споко бре, Мариана, ще те обслужим с въпроситеMariana написа:1/ Заема наведнъж ли се отпуска или всеки месец заедно със стипендията
2/ След колко време след като си кандидатствал за заем и стипендия ти ги отпускат, защото в началото на декември ще разбера дали съм приета, след което ще трябва да кандидатствам за заем и стипендия, и с тези празници дали ще има време да обработят документите, тъй като сесията започва януари?
Май много станаха въпросите не по темата, ама не ми се пуска нова тема.

ако си graduate student ти се дава един миминум който си го изработваш като teacher assistanт i research assistant. така ти се събират около 2000 на месец , ако те задоволява няма да има смисъл да кандидатстваш за заеми и кредитни линии. също така ако суперваизора ти е готин , може и повече пари да ти отпусне.
ако не си graduate тогава е по-сложно, ще трябва да си кандидатстваш за заема и стипендията. ако теглиш от банките- около 2 месеца се мисли, зависи от специалността, може и доста по-кратко. казваш- ще ми отпускате ли заем или да ходя в друга банка? те от това много се стряскат, още повече ако си специалност , която е търсена и носеща пари-тогава са много бързи с процедурата по отпускането