa, no e izhod. Zatowa triabwa da se pi6e za nego, a ne kato dojdat tuk horata i ostanat bez pari, da se 4udiat kakwo da prawiat, ami da si znaiat na kakwo imat prawo i na kakwo mogat da raz4itat. Ako ima i tarikatlaci, neka da gi znaiat i tiah.

W moia slu4aj: ako ne be6e sociala, ne mogeh da si pozwolia "luxa" da rabotia neplaten stag prez liatoto, ta da trupam proslowutia kanadski stag ne kato mia4 na 4inii, koeto za CV mnogo ne warwi maj.

I kato niamat pari horata, 6te iadat parvoli za 2$ kiloto (za 1$ niama) i u6ite im 6te pra6tiat. :lol: Nie towa si iadem i o6te ne sme mutirali :wink:

Sega puk da ne po4nete s pou4enia kolko sa wredni tia OGM... Znam, ama towa e polovenieto.
Обичам да преча
Аватар
Roza

Мнение от Roza »

Anito i Lubo,възхищавам ви се.Трябва да се пише истината за социала,а хората да си направят сметка дали ползването му е под достойнството им или да се възползват от това единствено предимство на социалната държава.
А на тези,които ви критикуват,ще кажа:Тя,лисицата като не стигнала до гроздето и казала,че е кисело... :D
Всичко не само не е толкова просто, колкото изглежда, но и просто не е така.
Гост

Мнение от Гост »

Roza написа:Anito i Lubo,възхищавам ви се.Трябва да се пише истината за социала,а хората да си направят сметка дали ползването му е под достойнството им или да се възползват от това единствено предимство на социалната държава.
А на тези,които ви критикуват,ще кажа:Тя,лисицата като не стигнала до гроздето и казала,че е кисело... :D
Тъй като това последното се отнася до моята лисица, ще попитам: Кажете каква е истината за социала ???? Явно не съм в час. :oops:
The Great Bastun

Мнение от The Great Bastun »

Реплика не един friend от Монреал и околностите на въпроса на брадчед му който го разпитва на летище Дорвал при пристигането си в Канада:

-Ами че той социала си е супер ценна реликва.
Той си е направен за взимане.
Ако не го вземеш ти ще го вземе друг.
А пък за работата на черно, какво да ти кажа ?
Който не го мързи да я работи !!!
Аватар
Гой

Мнение от Гой »

Ombudsman написа:
Roza написа:Anito i Lubo,възхищавам ви се.Трябва да се пише истината за социала,а хората да си направят сметка дали ползването му е под достойнството им или да се възползват от това единствено предимство на социалната държава.
Тъй като това последното се отнася до моята лисица, ще попитам: Кажете каква е истината за социала ???? Явно не съм в час. :oops:
Ами истината е ,че работата ,която се намира тук в Кебек е основно за 7-8$ на час и са луди тези дето я смятат за по-добро от "социал+работа на черно".Легалните работи 7-8$/час - повече работа и по-малко пари.
Mtl Гой
Rosi

Мнение от Rosi »

Последно промяна от Rosi на Чет Мар 11, 2004 3:25 pm, променено общо 1 път.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Ami, napravo sam speechless! :P No, ne sam tolkova onemyal, za da ne moga da kaja nyakolko izrecheniya. :P Az za sociala nyama kakvo da kaja, shtoto ne sam mnogo v chas s teya neshta, a i vseki sam si reshava koe e nay-dobroto za nego, taka che nyama da davam akal, no drugo me shashna, kak moje da ima podobni repliki i epiteti! :oops: Sram i pozor! Dodo, relax be chovek i razberi, che ne vseki moje da e na tvoeto mnenie! Ne moje vseki kato tebe da mrazi Canada i da ya plyue. Osobeno pak kanadskoto obrazovanie, koeto go predpochitam 1000 pati pred bugarskoto, shtoto mi vrshi mnogo poveche rabota, a tochno tova ot bg moga da go izpolzvam vmesto toaletna hartiya kato se diplomiram next year. :lol: Tova che nyakoy ne misli kato teb ne oznachava, che e kradec i idiot. A, ti kato mrazish tolkova Canada, shto ne idesh v gotinata si rodina bg i da agitirash horata kolko e kofti tuk? Moje inyakoy da ti povyrva, che v bg e po-got ot tuk. :P Dano da stanesh malko po-umren, shtoto pochvash da se izlagash. Sorry, che se izrazyavam ryazko, ama ti s teya epiteti napravo se zabravi, i to po otnoshenie na Ombi, koyato e edna ot nay-obektivnite uchastnichki v toya forum i kogato tryabva e kritikuvala i Canada.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

