Ако си Щатски гражданин тогава може да се дървиш на американските гранични служби. Много ясно, че всички не американци си мълчат.
посещение на България началото на май 2021
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Re: посещение на България началото на май 2021
Леко сравнявате портокали с ябълки.
Ако си Щатски гражданин тогава може да се дървиш на американските гранични служби. Много ясно, че всички не американци си мълчат.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
- snakeplissken
- .
Моите наблюдения са, че американците са много по-френдли.
Аз всяка седмица влизам през Блейн, на 176-а улица от Канада.
Повечето американци ме знаят по име, има един едър хаваец който винаги ми казва “Благодаря” на български.
По-старите кучета не ми искат ни паспорт, ни манифест. Само ме питат за последните 4 цифри на трип номера, така сравняват информацията която им давам с тази която му излиза на екрана (аз съм сканиран преди да стигна до будката, и на граничаря му излиза цялата информация за мен).
Веднъж един стар граничар обучаваше новобранец и му обяснява “Ти искаш да говориш със шофьора, каквото и да е, но искаш да говориш с него. Например (и се обръща към мен), Янков, какъв цвят ти е камиона?”
Друг пък ме беше отбил за рентген и проверка на кабината, и после ми вика “Ар ю милитъри?”
Викам “Що?”, а той “Ми такъв чист и подреден камион не съм виждал”
Нямам забележки към американците.
Канадците (индийците) са по-дистанцирани, но и те повечето ме знаят по име и пропускат повечето от стандартните въпроси от рода на:
- къде живееш
- колко дена беше в Щатите
- какво караш
- от къде
- колко пик-ап-а направи
- ти ли сложи пломбата
- къде отива товара сега
- купи ли си нещо от фрий шопа
- чувстваш ли се болен
Ако е старо куче пропуска въпросите и само ми удря печата на биловете, и така
Не знам за какви мръщения и проблеми по границите ми говорите
Моят опит е друг
Аз всяка седмица влизам през Блейн, на 176-а улица от Канада.
Повечето американци ме знаят по име, има един едър хаваец който винаги ми казва “Благодаря” на български.
По-старите кучета не ми искат ни паспорт, ни манифест. Само ме питат за последните 4 цифри на трип номера, така сравняват информацията която им давам с тази която му излиза на екрана (аз съм сканиран преди да стигна до будката, и на граничаря му излиза цялата информация за мен).
Веднъж един стар граничар обучаваше новобранец и му обяснява “Ти искаш да говориш със шофьора, каквото и да е, но искаш да говориш с него. Например (и се обръща към мен), Янков, какъв цвят ти е камиона?”
Друг пък ме беше отбил за рентген и проверка на кабината, и после ми вика “Ар ю милитъри?”
Викам “Що?”, а той “Ми такъв чист и подреден камион не съм виждал”
Нямам забележки към американците.
Канадците (индийците) са по-дистанцирани, но и те повечето ме знаят по име и пропускат повечето от стандартните въпроси от рода на:
- къде живееш
- колко дена беше в Щатите
- какво караш
- от къде
- колко пик-ап-а направи
- ти ли сложи пломбата
- къде отива товара сега
- купи ли си нещо от фрий шопа
- чувстваш ли се болен
Ако е старо куче пропуска въпросите и само ми удря печата на биловете, и така
Не знам за какви мръщения и проблеми по границите ми говорите
Моят опит е друг
Мисля, че ако някой има какво да каже в тази група може да застане зад думите си като личност, а не да сипе обиди и льжи без никаква обосновка, криейки се зад псевдоним.
Бай Иван
Бай Иван
Ще благодаря на автора на темата, ако сподели с коя авиокомпания ще пътува, както и впечатления от пътуването.
Скоро имаше писано по медиите, че някои авиокомпании имат Затруднения да интерпретират и прилагат постоянно променящите се заповеди.
Случаят беше за пътуващо семейство от САЩ до България през Истанбул. Жената е българка, а съпругът е американец. Искали са им доказателства, че са женени, за да качат съпруга на самолета Истанбул-София.
Скоро имаше писано по медиите, че някои авиокомпании имат Затруднения да интерпретират и прилагат постоянно променящите се заповеди.
Случаят беше за пътуващо семейство от САЩ до България през Истанбул. Жената е българка, а съпругът е американец. Искали са им доказателства, че са женени, за да качат съпруга на самолета Истанбул-София.