JEAN TALON най-доброто място за новодошли.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Батка,интересно ми е дали те интересува мнението на Ботзо,или търсиш само теми да ревеш от живота тук,и да ревеш за миналото си в БГ-то?даже досега не се впечатлявах от твойте ревове,ама започнах все по-често да чета капацитетни мнения за САЩ,та искам да ти каза да не прекаляваш.Това че си джиткал 2 месеца по магистралите,не означава,че познаваш градовете.Чета компетентните ти мнения за детройт,Чикаго,за Ню Йорк да не говорим.Искам да ти дам съвет-дай по-леко със констатациите ти за Америка,защото ставаш смешен.Малко от хората,пищещи тук са били в Щатите,та тях можеш да лъжеш,но останалите не знам дали даже се забавляват от писанията ти или просто ги прескачат.
-
goliama mechka, щом ти като мириканец ги четеш заначи наистина са четени :idea:goliama mechka написа:...Малко от хората,пищещи тук са били в Щатите,та тях можеш да лъжеш,но останалите не знам дали даже се забавляват от писанията ти или просто ги прескачат.
Бате, като ти четох предния постинг в главата ми изпува гледката на бившото виетнамско общежити, известно и като Кубан. Там мизерия е 100%, а сега и дограма вече няма.

Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

This Account Has Been Suspended

Често ме шокират крайните мнения на батето,но тук съм много съгласна с него... Жан Талон е отвратителен квартал,точно такъв,какъвто го описва и наистина е много стресиращ за новодошли! Той може да е достатъчно поканадчен,но аз след повече от 2 години тук,още не мога да го възприема онова място като годно за живеене! Най-важното на онези квартири Боцо не каза-факта че са обзаведени,което не е маловажно за новодошъл и без пари,но....
Не ми се мисли за психиката ви ако тази мизерия стане първото ви впечатление от Канада и Монреал! Първото впечатление има огромно значение,в това съм сигурна! Моето първо впечатление беше от разкошни къщи (каквито не бях виждала и по филмите) и страхотен лукс...Второто,от мизерния остров. По-късно видях,че не е целият мизерен и че има и още по-мизерни места (Жан Талон например го опознах доста по-късно и бях ужасена) Мисля,че това изигра важна роля във възприятието ми на света около мен.
Колкото до мечката...,не за обида,а за истина...батето съвсем не е единственния,който вижда по този начин Щатите...От всичките ми пътуващи познати,имам само една,на която Чикаго (където гостува при сестра си) много и харесва... Останалите (доста от които с много по-дълъг стаж на пътуващи из Щатите) са на мнение много по-крайно от това на батето за мизерията там. Разбира се,става въпрос като цяло и за живота на болшинството от хората.Ясно е на всички,че богатите там са още по-богати,но те са сравнително малко. Мечка,нали се сещаш,че Лас Вегас не е лицето на Щатите! Хората разказват за цели градове от фургони-това, което никога няма да видиш в Канада...