zdraveite vsi4ki, vijdam 4e tuka se vihri stra6na polemika.Purvo durja da pod4ertaia 4e 150-170$ za internet ,kabel i tok sa prosto ludost.Ne znam to4no kolko pla6tam,poradi facta, 4e tuka ot promocii buka i idva moment v koito zabraviam za koe kolko pla6tame, no internet de base zapo4na na 20$,kabelnata e 23,toka 20 ,a telefona 25.Plus tova, sled kato si prekarah kabelna tv, sled tova si pusnah haute vitesse i imam 10$ otstupka na interneta,koito mi idva na okolo 25$.Niama da vi smiatam totala ,dostatu4no golemi ste za da si go smetnite sami.
Za ili protiv sociala.Ne sum protiv, ako vijda6 4e ot tova zavisi sobstvenosto ti oceliavane.Slujitelka v MRCI ot biv6a ugoslavia e bila 1 god na social, kato mlada imigrantka.Lo6o e kogato tova stava sistema.A nai-4esto pri niakoi ot nas, bulgarite e sistema.Lo6oto e 4e ne se osuznava facta, 4e jiveem v Canada.Canada ne e gast arbaiterska durjava, taka 4e tova kolko pari vadi6 e mnogo po- malovajno ot tova, ima6 li siguren dohod ili ne.Poznavam hora, koito sa na social godini, 2 ili 3 mislia,no te ne sa napravili kra4ka napred.Za6to..za6toto toi vadi dostatu4nosocial+rabota na 4erno+ detski.Problema e 4e ne moje da se vpi6e v sistemata.Me4tae za ku6ta, za 2 koli, no ne moje da gi ima.Ima edna kreditna karta , mislia 4e e za 1000$ ako ne i za 500$, no ne sum sigurna.Misulta mi e 4e v Canada e mnogo vajno kreditnoto dosie, koeto ti otvaria vratite na tuka6nata sistema, a ne tova kolkio vadi6.Tuka e sme6no da si mislim 4e 6te otidem da si pazarim ku6ta ili nova kola cash, nali se se6tate.Iskam da vmetna i o6te ne6to.Na nikoi tuka ne mu puka dali diplomata vi e ot Zimbabve ili ot Sorbonata.Tova koeto ima zna4enie i koeto pravi trudno turseneto na rabota e kanadskia staj.Ne za drugo, matematikata na vsiakude e edna i su6ta, pedagogikata su6to, no horata iskat preporuki, za da znaiat s kakuv typ 4ovek si imat rabota.Tuka mnogo durjat na 4ove6kite vzaimootno6enia.Taka 4e vajno e da se zahapi.Nai- vajno oba4e e vladeeneto na 2ta ezika.Daje prodava4kite sa bilingue se6tate se.Tova uveli4ava neimoverno 6ansovete za namirane na rabota.Sdiploma ot Bg tuk spokoino moje da si namerite rabota po specialnostta, ako govorite i 2ta ezika razbira se ili pone samo frenski.Tova vse pak si zavisi ot rabotnoto miasto.No tova,koeto 6te kompensirate v na4aloto e ne lipsata na obrazovanie, a lipsata na kanadski opit.Za koeto estestveno 6te se naloji da rabotite za10$/4as.No sled 1 godina 6te si namerite nova rabota za po- visoka zaplata ve4e s nali4nia kanadski opi.Tupo e da se govori za nepriznavane na diplomite.Na nikoi ne mu puka ot kude vi e diplomata.Edinstvenoto koeto vi pitat po vuprosa e tova na kakvo se ravniava.Otgovora podal sum dokumenti za equivalence i mi garantirat nai -malko bac, no se 4aka 3 meseca, gi zadovoliava napulno.Zaplati ot 7,8$ sa sme6ni i sa zaplati na servitiorki, koito imat+ tova i zaduljitelnia bak6i6.6iva4kite su6to rabotiat za 7-7.50, no se se6tate 4e rabotata e na 4erno.Nemislimo e da sravniavame sigurnostta na edna legalna rabota za 10$ na 4as s tazi na sociala.Da ne govorim za medicinskoto osiguriavane, osigurenia dostup do kreditnata sistema, koiato ti pozvoliava da jivee6 kato bial 4ovek v biala durjava, kakto i za sobstvenoto udovletvorenie kato se vurne6 ot rabota, 4e si izvadil 4estno 80$ za edin den i denia ti e pulen i to smisleno, za6toto znae6 4e ima6 ku6ta da izpla6ta6, kola.Ne6ta za koito na social 6te ima da me4tae6.AA i moia poznat smiata da se vru6ta v bg.Za6to, ami za6toto toi vadi 3000$ na mesec, no ob6to vzeto niama kakvo drugo da pravi osven da gi investira v bg.Kakto kazva, tuka ne mi gi iskat, a i ne smeia da gi pokaja,iazuk za trepaneto.Za svedenie pri dvama rabote6ti na bialo tezi pari se vadiat 4e i otgore.A koito iska da stava milioner, neka si raboti na bialo prez denia, vmesto da durpa sociala, a ve4er da raznasia pici.Ama ne e lesno.Po-lesno e da se sedi pred komputura i da se pi6at odi za sociala, a 1300-te$ taka ili ina4e si tekat.No po niakoe vreme 6te zakarame niakoia pica ili 6te nosim vestnici,ama pari padat.Priznavam horata koito hodiat na coffi i rabotiat na 4erno za6toto drug izhod niamat, no se celiat na visoko.Za tiah imigraciata e nai-trudna ama tia hora ne mrunkat, te imat put da sledvat.No tia deto 6te mi obiasniavat kolko e hubavo na social i kolko bil skup jivota v canada,mnogo vi molia.Ne ste do6li tuka da ste iztrivalkata na canada.Ia si stegnete zadnicite!I za svedenie naauditoriata dvamata sus supruga mi rabotim, toi po specialnostta si bez da si e vadil equivalence, po4ti vednaga sled pristiganeto ni zapo4na i vadi dosta pove4e ot 10$,az su6to rabotia,bez izvaden equivalence, no i dvamata znaem i 2ta ezika i zabravih da podkrepia ombudsman 4e osven vsi4ko drugo, rabotata ti osiguriava i socialni kontakti izvun kontaktite s bulgari, koeto ti dava vuzmojnost za po- lesna adaptacia.Ne vijdam vupreki vsi4ko koeto izpisah kakuv e smisula na polemikata, tuy kato vinagi 6te ima hora koito sa za sociala i takiva koito sa protivObiknoveno te trudno suzdavat priatelstva v realnia jivot, kakvo ostava za foruma, no nito ednite 6te ubediat drugite kolko e hubavo i neobhodimo da si na social, nito obratno, kakto i horata idva6ti ot Bg niamat nujda ot agitacia na tazi tema.Kato gi grabne jivota, sami 6te si vzemat re6enie.Da izjivee6 ne6tata e po- razli4no ot tova da gi pro4ete6.Taka 4e mai mai samo si 4e6ete ezicite s tazi tema.
A do dido..misleh 4e takiva kato teb ostanaha v bg.Az pone tuk sum sre6tnala samo ka4estveni bulgari.Kolko jalko 4e sa pusnali takuv ekzempliar, taka vpisva6t se v rodnata deistvitelnost da izleze izvun granica.No ne se pritesniavam, tuy kato po4vata tuk ne e blagopriatna za tvoia sort, ti skoro 6te poeme6 obratnia put.Tova e hubavoto na taia durjava.Ili se prisposobiava6 ili si se pribira6, za6toto tunkite bg nomerca ne minavat.No vla4i si sociala, a az 6te pla6tam danuci i vmesto teb, no kato znam 4e te otivat za obratnia bilet na takiva inteligenti kato teb, spia spokoino,4e sum investirala razumno vseki cent!
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

