Как да си напишем CV

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Mariana написа:1/ Заема наведнъж ли се отпуска или всеки месец заедно със стипендията
2/ След колко време след като си кандидатствал за заем и стипендия ти ги отпускат, защото в началото на декември ще разбера дали съм приета, след което ще трябва да кандидатствам за заем и стипендия, и с тези празници дали ще има време да обработят документите, тъй като сесията започва януари?
Май много станаха въпросите не по темата, ама не ми се пуска нова тема.
споко бре, Мариана, ще те обслужим с въпросите :D
ако си graduate student ти се дава един миминум който си го изработваш като teacher assistanт i research assistant. така ти се събират около 2000 на месец , ако те задоволява няма да има смисъл да кандидатстваш за заеми и кредитни линии. също така ако суперваизора ти е готин , може и повече пари да ти отпусне.
ако не си graduate тогава е по-сложно, ще трябва да си кандидатстваш за заема и стипендията. ако теглиш от банките- около 2 месеца се мисли, зависи от специалността, може и доста по-кратко. казваш- ще ми отпускате ли заем или да ходя в друга банка? те от това много се стряскат, още повече ако си специалност , която е търсена и носеща пари-тогава са много бързи с процедурата по отпускането :D . за тук например се отпуска на година, кат покажеш че си записала по-горен курс , тогава ти отпускат наново. че то ако беше наведнъж да ти дадат парите аз сега щях да пиша от БГ , нейде от морето с бира в ръка и няколко мацки в мене :D ама тези са хитрииии, не са толко тъпи, колкото си мислим :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
мравката Z

Мнение от мравката Z »

mariana
Ако ще учиш в Монреал погледни следния сайт http://www.afe.gouv.qc.ca/
този сайт е за финансова помощ за обучение
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Joy

Мнение от Joy »

2/ След колко време след като си кандидатствал за заем и стипендия ти ги отпускат, защото в началото на декември ще разбера дали съм приета, след което ще трябва да кандидатствам за заем и стипендия, и с тези празници дали ще има време да обработят документите, тъй като сесията започва януари?
Мариана,срока,за който се обработват документите от бюрото по пре е бурс е 3 месеца и не по-малко! След 3 мес. ще получиш една минимална първоначална сума,а за крайната ще трябва да чакаш още(аз още не съм я получила-мамка им!). Това не зависи от банките. Банката веднага ми преведе сумата.
Има един много тънък момент,за който никой не ми каза и никъде не е написан и заради който бая време треперих без пари...
За заем и степендия се кандидатства още преди да си приета!!!
Иначе,няма да имаш с какво да си платиш за първия триместър.
Достатъчно е да имаш Code permenent,който ще го получиш след подаване на документите. На повтаряй моята грешка,че бая ядове ми костваше!
Още веднага след получаването на кода си задействай нещата и документите за заема и стипендия!
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

JOY написа:
Мариана,срока,за който се обработват документите от бюрото по пре е бурс е 3 месеца и не по-малко! След 3 мес. ще получиш една минимална първоначална сума,а за крайната ще трябва да чакаш още(аз още не съм я получила-мамка им!). Това не зависи от банките. Банката веднага ми преведе сумата.
Има един много тънък момент,за който никой не ми каза и никъде не е написан и заради който бая време треперих без пари...
За заем и степендия се кандидатства още преди да си приета!!!
Иначе,няма да имаш с какво да си платиш за първия триместър.
Достатъчно е да имаш Code permenent,който ще го получиш след подаване на документите. На повтаряй моята грешка,че бая ядове ми костваше!
Още веднага след получаването на кода си задействай нещата и документите за заема и стипендия!
тук бая време се писа по тая тема и аз много пъти поватрях да се почва от рано, ама ...
дру мнооооооооооого важен момент!!!!

Ако почнеш през януари, то взимаш в повечето случаи само заема, тъй като той е пръв. А после през новата УЧЕБНА година пак почваш от заема - т.е. в една година взимаш 2 заема.
Гледайте да почвате през есента - т.е. НОВАТА УЧЕБНА година.

Навсякъде по документите пише кога каква сума ще получиш (явно жой не е прочела, както за изпита по френски, който е задължителен за всички ордрета).

Разбира се сумата не се взима наведнъж!!!!!

Новото е че трябва да си вземете гарантирания сертификат от Университета, защото се почва директ депозит от Януари.
Ако не го направите, няма да си получите парите когато трябва.

И ОТНОВО (за жой :wink: ) ОТ ЯНУАРИ САМО ДИРЕКТ ДЕПОЗИТ В БАНКАТА!!!!

погрижете nawreme се иначе "бая време треперих без пари"
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Dear Student,

Please note that Quebec Student Financial Aid will be deposited directly into the student’s bank account beginning in January 2005.
In order for you to receive your student aid, you must bring the ‘Certificate of Guarantee’ and the ‘Loan Agreement’ issued by the Quebec Financial Aid program to your bank.
These documents are now available at the McGill Student Aid Office.
Student Aid Office
Brown Student Services Building, Room 3200,
Hours: 9:00 to 5:00, Monday to Friday
In order to make sure that your student aid arrives in your account January 6, 2005, you must bring your ‘Certificate of Guarantee’ and your ‘Loan Agreement’ to your bank by December 17, 2004.

For further information, contact the SAO at 398-6015.

Please do not reply to this email

Bonjour,

À partir de janvier 2005, l’aide financière aux études du gouvernement du Québec sera versée directement dans le compte de l’étudiant à son institution financière.

Afin de recevoir votre aide, vous devez remettre votre ‘Certificat de garantie’ et votre ‘Convention de prêt’ à votre institution financière. Ces documents sont maintenant disponibles au Service d’aide financière de l’Université McGill.
Service d’aide financière
Pavillon Brown des services aux étudiants, Bureau 3200 Heures d’ouverture : de 9h à 17, du lundi au vendredi

Afin de vous assurer de recevoir votre dépôt dans votre compte le 6 janvier 2005, vous devez remettre votre ‘Certificat de garantie’ et votre ‘Convention de prêt’ à votre institution financière au plus tard le 17 décembre 2004.

Pour de plus amples renseignements, veuillez vous adresser au Service d’aide financière de l’Université McGill au 398-6015.

Veuillez ne pas répondre à ce courriel.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

Не е важно толкова как ти е написано резюмето, а как точно търсиш работа , къде и каква стратегия използваш.Ако те интересува една конкретна , малко по-"агресивна", но доста успешна стратегия пиши ми ЛС.Рекрютерите използвай само в краен случай.Един новодошъл имигрант не представлява интерес за тях.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Аватар
Mariana

Мнение от Mariana »

Код перманент получих от университета преди 3 седмици, сега се опитах да си подам документите онлайн, но ми излиза съобщение, че не съществува такъв код. Ще трябва да ходя до Университета и да проверя защо не става. Благодаря на всички за ценната информация!!!
Sliven

Мнение от Sliven »

Elia, molia te, bi li kazala kakva e tazi firma-spodelila si za bilbordovete,no na koia firma da gledame za bilbordove?
Mariana, a ti kakva nekvalifitsirana rabota si nameri o6te na purvata sedmitsa,naistina me interesuva, za da se orientiram kak stoiat ne6tata,makar da sum o6te v BG.
Заключено