Не ми се мисли за психиката ви ако тази мизерия стане първото ви впечатление от Канада и Монреал! Първото впечатление има огромно значение,в това съм сигурна! Моето първо впечатление беше от разкошни къщи (каквито не бях виждала и по филмите) и страхотен лукс...Второто,от мизерния остров. По-късно видях,че не е целият мизерен и че има и още по-мизерни места (Жан Талон например го опознах доста по-късно и бях ужасена) Мисля,че това изигра важна роля във възприятието ми на света около мен.
Колкото до мечката...,не за обида,а за истина...батето съвсем не е единственния,който вижда по този начин Щатите...От всичките ми пътуващи познати,имам само една,на която Чикаго (където гостува при сестра си) много и харесва... Останалите (доста от които с много по-дълъг стаж на пътуващи из Щатите) са на мнение много по-крайно от това на батето за мизерията там. Разбира се,става въпрос като цяло и за живота на болшинството от хората.Ясно е на всички,че богатите там са още по-богати,но те са сравнително малко. Мечка,нали се сещаш,че Лас Вегас не е лицето на Щатите! Хората разказват за цели градове от фургони-това, което никога няма да видиш в Канада...
- Lub0
- Обратна връзка:
Айде и аз да кажа две думи, за мен Жан Талон е свързан с пазара, с Италианският квартал в който може да си пиеш супер експресо и да гледаш мачовете от италинакото първенство, с малките ресторанчета...
Колкото до батето и неговите познания за САЩ, ами той с камиона да не мислите, че се разкарва из Манхатън???, това е все едно да питаш някой дали му харесва София, при положение че е виждал само гара разпределителна.
Колкото до батето и неговите познания за САЩ, ами той с камиона да не мислите, че се разкарва из Манхатън???, това е все едно да питаш някой дали му харесва София, при положение че е виждал само гара разпределителна.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Mechka ti kato si v shtatite bez da se zayagdam ,kade si hodil i kvo si vidyal,che mi namirash sravneniyata za krayni.May krakat ti ne e stapval ni v Detroit,Chicago,Indianapolis,Toledo,Calumbas,Cincinati,Luizvil,Cleveland,Bufalo,Forth Erie,Forth Waen,Efingham,Little Rock,Texarcana ,Dallas,Houston,San Antonio,Laredo,Oklahoma city,Denvar,Kansas city,St.Louis,Miilwaukee,Mineapolis/St.Pool,Memphis,Nashville,Knoukville,Atlanta,Charlotte,baltimore,Philadelphia,Pittsburgh,Jersey city.Boston,GARY -Indian/varha na mizeriyata/,ot vsichkite ako ima 3,4 grada deto struvat.v interes na istinata ima i takiva-Boston,Dallas,Minneapolis/St.Pool,Atlanta koito mi haresvat i moga da kaga ,che sa na mnogo visoko nivo,osobenno stolicata Bush
na dargavat Bush-Dallas,kakto i drugi kato Las Vegas,San Francisco,San Diego,Phoenix v koito ne sam bil.
Ta az govorya za praviloto ,a ne za izklyucheniyata ,stoto nyakolkoto grada ,koito po dolu izredih ne sa Amerika,ne davat te tochnata predstava za stranata ,te po skoro sa izklyuchenieto.
Za pustinnite ili polupustinnite statai ot roda na Dakotite,Montana,Idaho,NebraskWyoming da ne govorim pustosh,samo kravi i trani vireyat ,a stolicite im sa ot 200baraki.Texas kadeto osven neft drugo nyama ,samo bush,trani i kaktusi ,kravi i kone i destki izostaveni gradcheta s zakovani s daski prozorci na kashtite.
Ey takava kartinka v Canada nyama ,ela edin pat na gosti i sam ste se uverish ,oshte ot koyato i da vlezesh granica v Canada ste ti zamirishe na civilizaciya.
Ne kazvam sashto,che eto USA e mizeriya,naprotiv USA e mnogo golyama i bogata dargava,no ima golyam kontrast ,ima hubavi mesta ,no ima i mnogo loshi,kato naprimer kvartali ot bukvalno pravoagalni bungala vav vseki edin ot gore izbroenite gradove,dva Dawn Tauna edin do drug ,ediniyat ot staklenni bildingi,drugiyat ot balvashti pushak komini i mirizma na syara i izpragneniya.
E tuka takova neshto nyama ,mizerni rayoni s mn. malki izklyucheniya ima ,no te kato cyalo ne se zabelyazvat na prav pogled,dokato v USA napravo ti vadyat okoto.
Tuk malkite gradcheta sateliti na Mtl. ili To. sa strashno uredeni sas super arhitektura/makar i amerikanski stil/,moge da ti go potvardi i Joy deto givee v edno podobno,a ne kakto pri vas darveni baraki razprasnati iz gorata i edin Mall do magistralata ,deto im se yavyava edinstvenniyat centar za socialni kontakti.