zdraveite vsi4ki, vijdam 4e tuka se vihri stra6na polemika.Purvo durja da pod4ertaia 4e 150-170$ za internet ,kabel i tok sa prosto ludost.Ne znam to4no kolko pla6tam,poradi facta, 4e tuka ot promocii buka i idva moment v koito zabraviam za koe kolko pla6tame, no internet de base zapo4na na 20$,kabelnata e 23,toka 20 ,a telefona 25.Plus tova, sled kato si prekarah kabelna tv, sled tova si pusnah haute vitesse i imam 10$ otstupka na interneta,koito mi idva na okolo 25$.Niama da vi smiatam totala ,dostatu4no golemi ste za da si go smetnite sami.
Za ili protiv sociala.Ne sum protiv, ako vijda6 4e ot tova zavisi sobstvenosto ti oceliavane.Slujitelka v MRCI ot biv6a ugoslavia e bila 1 god na social, kato mlada imigrantka.Lo6o e kogato tova stava sistema.A nai-4esto pri niakoi ot nas, bulgarite e sistema.Lo6oto e 4e ne se osuznava facta, 4e jiveem v Canada.Canada ne e gast arbaiterska durjava, taka 4e tova kolko pari vadi6 e mnogo po- malovajno ot tova, ima6 li siguren dohod ili ne.Poznavam hora, koito sa na social godini, 2 ili 3 mislia,no te ne sa napravili kra4ka napred.Za6to..za6toto toi vadi dostatu4nosocial+rabota na 4erno+ detski.Problema e 4e ne moje da se vpi6e v sistemata.Me4tae za ku6ta, za 2 koli, no ne moje da gi ima.Ima edna kreditna karta , mislia 4e e za 1000$ ako ne i za 500$, no ne sum sigurna.Misulta mi e 4e v Canada e mnogo vajno kreditnoto dosie, koeto ti otvaria vratite na tuka6nata sistema, a ne tova kolkio vadi6.Tuka e sme6no da si mislim 4e 6te otidem da si pazarim ku6ta ili nova kola cash, nali se se6tate.Iskam da vmetna i o6te ne6to.Na nikoi tuka ne mu puka dali diplomata vi e ot Zimbabve ili ot Sorbonata.Tova koeto ima zna4enie i koeto pravi trudno turseneto na rabota e kanadskia staj.Ne za drugo, matematikata na vsiakude e edna i su6ta, pedagogikata su6to, no horata iskat preporuki, za da znaiat s kakuv typ 4ovek si imat rabota.Tuka mnogo durjat na 4ove6kite vzaimootno6enia.Taka 4e vajno e da se zahapi.Nai- vajno oba4e e vladeeneto na 2ta ezika.Daje prodava4kite sa bilingue se6tate se.Tova uveli4ava neimoverno 6ansovete za namirane na rabota.Sdiploma ot Bg tuk spokoino moje da si namerite rabota po specialnostta, ako govorite i 2ta ezika razbira se ili pone samo frenski.Tova vse pak si zavisi ot rabotnoto miasto.No tova,koeto 6te kompensirate v na4aloto e ne lipsata na obrazovanie, a lipsata na kanadski opit.Za koeto estestveno 6te se naloji da rabotite za10$/4as.No sled 1 godina 6te si namerite nova rabota za po- visoka zaplata ve4e s nali4nia kanadski opi.Tupo e da se govori za nepriznavane na diplomite.Na nikoi ne mu puka ot kude vi e diplomata.Edinstvenoto koeto vi pitat po vuprosa e tova na kakvo se ravniava.Otgovora podal sum dokumenti za equivalence i mi garantirat nai -malko bac, no se 4aka 3 meseca, gi zadovoliava napulno.Zaplati ot 7,8$ sa sme6ni i sa zaplati na servitiorki, koito imat+ tova i zaduljitelnia bak6i6.6iva4kite su6to rabotiat za 7-7.50, no se se6tate 4e rabotata e na 4erno.Nemislimo e da sravniavame sigurnostta na edna