Откъснатостта от реалността и темата приличат на оригиналния пост малко.. не ми се вярва, че 7 дни преди интеврвюто някои така ще пита..
ако ли е истина.. тежко и горко на жена ти
иначе това малко ми напомни за Василий.. къде се загуби тоз човек
em написа:здравейте
жена ми пусна първите документи преди година и на 28 септ. сме на интервю.
тя е водеща и знае /според нея/ 7/7 ниво
така и е писала в док.
за мен писа 1 ниво но аз съм 0-
зная 2-3ниво английски
как мислите, интересно ли ще бъде интервюто??
има ли преводач?
и въобще какви са ни шансовете?
Имаш шасове. Всеки има.
Какво разбираш под ниво 0 и 1 не те знам но 5 по формуляра е да говориш и разбираш с помоща на преводач и при това предимно за теми като работата, училища, свободно време и др. такива прости.
Не е кои знае какво и с 2-3 месеца яко учене спокойно може да се защити 5 или 6 по формуляра. Панорама1 или LNSF1 са достатъчни за 5-6.
Nqma se puashish :idea: Uspeh i da se pohvalish posle kak e minalo
ами в БГ не ме приеха. прецениха че съм тъп тук как ги излъгах главата не ми го побира още
Варненски виц:
Вървели - три студентки:
двете хубави-третата - от техническия,
двете честни - третата от икономическия,
двете умни - третата от медицинския.
та се чудя как така не са те приели в Бг-то и май-май на лекар в Канада няма да отида
sasho71 написа:обаче заглавието на темата направо ме кара да се превивам от смях мога да си го сложа като лого- утре съм на TOEFL ама не знам английски
Да бе! Все едно да завършиш един ден медицината си и да напишеш! "Утре ми е сефтето! Ще вадя апендикс, а още не знам къде се намира!"
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
Ей хора , защо мислите че най важното нещо нещо е да знаеш перфектно езика?Много е важно но не най!Аз мисля че това зависи от това какво смяташ да правиш в канада.
Жена ми примерно - иска да учи .Тя тука искара две "висшо" и явно е решила цял живот да учи.
Аз само си бачкам. И тук е так и там ще е така.Не ми се виждаше логично в момент когато вадиш добри пари (дори и за приятелити ни в канада),да зарежа всичко и да уча език. Ако работех като чиновник и цял ден си пушех цигара и си пиех кафето , след 17 часа спокойно можеше да уча, френски ама не и така нататък.
Е аз имам друга идея - ще отида с парички в канада и ще уча там езика. 1, 2 години - колкото трябва. Между другото моята единствена мотивация за канада са ДЕЦАТА ми. Иначе и тук ако блъскш и имаш малко късмет - пари има.
И ДА ГО ИЗКАРАМЕ ИЛИ НЕ - ПАК ДОБРЕ, ЩЕ ЧЕРПЯ И В ДВАТА СЛУЧАЯ!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ЗАЛОЖИЛИ САМО НА ТАЗИ КАРТА!
Според мненията които събирам през последния месец (не от ли4ен опит), съпровождащия кандидат изобщо не го питат нищо при писани 1-2 точки. Ако е писал 3-4 очакват от него само елементарни познания (колкото да поздрави, да се представи или да каже някоя дата). Т.е. на интервюто ще мъчат основно съпругата ти и за да я класифицират като франкофон (7/7) тя трябва наистина да покаже тези знания. Не се притеснявай за себе си, а за нея!
em написа:Ей хора , защо мислите че най важното нещо нещо е да знаеш перфектно езика?Много е важно но не най!Аз мисля че това зависи от това какво смяташ да правиш в канада.
Жена ми примерно - иска да учи .Тя тука искара две "висшо" и явно е решила цял живот да учи.
Аз само си бачкам. И тук е так и там ще е така.Не ми се виждаше логично в момент когато вадиш добри пари (дори и за приятелити ни в канада),да зарежа всичко и да уча език. Ако работех като чиновник и цял ден си пушех цигара и си пиех кафето , след 17 часа спокойно можеше да уча, френски ама не и така нататък.
Е аз имам друга идея - ще отида с парички в канада и ще уча там езика. 1, 2 години - колкото трябва. Между другото моята единствена мотивация за канада са ДЕЦАТА ми. Иначе и тук ако блъскш и имаш малко късмет - пари има.
успех на интервюто.Мотивацията ти е абсолютна-за децата трябва да се направи нещо,даже всичко каквото можем докато е време.Само че да си знаеш-езика е много важен,не се самоуспокоявай,то засега вече е свършило,ама като дойдеш в Канада,ако не го хванеш сериозно-няма да успееш.Пиши как е минало интервюто
Shte ti stiskame palci! Spokoino i maja mi znaeshe mnogo malko na interviewto, pochti nishto ne go pitaha, samo s men si goworiha i nakraia kazaha Monsieur-to da se podgotwi po-dobre predi da zamineme, za da ne mu bade trudno kato pristignem! 30 minuti mina wsichko! USPEH!!!
em написа:Ей хора , защо мислите че най важното нещо нещо е да знаеш перфектно езика?Много е важно но не най!Аз мисля че това зависи от това какво смяташ да правиш в канада.
.................
Винаги можеш да намериш 3-4 4аса в седмицата да учиш език.Като дойдеш тука ще съжаляваш ако незнаеш поне единият от 2-та езика прилично.Просто колкото по малко висиш без работа толкова по-добре . Иначе се травмираш и депресираш.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
разбирасе че ще ви пиша как е минало интервюто.
Днес даже се разходих да видя каде е тоя "Асен Златаров"11. На 28 сме на линия и после ще коментираме , да не би "Мосюто" да ни гледа саира. ))