Drugo koeto mi pravi vpechatlenie e avtoparka ,tuk horata sredna raka karat po skapi i po novi koli i to masovo-Honda ,Toyota,Nissan,Audi,BMW,Volvo,WV,a tiya ot po skapiya klas za horata s po visok standart se vigdat pod pat i nad pat.
Opredeleno tiya nablyudeniya me karat da si napravya izvoda ,che kanadcite sredna raka i kato cyalo srednata klasa sa po bogati i giveyat po dobre i pri po visoko kachestvo na givot ot sabratyata si na yug.
I vsichko tova go pisha ne za da se zayagdam s sasedite ot yug i da demonstriram vigdate li Canada kolko e po dobre i velika,stoto nikoy ne mi plashta za reklamata ,a i po princip ne sam golyam canadofil ili amerikanofil,kakto vsichki znayat v publichnoto prostranstvo,a za da dam dage i subektivno mnenie pod formata na sravnenie na kandidat imigrantite ,a i na tiya koito sa tuk i da se opitam da dam otgovor na terzaniyata im dali na drugoto mesto nyama da e po dobre ,kato im povdigna samochuvstvieto s izvoda ,che sa izbrali pravilnoto mesto,makar i da bada obvinen v subektivizam.
na dargavat Bush-Dallas,kakto i drugi kato Las Vegas,San Francisco,San Diego,Phoenix v koito ne sam bil.
Ta az govorya za praviloto ,a ne za izklyucheniyata ,stoto nyakolkoto grada ,koito po dolu izredih ne sa Amerika,ne davat te tochnata predstava za stranata ,te po skoro sa izklyuchenieto.
Za pustinnite ili polupustinnite statai ot roda na Dakotite,Montana,Idaho,NebraskWyoming da ne govorim pustosh,samo kravi i trani vireyat ,a stolicite im sa ot 200baraki.Texas kadeto osven neft drugo nyama ,samo bush,trani i kaktusi ,kravi i kone i destki izostaveni gradcheta s zakovani s daski prozorci na kashtite.
Ey takava kartinka v Canada nyama ,ela edin pat na gosti i sam ste se uverish ,oshte ot koyato i da vlezesh granica v Canada ste ti zamirishe na civilizaciya.
Ne kazvam sashto,che eto USA e mizeriya,naprotiv USA e mnogo golyama i bogata dargava,no ima golyam kontrast ,ima hubavi mesta ,no ima i mnogo loshi,kato naprimer kvartali ot bukvalno pravoagalni bungala vav vseki edin ot gore izbroenite gradove,dva Dawn Tauna edin do drug ,ediniyat ot staklenni bildingi,drugiyat ot balvashti pushak komini i mirizma na syara i izpragneniya.
E tuka takova neshto nyama ,mizerni rayoni s mn. malki izklyucheniya ima ,no te kato cyalo ne se zabelyazvat na prav pogled,dokato v USA napravo ti vadyat okoto.
Tuk malkite gradcheta sateliti na Mtl. ili To. sa strashno uredeni sas super arhitektura/makar i amerikanski stil/,moge da ti go potvardi i Joy deto givee v edno podobno,a ne kakto pri vas darveni baraki razprasnati iz gorata i edin Mall do magistralata ,deto im se yavyava edinstvenniyat centar za socialni kontakti.
Drugo koeto mi pravi vpechatlenie e avtoparka ,tuk horata sredna raka karat po skapi i po novi koli i to masovo-Honda ,Toyota,Nissan,Audi,BMW,Volvo,WV,a tiya ot po skapiya klas za horata s po visok standart se vigdat pod pat i nad pat.
Opredeleno tiya nablyudeniya me karat da si napravya izvoda ,che kanadcite sredna raka i kato cyalo srednata klasa sa po bogati i giveyat po dobre i pri po visoko kachestvo na givot ot sabratyata si na yug.
I vsichko tova go pisha ne za da se zayagdam s sasedite ot yug i da demonstriram vigdate li Canada kolko e po dobre i velika,stoto nikoy ne mi plashta za reklamata ,a i po princip ne sam golyam canadofil ili amerikanofil,kakto vsichki znayat v publichnoto prostranstvo,a za da dam dage i subektivno mnenie pod formata na sravnenie na kandidat imigrantite ,a i na tiya koito sa tuk i da se opitam da dam otgovor na terzaniyata im dali na drugoto mesto nyama da e po dobre ,kato im povdigna samochuvstvieto s izvoda ,che sa izbrali pravilnoto mesto,makar i da bada obvinen v subektivizam.
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Бате,в канада съм бил няколко пъти,и много съм впечатлен от нея.Само че ти досега говореше за Канада,че е село,и изведнъж започна да говориш тъй за щатите.Далеч съм от мъсълта,че няма селски щати,и че няма селски градове тук.Има ги,тъй както ги има и при вас,наскоро даже някой пусна тема за онези със червените вратове,вашите селяци(фермери).И не искам да се заяждам,затова няма да ти пиша къде съм живял,няма да ти изброявам градовете,само ще ти кажа,че спория,защото наистина съм тук отдавна и съм живял в тези градове.Ама няма значение всичко това.На мен понякога ми се струва че си много краен в преценките си,та затова.
А пък като наминеш към Вегас,се обади да обсъдим международната политика на по

