BC GDP by Industry GDP=Gross Domestic Product
Leon sorry priatelu ama istinata si e istina.
Ne velaq da izpadam w sporowe -izlischno e .
towa koeto go pischa go pisch ne s zel da se zaqvdam s koito i da bilo-pone moita zel w foruma e da dam kolkoto move po obekiwna informaziq za xorata koito sa w BG-ina4e ste si milqt 4e edwali ne kato se preselqt w Ca i problemite se reschawat.
ta otnosno twardenieto 4e ikonomikata na Canada i w 4asnost na BC e slaba-amai ei tuka naprimer
http://www.bcstats.gov.bc.ca
pische kolko kakwo i taka nataka ima w BC.
ako priemem 4e zeliq oborot za 2003 na BC e 120 milarda -to wiv koi biznesi go prawqt .
samo da spomena- moita firma (USA ) ima godischen oborot ot 20 do 25 milarda-ste re4e 4e samo 1 firma prawi 4etwart ot oborota na BC.Kato oste edin pat iskam da pokava 4e oborot na pari naprawen powe4e ot polowinata ot iznos na El energiq , darwodobiw i waobste surowini - e prisast na darvawi ot tretiq swqt.
ako ne e taina -kavi kakaw e oborota na twoita firma -ama samo na taq 4ast deto e w canada.
predi da ni kupqt bratqta ot USA -firmata mi imasche oborot ot 120 -150 miliona EUR na godina-i az mnogo dobre znam kakwo zna4i towa-towa tuka w Germany zna4i mnogo malka firma.
samo za primer -R&d otdela na Smart- ( edna malka skapana kola) e golqm kolkoto kawartal Druvba w Sofiq-i tam rabotqt oklo 1200R& xora-SAmo w R&D nali razbirasch. A za giganti kato Mecedes,BMW ili VW -prosto nqmqm dumi.Goworq ti gi tiq nesta stot sam gi wivdal s o4ite si i sam ima wzimane dawane s tiq xora.
Fabrimkata za industrialni PC na Siemens w Karlsrue e razpolovena na 4 spirki na tramwaq - i samo parkinga za gosti e golqm kolkoto NDK i gradinkite naokolo.
w fabrikata na Opel W Bochum ima watreschen transport-reisowe 1,2,3i 4 - sas prilevastite im spirki i taka natataka.
kade ima takowa nesto mi kavi w BC a?
Po prinzip powe4eto ot immigrantite se preselwat s nadevdata da si podobrqt viwota-kato obiknoweno me4tite im sa da rabotqt po opredelena profesiq w powe4to slu4ai.kato poglednem oba4e kakwo se predlaga kato rabotni mesta i kakwo izliza -4e canadzite lavat-stoto w spisaka na taka nare4enite tarseni profesii-nestata sa edni -a na istinskiq pazar na truda nestata sa drugi.
i drugoto - kak move edna malka firma s malak oborot -da dawa golemi zaplati ?
to tq ne move da si pozwoli da naeme powe4e presonal pak kao li da razdawa debeli zaplati.
Moite razsavdeniq sa walidni w obstiq slu4ai -estestweno 4e ima izku4eniq.
No po prinzip kato idnustriq -pone toq sektor koito e w taka nate4enite wisoki texnologii e mnogo zle.
kato oste edin dowod -moi kolega ot Canada ( zawarschil e uiwersiteta w Victoria) ivener po elektronika-kaza 4e na ostrowa ima samo 3-4 firmi w koito move da raboti kaza 4e na brega ima powe4e wazmovnosti -oba 4e nestat sa dale4 dale4 ot USA ili UK ili Germany.
Kakto spomenax -ne iskam da se zaqvdam ili pak da opluwam kogoto i da bilo li pak stranata- opitwam se da pogogna na xoratakoito sa oste w BG.
Mngookratno sam spomenawal 4e nawsqkade si ima i + i - no edno ot nai wavnite nesta (pone po moe mnenie) e da se realizira 4owek profesionalno uspeschno.
e neka wseki sam da si pezeni kade i kak ot predostawenata tuka ( w foruma)informaziq.
kerkelov
Q ne se zaqvdai

kakwo zan4i 4e sam otrizatelno nastoen - nqma takowa nesto- 4e si e krasiwa Bc krasiwa e -spor nqma.Oba4e ima oste dosta nesta deto lipswat .
samo da ti kava 4e move bi nqkoi den i az ste se preselq w Ca-ama twa ne zna4i 4e trqbwa da izpadam w waztorg ot towa - oste powe4e kato znam kade otiwam.