legalna rabota za 10$ na 4as s tazi na sociala.Da ne govorim za medicinskoto osiguriavane, osigurenia dostup do kreditnata sistema, koiato ti pozvoliava da jivee6 kato bial 4ovek v biala durjava, kakto i za sobstvenoto udovletvorenie kato se vurne6 ot rabota, 4e si izvadil 4estno 80$ za edin den i denia ti e pulen i to smisleno, za6toto znae6 4e ima6 ku6ta da izpla6ta6, kola.Ne6ta za koito na social 6te ima da me4tae6.AA i moia poznat smiata da se vru6ta v bg.Za6to, ami za6toto toi vadi 3000$ na mesec, no ob6to vzeto niama kakvo drugo da pravi osven da gi investira v bg.Kakto kazva, tuka ne mi gi iskat, a i ne smeia da gi pokaja,iazuk za trepaneto.Za svedenie pri dvama rabote6ti na bialo tezi pari se vadiat 4e i otgore.A koito iska da stava milioner, neka si raboti na bialo prez denia, vmesto da durpa sociala, a ve4er da raznasia pici.Ama ne e lesno.Po-lesno e da se sedi pred komputura i da se pi6at odi za sociala, a 1300-te$ taka ili ina4e si tekat.No po niakoe vreme 6te zakarame niakoia pica ili 6te nosim vestnici,ama pari padat.Priznavam horata koito hodiat na coffi i rabotiat na 4erno za6toto drug izhod niamat, no se celiat na visoko.Za tiah imigraciata e nai-trudna ama tia hora ne mrunkat, te imat put da sledvat.No tia deto 6te mi obiasniavat kolko e hubavo na social i kolko bil skup jivota v canada,mnogo vi molia.Ne ste do6li tuka da ste iztrivalkata na canada.Ia si stegnete zadnicite!I za svedenie naauditoriata dvamata sus supruga mi rabotim, toi po specialnostta si bez da si e vadil equivalence, po4ti vednaga sled pristiganeto ni zapo4na i vadi dosta pove4e ot 10$,az su6to rabotia,bez izvaden equivalence, no i dvamata znaem i 2ta ezika i zabravih da podkrepia ombudsman 4e osven vsi4ko drugo, rabotata ti osiguriava i socialni kontakti izvun kontaktite s bulgari, koeto ti dava vuzmojnost za po- lesna adaptacia.Ne vijdam vupreki vsi4ko koeto izpisah kakuv e smisula na polemikata, tuy kato vinagi 6te ima hora koito sa za sociala i takiva koito sa protivObiknoveno te trudno suzdavat priatelstva v realnia jivot, kakvo ostava za foruma, no nito ednite 6te ubediat drugite kolko e hubavo i neobhodimo da si na social, nito obratno, kakto i horata idva6ti ot Bg niamat nujda ot agitacia na tazi tema.Kato gi grabne jivota, sami 6te si vzemat re6enie.Da izjivee6 ne6tata e po- razli4no ot tova da gi pro4ete6.Taka 4e mai mai samo si 4e6ete ezicite s tazi tema.
A do dido..misleh 4e takiva kato teb ostanaha v bg.Az pone tuk sum sre6tnala samo ka4estveni bulgari.Kolko jalko 4e sa pusnali takuv ekzempliar, taka vpisva6t se v rodnata deistvitelnost da izleze izvun granica.No ne se pritesniavam, tuy kato po4vata tuk ne e blagopriatna za tvoia sort, ti skoro 6te poeme6 obratnia put.Tova e hubavoto na taia durjava.Ili se prisposobiava6 ili si se pribira6, za6toto tunkite bg nomerca ne minavat.No vla4i si sociala, a az 6te pla6tam danuci i vmesto teb, no kato znam 4e te otivat za obratnia bilet na takiva inteligenti kato teb, spia spokoino,4e sum investirala razumno vseki cent!
todor73