А пък като наминеш към Вегас,се обади да обсъдим международната политика на по

Хехе, много смешно стана. От полезни впечатления за даден квартал, взеха да излизат ужасяващи туристически справочници. Ами да се заядем и за България ако искате. Много сред нас я смятат (-ме) за цивилизована и красива. Но обективен туристически поглед върху провинцията, че и в София, може да ви уплаши и да ви върне с петдесет години назад. Както Любо сподели, говорим си за гара разпределителна, без да знаем защо. Грозните квартали в Детройт съм ги виждала на кино и ги има. На живо се стъписах от лукса и начина на живот, като разбира се далеч не съм обиколила целия град. Коментарите, че живеят насред гората и няма къде да се срещнат с хора, освен в мола биха им се сторили меко казано смешни. И понеже е сравнително близо до Монтреал, именно там ще ви кажат, че градът ни е супер, носят се митове за броя на кръчмите, за това че кипи нощен живот, че се пуши „навсякъде” и че е малко по-мизерно, сравнено с щатите. Понеже Канада е „бедната” братовчедка. Истината е, че се опитваме да гледаме през поглед на туристи, каквито не сме. И че прекрасно е навсякъде, ако си го направим добре, и е гадно и мизерно навсякъде, ако не ни изнася по разни причини.
Естествено важни са първите впечатления, но един новодошъл трябва да е луд да вземе нормална квартира. Ами като не може друго, ще му мирише на чесън в блока. То този миришещ блок за новопристигнали е направен, пари се изкарват с това. Няма да има джакузи в спалнята от раз и гледка към реката. Пак бъркаме туризъм и имиграция...
А също се носят митове в щатите, поне аз съм ги чувала, че имигрантите в Канада като цяло са по-бедни и са по-големи оплаквачи и по-големи разбирачи, защото държавата се грижела за тях и ги правела глезени и мързеливи. А в щатите искаш не искаш разчиташ само на себе си, и от зор изплуваш по-бързо и по-нависоко. Неприятно, но май има нещо вярно, особено като си четем черногледите и ужасяващи постинги тука: - )))
Естествено важни са първите впечатления, но един новодошъл трябва да е луд да вземе нормална квартира. Ами като не може друго, ще му мирише на чесън в блока. То този миришещ блок за новопристигнали е направен, пари се изкарват с това. Няма да има джакузи в спалнята от раз и гледка към реката. Пак бъркаме туризъм и имиграция...
А също се носят митове в щатите, поне аз съм ги чувала, че имигрантите в Канада като цяло са по-бедни и са по-големи оплаквачи и по-големи разбирачи, защото държавата се грижела за тях и ги правела глезени и мързеливи. А в щатите искаш не искаш разчиташ само на себе си, и от зор изплуваш по-бързо и по-нависоко. Неприятно, но май има нещо вярно, особено като си четем черногледите и ужасяващи постинги тука: - )))
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
това беше и мойта мисъл,ама май не мога да се изказвам добре.В някои от изброените градове от Батето съм живиял с години,и нямям претенциите че ги познавам добре тези градове.Има голям лукс,които не се вижда от магистралите.И най-малкото човек,със 2 месечни разходки по тези магистрали да дава такива оценки.
Та и за този ваш Жан Талон-със сигурност е отвратителен,но защо убивате на човека оптимизма,оставете,той ще му трябва много.Ботзо се похвали,че си е намерил хубаво място за старт,и вие веднага-каква кочина е това място.Ами всеки да си сложи ръка на сърцето,и да каже не е ли тръгнал от такава кочина.
Та и за този ваш Жан Талон-със сигурност е отвратителен,но защо убивате на човека оптимизма,оставете,той ще му трябва много.Ботзо се похвали,че си е намерил хубаво място за старт,и вие веднага-каква кочина е това място.Ами всеки да си сложи ръка на сърцето,и да каже не е ли тръгнал от такава кочина.
da ti kaja, towa koeto az widiah ot kwartala, izob6to ne e ko4ina,, kato uto4niawam, 4e ne sam minawala krai waprosnia blok, saotwetno ne sam widiala ulicite okolo nego. Daje se iadosah na Botzo, 4e kazwa, 4e e dobro miasto za na4alo: za men e dobro za jiweene, a ne za na4alo.goliama mechka написа:Та и за този ваш Жан Талон-със сигурност е отвратителен
Обичам да преча
[/quote]Та така. За ориентация 3 1/2 без да се плаща тк и отопление струва между 600 CAD и 650 CAD.
E, ta k`vo mu e tolkoz hubavoto ? Samo 3-4 km po na iztok za tia pari shte imash edna staia v poveche i pone dve griji po-malko, no kakto i da e, vie znaete vsichko , ot vsichko razbirate, taka che derzaite...
E, ta k`vo mu e tolkoz hubavoto ? Samo 3-4 km po na iztok za tia pari shte imash edna staia v poveche i pone dve griji po-malko, no kakto i da e, vie znaete vsichko , ot vsichko razbirate, taka che derzaite...
Fuck the Cola
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Abe, Anito, krayno vreme ti e veche da se preselish v Montreal, stiga si se machila v tozi Quebec. I Zhan-Talon shte ima, i Crescent v petak vecher shte ima, samo ela i shte vidish
[quote="anito"][
da ti kaja, towa koeto az widiah ot kwartala, izob6to ne e ko4ina,, kato uto4niawam, 4e ne sam minawala krai waprosnia blok, saotwetno ne sam widiala ulicite okolo nego. Daje se iadosah na Botzo, 4e kazwa, 4e e dobro miasto za [b]na4alo[/b]: za men e dobro za jiweene, a ne za na4alo.[/quote]

