nqkoi ima li svesten otgovor na"za6to Kwebek"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Joy

Мнение от Joy »

GLYPOSTI. Ta te izbiagvat da ob6tuvat s 4ujdentzi (vkl. i s Français(es)) osven ako ne e po-slujeben vapros t.e. kogato sa glajni da go praviat. Iskam da poiasnia 4e opitat mi e osnovno varhy ville de Quévec i selata v regiona. I opredeleno problemat ne e vav van6nia vid a po skoro v bolnia mozak na tuka6nite. Kandidat emigrantite da si praviat izvodtite...
Tova sa nai-golemite temeryti koito sam vijdala a kolko do 4uvstvoto za humor ne predpriemaite riskove da probvate svoeto. Opasnoto e! Ne samo 4e niama da vi razberat ami i sled tova 6te govoriat i zad garba vi. Nai-golemite litzemeri koito poznavam. Kato slu6am kak govoriat zad garba na drugite Québécois moga da si predstavia kakvo se kazva po moi adres.
Ve4e me4tai da se mahna ot tozi bord.l
:shock: Ти ме шокираш! С кебекуа се общува много приятно! Може би просто на такива хора си попадала...Имаме приятелско семейство,на което гостуваме (напоследък доста рядко,но все пак...),имам и съм имала доста колеги-съученици,с които имам много добри приятелски отношения. Мога да кажа,че са с отлично чувство за хумор,умеят да се веселят и забавляват. Всъщност,не съм забелязвала някаква фрапираща разлика от моя собствен менталитет.
roni

Мнение от roni »

JOY написа:
GLYPOSTI. Ta te izbiagvat da ob6tuvat s 4ujdentzi (vkl. i s Français(es)) osven ako ne e po-slujeben vapros t.e. kogato sa glajni da go praviat. Iskam da poiasnia 4e opitat mi e osnovno varhy ville de Quévec i selata v regiona. I opredeleno problemat ne e vav van6nia vid a po skoro v bolnia mozak na tuka6nite. Kandidat emigrantite da si praviat izvodtite...
Tova sa nai-golemite temeryti koito sam vijdala a kolko do 4uvstvoto za humor ne predpriemaite riskove da probvate svoeto. Opasnoto e! Ne samo 4e niama da vi razberat ami i sled tova 6te govoriat i zad garba vi. Nai-golemite litzemeri koito poznavam. Kato slu6am kak govoriat zad garba na drugite Québécois moga da si predstavia kakvo se kazva po moi adres.
Ve4e me4tai da se mahna ot tozi bord.l
:shock: Ти ме шокираш! С кебекуа се общува много приятно! Може би просто на такива хора си попадала...Имаме приятелско семейство,на което гостуваме (напоследък доста рядко,но все пак...),имам и съм имала доста колеги-съученици,с които имам много добри приятелски отношения. Мога да кажа,че са с отлично чувство за хумор,умеят да се веселят и забавляват. Всъщност,не съм забелязвала някаква фрапираща разлика от моя собствен менталитет.
Zastavam tvardo zad dymite na Maria29. Biah v dva razlichni kolektiva-edno i sashto otnoshenie.Parviat pat si misleh che takav mi e bil kasmetat,a vtoriat - che prichinata e v men,che moje bi az neshto gresha.No sega veche se yspokoih;iavno vsichki sa takiva.
Joy,nie sashto obshtyvame,makar i riadko, s edno sem.queb. i za sega ne moga da kaja neshto losho za tiah,no vinagi si imam edno na ym,mnogo vnimavam kakvo govoria i tova mnogo me izmoriava.
P.P. Mai niama da e losho da pysnem nova tema za mantaliteta na queb. che mai se otkloniavame.
Pozdravi.
Аватар
ghr

fa

Мнение от ghr »

celta na pitaneto mi be6e samo,za da znam kakvo da kaja na interviewto,4e da naprawq wpe4atlenie na interviura6tiq.Ina4e naistina vseki si ima naistina mnenie.
Аватар
sergarion
Обратна връзка:

Мнение от sergarion »

Пуснато на: Нед Окт 03, 2004 3:01 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------
JOY написа:DrJack написа:
JOY написа:
Цитат:

-Менталитетът начинът на живот на кебекуа е близък до нашият.Те са приятни,открити хора,с чувство за хумор,с които винаги можеш да намериш общ език.

Ei tova samo kak go razbrahte......ne mi go pobira uma.....

Ами, разбрахме го като си общуваме с тях...

Tova sa nai-golemite temeryti koito sam vijdala a kolko do 4uvstvoto za humor ne predpriemaite riskove da probvate svoeto. Opasnoto e! Ne samo 4e niama da vi razberat ami i sled tova 6te govoriat i zad garba vi.
Ами може би не ви разбират френския,и за мен е уморително да общувам с чужденци, едвам мънкащи на полу-развален български :x
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Не знам как е в квебек сити и по селата, обаче в монтреал няма проблеми с местните, по цял ден се майтапиме и се хилосваме, пиеме бира на обед, чат пат се оливаме по крачмите, купона си е като в бг-то.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Botzo

Мнение от Botzo »

nqkoi ima li svesten otgovor na"za6to Kwebek"
Neznam kak e v Kwebek, no sus sigurnoat moga da kaza 4e provintsia Quebéc e nai hubavoto miasto na sweta :idea: :wink:
Аватар
maria29

Мнение от maria29 »

sergarion написа:

Ами може би не ви разбират френския,и за мен е уморително да общувам с чужденци, едвам мънкащи на полу-развален български :x
Sergarion,
1. Moiat frencki e mnogo dobar i tova 4e sam izdarjala kandidat studentski izpit po frenski v bg Universitet za 6 darjavni mesta za tziala Balgaria pri konkurentzia 1/30 go dokazva.
2. Tuk v grad Québec ne govoriat frenski, a langue québécoise no tova 6te go razbere6 kato doide6 tuk.

Lubo, az sa6to sam na mnenie 4e Montrealtzi sa mnogo po-otvoreni kam 4ujdentzite i siaka6 sa sviknali ve4e s prisastvieto im. Tova govori za edin 6irok mirogled i nadjiviavane na sobstvenite im kompleksi koeto ne e slu4aia pri "selianite"ot ville de Québec. Samo fakta 4e kogato popitam na ulitzata za posokata Montrealtzi ne se obra6tat demonstrativno i ne si tragvat bez da me udostoiat s otgovor govori mnogo.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

maria29 написа: Samo fakta 4e kogato popitam na ulitzata za posokata Montrealtzi ne se obra6tat demonstrativno i ne si tragvat bez da me udostoiat s otgovor govori mnogo.
На мен и тук не ми се е случвало да се обърнат, когато питам нещо на улицата, даже в началото, когато едва сричах на френски (не че сега не сричам де). И познавам майтапчии също, купонджии. Това, че не вдяват на нашите майтапи, не идва от това, че не разбират от хумор ( не че няма и такива, ама то и българите не сме всичките от сатиричния театър), а че нашият хумор често се различава от техния.
Заключено