Мнение от todor73 »

iavno ima interes kqm temata za sociala kakto i ne sqm se sqmniaval. prosto horata gi e sram da popitat, sled pisanicite na niakoi drugi, to леле i nivoto mnogo vdignaha letvata vse naucheni idvat ili s torbata. za mesoto ot 2$ i sokovete (tuk ako ne tejaha mnogo stiah da gi kupuvam v promichleno kolichestvo bez da mislia kolko struvat, v bg drug e problema, problema tuk e che sa ogm, da vi imam problemite ) niama da pisha mnogo samo davam reperite, che gi ima ako ne ste rodeni s zlatni lqjichki v ustata... vse pak sociala e za vremenno za cial jivot ne stava pone mislia che ne idvate samo za tova. ucheneto e drugia variant = social + 200 i ne pqrdite po cial den ami ste v istinska quebecarska sreda forca e goliam pqk i otlagate prisqdata za tqrsene na rabota nepodgotveni. stranno a, tova ni vqlnuva nas obiknovennite imigranti pqk vie si pishete pak, da znaem za v bqdeste kakvo ni ochakva :oops: starta e razlichen niakoi sa po- po . ehh jivot. :D
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

A ba Dodo, a be lainarche prokleto....saradi takiva kato teb iskame da napusnem Balgaria. Silno se nadiavah tvoiata poroda da ia niama v Canada, ama neise. Balkanskata prostashtina iavno se e rasprostranila po zelia sviat...
Заключено