Tykmo dnes se obadih w posolstwoto w Bukuresht i mi kazaha che oshte ne e izprateno pismo. Inache wsichko bilo nared, ama oshte ne bili razgledali sluchaq. "Skoro" sym shtql da polucha pismo za wizi, ama i predi mesec mi kazaha "skoro". Qwno shte naprawq rekord po chakane. Inache znam za drugi hora, koito si pusnaha medicinskite sled men a weche imat wizi.
Takiwa mi ti raboti - shte se chaka. Ochertawa mi se da zakryglq 4 godini ot podawaneto. Samo se qdoswam che maj shte pytuwam prez lqtoto, a togawa tyrseneto na rabotna ryka namalqwa...
Tykmo dnes se obadih w posolstwoto w Bukuresht i mi kazaha che oshte ne e izprateno pismo. Inache wsichko bilo nared, ama oshte ne bili razgledali sluchaq. "Skoro" sym shtql da polucha pismo za wizi, ama i predi mesec mi kazaha "skoro". Qwno shte naprawq rekord po chakane. Inache znam za drugi hora, koito si pusnaha medicinskite sled men a weche imat wizi.
Takiwa mi ti raboti - shte se chaka. Ochertawa mi se da zakryglq 4 godini ot podawaneto. Samo se qdoswam che maj shte pytuwam prez lqtoto, a togawa tyrseneto na rabotna ryka namalqwa...
Uspeh na wsichki chakashti!
Hm, tova s namalenoto tarsene prez ljatoto ne go znaeh. Spored moj prijatel znachenie ima prikljuchvaneto na finansovata godina i novija budjet za nastojashtata godina. Spored nego tarseneto se uvelichava sled April mesec. Ne znam do kolko e istina no sam sklonen da mu vjarvam zashtoto toj e ot mnogo godini v Canada.
"Life is the art of drawing without an eraser." - John W. Gardner
Abe xora u4astvaite po programata za QC.Cqlata rabota ot podavane na dokumenti do zaminavane stava za godina dori po-malko.Puk posle otivaite v Ontario,nqma nikoi da vi spre.Ima xora koito minavat i bez duma frenski,zavisi pri koi 6te se padnete na intervuto.Vie s tova 4akane 3 godini ako sednete 6te nay4ite frenski,ta dori i ispanski i tyk 6te vi izqdat kato topul xlqb!4ao i uspex na vsi4ki!:)
Rabotih v Kyveit 5 g. Podadoh za emigratsia po federalna programa prez 12/2000. Faila mi izleze na 06/01/2001g. Prez 05/2001 polu4ih otgovor 4e triavba da mina interviy. Prez 08/2001 polu4ih data za interviy prez 10/2001. No poradi atentata na 11/09 mi nasro4iha nova data za 01/2002. Biah varnat za IELTS - izpit po Angl.ez. , za koito se iyavih sled 2 mesetsa v Britanski Savet v Kyveit, rezyltata pratih v High Commision v London. Nova data poly4ih prez 08/2002 za 06/10 . Vzeh interviyto, kato poso4ih Winipeg za provintsia. Meditsinskite pratih vednaga, koito vajat 1 god. Poradi voinata voinata v Irak, SARS bolesta i Luda krava v Alberta az poly4ih pismo 4e vizata mi e gotova prez 08/2003. Pratih paspotra v London na 03/09 poly4ih go obratno s vizata na 16/09. Vizata mi vajishe do 06/11 tai kato meditsinskite mi izti4at togava. Vliazoh v Kanada na 25/10 v Winipeg. Ako niakoi se nujdae ot info za Kanada ot Kyveit da pishi. Imam agent koito shte mu raziasni podrobno vsi4ko.
nasheto 4akane mai 4e bie rekorda.
zna4i na 30.10.2000 -podavane na parvite dokumenti
na 02.2002- parvi otgovor ,4e ste ni udalgat sroka s oste edna godina
na 02.2003- oste edin otgvor ,4e poradi golemiya napliv ne se znae dali i tazi godina ste se klasirame za intervju
na 11.2003 - ve4e novo pismi s koeto ni uvedomyavat ,4e iskat oste dokumenti./ IELTS I PARI OSTE PONEJE GI UVELI4IHA, I STAJ ZA TEZI 3 GOGINI/
NA 12 .2003 - izprateni dokumentite.
taka 4e sega prodalgavame da 4akame. a izopsto ima li nadejda za eventualen otgovor ot tjahna strana?
zamisljam se za advokat da gi sadja i dali ste ima efekt ot tova?
Sled tolkova dalgo 4akana kanadzite se setiha da mi pishat.
V4era polu4ih pismo ot tjah s data i 4as: 18.03.2004 v 11:30 v Bucharest da se javim samo az i sapruga mi.
smyatah 4e ste 4akame po- dalgo za tazi data.zastoto poslednite dokumenti gi iapratih dekemvri.
molya vi, ako nyakoy e bil ve4e na interview da mi napi6e njakolko reda za tova kak minava i kakvo to4no pitat tam. blagodarya predvaritelno.
moje da mi pi6ete i na e-maila.
Bi li spodelila za ezika kakwi dokumenti izprati, ako ne si polagala IELTS. Az sym nqkolko meseca sled teb i weche dosta se iznerwih ot chakane, no nqmame drug izbor. Predvaritelno blagodarq.
ZNA4I VAV VRAZKA SAS IELTS. DOKOLKOTO ZNAM AKO NE IZPRATI6 TOZI DOKUMENT. MAI NE TI DAVAT NIKAKVI TO4KI. AKO GO NYAMA6, MOJE6 DA DOKAJE6 4E ZNAE6 EZIKA I KATO IZPRATI6 NYAKAKVI DOKUMENTI DRUGI, KOITO DA DOKAZVAT 4E SI GO POLZVAL/ KATO NAPRIMER DOKUMENT ZA TOVA,4E RABOTI6 S NEGO KATO PREVODA4, DRUGI DIPLOMIZA EZIKA I T.H/ TOVA E KOETO ZNAM. ISTINA E 4E STRA6NO MNOGO 4AKAHME,4E DAJE GI BYAH OTPISAL,OSOBENO KATO ISMENIHA TO4KITE NYAKOLKO PATI. LO6OTO E 4E STE TRYABVA DA SE HODI DO BUCHAREST. AKO IMA6 NYAKAKVI VAPROSI,PITAI.
:dent:
Podadeni documenti- Sept/1997
Interview- Dec/1999
Viza- March/2000
Katzane v Toronto-April/2000
Loshata novina e, che imam priyateli ot Botevgrad. Te podadoha documenti prez Dec/1999. Oshte chakat za Interview??!! Izobshto ne e yasno po koj zakon shte gi minat, zaebi.
Moyat savet kam vsichki, koito iskat da emmigrirat v Canada- MINAVAJTE PREZ QUEBEC, po-barzo e.
Cheers