[quote="anito"][
da ti kaja, towa koeto az widiah ot kwartala, izob6to ne e ko4ina,, kato uto4niawam, 4e ne sam minawala krai waprosnia blok, saotwetno ne sam widiala ulicite okolo nego. Daje se iadosah na Botzo, 4e kazwa, 4e e dobro miasto za [b]na4alo[/b]: za men e dobro za jiweene, a ne za na4alo.[/quote]
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Да ти кажа под секрет,и аз бира не пия,ма като няма други чашки,използвах тези.Админите да пмислят и да сложат една ракиена чашка най-послеbateto написа:hi Mechka nazdrave i blagodarya za predlogenieto,no ako moge da smenim pitieto ,ne che i bira ne piya ,no vse pak si darga na reputaciyata i ne mi se iska da smenyam nika Bateto s Vasko Krapkata![]()
![]()

Та така. За ориентация 3 1/2 без да се плаща тк и отопление струва между 600 CAD и 650 CAD.troyaneca написа:
E, ta k`vo mu e tolkoz hubavoto ? Samo 3-4 km po na iztok za tia pari shte imash edna staia v poveche i pone dve griji po-malko, no kakto i da e, vie znaete vsichko , ot vsichko razbirate, taka che derzaite...[/quote]
За обзаведени жилища с помесечен договор????

Тука много се изписало ама аз нияма да чета че времето ми е кът. За тия дето са против кварталчето ми ще припомня какво казах ако въобще са го прочели:
А п она изток незнам дали ще ти дадат мебели, дали станцията на метрото ще ти е под носа както и супермаркета. Като стане - 40 е много важно да си близо до това возило.
Да не говорим че никой не дава лесно жилище на новодоли без работа, а за едномесечните договори да не говорим.
Такива ми ти работи.
Т.е. добър е за новодошли, а тия дето са стари пишки могат да живеят в баровските квартали.JEAN TALON най-доброто място за новодошли.
А п она изток незнам дали ще ти дадат мебели, дали станцията на метрото ще ти е под носа както и супермаркета. Като стане - 40 е много важно да си близо до това возило.
Да не говорим че никой не дава лесно жилище на новодоли без работа, а за едномесечните договори да не говорим.
Такива ми ти работи.